- 31 Aralık 2007
- 4.827
- 23
-
- Konu Sahibi hidennisko
Allah şimdi Yavrularini Sana Bağişlasin Inşallah Bizde öyle Günler Görürüz... Ama Dediğiniz Gibi şuanda Hiç Geçmeyecek Gibi Aci çekiyorum Zaten Onlari Zor Elde Etmişken Böyle Kolay Kaybettim Bi Daha Tüp Bebek Denemesi Olacakmiki? Düşünüyorum Neyse... Içim Okadar Doluki Ne Yazsam Az... Herşey Gönlünüzce Olsun ......
Hepinizin yazilarini üzülerek okudum.Sizi cok iyi anliyorum inanin.Ben de bu sekilde sonuclanan 3 hamilelik yasadim.Cok ugrastim.Su an 2 tane cocugum var Allah'a cok sükür.2 hamileliligimide hastahanede gecirdim cocuklarim olana kadar.Ikiside erken dogdu.Günlerine kadar beklemediler.Bende serklaj yaptirmistim.Fakat rahim agzi gevsekliginden dolayi rahim cok hassas oldugundan dogum yapana kadar sürekli sancim vardi ve rahim agzi haliyle sürekli kisaldi ve cocuklarimin ikiside erken dogdular.Basta bir cok problemler yasadim,özellikle oglumla bebekliginde cok ugrastim.Tabi bunlarin hepsi erken dogmalarindan ve stresli gecen hamilelikten kaynaklandi.Ama simdi kizimda oglumda cok saglikli.Aradan zaman gecince insan yasadigi tüm sikintilari unutuyor inanin bana.Aciniz taze oldugu icin üstesinden gelinmezmis gibi geliyor ama zamanla atlatiyorsunuz.Size tavsiyem pes etmeyin kendinizi birakmayin ve ümidinizi kaybetmeyin.Eger Allah nasip ederse hic bir sey olmuyor inanin bana.Ben bunlari bizzat yasadigim icin cok iyi biliyorum.Kendinizi birakmayin.Sabredin ve denemeye devam edin.Ben basardim sizde basarabilirsiniz.En azindan diger hamileliklerinizde daha dikkatli ve daha bilincli oluyorsunuz.Rahim agzi gevsekligi ile problemi olan arkadaslara tavsiyem eger midenizle ilgili bir sikayetiniz yoksa hergün mutlaka yarim greyfurt yiyin,birde elma sirkesini taharetlendiginiz suya katip onunla taharetlenin.Faydasini göreceksiniz.Greyfurt cok muazzam bir mikrop kirici.Eger serklaj yaptirdiysaniz elma sirkesi ile taharetlenmek de serklaj in etrafinda olusabilecek iltahaplanmalari önlüyor.Ben bunlarin hepsini hastahanede yattigim zaman bana hizmet eden yasli bir rus hemsiresinden ögrendim ve uyguladim.Ben Almanyada yasiyorum ve bu rus hanimla maalesef hamileligimin son aylarinda tanistim.keske daha önce tanissaydim.Cünkü ondan cok sey ögrendim.
kızlar erken doğumlar yüzünden hepimiz bebeklerimizi kaybetmişiz.bu yüzden sonraki gebelikler de stersli geçiyo .sonrada erken doğumlar yüzünden ( benim gibi)küvezlerde endişeli bekleyiişşş...of çok zor...3 bebeğimi kaybettim.inşallah oğluş benim yüzümü güldürecek.sizlerde bi daha yaşamazsınız bunları sağlıklı ve zamanında doğum yaparak evinize bebeğinizle donersiniz...
benimki beslenmeye başladı.halen küvezde...işte bazen sorunlar çıkıyo ,küvez işide çok stresli .hergün gidiyorum 10 dk anca görüyorum ama olsun .bebişim iyi olsunda sorun diil.inşallah en yakın zamanda eve gelir.inanın kaç aydır yattığımdan evde işlerde birikti onları halletmeye çalışıyorum.o yüzdende internete giremiyorumm.benden bole kızlar...
arkadaşlar benimde dikişim cuma günü atıldı. 1 gece yattım hastanede çok şükür bebeğim ve ben iyiyiz. şimdi evde dinleniyorum doktorum yatmana gerek yok dedi ama sağolsun eşim ve annemler beni doğurana kadar yatıracaklarmış. erken doğumu engellemek içinde nidilat diye bir hapı içiyorum o biraz baş ağrısı yapıyor başka şikayetim yok şükür. Allah hepimize yavrularımızı kucağımıza almayı nasip etsin.
kızlar serklaj attıkları ipin bile farklı olanlar varmış.bana en son madikalden bir ip aldırmışlardı.daha önceki gebeliklerde attıkları ipler benim rhım ağzıma zarar vermiş.doktorunuza mutlaka danışın...bebişim aynı besleniyo ,yakında bana verceklermişOĞLUŞUMUUUUUU
kızlar serklaj attıkları ipin bile farklı olanlar varmış.bana en son madikalden bir ip aldırmışlardı.daha önceki gebeliklerde attıkları ipler benim rhım ağzıma zarar vermiş.doktorunuza mutlaka danışın...bebişim aynı besleniyo ,yakında bana verceklermişOĞLUŞUMUUUUUU
arkadaslar bende rahim agzı yetmezliği vardı
13. haftamda dikiş uygulandı
benimle aynı seyleri yaşayıp erken dogum yasayan var mı
ben simdi rahim kasılmalarını engelleyici ilac kullanıyorum
ve ayda bir penisilin vuruluyorumsenağlama
BENİM 2 DÜŞÜK VE 25 HF LIK ERKEN DOĞUMUM OLDU. 6 AY SONRA TEKRAR HAMİLE KALDIM.İLKÖNCE ÇOKK AĞLADIM.AYNI ŞEYLERİ YAŞAMAKTAN ÇOK KORKTUM. DOKTORUM SERKLAJA GEREK YOK ŞU AN DEDİ. 20 HAFTALIKKEN TAMAMEN TESADÜFEN ULTRASONDA 2 CM AÇIKLIK GÖRÜLDÜ.ACİL SERKLAJ YAPILDI.40.HF YA KADAR YATTIM EVDE....OĞLUM 2 YAŞINDA ŞİMDİ....VEEEEEEEEEEEE BEN 26 HF LIK HAMİLEYİM.BU SEFER Kİ DR UM TEDBİRLİ OLALIM DEDİ VE 14.HF TA SERKLAJ OLDUM. BUNDA YATMIYORUM SÜREKLİ.ŞİMDİLİK HERŞEY YOLUNDA...HİÇ İLAÇ KULLANMIYORUM.AMA TABİ ÇOK HAREKETLİ OLMAMAK LAZIM.BEN HİÇ DIŞARI ÇIKMIYOM,EV İŞİ YAPMIYOM :)