Ramazan Menüsüyle Kilo Verme Yöntemi

sahurda epekli gözleme yedim peynirli. yaninda da salata icine nar eksisi attim. bir cay ve bol su:)

eskiden sahurlarda midem ta$ gibi olurdu su an kendimi cok hafif hissediyorum

evet süt çok seviyorum..ama şu var ki ailecek tatlı ve yemek yemeği seven biriyiz..
mesela hani ne yapsak der babam,oradan annem bir okkalı fikir sunar..sonra kardeşim şöyle der..
düşün artık bizi:KK9: yani nefsi müdafa bizim evde çok olmalı ramazanda...inşallah başarırız..

iftar öncesi yemek koşturmacası yaşarım gibi geliyor da sonrası kardeşimle çıkacağım kısmetse...hadi bakalım hayırlı ramazanlar:KK31::KK16:

işte önemli olan bu anlarda nefsine hakim olmak cnm. bunu başarabilirsin neden olmasın. ailen bu yemek konularını açınca kaçıver bu topiğe yediklerini falan yaz. sonra bu kadar dikkat etmişken kaçamaklar yapmak istemeyeceksindir. ya biz zayıfıcazzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz:))))

[Isonundaoldu ]masallah ya sana valla o kilo bende olsaydi ah ah bende bir senede 12 kilo verdim ama hala vermem gereken coook kilom var ya

seni gördüm imrendim simdi kafami var ya taslara birakiyorum cünkü 1 sene dedigim seyde 7 ay yani geri kalani hic birsey yapmadan anca kiloda kaldim

keske yapaydm neden böyle yaptim bilmiyorum skildim heralde

bizim burda ilk gün 21.02 de acilacak yemekti icmekti anca bir saat sonra mi spor yapmam lazim ya da yapabilir miyim hic bilmiyorum

ama eylülde nisanim olacak ne yapacam bilmiyorum ne giyecem ben ya:)[/I]

kilo illet bi hastalık değil cnm benim. biz aldığımız gibi vermesinide biliriz. geçen sene eylülde benim de nişan oldu. 80 kglık bi gelin adayıydım:KK43: çok kötü bu durumdu yani kıyafet bulamamaktan korktuğum için gittim kendi nişan kıyafetimi aldım onlarada çok uygundu masraf olmasın diiye aldım dedim:KK43:( iğrenç bişey olmuştum zaten. sonra kendime dedimki sonundaoldu bunun daha düğünü var bu kilolarda aldı başını gidiyor. yani 82 kg olmuştum ve diyete başladım. tabi memlekette değildim o sıra. geldiğimde kimse beni tanımadı. hep kardeşim sanıyorlardı. sora beni soruyorlardı bana:)) benim falan değince kalıyorlardı öyle... en yakın tanıdıklar akrabalar bile. ayy çok hoş bi duygu valla:)) amma velakin azıcık salladım 59 lardan 61e çıktım tekrar. o yüzden bu ramazanda hep birlikte zayıflıcaz inş.. benimde nikah oldu eylülde düğün var.. birbirimize destek olalım cnm..

merhabalar herkesee
bende varım diyete arkadaşlar nasıl olacak bilmiyorum ama bu yastık gibi göbek gitmeli
daha önce mad-sad'ın topiğii ile 5 kilo verdim ama bi 4-5 kilo daha versem süper olacakk
hadi bakalım bu işte gaza gelmek önemli bence gaza getirelim birbirimizi hatta yarışma falanda yapabiliriz ne dersiniz??:KK52:
:KK52::KK52::KK52:

hoş geldin cnm. elbette motive etcez birbirimiz. ama yediğimiz zeytin tanesini ile yazcaz. bunu düşününce insan yemeden önce bir defa daha düşünüyor. yarışmaya gelince tavsiye etmem. hepimizin kilosu boyu farklı ve metabolizmalarda farklıdır. en güzeli herkes kendiyle raışsın. yarışma moduna girersek stres olabiliriz ve vücudumuz su tutar direnir bize. o yüzden verdiğimiz 100 gr bile bize kardır...

Eveet yarisma süper olur:KK52:

yok cnm yarışma iyi fikir değil. üstte yazdım nedenini. bence kendimizle yarışalım..

sahurda epekli gözleme yedim peynirli. yaninda da salata icine nar eksisi attim. bir cay ve bol su:)

eskiden sahurlarda midem ta$ gibi olurdu su an kendimi cok hafif hissediyorum

harikasınnn.. bir tane yumurta da yiyebilirdin.. ericek pis yağlar kaçışı yok:))

günaydın kızlarrrr.. bugün ramazanın ilk günü bakalım nasıl geçecek. ben çok güzel bir sahur yaptım karnım tok. sanırım akşama kadar idare eder beni..

1. sahur manüm

1 dilim çok tahıllı ekmek
1 haşlanmış yumurta
1 kaşık tuzsuz lor
1 kaşık yoğurt (ne alaka diyorsunuz biliyoruz:)) metabolizmam hızlansın diye üzerine pul biber döküp yedim)
domates-salatalık
1 litre su, 1 kupa yeşilçay.

bi de kızlar ben hergün iftardan 5 dk önce tartılmayı düşünüyorum. günlük değişimi görmek için..

bol bol su içtim ve çay,açık şekersiz..
domates ve salatalık yiyemedim,annem dolaptan çıkarmayı unutmuş.
bende tabi:/ soğuk yemek de istemedim açıkçası..biraz börek vardı ve peynir yedim.bir tane zeytin..

su,hurma ile başlayıp akabinde 10 dk aradan sonra çorba ile devam edeceğim..
sonra gelsin hareket:KK8:

bol bol su içtim ve çay,açık şekersiz..
domates ve salatalık yiyemedim,annem dolaptan çıkarmayı unutmuş.
bende tabi:/ soğuk yemek de istemedim açıkçası..biraz börek vardı ve peynir yedim.bir tane zeytin..

su,hurma ile başlayıp akabinde 10 dk aradan sonra çorba ile devam edeceğim..
sonra gelsin hareket:KK8:

börek yemeyelim cnm bir daha.. ufacık duruyor ama çok tehlikeli. yersek kepekli çavdarlı gibi olursa. yalnız haftada bir defa en fazla..
ben diyete başlarken bundan 6 ay önce falandı. kendime bir kase belirledim. ne yersem onunla yedim. hiç alakasız yemekleri bile kaseye koyuyordum:)) ama çok işe yaradı. bunu niye anlattım di mi?? çorba için bir kase belirle. daha sonra yemekte ye cnm mutlaka. aç bırakma vücudu açlık hissine girip depolamasın vücut. yemekte ye ama onuda çorba kasenle ye. yani ne kadar yediğini belirlemiş olursun. kaşık hesabıda yapanilirsin ama ben yapamıyorum unutuyorum yedikten sonra aklıma geliyor. kase iyi oluyor o yüzden tavsite ettim.. bu sahurda mutlaka ekmek ye cnm. tahıllı, çavdar veya tam buday ekmeği.. gün içinde yağ yakman için sana enerji gerek bu enerjiyide 1 veya 2 dilim ekmekten alırsın..

börek yemeyelim cnm bir daha.. ufacık duruyor ama çok tehlikeli. yersek kepekli çavdarlı gibi olursa. yalnız haftada bir defa en fazla..
ben diyete başlarken bundan 6 ay önce falandı. kendime bir kase belirledim. ne yersem onunla yedim. hiç alakasız yemekleri bile kaseye koyuyordum:)) ama çok işe yaradı. bunu niye anlattım di mi?? çorba için bir kase belirle. daha sonra yemekte ye cnm mutlaka. aç bırakma vücudu açlık hissine girip depolamasın vücut. yemekte ye ama onuda çorba kasenle ye. yani ne kadar yediğini belirlemiş olursun. kaşık hesabıda yapanilirsin ama ben yapamıyorum unutuyorum yedikten sonra aklıma geliyor. kase iyi oluyor o yüzden tavsite ettim.. bu sahurda mutlaka ekmek ye cnm. tahıllı, çavdar veya tam buday ekmeği.. gün içinde yağ yakman için sana enerji gerek bu enerjiyide 1 veya 2 dilim ekmekten alırsın..

söylediklerini dikkate alacağım canım..:KK34:
hazırlık olamadım pek ,ekmek alamadım..annem de muhakkak
börek falan yapar..tok tutma mantığı ile..:26: eskiden kalma bir alışkanlık anlayacağın....

evet akşam mesela bahsettiğin gibi bir tas çorba içtim..:KK56:
hareket de edebilirsek ne ala bize...:KK8:

Bende sahurda

böyle el içi kadar gözleme :KK9:
domates
salatalık
1dilim karpuz
ve birbuçuk litreden fazla da su içtim :21:

ya kızlar iftardan sonra yürüyüş falan yapamam ki ben. bana evde kendim yapabileceğim spor önerir misiniz.
bide şu yarışma şi eğlenceli olacağa benziyor ne dersiniz:KK1:

anladım cnm ama yine de kendine haksızlık etme çok kilolu demeyelim de bizler balık etliyiz diyelim:)) inşallah hep birlikte ramazanı en güzel şekilde değerlendiririz. ama topiği boş bırakmayalım. gün içiinde gelmeye çalışalım. hem motivasyonumuz artar hem de kilolar gider:) benim hedef 58 bayrama kadar yani 3 kg hadi bakalım.. belki yarına tartıda daha az çıkarım:)))

evet bide şu iftardan önce tartılma olayını alışkanlık haline getirsek kendimizi iyice gözlemleyebiliriz... bu arada haklısın canım bizim tek ihtiyacımız olan şey motivasyon ondan sonra gitsin kilolar ohhhh :21:

söylediklerini dikkate alacağım canım..:KK34:
hazırlık olamadım pek ,ekmek alamadım..annem de muhakkak
börek falan yapar..tok tutma mantığı ile..:26: eskiden kalma bir alışkanlık anlayacağın....

evet akşam mesela bahsettiğin gibi bir tas çorba içtim..:KK56:
hareket de edebilirsek ne ala bize...:KK8:

anlıyorum cnm işin zor fakat yapabiecek güçteyiz hepimiz.. artık bugünden alırsın ekmeğini.. ilk gün acemilik olacak hepimizde ama umarım zamanla düzelticez yediklerimiz. birbirimiz eleştirelim ki hatalarımızı görelim. o yüzden her yediğim içtiğim şeyi yazıyorum sizlere. belki hatam vardır düzeltirsinizdiye. bir de hergün en az 20 dk olacak şekilde spor yapalım hepimiz onuda yazalım iyice gaza geliriz valla:))

Bende sahurda

böyle el içi kadar gözleme :KK9:
domates
salatalık
1dilim karpuz
ve birbuçuk litreden fazla da su içtim :21:

ya kızlar iftardan sonra yürüyüş falan yapamam ki ben. bana evde kendim yapabileceğim spor önerir misiniz.
bide şu yarışma şi eğlenceli olacağa benziyor ne dersiniz:KK1:

gözleme olmaz cnm. bi daha görmeyelim çekeriz saçlarını ona göre:KK4::KK4: şaka bi yanada onlar kalorili oluyor cnm. diğer diyet ekmeklerinden en fazla 3 dilim olacak şekilde tüketmeni tavsiye ederim. 2 ideal ama.. cnm net varsa evde leslie yap. youtube da yzarsan çıkar. ben dışarı .ıkamayacağım zaman onun 2 ve ya 3 mil olanını yapıyorum gayet güzel..

evet bide şu iftardan önce tartılma olayını alışkanlık haline getirsek kendimizi iyice gözlemleyebiliriz... bu arada haklısın canım bizim tek ihtiyacımız olan şey motivasyon ondan sonra gitsin kilolar ohhhh :21:

gitcek gitcek cnm neden olmasın. motivasyon bizim içimizde cnm burda hep birlikte dışarı çıkarcaz onları.. iftardan önce tartılıp belirtelim.. bakalım değişim nasıl olacak.

iyi öğlenler herkese:KK16::KK16:
bende sahur menümü yazayım az çorba 5 zeytin 1 yumurta yarım kiprit kutusu peynir domates salatalık
iftar öncesi yürüyüş düşünüyorum inşallah olur
yarışma konusunda çok haklısınız herkesin metobolizması aynı deill
neyse iftar menüsüyle görüşmek üzere:))

gözleme olmaz cnm. bi daha görmeyelim çekeriz saçlarını ona göre:KK4::KK4: şaka bi yanada onlar kalorili oluyor cnm. diğer diyet ekmeklerinden en fazla 3 dilim olacak şekilde tüketmeni tavsiye ederim. 2 ideal ama.. cnm net varsa evde leslie yap. youtube da yzarsan çıkar. ben dışarı .ıkamayacağım zaman onun 2 ve ya 3 mil olanını yapıyorum gayet güzel..

tamam 2 dlm ekmek o halde tam buğdaylı yada kepekli oldu mu üstad:KK1: şu leslie tavsiyesi için teşekkür ederim:KK54: dur ben bi araştırma yapıp geleyim becerebilir miyim:KK9:

bende sahur menümü yazayım az çorba 5 zeytin 1 yumurta yarım kiprit kutusu peynir domates salatalık

ya menünnn çooook güzelde hiiççç ekmek yemeden nasıl duracaksın bence akşam yeme ama sahurda ye vcudunun enerjiye ihtiyacı olacak bir dilimde olsa ye bence:KK34:

kilo illet bi hastalık değil cnm benim. biz aldığımız gibi vermesinide biliriz. geçen sene eylülde benim de nişan oldu. 80 kglık bi gelin adayıydım:KK43: çok kötü bu durumdu yani kıyafet bulamamaktan korktuğum için gittim kendi nişan kıyafetimi aldım onlarada çok uygundu masraf olmasın diiye aldım dedim:KK43:( iğrenç bişey olmuştum zaten. sonra kendime dedimki sonundaoldu bunun daha düğünü var bu kilolarda aldı başını gidiyor. yani 82 kg olmuştum ve diyete başladım. tabi memlekette değildim o sıra. geldiğimde kimse beni tanımadı. hep kardeşim sanıyorlardı. sora beni soruyorlardı bana:)) benim falan değince kalıyorlardı öyle... en yakın tanıdıklar akrabalar bile. ayy çok hoş bi duygu valla:)) amma velakin azıcık salladım 59 lardan 61e çıktım tekrar. o yüzden bu ramazanda hep birlikte zayıflıcaz inş.. benimde nikah oldu eylülde düğün var.. birbirimize destek olalım cnm..

ay kiyafet isi ayni düsünmüsüz ben kendim ayarlaryim diyorum ..benim kilomda 73 bakalim hayirlisi...

sahurda siyah ekmekten bi tane tost
,4-5 tane zeytin,
domates..
yarim cay bardagi cay

1lt yi biraz gececek sekilde su ictim ..

aksamda insallah corba namaz yemege devam ekmek yemesemde olur ama yiyedeblirim :)

sütlü tatli yapmayi düsünüyorum henüz karar veremedim

cnm ekmek yiyelim. yoksa günboyu enerjin kalmaz halsiz olursun.. onun haricinde gayet hafif bir menü olmuş.. başarcaz biz bu işi. iftardan önce kaç kilo gelcem acayip merak ediyorum:))

tamam 2 dlm ekmek o halde tam buğdaylı yada kepekli oldu mu üstad:KK1: şu leslie tavsiyesi için teşekkür ederim:KK54: dur ben bi araştırma yapıp geleyim becerebilir miyim:KK9:

estağfurullah cnm üstad değilim ama az çok tecrübem oldu sanırım hep bu kilolar yüzünden:)) olmaz mı hiç oldu tabi. ama kızma bana da bişey daha dicem kepek kansızlık yapıyormuş :)) çavdar falan bulursan daha güzel olur. hem kilo verelim hem sağlıklı olalım. yalnız şuan diğer ekmekleri bulman zor ise kepekliyle idare edersin bi süre:)) bana kızcaksın şimdi:)

ay kiyafet isi ayni düsünmüsüz ben kendim ayarlaryim diyorum ..benim kilomda 73 bakalim hayirlisi...

sahurda siyah ekmekten bi tane tost
,4-5 tane zeytin,
domates..
yarim cay bardagi cay

1lt yi biraz gececek sekilde su ictim ..

aksamda insallah corba namaz yemege devam ekmek yemesemde olur ama yiyedeblirim :)

sütlü tatli yapmayi düsünüyorum henüz karar veremedim

sen benden iyiymişsin cnm. ben 80 dim o zaman. ama ramazanı da değerlendirmen çok güzel olur.. menüne hayran kaldım. çok kararında olmuş. tatlıyı yapma cnmmm. sütlüde olsa tatlı yemeyelim bi süre. önceleri kuru erik kuru kayısı ile giderelim bu ihtiyacı..

Selam kizlar nasil gidiyor ramazan? Benim sahur menum soyleydi: 1 haslanmis yumurta, 1 tam bugday ekmegi, peynir ve yarim bardak sut. 1 litreye yakinda su ictim. Iftar oncesi yarim saatte olsa yuruyus yapmayi dusunuyorum. Iftar icin daha bisey planlamadim bakalim. Ben yurt disinda oldugum icin saat farki var aramizda ve burda hala sabah:))

merhaba arkadaşlar..bendeki kilolarda almış başını gidiyor bu aralar..doğum kilolarımı verip 60 a düşmüştüm..ama dün tartıldım tam 65.2 çıktım..58 kilo benim ideal kilom..bende ramazanda dikkat ederek en azından bi 4 kilo olsun vermek istiyorum inş. bu arada hepinize hayırlı ramazanlar diliyorum..

Evet haklisin benimde kucuk bir kasem var 1 cup olcusunde. Sulu ve susuz herseye kullaniyorum. Diyette gercekten cok isime yaradi. Ayni zamanda kalori hesabi yaptigim icinde neyden kac kalori aldigimi kolay hesapliyorum. Tavsiye ederim bende kizlar. Birde biliyorum sahur cok onemli metabolizmayi durdurmamak icin ama ben zorla yiyorum kizlar, zorta tikiyorum agzima. Nolcak boyle bilmiyorum...

merhaba arkadaşlar..bendeki kilolarda almış başını gidiyor bu aralar..doğum kilolarımı verip 60 a düşmüştüm..ama dün tartıldım tam 65.2 çıktım..58 kilo benim ideal kilom..bende ramazanda dikkat ederek en azından bi 4 kilo olsun vermek istiyorum inş. bu arada hepinize hayırlı ramazanlar diliyorum..

Merhaba bende hala dogum kilosuyla ugrasiyorum. Neyseki az kaldi. Seninde fazla bir kilon yok aslinda. Ramazanda yediklerine dikkat eder birde hareket edersen verebilecegini dusunuyorum. Bence asil tehlike iftar davetleri. ona bir cozum bulmamiz gerek.

hayirli Ramazanlar selam herkese, bende sahur menumu yazayim

salatalik
1 yumurta
3 adet zeytin
2 catal peynir (tam yagliydi bu yuzden az yedim)
2 dilim salam

yarim saat sonra nerdeyse 1 lt su ictim
2 adet ceviz ve 5 tane tuzsuz badem yedim gun icinde enerji versin diye

Allah izin verirse iftardan once yarim saat egzersiz yapacam, her gun iftardan oncede mutlaka tartilip buraya not edecem :KK55:

Son düzenleme:
hayirli Ramazanlar selam herkese, bende sahur menumu yazayim

salatalik
1 yumurta
3 adet zeytin
2 catal peynir ( tam yagliydi bu yuzden az yedim)
2 dilim salam

yarim saat sonra nerdeyse 1 lt su ictim
2 adet ceviz ve 5 tane tuzsuz badem yedim gun icinde enerji versin diye

Allah izin verirse iftardan once yarim saat egzersiz yapacam, her gun iftardan oncede mutlaka tartilip buraya not edecem :KK55:

X