Göz kararı nım nım nım denerim bakalım nasıl olursa artık, aslında fırında sütlaç yapmak istiyorum ama evdeki karamel kapları fırına giriyor mudur bilmiyorum, annem girmez dedi ama emin değilim fırına koyup da çatlayıp patlamasından da korkuyorum bir yandan
Ellerine sağlık annenin teşekkür ederim tarif için
Benim de sütlaçım güzel olur.
1 kahve fincanı pirinç
1 lt süt
şeker
2 kaşık nişasta (mısır tercihimdir.)
pirinci çok fazla yıkamam.hafifçe sudan geçirip pişiririm.güzelce pişmesi gerekiyor.dağılacak gibi patlak patlak olmalı.
pişince süzmeden (suyunu çekmiş oluyor zaten.biraz suyu kalsa sorun olmaz) 1 lt sütü eklerim.kaynamaya başlayınca şekeri ilave ediyorum.şeker ölçüm yok.göz kararı/damak tadı diyelim.
şeker iyice eriyince 2 kaşık nişastayı su veya süt ile karıştırıp, tencereye döküyorum.karıştırıyorum.1 dk sonra ocaktan alıyorum.
püfler;
*fırında yapacaksanız 1 lt süte ilave yarım su bardağı su koyun.
*kaymak tutunca kaselerin üzerine şeker serpiştirin.böylelikle o yanık görüntü oluşuyor
*fırın tepsisine su koymanız gerekiyor.1-2 cm derinliğinde olması yeterli.sulu tepsinin içerisine kapları oturtacaksınız.
*ben biraz koyu sevdiğimden nişastayı 3-4 kaşıka kadar artırabiliyorum.
*fırın sütlaç için, sütlaçı ocaktan alınca içine 1 yumurta kıranlar var.rengi sarımtrak oluyor ve üzeri daha iyi kızarıyor diye.ben denemedim.sonucu bilmiyorum
işte böyle.sonrası..... afiyet olsun