Ramazan Menüsüyle Kilo Verme Yöntemi

benimde 14 eylülde düğünüm var 68 kiloyum ramazanda beş kilo verip düğüne kadarda kalan 3 kilomu verip 60 kilo olarak evlenmeyi düşünüyorum ramazan için diyetim sahurda meyve yada kahvaltılık yemek iftarda ise bi kase corba 6 kaşık yemek yemek sonra teravi namazı ve bi saat yürüyüs inş uyarım :) kızlar sizce ramazan 5 kilo verebilirmiyim motivasyona çok ihtiyacım var düğün için çok uzuluyrm kilolu olurum diye

benimde 14 eylülde düğünüm var 68 kiloyum ramazanda beş kilo verip düğüne kadarda kalan 3 kilomu verip 60 kilo olarak evlenmeyi düşünüyorum ramazan için diyetim sahurda meyve yada kahvaltılık yemek iftarda ise bi kase corba 6 kaşık yemek yemek sonra teravi namazı ve bi saat yürüyüs inş uyarım :) kızlar sizce ramazan 5 kilo verebilirmiyim motivasyona çok ihtiyacım var düğün için çok uzuluyrm kilolu olurum diye

bu programa uyarsan verirsin bence..zaten uzmanlarda 1 ayda en fazla 5 kilo vermek doğrudur diyorlarya..bende istiyorum 3-5 kilo vermeyi inşallah amacımıza ulaşırız elif..

Canim allahtan turkler ve muslumanlar dunyanin heryerindelerde ramazan moduna girebiliyor insan yurtdisinda olsa dahi ama yinede turkiyedeki ramazanlara karsi buyuk ozlem var bende. Enazindan takvim yapraklarina bakarak iftarlarini acmiyorlar:KK43:(

evet canim...bende cok seviyorum türkiyede ramazani..burda biraz buruk geciyor..televizyon ve takvim yapragi iyiki var:2:
türkiyede güzel bir atmosfer oluyor öyle:/(

Son düzenleme:
slm kızlar yazdıklarınızı okudum ama yorum yapamadım sanırım halim kalmadı çok susadım bugün burası 42 dereceydi yandım resmen. iftardan sonra ya da sohbetleşiriz artık. ve tartıldım şoke oldum. sanırm son zamanda hızlı kilo aldığım için hızlı verdim.
sahurda tartılmıştım:
61di

şimdi:
59.6

umarım bu istikrarım iftardan sonra da devam eder. neyse kızlar ben kaçar sakın kaçamak yapmayın az yiyelim hepimi.. hayırlı iftarlar Allah kabul etsin ibadetlerimizi..

slm kızlar yazdıklarınızı okudum ama yorum yapamadım sanırım halim kalmadı çok susadım bugün burası 42 dereceydi yandım resmen. iftardan sonra ya da sohbetleşiriz artık. ve tartıldım şoke oldum. sanırm son zamanda hızlı kilo aldığım için hızlı verdim.
sahurda tartılmıştım:
61di

şimdi:
59.6

umarım bu istikrarım iftardan sonra da devam eder. neyse kızlar ben kaçar sakın kaçamak yapmayın az yiyelim hepimi.. hayırlı iftarlar Allah kabul etsin ibadetlerimizi..

canim simdi sen 59.6 ü aklinda tut yarinda yine iftardan önce tartil yani 100g filan fark etmesi gerekiyormus ben daha önce bi yazi paylasmistim oradada yaziyordu asil önemli olan

iftardan öncekiymis ya bende 75 olmusum bu arada:KK70: hala kendimi 73 saniyodum hehe neyse hayirlisi olsun..

Son düzenleme:
canim ben suanda diyetteyim ve bu konuyu netten arastirdim 10 kilo gibi kesin birsey diyemem ama verilebilecegini nette arastirma yaparken buldum paylasmak istiyorum..
RAMAZANDA KıLO VERMEK

Aslında Ramazan ayında oruç tuttuğumuz için bunu fırsat bilip zayıflamaya da çalışırız. Genelde bu mümkün olmaz. Çok basit kuralları bile unuturuz. Bu yazımızda sizlere ufak ipuçları verip Ramazan ayında kilo vermenizi sağlayacağız.

1- Oruç tutmasak bile müslüman bir ülkede yaşadığımız için hafif bir çekingenliğimiz olur. Her zaman yaptığımız ufak atıştırmalardan uzak dururuz. Eskiden her ortamda çikolata, kahve, bisküvi gibi diyetimiz yönünden zararlı olan yiyecekleri yerken Ramazan ayında bunlardan daha rahat bir şekilde uzak durabiliriz.

2- Ramazan ayında içkili eğlence yerleri genelde faaliyetine ara verdiği için diyetimizi alkol alarak bozmayız ve böylece bu süreyi iyi değerlendirebiliriz.

3- Oruç tutuyorsak iftar ve sahura dikkat etmeliyiz, mutlaka sahura kalkıp bütün gün kullanacağımız enerjiyi almalıyız. Eğer sadece iftar ve akşam yemeği yiyerek sahuru atlarsak hem sindirim sistemimiz için , hemde metabolizmamız için çok büyük bir kötülük yapmış oluruz. Eğer sahurda yiyeceklerle bir enerji almazsak, vücudumuz kıtlık sendromuna girer ki ozaman metabolizmamız çok yavaşlayacağı için bütün sistemi bozarız ve vücudumuz hızla yağ depolamaya başlar. ışte ozaman kilo almaya başlarız.

4- Sahurda aldığımız enerji öğlene kadar biz idare eder. Öğleden sonra yedek enerji depolarını yakmaya başlarız. Bu yedek enerji depoları depo yağlarımızdır. Fakat dikkat etmemiz gereken bir durum daha vardır depo yağlar yandığında bol miktarda artık madde meydana gelir hele oruç tutuyor ve su içemiyorsak ağır spor yapmaktan mutlak surettte kaçınmalıyız fakat genede iftar öncesi yapacağımız hafif hareketlerin tamamı depo yağlarımızı eriteceği için, iftarı beklerken hafif yürüyüşler bile bize çok iyi gelecektir. O nedenle iftarı oturarak değil hareket ederek bekliyelim. Nasıl olsa birşeyler yiyeceğimiz için bu sorun olmaz sanırım.

5- ıftar öncesi mutlaka kilomuza bakalım. ıftar yemeginden sonrada tartılıp kendi kendimize kritik yapalım. ıftar yemeginden sonra yaklaşık 2 kilo civarında bile kilo farkı görebiliriz, korkmayın bu aldığınız kilonun büyük çoğunluğu su dur. Eğer mümkünse iftarda içtiğimiz suyu hesaplayıp onu fark kilosundan çıkaralım.

6- ıftarımızı kesinlikle bir bardak su ve bir zeytin tanesi ile açalım ve sanki bu zeytin tanesinin yiyebileceğimiz tek gıda olduğunu düşünelim ve en azından 10 dakika bekleyelim. Bu arada su içmek serbesttir.

7- ıftar sofrasında ilk bir iki lokma yedikten sonra durup biraz diyet yapabileceğimizi düşünelim. Nede olsa bütün gün yemek yemedik ve su içmedik. Kimse bunu zorla bize yaptırmadı. Öyle ise biz nefsimize hakim olabildik. O zaman ilk bir iki lokmadan sonrada durup tekrar nefsimize hakim olabileceğimizi kendimize kanıtlayalım ve bununla gurur duyalım. Bunu başarabilirsek zaten herşeyi başarabilirz. 10 dakika geçtikten sonra tekrar, fakat azar, azar yemeye devam edelim. ıftardan 2 saat sonra tekrar hafif birşeyler atıştıralım. Bu meyve olabilir veya yoğurt olabilir. Bunu ara gıda olarak düşünelim ve eğer mümkünse 2 saatte bir tekrarlayalım. Ama tekrarlarda asla abartmayalım hep azar azar yiyelim.

8- Yemekten sonra hafif hareket etmemizde yarar var, bu metabolizmamızı çalıştırmakta bize yardımcı olacaktır.

9- Gece yatmadan önce de hafif bir yoğurt , peynir veya ayran içelim.

10- Sahurda mümkün olduğu kadar kahvaltı şeklinde yemek yiyelim. Ağır yemeklerden uzak duralım.

11- ıftar öncesi ve sonrası kilo farkını her gün daha da azaltmaya bakalım. ıftar öncesi ölçtüğünüz kilonuzun, her gün 100 gr kadar düşük olmasına çalışalım. Eğer düşmediyse iftar öncesi biraz hareket ederek bunu sağlayabiliriz.

Bu dediklerimizi uygularsanız. Kilo verip zayıflayacağınızı garanti ederim. Hepinize iyi Ramazanlar dilerim.

Dr. Fevzi Özgönü
bence olmaz diye birsey suanda bile neler pisiyor evde ama ben yemiyorum aksamlari sebze yiyorum tabiki ramazanda cesit daha fazla olacaktir ama yinede yemeyi en aza indirirsek bence olur neden olmasin ama 10 kilo cok gibi geldi..l

bunada bir göz atin... tam 2 saat var:) bizde 8 bucuk gibi hafiften spora baslaycam

herkes nerdeee hala yiyomusunuz yoksaaa:)
yemeğimi yedim yeşil çayımı içtim sporumu bile yaptım..hiç kaçamak yapmadım tam planladığım gibi oldu yani çok şükür..eşim namaza gitti gelince yürüyüşe çıkıcaz yarım saat kadar..

herkes nerdeee hala yiyomusunuz yoksaaa:)
yemeğimi yedim yeşil çayımı içtim sporumu bile yaptım..hiç kaçamak yapmadım tam planladığım gibi oldu yani çok şükür..eşim namaza gitti gelince yürüyüşe çıkıcaz yarım saat kadar..

bende pek yemedim yani tika basa olmadim...önce zeytin yedim sonra su ictim biraz bekledim namaza kalktm sonra geldim

corba ictim yemekten yedim kalktm ekmek hic yemedim..öncesinde spor yaptim iste sonrasi sporu yapamadim daha cünkü yarim saat oldu acali

burda saat 21.45 de yani nerdeyse saat onda orucumuzu actik..o yüzden simdi anca yaziyorum:)))

su ictim, hurma yedim ve bi kase corbayla ictim...yaninda bi tane kücük dilim tam tahil ekmek..
yaninda bol salata...
yarim saat gibi bekledikten sonra bi cay bardagnin tabagi kadar cavdali kepekli undan yapilmis bol yogurtlu manti..

cok tokum:)

ve önümde kadayif yedi millet ben önce dayandim ama mis gibi kokusun tütmeye baslayincaaaa.....aldim bilgisayari actim bu topigi oh kadayif tehlikesinden son anda kurtuldum:))))))))))
su an masadan kakti ben hic tatli yemedim kendimle gurur duyuyorum:KK37:

su an cay keyfi yapiyorum...

birazdan egzersizlere gececegim:)

Son düzenleme:
kizlar sahurdaki kahvalti tabagimin resmin cektim tek tek yazmaktan kurtulayim bu sefer:KK37:

ve yanina da bi ufak bardak cay ve yarim ufak kase yogurt:131:

ekmeklerin ikisini yanyana koysan el kadar oluyor ve inceler...biri kepekli biri ise tok tutan ekmek...böldüm fazla olmasin diye.

o patatesleri de annem koydu ortaya aslinda patates yemiyorum glisemik indeksi yüksek diye...ama az biseydi bi kasik neyse dedim..

peynirlerde ufakti...

cokk tok tutuyor bu mönü...

sonundaolducugum yumurta eksik demistin bende bunu aklimda tutarak bu sefer aklima yumurta dolmasi yapmak geldi:)

$DSC07484.jpg

Son düzenleme:
iftarda bir bardak suyla ve hurma ile başladıktan sonra biraz ara verdim 10 dk kadar.sonrasında bir kepçe yayla çorbası:)
sonundaolduya eşlik etmiş oldum böylece:KK31: sonra annem patates ve köfte yapmıştı..sadece bir kaç kaşık aldım ve kızlar canım bir şey istmedi.
yanında az biraz salata aldım.onlara bir bardak ayran eşlik etti..yarım saat kadar sonra 2 bardak çay içtim..arada sular ve soda var tabi..yatmadan
bir ceviz içi aldım ve ayran içtim..

sahurda ise domates,salatalık,yumurta,biraz ( kibrit kutusu neredeyse ) peynir,bir yeşil bir siyah zeytin..2 dilim ama küçük dilimlerdi kepekli ekmek.
haa armut yedim:))) iftar sonrasında da yemiştim bu arada..çay tabiki kaç bardak içtim bilmiyorum ama...ve 1 lt den fazla su...

benim tartım hassas bir tartı değil kızlar,iftar öncesi 69 gösteriyordu..dışarıda tartılmak daha mantıklı sanırım..:44: ama hafiflik hissetmek güzel gerçekten..
inşallah sağlıklı olmak adına güzel adımları birlikte atarız..:KK16:

slm kizlar dun iftari yazamadim zaten burda saat 10 da aciliyor teravih falan derken gec evde oldum

mercimek corbasi
2 kucuk dolma vardi
2 kasik taze fasulye
ve salata vardi
4 hurma

yarim saat sonrada 2 kasik asure yemistim
terevihden sonra 2 ceviz 5 badem

sahur

5 zeytin
2 dilim salam
yarim yufka
bir kk kadar peynir
2 ceviz, 6 adet badem

yumurtayi hasladim sonra yemeyi unutmusum
teravihe dun bisikletle gidip geldim ama bugun yuruyerek gidecem zaten burada camimiz yok bana yakin yerde kullanilmayan bir yeri gecici olarak cami niyetine kullaniyoruz camimizin yapimi bitesiye, o da zaten 10 dk yol gidis gelis 20 dk oluyor... bugun ki iftarda ne yapsam bilmiyorum:KK50:

aklimdayken birsey sormak istiyorum Ramazandaki asil kilomuz hangi saatte olani yani mesala ben bugun saat 11 gibi tartildim Ramazandaki onceki kilomdan 200 gram fazlalik vardi.ama dun iftardan yarim saat once de 700 gram eksikti hangisini baz aliyonuz

aklimdayken birsey sormak istiyorum Ramazandaki asil kilomuz hangi saatte olani yani mesala ben bugun saat 11 gibi tartildim Ramazandaki onceki kilomdan 200 gram fazlalik vardi.ama dun iftardan yarim saat once de 700 gram eksikti hangisini baz aliyonuz

iftardan hemen önceki kilon diye biliyorum...

cünkü su anda sahurdan kalmasin :)

canim simdi sen 59.6 ü aklinda tut yarinda yine iftardan önce tartil yani 100g filan fark etmesi gerekiyormus ben daha önce bi yazi paylasmistim oradada yaziyordu asil önemli olan

iftardan öncekiymis ya bende 75 olmusum bu arada:KK70: hala kendimi 73 saniyodum hehe neyse hayirlisi olsun..

öyle yapcam cnm saol önerin için. ama bugün evdeyim tatil o yüzden hiç harreket etmedim hep yattım kesin fazla çıkcak. neyse ramazanı kazasız atlatayım da:)) sen de sıkma canını nasıl olsa ramazanda atcaz fazlalıklarımızı.

burda saat 21.45 de yani nerdeyse saat onda orucumuzu actik..o yüzden simdi anca yaziyorum:)))

su ictim, hurma yedim ve bi kase corbayla ictim...yaninda bi tane kücük dilim tam tahil ekmek..
yaninda bol salata...
yarim saat gibi bekledikten sonra bi cay bardagnin tabagi kadar cavdali kepekli undan yapilmis bol yogurtlu manti..

cok tokum:)

ve önümde kadayif yedi millet ben önce dayandim ama mis gibi kokusun tütmeye baslayincaaaa.....aldim bilgisayari actim bu topigi oh kadayif tehlikesinden son anda kurtuldum:))))))))))
su an masadan kakti ben hic tatli yemedim kendimle gurur duyuyorum:KK37:

su an cay keyfi yapiyorum...

birazdan egzersizlere gececegim:)

seni tebrik ederim cnm o kadayıfı yemediğin için. harikasın sen MaşAllah iradene demekki zayıflamak bizim için zor değilmiş.. menünde gayet dengeli..

kizlar sahurdaki kahvalti tabagimin resmin cektim tek tek yazmaktan kurtulayim bu sefer:KK37:

ve yanina da bi ufak bardak cay ve yarim ufak kase yogurt:131:

ekmeklerin ikisini yanyana koysan el kadar oluyor ve inceler...biri kepekli biri ise tok tutan ekmek...böldüm fazla olmasin diye.

o patatesleri de annem koydu ortaya aslinda patates yemiyorum glisemik indeksi yüksek diye...ama az biseydi bi kasik neyse dedim..

peynirlerde ufakti...

cokk tok tutuyor bu mönü...

sonundaolducugum yumurta eksik demistin bende bunu aklimda tutarak bu sefer aklima yumurta dolmasi yapmak geldi:)

tabak harika ve sağlıklı görünüyor. dediğimi unutmadığın için de teşekkür ederim cnm. eminim bugün daha az acıkacaksın.. İnşAllah ramazan bitiminde bu çabalarımızın karşılığını alacağız hepimiz..

Eki Görüntüle 469298

iftarda bir bardak suyla ve hurma ile başladıktan sonra biraz ara verdim 10 dk kadar.sonrasında bir kepçe yayla çorbası:)
sonundaolduya eşlik etmiş oldum böylece:KK31: sonra annem patates ve köfte yapmıştı..sadece bir kaç kaşık aldım ve kızlar canım bir şey istmedi.
yanında az biraz salata aldım.onlara bir bardak ayran eşlik etti..yarım saat kadar sonra 2 bardak çay içtim..arada sular ve soda var tabi..yatmadan
bir ceviz içi aldım ve ayran içtim..

sahurda ise domates,salatalık,yumurta,biraz ( kibrit kutusu neredeyse ) peynir,bir yeşil bir siyah zeytin..2 dilim ama küçük dilimlerdi kepekli ekmek.
haa armut yedim:))) iftar sonrasında da yemiştim bu arada..çay tabiki kaç bardak içtim bilmiyorum ama...ve 1 lt den fazla su...

benim tartım hassas bir tartı değil kızlar,iftar öncesi 69 gösteriyordu..dışarıda tartılmak daha mantıklı sanırım..:44: ama hafiflik hissetmek güzel gerçekten..
inşallah sağlıklı olmak adına güzel adımları birlikte atarız..:KK16:

menülerin gayet güzel cnm tebrik edrim. ewt birlikte yudumlamışız çorbalarımızı dicem ama ben yudumlamadım yedim resmen annem yapmış çorbayı bırakmış kenara sonra sofraya getirdi açtık kapağı bildiğin pilav olmuş:)) şişmiş baya pirinçler. bende birkaç kaşık yedim bıraktım. ama bugün sanırım içicem düzeltmiş annem :) ewt insanın kendini hafif hissetmesi çok güzel gerçekten.

slm kizlar dun iftari yazamadim zaten burda saat 10 da aciliyor teravih falan derken gec evde oldum

mercimek corbasi
2 kucuk dolma vardi
2 kasik taze fasulye
ve salata vardi
4 hurma

yarim saat sonrada 2 kasik asure yemistim
terevihden sonra 2 ceviz 5 badem

sahur

5 zeytin
2 dilim salam
yarim yufka
bir kk kadar peynir
2 ceviz, 6 adet badem

yumurtayi hasladim sonra yemeyi unutmusum
teravihe dun bisikletle gidip geldim ama bugun yuruyerek gidecem zaten burada camimiz yok bana yakin yerde kullanilmayan bir yeri gecici olarak cami niyetine kullaniyoruz camimizin yapimi bitesiye, o da zaten 10 dk yol gidis gelis 20 dk oluyor... bugun ki iftarda ne yapsam bilmiyorum:KK50:

cnm aşure fazla olmuş gece gece. bugün biraz daha dikkat. bi de yufka ekmeği değil de diyet ekmekleri tüketmeni tavsiye ederim. yumurtayı da bu sahurda önce sofraya koy unutmamış olursun acayip tok tutuyor cnm.

şu an için araştırmalarıma göre iftar 5 dk önceki kilon doğru olanmış cnm. siteleri falan dolaştım hep öyle diyorlar.

tünaydın kızlar.. ancak gelebildim. manümü da paylaşayım.

2. sahur menüm

2 dilim tahıllı ekmek
1 haşlanmış yumurta
1 kaşık yoğurt
1 kaşık lor peyniri
domat-salat
1 dilim sucuk

1 yeşilçay, 1 litre su.

tünaydın kızlar.. ancak gelebildim. menümü de paylaşayım.

2. sahur menüm

2 dilim tahıllı ekmek
1 haşlanmış yumurta
1 kaşık yoğurt
1 kaşık lor peyniri
domat-salat
1 dilim sucuk

1 yeşilçay, 1 litre su.

bu programa uyarsan verirsin bence..zaten uzmanlarda 1 ayda en fazla 5 kilo vermek doğrudur diyorlarya..bende istiyorum 3-5 kilo vermeyi inşallah amacımıza ulaşırız elif..
inş cnm umarım hep beraber veririz kilolarımızı sürekli birbirimizi motive edelimki böreklerden tatlılardan kendimizi sakınalım :)

iftar:
1 kase mercimek corbası
2 kasık zeytin yağlı fasulye
1 but tavuk
1 dilim kepek ekmeği
1 kase caçık

sahur:
1 şeftali

iftardan sonra teravi namazını kıldım sonrada kardeşimle 1 saat hızlı tempoda yürüyüş yaptım bakalım vercek miyim kiloları :)

iftar:
1 kase mercimek corbası
2 kasık zeytin yağlı fasulye
1 but tavuk
1 dilim kepek ekmeği
1 kase caçık

sahur:
1 şeftali

iftardan sonra teravi namazını kıldım sonrada kardeşimle 1 saat hızlı tempoda yürüyüş yaptım bakalım vercek miyim kiloları :)

cnm iftar çok güzel harika hatta. ama sahur çok sağlıksız. sahurda böyle yersen gün içinde vücudun enerjisiz kalır metabolizman durur vücudun yağ yakamaz. o yüzden sahuru sağlam yemelisin. 1 şeftaliyle olmaz cnm.. zayıflarken sağlığımızdan olmayalım.

X