Rusya Paylasim Alani

drasviti devuşki....türkiyedeyim ama çok ilginç rusyayı ozledim burada sokağa çıkınca....bende 8 aydır burdayım artık çat pat rusça konuşuyorum ama konuşulanları pek te anlamıyorum daha çok diyalog kurarsam sanırım aşarım bu sorunu...dasvidanya

zdrastvuy podrushka kak dela ? turkiyedesin ve rusyayimi ozledin? wala olabilir insan heryere alisabiliyor dimi. ne kadar kalmistin rusyada? poka poka!

evt mesafeler cok uzak hele metro cok karisik.tek basima kullanamiyorum. yakin olsaydik buyuk marketlere falan beraber gidip gelirdik. biliyorsun burda ashan var ist.un carrefour'u. fazla kullanmadigin mail adresi varmi?oraya yollardim msn adresimi. evt bencede bir an once ogrenmeye calis ruscayi. birde dogum burda yapmayi dusunuyorsan lazim olacak. doktorlara az cok derdini anlatabilmen icin ve onlari anlaman icin. ben bile esime demistim nasil derdimi anlatirim doktorlara burada dogum yaparsam diye. cunku ilk sene bende hic senin gibi konusmak ogrenmek istemiyordum..[/QUO XXXXXXXXXXXXXXXXXXXX mil adresim msn adresini buraya atabilirsin

Mesaj editlenmistir.....

mrb ayse hic arkadasin yok degilmi benimde yok ve bende ayni dertteyim ama yinede 3 cocugun varmis sanslisin seni ekliycem gorusmek uzere

privet vsem... oraları çok özledim valla şuanda türkiyedeyim ama biraz arar gibi oldum yol tekrar rusya görünebilir bana sanıyorum :) rusça pratik için bir başlık açabiliriz isterseniz ben bildiklerimi sizlerle paylaşabilirim... до свидания!

merhaba gaye ben ayşel .senin gibi cok sıkılıyorum.cocuklar beni tabi ki biraz oyalıyor ama arkadas ihtiyacım var.lutfen irtibat kuralım .belki ilerde tanısırız.yasım 38 ama genclerle iyi anlasırım.19 yasında kızım var o da dil kursuna gidecek.kurstan sonra da universite düsünüyor.iste kısaca yazdım biseyler. gorusmek uzere

merhaba scorpi ben ayşel .1 yıldır rusyadayım.tanısmak istiyorum. acayip sıkıcı bi ulke benim icin burası.arkadas bulursam biraz daha iyi hissederim kendimi belki.iletisim kuralım mı.

merhaba scorpi rusca biraz ogrendim ders alıyoruz işe gelince kendi işimiz oldugu icin problem yok

Merhaba benim eşimde moskovada çalışıyor fakat ben doğum nedeniyle Türkiye deyim. ilkokula giden bir kızım var bu sene başlıcak orda okul işleri nasıl oluyor bir fikri olan var mı? Ruscam da fazla yok eşiminde öyle . Hülya sen Rusca bildiğini söylemişsin nasıl öğrendiğini paylaşırmısın? sizlerle tanışmayı çok istiyorum şimdiden hepinize teşekkürler ... hayırlı günler

Merhaba,canım...Seninler tanışmak isterim ve sana Rusça dil bilgisinde her türlü yardıma hazırım.Bu arada ruscam çok çok iyi.Ben Turkiyede yaşıyorum.Kendim Azeriyim
Sevgiler

merhaba sevramu .ben 1 yıldır rusyadayım.3 cocugum var 2si ilkokul cagında.en buyugu universite devresinde ama mecburi olarak ilk yılı dil kursuna giderek gecirecek.sonrasında ancak universite olabilecek.cunku rusca gerekli.diger ikisi ise gecen yılın 3 ayı gecici olarak adapte olmaları icin okulda gecirdiler.bu yıl gercek donem baslıyacak.tam olarak rusca konusabildiklerini soyleyemem ama yinede okul onların yıl kaybetmemesi icin gelmelerini istiyor.iste kısaca boyle .soruların varsa yazarsın kal saglıcakla...

Öncelikle yazıma cevap verdiğiniz için teşekkürler.Benim şu anda en büyük sıkıntım orada doğum yapabileceim yer var mı vardır muhakkak ama devlet hastaneleri nasıl sonra nasıl anlaşabilirim onlarla moskovaya 15 günlüğüne gitmiştim heryer birbirine çok uzak ha deyince gidilmiyo bir yere yani beni bu konuda aydınlatırsanız çok mutlu olacağım.Kendinize iyi bakın .:uhm:

gayecim ben de şu an hamileyim ama türkiyedeyim .eşim orada sana şunu sormak istiyorum .orada doğum yapacak olsam nerede ve nasıl olacak be rusça bilmiyorum ayrıca heryer birbirine çok uzak .orada özelde doğum yapmak çok pahalı dediler nasıl bu durumlar beni aydınlatırmısın canım .okuyan diğer arkadaşlardan da yardım istiyorum şimdiden teşekkürler.

tekrar merhaba,hastane ile ilgili bir sıkıntımız olmadı sukur.ama esimin bir arkadası trafik kazası gecirdi.hastane yaralıları en iyi sekilde son imkanına kadar tedavi etti.ustelik acayip dusuk bi miktar karsılıgında.yani bizim ulke gibi once para sonra tedavi diye bisey yok.ama yinede burda uzun yıllar tasayanlar sana daha net bilgiler verir sanırım.kendine iyi bak

gayecim ben de şu an hamileyim ama türkiyedeyim .eşim orada sana şunu sormak istiyorum .orada doğum yapacak olsam nerede ve nasıl olacak be rusça bilmiyorum ayrıca heryer birbirine çok uzak .orada özelde doğum yapmak çok pahalı dediler nasıl bu durumlar beni aydınlatırmısın canım .okuyan diğer arkadaşlardan da yardım istiyorum şimdiden teşekkürler.

BAK CANIM SIGORTANIZ VARMI BILMIYORUM AMA BIZIM YOK YANI TURKIYEDE DOGUM YAPARSAM BELKI BIZE COK DAHA PAHALIYA MAAL OLACAK ODA SORUN DEGIL BENIM BURDA DOGUM YAPMAK ISTEMEMIN SEBEBI BURDA BEBEKLERLE COK DAHA ILGILENIYOR OLMALARA EGER IMKANIN VARSA BURDA YAPMANI TAVSIYE EDERIM CUNKU BEBEGIN MAMASINA BEZINE KADAR DEVLET KARSILIYORMUS AYRICA ANNE DOGUMDAN SONRA YAKLASIK 1 HAFTA KADAR HASTANEDE GOZETIM ALTINDA TUTULUYORMUS BENDE HIC DIL BILMIYORUM AMA OLSUN COKTA PROBLEM DEGIL SONUCTA ESIN BILIYORDUR O SANA YARDIMCI OLUR TABIKI BU BENIM ONERIM KARAR SENIN YINEDE BIRDE BEBEGIN DOGUCAK BABASINDAN UZAKTA OLUCAK EN AZINDAN BIR KAC AY BENIM GONLUM RAHAT ETMIYOR NEDEN BENIM COCUGUM BABASININ YANINDA BUYUMESIN YADA SENIN EMIN OL ONLARDA BIZIM KADAR MERAK EDIYORLAR COCUKLARININ GELISIM EVRELERINI SEVGILER....:emir_bebek:

Ayrica Ozel Hastanede Dogum Yapman Sart Degil Devlet Hastanelerindede Yapabilirsin Bak Canim Benim Esimin Bir Arkadasinin Hanimi Burda Dogum Yapmis Hic Para Vermemisler Hatta Doguma 2 Cantayla Gitmisler 7 Cantayla Hastaneden Cikmislar Biberonundan Tutta Giyecegine Kadar Herseyini Almislar Bebegin Hastaneden Ve Gebeligin Sirasinda Herhengi Bir Problem Olursa Ambulansla Gelip Aliyorlarmis Ucretsiz Her Muhute Yakin Bir Hasatane Mutlaka Var Onuda Merak Etme Sizin Oturdugunuz Yere Yakin Bir Hastanede Eminmim Vardir Ama Sen Yinede Esine Soyle Bir Arastirsin Canim En Bez Arastirdik Ve En Dogrusunun Bu Olduguna Karar Verdik

Bende hamilelik donemimde kontrolerimi moskovada yaptirdim ama dogumu ist.da ama emin olabilirsiniz rusyada doktorlari cok cok daha iyi ve t ecrubeli.oyle hemende turkiyedeki gibi para icin sezeryanada almazlar. biz arastirdigim donemde ozel hastanede dogum yapman icin rusya vatandasi olunmasi gerekiyordu. devlet hastanesinde boyle bi sey yok sanirim gene bi arastirin..

arkadaşlar çok teşekkür ederim önerileriniz için .ben araştıracağım ayrıca Moskovaya geldiğimde sizlerle tanışmayı da çok isterim .inşl tanışırız .bu arada buradan yani türkiyeden bir isteğiniz olursa gelirken getirebilirim ama ne zaman geleceğim bilmiyorum:) .hadi kendinize iyi bakın .A.E.O.

X