Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
arkadaşlar, herkesin yaşadıkları farklı farklı ama bazılarımızın malesef acı bir sonla noktalanmış..
ben de 13. haftada serklaj oldum ve gecen cumaya kadar çalıştım
buna ragmen 33 haftamıza girdik...
ben en başından beri inandım sağlıkla doğacağına
çok zor günler sıkıntılar atlatmama ragmen oğluşum beni bırakmadı..
ben inanıyorum ki sizlerde mutlu sona ereceksiniz..acıları unutmak mümkün degil ama sabırlı olun..
Allah ım hep yamınız da olur inşallah

Ilk Doğumu Erken Yapanlara Ikinci Hamileliğinde Kesin Serklaj Uygulaniyomu Arkadaşlar? Allah Inşallah Bi Daha Nasip Ederde Bizlere?

selopi oğlun küçükmüş yumurcağın peşindende dönüyorsun..peki dikişler ağrı yapıyormu sana?seni rahatsız ediyormu...bende 22 haftalık bebeğimi erken do.ğumdan kaybettim...birdaha hamile kalırsan serklaj uygulanacakmış banada o yüzden soruyorum...peki maliyeti nekadar bu serklajın bilgisi olan varmı....ipinide özel alınıyormuş...benneyaptımki

eeeh biraz zor oldu tabi bende memleketten annemi çağırdım:) doğuma kadar kalcak yanımda ne yapalım işte...ben mert ayında serklaj oldum. medicana hast. istanbulda...1 gece yatak yemek ve herşey dahil 1.100 ytl verdik. ama çok memnun kaldım...bu arada oğlumun serklejı devlet hast.nde atılmıştı.ona ip falan almadık.kendileri yaptılar. eee bu seferdekinde de ip almadık..o nerden çıktı ya?

arkadşım gecmiş olsun galıba bır ay sonra banada dıikiş atılcak sen nerde attırdın dıkısını bıde canım ucretine kadardı bılgılendırırsen sevinirim

benim dikişim bursa zübeyde hanım doğumevinde atıldı. ssk'lı olduğumuz için hiçbir ücret ödemedik hastaneye. doktorum dikiş atılacak ipi bize söyledi dışarıdan aldık onada 120 ytl bi ücret verdik o kadar.

Ilk Doğumu Erken Yapanlara Ikinci Hamileliğinde Kesin Serklaj Uygulaniyomu Arkadaşlar? Allah Inşallah Bi Daha Nasip Ederde Bizlere?

inşallah yağmur benim dr de hamile kalırsan serklaj uygunalanak sana dedi..burada bilgi alabilrsin arkadaşlardan saolsunlar yardımcı oluyorlar....insanın başına gelmeden bilemiyor..daha önce hiç duymamıştım
rahim dikilmesini ...keşke bilseydimde önlemimi dr değilde kendim alırımdım ama işteee olmadı mağleseff....:1no2::1no2:

eeeh biraz zor oldu tabi bende memleketten annemi çağırdım:) doğuma kadar kalcak yanımda ne yapalım işte...ben mert ayında serklaj oldum. medicana hast. istanbulda...1 gece yatak yemek ve herşey dahil 1.100 ytl verdik. ama çok memnun kaldım...bu arada oğlumun serklejı devlet hast.nde atılmıştı.ona ip falan almadık.kendileri yaptılar. eee bu seferdekinde de ip almadık..o nerden çıktı ya?

selopi maliyeti yüksekmiş. serkrlajın doğum ücreti kadar.memnunmusun o hastaneden..doktorundan ...çok öenmli bizim için hamile kalınca hangi hastaneye hangi drye gitcemi inan bilemiyorum çok iyi araştırmamız lazım...inananın doktorlara güvenim kalmadı benim....

dibircik oğlunun durumuna çok sevindim
ailecek geçireceğiniz uzun sağlıklı ve mutluluk dolu bir ömür diliyorum

arkadaşlar, herkesin yaşadıkları farklı farklı ama bazılarımızın malesef acı bir sonla noktalanmış..
ben de 13. haftada serklaj oldum ve gecen cumaya kadar çalıştım
buna ragmen 33 haftamıza girdik...
ben en başından beri inandım sağlıkla doğacağına
çok zor günler sıkıntılar atlatmama ragmen oğluşum beni bırakmadı..
ben inanıyorum ki sizlerde mutlu sona ereceksiniz..acıları unutmak mümkün degil ama sabırlı olun..
Allah ım hep yamınız da olur inşallah

hidennisko bu forumu 13 haftanda açmışsın..çok sevindim bak 33 haftaya girmişsin..inan mutlu sona giriyorsun...bizim gibi bebeğini erken kaybedenlerede umut oluyorsun:çok üzgünüm:....serklajın nekadar önemli olduğunu bu sayede anlıyoruz..ve allah birdaha bizlere o acıları yaşatmasın diyorum....erken tanı çok önemli 13 haftada yapılması en uygunuymuş...peki enfeksiyon olmasın diye ilaç kullandınmı hidennisko...yani dr sana ne gibi ilaçarlar verdi..birde bebeğin ciğerleri gelişsin diye iğne veriliyormuş 24 haftada tam bilmiyorum ama yazarsan arkadaşlarımızında bilgisi olur ..oğluşunu iyi bak:nazar: kendinede:nazar: sevgilerra.s.

arkadaşlar merhaba ben 22 haftalık hasmileyim.bir önceki gebeliğim bu haftada erken doğumla bitti.geçen hafta rahimağzı uzunluğu 1 cm altına düştüğü için serklaj atıldı.1 gece hastanede tokoliz aldım.ama sancılarım olduğu için cuma akşam tekrar hastaneye gittim.4 gece kaldım.devamlı tokoliz verdiler.dün hastaneden çıktım sancılarım epey azalmıştı.ben hep yatıyorum ancak hala kasılmalarım var çok şiddetli değil ama karnım birden sertleşiyor prepar almama rağmen üstelik.dr düzenli değilse sancılar korkma dedi ama ben korkuyorum genede.çok çabuk ilerleyebilir hastaneye gidene kadar.aranızda bu tip kasılmalar yaşayan varmı?

benim dikişim bursa zübeyde hanım doğumevinde atıldı. ssk'lı olduğumuz için hiçbir ücret ödemedik hastaneye. doktorum dikiş atılacak ipi bize söyledi dışarıdan aldık onada 120 ytl bi ücret verdik o kadar.

canım arkadaşım bilgilendirdiginiçin cok tesekkur ederım:1hug:

arkadaşlar merhaba ben 22 haftalık hasmileyim.bir önceki gebeliğim bu haftada erken doğumla bitti.geçen hafta rahimağzı uzunluğu 1 cm altına düştüğü için serklaj atıldı.1 gece hastanede tokoliz aldım.ama sancılarım olduğu için cuma akşam tekrar hastaneye gittim.4 gece kaldım.devamlı tokoliz verdiler.dün hastaneden çıktım sancılarım epey azalmıştı.ben hep yatıyorum ancak hala kasılmalarım var çok şiddetli değil ama karnım birden sertleşiyor prepar almama rağmen üstelik.dr düzenli değilse sancılar korkma dedi ama ben korkuyorum genede.çok çabuk ilerleyebilir hastaneye gidene kadar.aranızda bu tip kasılmalar yaşayan varmı?

malesef arkadaşım bende kasılmalar çok oluyormuş ben hissetmiyordum ağrı sancı değişik yani. fakat serklaj uygulanmamıştı anlamını bile yeni öğreniyorum internetten bilseydim önce ben alırdım önlemimi... ben 23.haftamda kaybettim hiç bir önlem alınmadan ... sen önlemini almışsın umarım bebişini sağlıkla kucağına alırsın...

inşallah yağmur benim dr de hamile kalırsan serklaj uygunalanak sana dedi..burada bilgi alabilrsin arkadaşlardan saolsunlar yardımcı oluyorlar....insanın başına gelmeden bilemiyor..daha önce hiç duymamıştım
rahim dikilmesini ...keşke bilseydimde önlemimi dr değilde kendim alırımdım ama işteee olmadı mağleseff....:1no2::1no2:

kesinlikle öyle cnm ben bunu yaşamdan önce rahim kasılması nasıl oluyor onu bile bilmezdim 10kere hamile kalmadımki acı bi tecrübe kazandık sadece.. serklajı nette araştırp buldum nedir diye... bilseydim önlemimi almazmıydım.. yavrularım o halde kese aşağıda olmasına rağmen 21 ve 23haftaya kadar dayanabilmişti... belki yapılsaydı daha fazla dayanabilirlerdi... malesef canım belkilerle olmuyor......... umutlarımız başka bahara..... inşallah bu mutluluğu bir gün bizde yaşarız........ he bide bugün sedasayanın programında bişey izledim beni çok etkiledi... kadın 13 yıl bebek beklemiş olmayınca sedaya başvurmuş ve tüp bebeği uygulanmış transferden 5gün sonra eşi trafik kazasında vefat etmiş(yani kadın hamile olduğunu söyleyememiş bile) ALLAH BİZLERE VE EŞLERİMİZE SAĞLIK VERSİN...... BUNA ŞÜKĞR DEDİM.... HAYAT İNİŞLİ ÇIKIŞLI DEVAM EDİYOR ÖNEMLİ OLAN DÜŞMEMEKMİŞ............

hidennisko bu forumu 13 haftanda açmışsın..çok sevindim bak 33 haftaya girmişsin..inan mutlu sona giriyorsun...bizim gibi bebeğini erken kaybedenlerede umut oluyorsun:çok üzgünüm:....serklajın nekadar önemli olduğunu bu sayede anlıyoruz..ve allah birdaha bizlere o acıları yaşatmasın diyorum....erken tanı çok önemli 13 haftada yapılması en uygunuymuş...peki enfeksiyon olmasın diye ilaç kullandınmı hidennisko...yani dr sana ne gibi ilaçarlar verdi..birde bebeğin ciğerleri gelişsin diye iğne veriliyormuş 24 haftada tam bilmiyorum ama yazarsan arkadaşlarımızında bilgisi olur ..oğluşunu iyi bak:nazar: kendinede:nazar: sevgilerra.s.

arkadaşım tek başına serklaj bazen yeterli olamayabiliyor..
ben prepar diye bir hap kullanıyorum rahim kasılmalarını önlemek için
her ayda enfeksiyona karsı penisilin vuruluyorum.
otuzuncu haftamızda da 4 doz kortizon igne vuruldum, erken dogum olursa cigerleri gelissin diye bebegimina.s.

Ben rahim ağzı yetmezliğinde kasılma olmaz diye biliyordum...:uhm:
Kasılma olmadan bebek düşerse o zaman rahim ağzı yetmezliği tanısı koydurur, yani kasılma olmaması tanı koydurucu niteliktedir diye okumuştum...
Kasılma varsa altta başka neden aranmalıdır yazıyordu..Yanılıyormuyum?
Hepimize geçmiş olsun

Son düzenleme:
Artık bende yanlız değilim. bebeğimi 19. haftada kaybettim. Bir oğlum var 6 yaşında kardeşinin doğmasını dört gözle bekliyordu. Raporum yeni bitti buğün iş başı yaptım. Allah hepinize hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin.

çok büyük geçmiş olsun.benimde rahim kasılmalarım devam ediyor.bunalıma girdim.3 saatte 1 prepar kullanıyorum akşam gene hastaneye gittim. nst de yarım saatte 1 tane kasılma çıktı.kasılmaları bir türlü kontrol altına alamıyoruz.serklaj ve prepara rağmen aranızda bu tip kasılmalar yaşayan varmı

evet teorik olarak öyle.ben daha önce 22 haftalıkken ve hiçbir sancı yokken su gelmesiyle bebeğimi kaybettim.aynı haftaya girmeden gene rahimağzında kısalma oldu.ama sancı yada kasılmaların çok değişik sebepleri olabiliyor örneğin vücut serklaja tepki veriyorda olabilir

çok büyük geçmiş olsun.benimde rahim kasılmalarım devam ediyor.bunalıma girdim.3 saatte 1 prepar kullanıyorum akşam gene hastaneye gittim. nst de yarım saatte 1 tane kasılma çıktı.kasılmaları bir türlü kontrol altına alamıyoruz.serklaj ve prepara rağmen aranızda bu tip kasılmalar yaşayan varmı

Teşekkür ederim canım. Sende kafanı fazla yorma tedbirini alırsın takdiri Allaha bırakırsın stres yaşamamaya çalış. Allah kucağına almayı nasip etsin.

arkadaşım gerekirse hastanede kal bence
ben ilk bebeğimde kasılmaları çok geç fark ettim
durdurulamadı.
hastanede ne gerekirse yaparlar en azından.
çok stres yapma arkadaşım
birde banyo yapma bence.
kaslar gevşiyo ve doğumu hızlandırıyo bence

Servikal yetmezlik nedeniyle 19. haftada bebeğimi kaybettim. Kader arkadaşlarım olarak sizlerede sormamın uygun olacağını düşündüm. Doktorum 3 ay korun sonra gebelik düşünebilirsin dedi. Sizce korunmalımıyım. İlk hamilelğimi 8. ayda 2. hamileliğimi 1 yılda yakalamış biri olarak korunup korunmama konusunda tereddütlerim var. Birde şunu sorayım ilk gebeliğinde servikal yetmezlik oluşmayıp 2. gebeliğinde bu sorunla karşılaşan var mı??

X