Ramazanda Sağlıklı Beslenme Günlüğüm

Hayırlı sahurlar kizlar reglim hala bitmedi bugunde niyetlenemedim.
Demlicaykeyfi menum o kadar berbat ki yazmaya çekindim acikcasi. Sanırım ben yapamiycam bu işi.moral motivasyon 0 neredeyse.
Canim sen bugun 45 dk tempolu yuruyorsun, niyetlendigin gun de emin ol beslenmen duzene girecek cunku zaten bir iftarda bir sahurda yiyebileceksin ve inan insan hemen tikaniyor ramazanda yemek yerken.
Daha orucuna baslamadin, en azindan bir hafta denemeni rica ediyorum.
Hemen pes etmek yok :KK20:
Bugun de yuruyusle dun yediklerini telafi edersin.
Neler yaptigini bekliyorum kuzum :KK50:

Merhaba kızlar,ben de sahurda 2 dilim tam buğday ekmeği,1 haşlanmış yumurta,1.5 dilim peynir,4 zeytin,yarım domates,yarım salatalık,şekersiz yeşil çay içtim.unutmayın.şuan çok tokum allah hepimize yardım etsin oruçlarımız kabul olsun inşallah.
Gayet guzel canim, afiyet olsun

Kızlarr kansızlık varsa da kendinizi kötü hissedersiniz, çünkü kansız insan kendini yorgun dolayısıyla da mutsuz hisseder.. Ayrıca, regl iken hormonlar en üst seviyede çalıştığı için, yeme isteğimizi batıramayabiliriz, inanım motive için demiyorum, psikolojide de yeri var. İşte tek tek alıntılayamadım, ama mutsuz arkadaşlar için yazmak istedim:KK66:

Kızlarr kansızlık varsa da kendinizi kötü hissedersiniz, çünkü kansız insan kendini yorgun dolayısıyla da mutsuz hisseder.. Ayrıca, regl iken hormonlar en üst seviyede çalıştığı için, yeme isteğimizi batıramayabiliriz, inanım motive için demiyorum, psikolojide de yeri var. İşte tek tek alıntılayamadım, ama mutsuz arkadaşlar için yazmak istedim:KK66:
Cok haklisin canim bunun bir ornegi de benim. 3 ayda bir dr.a gidip kan veriyorum kansizligi kontrol ettirmek icin, sonunda ayda 8 tane demir hapi iç dedi, cozumu boyle buldu. Kanim düşünce resmen tatli istegi ve isteksizlik usengeclik kapliyor beni. Direk anliyorum dr.a gidiyorum.

Canim bir sorun mu var yoksa sadece enerjin mi düşük...

yok canım çok şükür ki öyle bariz bi sorunum yok.

reglinin de etkisiyle genel bi enerji düşüklüğü ve tabi ki de tartıdaki fazlalıklar...
son 1 haftadır aldığım kilolar beni çok geriyor.
demlicaykeyfi demlicaykeyfi bugün şöyle bir yeme planım var;

10:30
3 yk müsli+200ml süt (YEDİM)

15:30
2-3 form mısır-pirinç patlağı
ayran
domates, salatalık, yeşillik

akşam iftara kv'de olcam
elimden geldiğince (elimden gelecek! gelmeli!) hafif geçircem.

yorumun nedir canım?

vayy canım sen psikologmuşsun:KK49:

bu kadar olur, iyi olacak hastayım demek ben:KK48:

canım doğru söylüyorsun, aile hekimliği uzmanıyım ben de... hoş kendime bi faydam yok ama...:KK48:
gerçekten de kansızlığım var ve dediklerin de çok doğru ve mantıklı...
çok tşk ediyorummmm:KK19:
Bu şarki benden gamyoncu gamyoncu ve Gokce29 Gokce29 arkadaslarimiza gelsin
Haydi bakalim azicik hareketlenelim

Dinleyin lutfen canlarim :KK73:

çok tşk ederim canım ya,
ne güzel bi topic kaptanısın sen ya...:KK68: :KK60:

yok canım çok şükür ki öyle bariz bi sorunum yok.

reglinin de etkisiyle genel bi enerji düşüklüğü ve tabi ki de tartıdaki fazlalıklar...
son 1 haftadır aldığım kilolar beni çok geriyor.
demlicaykeyfi demlicaykeyfi bugün şöyle bir yeme planım var;

10:30
3 yk müsli+200ml süt (YEDİM)

15:30
2-3 form mısır-pirinç patlağı
ayran
domates, salatalık, yeşillik

akşam iftara kv'de olcam
elimden geldiğince (elimden gelecek! gelmeli!) hafif geçircem.

yorumun nedir canım?

Yiyemedim canim ya tikandim corbayi bile zor ictim ben bile kendime sasirdim :)
Ben de iftarda daha corba icerken tikaniyorum yaa belki de kendimizi zorlamamak lazim. Sen iyi yapmişsin canim
---
Aksam iftara gidecegin icin gunduz hafif tutmuşsun canim cok guzel. Kayinvalidene gitmeden once evden cikmana yakin bir fincan sutlu kahve içmeni oneririm, boyle davetlere gitmeden once ictigimizde acayip tok tutuyor, gittigin yerde iştahin kapaniyor.

Arkadaşlar Merhaba benimde kilolarimla başım acayip dertte son zamanlarda çok hızlı kilo artışı başladı ve göbek basen ne ararsan var maşallah eşimde sıkilmaya başladı benim bu halimden önceden böyle değildim. Spora başladım başladığım yerde ramazanda iftardan sonra faaliyet yokmuş ben şimdi ramazanda kilo verebilir miyim banayardımcı olursanız çok sevinirim. Boy 160 kilo 73 şöyle 55e felan düşsem süper olcak.. banada yardım edin napabilirim :/

vayy canım sen psikologmuşsun:KK49:

bu kadar olur, iyi olacak hastayım demek ben:KK48:

canım doğru söylüyorsun, aile hekimliği uzmanıyım ben de... hoş kendime bi faydam yok ama...:KK48:
gerçekten de kansızlığım var ve dediklerin de çok doğru ve mantıklı...
çok tşk ediyorummmm:KK19:

çok tşk ederim canım ya,
ne güzel bi topic kaptanısın sen ya...:KK68: :KK60:
Rica ederim canim :KK60:
Ben tesekkur ederim sizlere. Hepimizin regl doneminde benzer durumlari olacak, birbirimizi motive edelim ki basariya ulasalim. Birbirimizi tanimiyoruz belki ama cok iyi anliyoruz, ne degisik bir durum degil mi :KK50:

X