Ramazan Menüsüyle Kilo Verme Yöntemi

ben en cok bu ramazandan umutluyum cunku yalniziz cevremizde davet edecegimiz arkadas 2 tanecik.akraba arkadas falan yok.haliyle davet edilme,davet etme gibi bi durumda yok..menu tamamen bize kalmis..keske 5 kilo verebilsem bu ara aldim cunku.58-60 arasi olmak istiyorum..plan soyle,sahurda 1 dilim ekmekten fazla yemeyecegiz,kahvaltilik yiycegiz
aksam mutlaka corba salata.salata olmazsa cacik,cacik olmazsa yagda kizartilmamis yogurtlamalar..hafif sebze yemegi yada izgara haslama et..bol suu.
iftardan 2 saat sonra yuruyus yada evde 30 dk egzersiz..boyle soylerken kolayda insallah uygulariz..

canim ben suanda diyetteyim ve bu konuyu netten arastirdim 10 kilo gibi kesin birsey diyemem ama verilebilecegini nette arastirma yaparken buldum paylasmak istiyorum..
RAMAZANDA KıLO VERMEK

Aslında Ramazan ayında oruç tuttuğumuz için bunu fırsat bilip zayıflamaya da çalışırız. Genelde bu mümkün olmaz. Çok basit kuralları bile unuturuz. Bu yazımızda sizlere ufak ipuçları verip Ramazan ayında kilo vermenizi sağlayacağız.

1- Oruç tutmasak bile müslüman bir ülkede yaşadığımız için hafif bir çekingenliğimiz olur. Her zaman yaptığımız ufak atıştırmalardan uzak dururuz. Eskiden her ortamda çikolata, kahve, bisküvi gibi diyetimiz yönünden zararlı olan yiyecekleri yerken Ramazan ayında bunlardan daha rahat bir şekilde uzak durabiliriz.

2- Ramazan ayında içkili eğlence yerleri genelde faaliyetine ara verdiği için diyetimizi alkol alarak bozmayız ve böylece bu süreyi iyi değerlendirebiliriz.

3- Oruç tutuyorsak iftar ve sahura dikkat etmeliyiz, mutlaka sahura kalkıp bütün gün kullanacağımız enerjiyi almalıyız. Eğer sadece iftar ve akşam yemeği yiyerek sahuru atlarsak hem sindirim sistemimiz için , hemde metabolizmamız için çok büyük bir kötülük yapmış oluruz. Eğer sahurda yiyeceklerle bir enerji almazsak, vücudumuz kıtlık sendromuna girer ki ozaman metabolizmamız çok yavaşlayacağı için bütün sistemi bozarız ve vücudumuz hızla yağ depolamaya başlar. ışte ozaman kilo almaya başlarız.

4- Sahurda aldığımız enerji öğlene kadar biz idare eder. Öğleden sonra yedek enerji depolarını yakmaya başlarız. Bu yedek enerji depoları depo yağlarımızdır. Fakat dikkat etmemiz gereken bir durum daha vardır depo yağlar yandığında bol miktarda artık madde meydana gelir hele oruç tutuyor ve su içemiyorsak ağır spor yapmaktan mutlak surettte kaçınmalıyız fakat genede iftar öncesi yapacağımız hafif hareketlerin tamamı depo yağlarımızı eriteceği için, iftarı beklerken hafif yürüyüşler bile bize çok iyi gelecektir. O nedenle iftarı oturarak değil hareket ederek bekliyelim. Nasıl olsa birşeyler yiyeceğimiz için bu sorun olmaz sanırım.

5- ıftar öncesi mutlaka kilomuza bakalım. ıftar yemeginden sonrada tartılıp kendi kendimize kritik yapalım. ıftar yemeginden sonra yaklaşık 2 kilo civarında bile kilo farkı görebiliriz, korkmayın bu aldığınız kilonun büyük çoğunluğu su dur. Eğer mümkünse iftarda içtiğimiz suyu hesaplayıp onu fark kilosundan çıkaralım.

6- ıftarımızı kesinlikle bir bardak su ve bir zeytin tanesi ile açalım ve sanki bu zeytin tanesinin yiyebileceğimiz tek gıda olduğunu düşünelim ve en azından 10 dakika bekleyelim. Bu arada su içmek serbesttir.

7- ıftar sofrasında ilk bir iki lokma yedikten sonra durup biraz diyet yapabileceğimizi düşünelim. Nede olsa bütün gün yemek yemedik ve su içmedik. Kimse bunu zorla bize yaptırmadı. Öyle ise biz nefsimize hakim olabildik. O zaman ilk bir iki lokmadan sonrada durup tekrar nefsimize hakim olabileceğimizi kendimize kanıtlayalım ve bununla gurur duyalım. Bunu başarabilirsek zaten herşeyi başarabilirz. 10 dakika geçtikten sonra tekrar, fakat azar, azar yemeye devam edelim. ıftardan 2 saat sonra tekrar hafif birşeyler atıştıralım. Bu meyve olabilir veya yoğurt olabilir. Bunu ara gıda olarak düşünelim ve eğer mümkünse 2 saatte bir tekrarlayalım. Ama tekrarlarda asla abartmayalım hep azar azar yiyelim.

8- Yemekten sonra hafif hareket etmemizde yarar var, bu metabolizmamızı çalıştırmakta bize yardımcı olacaktır.

9- Gece yatmadan önce de hafif bir yoğurt , peynir veya ayran içelim.

10- Sahurda mümkün olduğu kadar kahvaltı şeklinde yemek yiyelim. Ağır yemeklerden uzak duralım.

11- ıftar öncesi ve sonrası kilo farkını her gün daha da azaltmaya bakalım. ıftar öncesi ölçtüğünüz kilonuzun, her gün 100 gr kadar düşük olmasına çalışalım. Eğer düşmediyse iftar öncesi biraz hareket ederek bunu sağlayabiliriz.

Bu dediklerimizi uygularsanız. Kilo verip zayıflayacağınızı garanti ederim. Hepinize iyi Ramazanlar dilerim.

Dr. Fevzi Özgönü
bence olmaz diye birsey suanda bile neler pisiyor evde ama ben yemiyorum aksamlari sebze yiyorum tabiki ramazanda cesit daha fazla olacaktir ama yinede yemeyi en aza indirirsek bence olur neden olmasin ama 10 kilo cok gibi geldi..l

super bir paylasim.cook tesekkurler,tam aradigim yazi.bu aradan yazidan anladigim kadariyla ramazan boyunca 3 kilo gidiyor anca

ben en cok bu ramazandan umutluyum cunku yalniziz cevremizde davet edecegimiz arkadas 2 tanecik.akraba arkadas falan yok.haliyle davet edilme,davet etme gibi bi durumda yok..menu tamamen bize kalmis..keske 5 kilo verebilsem bu ara aldim cunku.58-60 arasi olmak istiyorum..plan soyle,sahurda 1 dilim ekmekten fazla yemeyecegiz,kahvaltilik yiycegiz
aksam mutlaka corba salata.salata olmazsa cacik,cacik olmazsa yagda kizartilmamis yogurtlamalar..hafif sebze yemegi yada izgara haslama et..bol suu.
iftardan 2 saat sonra yuruyus yada evde 30 dk egzersiz..boyle soylerken kolayda insallah uygulariz..

bende aynen böyle düşünüyorum bugun tartıldım 62.5 çıktım ramazana kadar 3 kilo verip ramazandada 4 kilo vermek istiyorum bakalım ne olcak iftarda çorba biraz ara verip aşlama tavuklu salata yiyebilirim ekmeksiz sahurda da 1 dilim ekmek ve kahvaltılık bol salata yatmadanda 1 kase yoğurt sabah kalkınca spor ve iftardan sonra yürüyüş

Her ramazan kilo alıyorum yaaa iftar olduğunda saldırıyorum ve çatlayana kadar yiyorum:KK31:mm umarım bu ramazan kendimi tutabilirim

arkadaslar ramazan ayinda yediklerimize dikkat etme ve birbirmizin yanlislarini görme amaciyla yediklerimizi yazsak:KK52:

slm kızlar.. ben de sizler gibi kilolarından muzdarip biriyim.. çizelgemdende belli olacağı gibi uzun zamandır diyetlerle uğraşıyorum kilolarımla savaş veriyorum. ama sanırım artık çok sıkıldım ve diyetimi sallamaya başladım. ve hemende kilolar gelmeye başladı. bugünden itibaren yediklerimiz yazalım ramazanı kilo vererk geçirelim. henüz tartılmadım ama sanırım ramazana 61 kg ile gircem. ramazan bitene kadar 58 olsam yetecek bana.. ne dersiniz??

kızlar mrb. benimde 10 kilo fazlam var. her ramazan olduğu gibi bu ramazanda kilo almam inş.:KK43:
haftasonları hariç günlük paylaşım yapacağım. herkes yapsın unutmayın ha birbirimize motive olalım :KK9:

kızlar mrb. benimde 10 kilo fazlam var. her ramazan olduğu gibi bu ramazanda kilo almam inş.:KK43:
haftasonları hariç günlük paylaşım yapacağım. herkes yapsın unutmayın ha birbirimize motive olalım :KK9:

ewt ewt yapalım şu paylaşım işini bence iyi gelecek hiç olmazsa kilo almayız.. anam senin kilonda olmayı istiyorum ben de:)))

bir 10 da benden gitse hani hiç fena olmaz..:KK37:

yalnız kızlar bu yıl biliyorsunuz sıcak bir dönemdeyiz..akşam dokuza doğru
iftar olacak..ben çok ama çok su içen biriyim..yemekten ziyade bunu düşünüyorum aslında..
birde şekerim çok ani düşebiliyor..iftar vaktine kadar hatta sonrasında irademi zorlasamda
bir şekilde elim kayabilir..:KK53: bunlara mahal vermeyecek şeylerde yapmamız lazım..:26:

hareket olayını bende düşünüyorum..çünkü yiyip yığılmak çok kötü..hazır hava sıcakken değerlendirmek lazım gibi..:KK31:

ama benim boyum kısaa:KK17:
ve çok kilolu duruyorum şeker :KK19:

anladım cnm ama yine de kendine haksızlık etme çok kilolu demeyelim de bizler balık etliyiz diyelim:)) inşallah hep birlikte ramazanı en güzel şekilde değerlendiririz. ama topiği boş bırakmayalım. gün içiinde gelmeye çalışalım. hem motivasyonumuz artar hem de kilolar gider:) benim hedef 58 bayrama kadar yani 3 kg hadi bakalım.. belki yarına tartıda daha az çıkarım:)))

bir 10 da benden gitse hani hiç fena olmaz..:KK37:

yalnız kızlar bu yıl biliyorsunuz sıcak bir dönemdeyiz..akşam dokuza doğru
iftar olacak..ben çok ama çok su içen biriyim..yemekten ziyade bunu düşünüyorum aslında..
birde şekerim çok ani düşebiliyor..iftar vaktine kadar hatta sonrasında irademi zorlasamda
bir şekilde elim kayabilir..:KK53: bunlara mahal vermeyecek şeylerde yapmamız lazım..:26:

hareket olayını bende düşünüyorum..çünkü yiyip yığılmak çok kötü..hazır hava sıcakken değerlendirmek lazım gibi..:KK31:

ewt be de bugün düşündüm taşındım araştırdım:)) diyorlarki iftardan hemen önce 30 dk yürüyüş yağ eritiyormuş. umarım başarabilirimde iftardan önce 1 saat yürürüm. bunu hedefliyorum.cnm inş sütü seviyorsundur ben nefret ediyorumda:KK43: iftardan 2 saat sonra falan süt ısıt üzerine tarçın dök 1 çay kaşığı kadar 4 tane falan da kurukayısı al yanına birlikte tüket. tatlı isteğini kesecektir. aslında kayısıyı daha az yesen daha da iyi olur.. yada hafta da 2 kere abartmadan dondurma ye. ama sonrasında 1 saat yüryüş:)) belki bu ceza caydırıcı olabilir:) hadi hadi zayıflıcaz biz:)

slm kizlar.. bende Ramazan ayini iyi degerlendirmek istiyorum en azindan kilo almayarak zaten sigarayi birakarak bi 5 kilo aldim devaminin gelmesini istemiyorum..en azindan 3 kilo verebilsem ya da almasam, ben soyle dusunuyorum sahurda mutlaka yumurta yiyecem en azindan tok tutuyor normal kahvalti yapacam, iftarda ise corba, salata, corba yedigim icin ekmek tuketmiyorum. yaninda iste ne varsa cok az yemeyi planliyorum ama bakalim onemli olan bunlari yapabilmek.bide sahurda kahvaltidan yarim saat erken kalkip bol su icecem yarim saat sonra kahvaltimi yapacam sizce...

anladım cnm ama yine de kendine haksızlık etme çok kilolu demeyelim de bizler balık etliyiz diyelim:)) inşallah hep birlikte ramazanı en güzel şekilde değerlendiririz. ama topiği boş bırakmayalım. gün içiinde gelmeye çalışalım. hem motivasyonumuz artar hem de kilolar gider:) benim hedef 58 bayrama kadar yani 3 kg hadi bakalım.. belki yarına tartıda daha az çıkarım:)))

ewt be de bugün düşündüm taşındım araştırdım:)) diyorlarki iftardan hemen önce 30 dk yürüyüş yağ eritiyormuş. umarım başarabilirimde iftardan önce 1 saat yürürüm. bunu hedefliyorum.cnm inş sütü seviyorsundur ben nefret ediyorumda:KK43: iftardan 2 saat sonra falan süt ısıt üzerine tarçın dök 1 çay kaşığı kadar 4 tane falan da kurukayısı al yanına birlikte tüket. tatlı isteğini kesecektir. aslında kayısıyı daha az yesen daha da iyi olur.. yada hafta da 2 kere abartmadan dondurma ye. ama sonrasında 1 saat yüryüş:)) belki bu ceza caydırıcı olabilir:) hadi hadi zayıflıcaz biz:)

evet süt çok seviyorum..ama şu var ki ailecek tatlı ve yemek yemeği seven biriyiz..
mesela hani ne yapsak der babam,oradan annem bir okkalı fikir sunar..sonra kardeşim şöyle der..
düşün artık bizi:KK9: yani nefsi müdafa bizim evde çok olmalı ramazanda...inşallah başarırız..

iftar öncesi yemek koşturmacası yaşarım gibi geliyor da sonrası kardeşimle çıkacağım kısmetse...hadi bakalım hayırlı ramazanlar:KK31::KK16:

selam arkadaslar.ne guzel kalabalik olmus burasi. ben hic bir ramazanda diyet yapmadim. zaten gecen yilda hamileydim. bu yil diyet moduna siki sarilmisken ramazanda kilo almak istemiyorum. dengeli beslenerek kilo verebilecegimizi dusunuyorum. hergun yazalim buraya ne yedigimizi ve kilolarimizi motive oluruz hem.

[Isonundaoldu ]masallah ya sana valla o kilo bende olsaydi ah ah bende bir senede 12 kilo verdim ama hala vermem gereken coook kilom var ya

seni gördüm imrendim simdi kafami var ya taslara birakiyorum cünkü 1 sene dedigim seyde 7 ay yani geri kalani hic birsey yapmadan anca kiloda kaldim

keske yapaydm neden böyle yaptim bilmiyorum skildim heralde

bizim burda ilk gün 21.02 de acilacak yemekti icmekti anca bir saat sonra mi spor yapmam lazim ya da yapabilir miyim hic bilmiyorum

ama eylülde nisanim olacak ne yapacam bilmiyorum ne giyecem ben ya:)[/I]

Son düzenleme:
benim de yaklasik 10 kg fazlam var. tam olarak kilom ne kadar bilmyiorum cünki tartilmaya cok korkuyorum:S yetmis civari vardir:S ah nerde o 55 kg oldugum günler zayiftim..boyum 170...

bu ramazanda cok dikkat edecegim...genelde ramazan ayinda kilo aliyorum...

ilk önce iftari hurma, su ve corbayla acicam. sonra yarim saat bekleyip sebze yemegi yerim...

ve sadece acligima göre hareket edecegim. iftardan sonra acikirsam, bugün ramazan icin aldigim cubuk peynirlerimi ve bademlerimi yerim:)

sahurda ise kan sekerini düzende tutacak seyler yemeye özen gösterecegim. ve tabi bol proteinli...

ögün aralarinda ise su bol bol icicem..

porsiyonlarimin büyüklügünü kontrol edecegim hamurisi tatli yok. porsiyon büyüklügnü kontrol edebilmek icin hep ayni ufak kasemi kullanacagim...

ve sadece uykumu alma amacli uyuycam yani öyle zaman gecsin diye iftara kadar dana gibi yatmak yok:KK37: okullar kapali olup calismadigim icin bu tehlike benim icin bu aralar vardir:KK52:

hafif egzersiz yapmaya calisicam yürüyüs fln iftardan az önce

hadi hayirlisi umarim kontrolden cikmaz hicbisey..bu kontrolü yazarak daha iyi tutabiliyorum:)) o yüzden yazip birbirmize yanlislarimizi felan yazalim:)) birbirmizi motive ederiz bu cok önemli:)

Son düzenleme:
merhabalar herkesee
bende varım diyete arkadaşlar nasıl olacak bilmiyorum ama bu yastık gibi göbek gitmeli
daha önce mad-sad'ın topiğii ile 5 kilo verdim ama bi 4-5 kilo daha versem süper olacakk
hadi bakalım bu işte gaza gelmek önemli bence gaza getirelim birbirimizi hatta yarışma falanda yapabiliriz ne dersiniz??:KK52:
:KK52::KK52::KK52:

X