Ramazan Menüsüyle Kilo Verme Yöntemi

KIZLAR TOPıĞı BEN KURMUŞTUM AMA O DÖNEM BAZI YORUMLAR SONUCUNDA ÇIKIP HıÇ YAZI YAZMAMIŞTIM GÜCENıPTE :nazar: (ıLK SAYFALARI OKURSANIZ ANLARSINIZ) KıLO VEREBıLDıĞıNıZE SEVıNDıM BıRBıRıNıZE BÖYLE DESTEK OLMANIZADA BEN ŞıMDı ELMA DıYETıNı YAPIYORUM O TOPıKTEYıM RAMAZANLA BıRLıKTE DEVAMDA EDıLEBıLıYOR BELKı OKUMAYANINIZ VARDIR DıYE YAZAYIM DEDıM HADı ÖPTÜM HEPıNıZı SONUÇTA YÖNTEM FARKLI OLSADA HEPıMıZıN SAVAŞTIĞI ŞEBEP AYNI DEĞıLMı YILMAYIN kaydirigubbakcemile5

merhaba ben aranıza yeni katıldım... bu yazdıklarınız gerçekten faydalı olabilecek bilgiler... benim size sorum şu olacak ben sahura kadar uyumuyorum öğlene kadar da uyuyorum zararı olur mu sizce? bu diyeti yine yapsam kilo verebilir miyim???

ben de şok oldum her sene kilo alırdım bu sene 5 günde 2,5 kilo verdim....... gerçi uzun zamandır durmuştu vermem belki de beslenme şekli değişince metabolizma şaşırdı :)
özel bişey yapmıyorum ama önceki seneler ne yemek varsa yerdim hem de pideyle , tatlı yerdim , orucu hurma ile açar sofradan 3-4 hurma yemeden kalkmazdım ...........
bu sene su ile açıp 2 bardak su içiyorum, sonra az çorba ve az da yemek yiyorum ama ekmek yok , eğer pidenin kokusuna dayanamadıysam sadece 2-3 lokma ( nefsimi köreltecek kadar ) ..... tatlı da yemiyorum....gerçi regl olacam 2-3 gün içinde canım çekmeye başladı , eğer dayanılmaz olursa niyetim sütlü tatlı ve çeyrek porsiyon ile günü kurtarmak

Ramazanda kilo vermenin bir tüyosunuda ben verim..: :sinifsinif:
sakın iftar davetlerine gitmeyinnnnnnnn....
delikafadulden

kızlar selam bu konuyu biraz araştırdım da ramazanda hafif sahurluk yiyerek iftarda da çorba salata fazla ağır yemek yemeyerek 10 kilo verilebilirmiş kızlar bu konuda bilgisi olan varsa paylaşabilir mi lütfenn.. hihoyyyt

verile bilir gibi ama sağlıklı beslenerek tabi ramazan boyunca 10 kilo verecez diye sağlıkdan olmayalım birde a.s

bu sene ne hikmet bende anlamadım belkide sıcaklardan olsa gerek sahurda bişey yiyemiyorum iftarda ise gün boyu susuzluk nedeniyle bol su içtiğim için yeğeye fazla yer kalmıyor yani ramazana başladığımızdan bu güne kadar 4 kilo vermişim bende sositososito

ARKADAŞLARIM BEN DE RAMAZAN DA KıLO VERMEK ıSTEYENLERDENıM EN AZ 5 KıLO VERMEM LAZIM AMA ÇOK SıNıRıMı BOZAN BıR ŞEY OLDUÇok üzgünüm çoook SAHURDA KEPEKLı EKMEK VE KAHVALTILIK ATIŞTIRDIM AŞIRIYA KAÇMADAN ıFTARDA DA 1 KASE ÇORBA 1 KASE SEBZE YEMEĞı 2-3 KAŞIK TA HOŞAF ıÇTıM 2 SAAT SONRA DA ELMA YEDıM AMA SABAH TARTILDIĞIMDA 100 GR ALMIŞIM SıNıR OLDUĞUM NOKTA NE HAMUR ıŞı NE TATLI YıYORUM ÇOK DıKKAT EDıYORUM AMA TARTIDAKı RAKAM AZALACAĞINA ÇOĞALIYORsenağlamasenağlamasenağlama SıZCE BUNUN NEDENı NEDıRCADIARZU

Arkadaşım sabah tartılma iftardan önce tartıl.Sahurdan dolayı zaten tok oluyorsun....kaydirigubbakcemile5

ARKADAŞLARIM BEN DE RAMAZAN DA KİLO VERMEK İSTEYENLERDENİM EN AZ 5 KİLO VERMEM LAZIM AMA ÇOK SİNİRİMİ BOZAN BİR ŞEY OLDUÇok üzgünüm çoook SAHURDA KEPEKLİ EKMEK VE KAHVALTILIK ATIŞTIRDIM AŞIRIYA KAÇMADAN İFTARDA DA 1 KASE ÇORBA 1 KASE SEBZE YEMEĞİ 2-3 KAŞIK TA HOŞAF İÇTİM 2 SAAT SONRA DA ELMA YEDİM AMA SABAH TARTILDIĞIMDA 100 GR ALMIŞIM SİNİR OLDUĞUM NOKTA NE HAMUR İŞİ NE TATLI YİYORUM ÇOK DİKKAT EDİYORUM AMA TARTIDAKİ RAKAM AZALACAĞINA ÇOĞALIYORsenağlamasenağlamasenağlama SİZCE BUNUN NEDENİ NEDİRCADIARZU

canım benim fazla stres yapıyorsun bu konuda anladığım kadarıyla bunun da etkisi olabilir vücudu nekadar yapmak istediğin şeye zorlarsan aksi oluyor
işi vücunu zorlayarak değil beyinde bitirmeye bak tatlım yerimseniben

umarım istediğin kadar kilo verebilirsin a.s.

canım benim fazla stres yapıyorsun bu konuda anladığım kadarıyla bunun da etkisi olabilir vücudu nekadar yapmak istediğin şeye zorlarsan aksi oluyor
işi vücunu zorlayarak değil beyinde bitirmeye bak tatlım yerimseniben

umarım istediğin kadar kilo verebilirsin a.s.

evet canım biraz fazla takıyorum kilo olayınıÇok üzgünüm çoookÇok üzgünüm çoook

ama ben genç bir kızım ve doğal olarak bu yaşlarda çevrenin yorumları insanın psikolojisini ister istemez etkiliyor:sinifsinif:

5 kilo verdim çok şükür amacım bir 5-6 kilo daha vermek ve bir daha bu durumlara düşmemek:Saruboceq: inş. başarırım

HERKESE HAFİF BİR YAŞAM DİLİYORUM..............kaydirigubbakcemile2

sude_naz cok takma kafana söyle düsün kendine bir zaman koy mesela ben temmuzun 13 ünde basladim ramazana baslayana kadar 10 kilo verdim.suandada dikkat ediyorum haa simdi 1-2 kilo versem hos ama vermezsem sorun degil ramazandan sonra kaldigim yerden devam ederim almadiktan sonra sorun yok..hani diyordum ya 70-69 arasindaym diye bugün sabah 69 cikti :) sonunda ya hic kafana takma bu istekle zaten verirsin ama kasma kendimi ben diyorum aralik ocaga kadar 55 kiloya inmek istiyorum aralik olmasada ocak 4 ay var daha ramazandan sonra yani böyle hedefler koy kendine umarim güzel ve saglikli verirsin..

sude_naz cok takma kafana söyle düsün kendine bir zaman koy mesela ben temmuzun 13 ünde basladim ramazana baslayana kadar 10 kilo verdim.suandada dikkat ediyorum haa simdi 1-2 kilo versem hos ama vermezsem sorun degil ramazandan sonra kaldigim yerden devam ederim almadiktan sonra sorun yok..hani diyordum ya 70-69 arasindaym diye bugün sabah 69 cikti :) sonunda ya hic kafana takma bu istekle zaten verirsin ama kasma kendimi ben diyorum aralik ocaga kadar 55 kiloya inmek istiyorum aralik olmasada ocak 4 ay var daha ramazandan sonra yani böyle hedefler koy kendine umarim güzel ve saglikli verirsin..

ASLINDA 5-6 KİLO VERMEK İSTİYORDUM KİLO ÇİZELGESİ YAPARKEN 8E ÇIKARDIM SANIRIM 8 VERMEK DAHA İYİ OLUR BENİM İÇİN........

BU ARADA BU GÜN ÇOK MUTLUYUMsırnaşık şey
1 GÜN İÇİNDE TAM YARIM KİLO VERMİŞİMkaydirigubbakcemile5

HEDEF KİLO KOYMUŞTUM KENDİME AMA SÜRE HİÇ KOYMAMIŞTIM CANIM BUNU DÜŞÜNECEĞİM CADIARZU

İNŞALLAH İKİMİZ DE İSTEDİĞİMİZ KİLOYA İSTEDİĞİMİZ SÜREDE ULAŞIRIZ CANIMkaydirigubbakcemile2

ay pek güzel yazmışınız ne yediğinizi filan . ben de ramazan da en azından kilo almayayım diyorrum diyorum ama versem de hiç fena olmaz yani :) sahurda hep kahvaltılık yiyorum ama hamur işi filan da oluyo. iftarda corba ardından sebze yemegi şeklinde yiyorum. hiç ekmeksiz yapamıyorum. en azından bi parça pide yiyorum. sonra da meyve filan . ama bu sefer gecen senelerdeki gibi hiç çatlıcak gibi olmadım :) bayrama kadar 3 kilo bile versem cok sevinirim ya .inş hepimiz de veririz su ramazanda.

kızlar ben özel bir diyete başlamadım ama kilo vermeye başladım
iftarda çorba ve iftariyelik yiyorum sadece ekmek kesinlikle yemiyorum eğer misafirsem tabağımın 4 d 1ini yiyorum ya da yemeğimi kendim koyup yiyorum o da ayıp olasın diye ve inanın açlık hissetmiyorum çorbanın yanında peynir zeytin ve salata gibi şeyler yiyorum sadece
sahurda ise sadece kahvaltı yapıyorum herhangi bir sınırlamam yok (zaten zor kalktığım için vakit yetmiyo çok yemeye)
bu dediğimi 4 gündür uyguluyorum ve 1,5 kilo verdim benim hedefim 4-5 kilo vermek inşallah ramazan sonuna kadar veririm

evet canım biraz fazla takıyorum kilo olayınıÇok üzgünüm çoookÇok üzgünüm çoook

ama ben genç bir kızım ve doğal olarak bu yaşlarda çevrenin yorumları insanın psikolojisini ister istemez etkiliyor:sinifsinif:

5 kilo verdim çok şükür amacım bir 5-6 kilo daha vermek ve bir daha bu durumlara düşmemek:Saruboceq: inş. başarırım

HERKESE HAFİF BİR YAŞAM DİLİYORUM..............kaydirigubbakcemile2

bak doktorlar diyorki gerçkten dikkat edilipte 500 gr altında veriliyor ise o zaman doktora gidilmeli,çok genç daha hızlı vermen lazım,ama sana birşey diyeceğim,ben tam bir tartı bağımlısıyım,hiçbir kötü bağımlılığım yoktur,ama tartıya bağımlıyım,bilidğiniz bir yöntem varmı?kurtulmak istiyorum,hacca gittim bu yıl,orada bile tartı alıp 44 gün tartıldım,her yurtdışına çıkışta aynı kabusu yazşıyom,10 yıllık tartım bozuldu,attım,atarken yüeğim acıdı,1 yıl oldu 2 tartı aldım,2 nede alışamadım,biri 63 gösteriyodu,hep aynı,bi gariplık var dedim yenı aldım oda 67 gösterdi,

canim ben suanda diyetteyim ve bu konuyu netten arastirdim 10 kilo gibi kesin birsey diyemem ama verilebilecegini nette arastirma yaparken buldum paylasmak istiyorum..
RAMAZANDA KıLO VERMEK

Aslında Ramazan ayında oruç tuttuğumuz için bunu fırsat bilip zayıflamaya da çalışırız. Genelde bu mümkün olmaz. Çok basit kuralları bile unuturuz. Bu yazımızda sizlere ufak ipuçları verip Ramazan ayında kilo vermenizi sağlayacağız.

1- Oruç tutmasak bile müslüman bir ülkede yaşadığımız için hafif bir çekingenliğimiz olur. Her zaman yaptığımız ufak atıştırmalardan uzak dururuz. Eskiden her ortamda çikolata, kahve, bisküvi gibi diyetimiz yönünden zararlı olan yiyecekleri yerken Ramazan ayında bunlardan daha rahat bir şekilde uzak durabiliriz.

2- Ramazan ayında içkili eğlence yerleri genelde faaliyetine ara verdiği için diyetimizi alkol alarak bozmayız ve böylece bu süreyi iyi değerlendirebiliriz.

3- Oruç tutuyorsak iftar ve sahura dikkat etmeliyiz, mutlaka sahura kalkıp bütün gün kullanacağımız enerjiyi almalıyız. Eğer sadece iftar ve akşam yemeği yiyerek sahuru atlarsak hem sindirim sistemimiz için , hemde metabolizmamız için çok büyük bir kötülük yapmış oluruz. Eğer sahurda yiyeceklerle bir enerji almazsak, vücudumuz kıtlık sendromuna girer ki ozaman metabolizmamız çok yavaşlayacağı için bütün sistemi bozarız ve vücudumuz hızla yağ depolamaya başlar. ışte ozaman kilo almaya başlarız.

4- Sahurda aldığımız enerji öğlene kadar biz idare eder. Öğleden sonra yedek enerji depolarını yakmaya başlarız. Bu yedek enerji depoları depo yağlarımızdır. Fakat dikkat etmemiz gereken bir durum daha vardır depo yağlar yandığında bol miktarda artık madde meydana gelir hele oruç tutuyor ve su içemiyorsak ağır spor yapmaktan mutlak surettte kaçınmalıyız fakat genede iftar öncesi yapacağımız hafif hareketlerin tamamı depo yağlarımızı eriteceği için, iftarı beklerken hafif yürüyüşler bile bize çok iyi gelecektir. O nedenle iftarı oturarak değil hareket ederek bekliyelim. Nasıl olsa birşeyler yiyeceğimiz için bu sorun olmaz sanırım.

5- ıftar öncesi mutlaka kilomuza bakalım. ıftar yemeginden sonrada tartılıp kendi kendimize kritik yapalım. ıftar yemeginden sonra yaklaşık 2 kilo civarında bile kilo farkı görebiliriz, korkmayın bu aldığınız kilonun büyük çoğunluğu su dur. Eğer mümkünse iftarda içtiğimiz suyu hesaplayıp onu fark kilosundan çıkaralım.

6- ıftarımızı kesinlikle bir bardak su ve bir zeytin tanesi ile açalım ve sanki bu zeytin tanesinin yiyebileceğimiz tek gıda olduğunu düşünelim ve en azından 10 dakika bekleyelim. Bu arada su içmek serbesttir.

7- ıftar sofrasında ilk bir iki lokma yedikten sonra durup biraz diyet yapabileceğimizi düşünelim. Nede olsa bütün gün yemek yemedik ve su içmedik. Kimse bunu zorla bize yaptırmadı. Öyle ise biz nefsimize hakim olabildik. O zaman ilk bir iki lokmadan sonrada durup tekrar nefsimize hakim olabileceğimizi kendimize kanıtlayalım ve bununla gurur duyalım. Bunu başarabilirsek zaten herşeyi başarabilirz. 10 dakika geçtikten sonra tekrar, fakat azar, azar yemeye devam edelim. ıftardan 2 saat sonra tekrar hafif birşeyler atıştıralım. Bu meyve olabilir veya yoğurt olabilir. Bunu ara gıda olarak düşünelim ve eğer mümkünse 2 saatte bir tekrarlayalım. Ama tekrarlarda asla abartmayalım hep azar azar yiyelim.

8- Yemekten sonra hafif hareket etmemizde yarar var, bu metabolizmamızı çalıştırmakta bize yardımcı olacaktır.

9- Gece yatmadan önce de hafif bir yoğurt , peynir veya ayran içelim.

10- Sahurda mümkün olduğu kadar kahvaltı şeklinde yemek yiyelim. Ağır yemeklerden uzak duralım.

11- ıftar öncesi ve sonrası kilo farkını her gün daha da azaltmaya bakalım. ıftar öncesi ölçtüğünüz kilonuzun, her gün 100 gr kadar düşük olmasına çalışalım. Eğer düşmediyse iftar öncesi biraz hareket ederek bunu sağlayabiliriz.

Bu dediklerimizi uygularsanız. Kilo verip zayıflayacağınızı garanti ederim. Hepinize iyi Ramazanlar dilerim.

Dr. Fevzi Özgönü
bence olmaz diye birsey suanda bile neler pisiyor evde ama ben yemiyorum aksamlari sebze yiyorum tabiki ramazanda cesit daha fazla olacaktir ama yinede yemeyi en aza indirirsek bence olur neden olmasin ama 10 kilo cok gibi geldi..l
çok sağolun bilgi için çok faydalı oldu

Kızlar sahurda mutlaka yumurta yiyin..Yumurta uzun süre tok tutar..

Biz bu sene nası oruç tutcaz hiç bilmiyorum..

23 temmuzda siirrtten istanbula gitcez, 27si gibi istanbuldan sivasa, 1 ağustosta sivastan ankaraya, 6 ağustosta da eşim kıbrısa gitcek..

tayinciyiz..siirrten kıbrısa gidiyoruz..arada memlekete gidicez..haşatımız çıkıcak bu sıcakta...

herkesi memnun etmekten bıktım artık ya..

bi de bu kargaşada oruç tutmasak kötü gözle bakarlar büyükler..

ooof of..

Selam kizlar. Hazir kilo vemeye baslamisken ramazanda ayi icinde verdiklerimi geri almak istemiyorum. Bunun icin iftarda hafif seyler yemeyi ve sahurda kahvalti yapmayi dusunuyorum. Insallah ise yarar.

X