Ramazan Menüsüyle Kilo Verme Yöntemi

slm cnm iyi gidiyor ramazan kendi adımı. umarım herkesin istediği gibi geçer şu mübarek günler. menün çok güzel. demekki isteyince insan nefsine sahip çıkabiliyor. hepimiz yapabilecek iradedeyiz bu ağlıklı beslenmeyi. o yürüyüş işini bende düşünüyorum. evde çayım falan bitmiş işten çıkınca yolumu uzatsam markete falan gitsem sanırım yürüyüş yerine geçer. hem işimi alletmiş olurum hem de spor olur bana:)) ha birde sahurunu domates salatalık gibi sebzelerle çeşitlendirebilirsin cnm..

en korktuğum şeydi benimd şu verdiğim kiloları alma. ve bende aldım yaklaşık 2 kg kadar. yağların bıraktığı boşluklar azıcık salınca hemen yağlarla doluyor. ee bi de bizim bünyeler müsait almaya tabi bi de ben yemeyi seviyorum:)) ama abartmasamda azıcık normal insan gibi yesemde alıyorum. demekki ben hep dikkat etmeliyim. neyse çok uzattım cnm hoş geldin aramıza ve sende tecrübelisin belliki kilo verme konusunda. birbirimize destek olarak kurtulalım şu kilolardan inş.. bende 58 olmak istiyorum.. hedef aynı yani cnm..

ewt insan ne yediğini bilince çok mutlu oluyor gerçekten. tabi ölçülü yediğini:)) demekki metodumuz aynıymış ve ikimizdede baya işe yaramış. bende ipinucu kaçtığında kalori hesabına gidiyorum cnm ama ben de pek işe yaramıyor. atıyorum gün boyu aburcubur yesem 1200 kalori alsam hementartı ertsei gün artılara gidiyor. ama sağlıklı sebze meyve tüketsem 1200 kaori alsam tartı eksilere gidiyor..

cnm kahvatı güzel ama ekmek yemelisin 1 dilim dahi olsa yağ yakmana yardımcı olacak. o egzersizi ben de düşünüyorum. plan yaptım ama bakalım inş yapbilirim. sen de yaparsın umarım çok işe yarıyor diyorlar.. denemekte fayda var..

1. iftar menüm (şimdiden yazayım ki kaçamak yapmayım:)))

iftar
1 kase yayla çorbası
1 kase salata
1 porsiyon tavuk ızgara

ara
1 meyveli soda
1 nescafe 2si birarada

bende şu anda diyetisyen kontrolünde diyet yapıyorum yarın randevum var ramazan listesini vericek,yarın günlüğüme yazarım dileyenler göz atabilir

gayet hoş duruyor ..şimdiden Allah kabul etsin,afiyet olsun..
bizde ne var an itibariyle bilemiyorum...:26:
gerçi bilmekte istemiyorummmm çorba olacak inşallahh...ona hasretim

bu arada değişik çorba tarifleride mi paylaşsakk

Son düzenleyen: Moderatör:

saol cnm teşekkür ederim. amin cnm. seninde orucunu Rabbim kabul etsin. böyle yediklerimi yazmak şu günlerdepek hoş durmuyor ama topiğin amacına ulaşması için bu da mecburi Allah affetsin inş. ewt bu çorba tarifi güzel fikir. ben yayldan mercimeden başka bişey bilmiyorum:)) en azından öğrenmiş oluruz çorbadan da sıkılmamış oluruz.

harikasınnn.. bir tane yumurta da yiyebilirdin.. ericek pis yağlar kaçışı yok:))

gözlemenin icinde peynir var diye üsendim yapmaya ama gelcek sahur mutlaka yapicam:)))

insallah eriycek biz istersek eritiriz insallah nasil eridiklerini anlamicaz bile

Son düzenleme:
bende şu anda diyetisyen kontrolünde diyet yapıyorum yarın randevum var ramazan listesini vericek,yarın günlüğüme yazarım dileyenler göz atabilir

güzel olur cnm. bilgilenmiş oluruz biz de sayende.. ama bize boyunu kilonuda yazarsan bizde kendimize göre dengeleriz senin listeni..

gözlemenin icinde peynir var diye üsendim yapmaya ama gelcek sahur mutlaka yapicam:)))

insallah eriycek biz istersek eritiriz insallah nasil eridiklerini anlamicaz bile

ewt ewt inşallah öyle olucak.. peynir güzel cnm ama yumurtada tok tıtuyor iyi oluyor. ama bugün gözleme yeme tamam mı:)) ekmek ye onun yerine. bu gözleme işi haftada bir olursa iyi olur..

selam arkadaşlar..bende ramazanda diyete devam edenlerdenim..sahurda yediklerim çok az biliyorum ama yiyemedim..1 lokmacık ekmek 1 salkı siyah üzüm 1 zeytin,1 bardak su..2.bardagı içecektim ama ezan okundu..
akşam yemeğinde
1 kase mercimek çorbası(yağsız)
bol salata
1 bardak ayran
1 hurma boll suu planlıyorum..iftar sonrası 1 saat spor 1 saat yürüyüş düşünüyorum..
kilom 58.5 hedefim şimdilik 55..

yumurta yemek zor gelirse hafif baharatlar ve maydonozla güzelleştirebilirsiniz,ben öle yapcam..

çorba tarifi de vereceğim kızlar elimdne geldiğince..

bende yurt disindanim canim:)

sahurun güzel olmus

cnm menün çok sağlıksız duruyor. sahuru anladığım kadarıyla yetiştiremedin ama iftarda böyle yeme yazık vücuduna. bak metabolizmanı bozarsın sonra hiç kilo veremezsin Allah korrusun. akşam için sebze yemeği+1 dilim ekmek veya ızgara tavuk veya ızgara et veya ızgara balık ekleyebilirsin.. bunlardan birini daha eklemeni tavsiye ederim.. zaten 3 kilo gibi bir hedefin var. illaki gider 1 ay da.. çok sıkma kendini cnm.

ewt ewt inşallah öyle olucak.. peynir güzel cnm ama yumurtada tok tıtuyor iyi oluyor. ama bugün gözleme yeme tamam mı:)) ekmek ye onun yerine. bu gözleme işi haftada bir olursa iyi olur..

tamam:) kepekli cavdarli felan da olsa dahil yemem hergün. zaten hergün ayni seyi yemeyi hic sevmiyorum mecburen degiisklik yapicam:)))

bugün kü sahurumu önceden belirlemis oldum böylelikle. 1-2 dilim tam tahil ekmek, yumurta, kibrit kutusu kadar light peynir, domates salatalik havuc salatasi icine de zeytin:)

EZOGELİN ÇORBASI ( basit bir tarif )

*bir yemek kaşığı kırmızı mercimek
*bir yemek kaşığı pirinç
*bir yemek kaşığı bulgur

--- bu üçü küçük bir tencere pişiriliyor öncelikle----

bir orta boy soğanı ince doğrayıp tencerede pembeleşene dek kavuruyoruz..ardından içine
tepeleme bir yemek kaşığı unu ilave edip kokusu çıkacak kadar kavurduktan sonra içine
isteğe göre domates ya da salça ilave ediyoruz..sonrasında yine biraz kavurduktan sonra
önce unun topaklaşmaması için bir bardak soğuk ilave edip ardından diğer tencerede ki
karşımı ilave ediyoruz..su miktarını yoğunluğa göre ayarlayabilirsiniz..bu şekilde 15 dk ka
altı kısık olarak pişmesi gerekiyor..inmeye yakın üstüne pul biber ve nane ilave edilebilir..

afiyet olsun...

1. iftar menüm (şimdiden yazayım ki kaçamak yapmayım:)))

iftar
1 kase yayla çorbası
1 kase salata
1 porsiyon tavuk ızgara

ara
1 meyveli soda
1 nescafe 2si birarada

Canim cok begendim iftar menunu. Gayet saglikli gorunuyor. Tatli ihtiyacin olursa aralara meyve sikistirabilirsin.

bende yurt disindanim canim:)

sahurun güzel olmus

Canim allahtan turkler ve muslumanlar dunyanin heryerindelerde ramazan moduna girebiliyor insan yurtdisinda olsa dahi ama yinede turkiyedeki ramazanlara karsi buyuk ozlem var bende. Enazindan takvim yapraklarina bakarak iftarlarini acmiyorlar(

ya yarim saat önce spor yapacaklar nasil yapacak tempo nasil olacak

ya leslinin 500 step var yemeklerden önce 5 dk onu 3 kere yapsam olur mu acaba

cünkü yanlis biliyor olabilirim bu kadar acliktan yapilan sporun zarari var diye biliyorum sonrasina yapsak..

birde sahurda hic icmedm ama elma sirkeli su icsek mi nedense hep diyorlar bu baya faydali diye ama ben midemi delecek diye icmiyorum

icenler varsa sahurda önce icsem bi zarari olur mu ya kilo versemde almasam bari :)

Kizlar diyorumki aksama kiymali yesil fasulye, yogurtlu semizotu ve normal salata yapsam. Hic corba yapasim yok sanki. Corbasiz olmazmi?

ben içiyordum bir ara hiçç bir yan etkisini görmedim,üstelik midem de hassas..ılık su içine bir kaç damla elma sirkesi koyarak
dene istersen canım..gerçekten büyük bir şifa..

öncesi hareketi bilmiyorum,mecalim kalmıyor..ama sonrasında mutlaka yapılabilir..

Kizlar diyorumki aksama kiymali yesil fasulye, yogurtlu semizotu ve normal salata yapsam. Hic corba yapasim yok sanki. Corbasiz olmazmi?

valla menü hoş görünüyor,afiyet olsun şimdiden..çorba olmazsa olmaz şart değil bildiğim kadarıyla..

corbasiz olmaz diye birsey yok ama,ilk acinca agir agir icersen corbani

sonra hemen diger yemeklere gecmeden biraz su ic cok degil ,iste namaz kiliyorsan aksam namazini kalk kil sonra otur diger seyleri ye

sanki birden saldirmis gibi olamiyiz gibi geliyor..

ama istemiyorsan yapma..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…