Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
dün gece rüyamda sezeryan günüm gelmiş drum arıyor ben daha hazırlık yapmamışım ordan oraya koşturuyorum bebeğimin hastane çıkışlarını arıyorum annemler de telaşlı sonra buldum ama kıyafetleri boya olmuş bütün gece ağladım rüyamda hayırdır inşallah senağlamaben en iyisi çantamı hazırlayayım içime dert oldu

Son düzenleme:
mrb kızlar kelebek haberlerine cok sevindim.mucize bebek:ecrin_bebek: sağlıkla gelecek inşallahgercekten bu senin başarın ve sabrınla olmuş bir sey seni tebrik ediyorum.

tiwiks rüyanı hayra yor güzelim.masallah iyisin ve bebişinide alıcaksın sağlıkla kucağına inşallahkaydirigubbakcemile2

melek ssaslanın cınarı nasıl tatlıdır dimi.küvezde kalmamış dimi ne güzel.sen nasılsın bebiş nasıl.

melek81 Allahın sanada hayırlı doğumlar nasip etsin. Yengemle görüştüm düm amaliyata girervken benim için dua etmiş kızım olsun diye (çünkü kaybettiğim yavrum kızdı). Ona diyemedim hamile olduğumu kimseye söyleyemiyorum sizinle konuşmak çok iyi geliyor. Pazartesi doktorum da güzel şeyler söylerse deymeyin keyfime.

Kelebek bir aksilik olmazsa normal doğumdan şaşma. Allah kolaylığını verecektir. Zaten kendi kendine açılıyor bir ufaklığın baş göstermesi kalmış:)) İyi haberlerini sabırsızlıkla bekliyoruz...

Son düzenleme:
eda naz tebrik ederim seni hem hamiş olduğun hemde yiğenin doğduğu için aramıza da hoşgeldin tekrardan ilaç aldığın için endişelisin sanırım bu konuda uzman drlar var bildiğim kadarıyla

Teşekkür ederim canım. Endişelerim var evet ama güçlüyüm. Benim oğlum kardeş bekliyor ve bu sefer Rabbim onun dualarını duyacak diye ümit ediyorum. Test yaptırdığım gün oğlum bana dediki anne bizim şu bebek olacaksa olsun artık ama yaramaz kardeş istemiyorum. Biz eşimle karar aldık oğluma söylemeyeceğiz uzun bir süre. Test yaptığım gün rüyamda bebeğimi emziriyordum. Kaybettiğim bebeğimi rüyamda bile hiç görmemiştim sadece geleceği müjdelenmişti birde kaybececeğimi görmüştüm. Her namazımda dua ediyorum kendime ve sizlere..

Birde bu topik çok güzel inanılmaz bir bağ var 7 aydır sık yazmasam bile sürekli takip ediyorum herkes birbirine yetmeye çalışıyor bu çok hoşş....

Son düzenleme:
tiwikss özel msj alımın kapalı... atamıyorum..

nery de gelır yakınlarda cok sık gırmıyor zaten artı bıldıgım kadarıyla arada dısarı da cıkıyor nery. yıne bı yerlerdedır.. Kelebekten sonra sıra neryde dımı...

Salihas cok tsk.ler.ben ıyı sayılırım.. bugun bırazcık kalkayım en fazla 15 dk şu etrafı şöyle toparlayayım dedim pişman oldum biraz ağrım var şimdi yatıyorum..15 dk ayağa kalkmak bile çok tehlikeli benim için bunu iyi anladım ama dayanamıyorum napiim
heryeri .... götürüyor derler ya aynen öyle..

Tıwıks hayırdır dıyelım hayır olsun... Bende haftaya hazırlıcam hastane cantamızı.. Sorma ya dogurursam dıye banada dert oluyor.. Ablamlar gelecek yıkayacak haftaya camasırlarını bebegın..

Son düzenleme:

klava:melekkkkk boş ver evi ne götürürse götürsün güzelim.bak 15dk kalktığın için ağrılar yasıyorsun şimdi.seni anlıyorım güzelim evi o halde görmek ve sürekli yatmak zordur ama dikkat canım.ya aslında ne güzel olurdu cınar bebeğin fotosunu görsek ama belki ssaslan kendi elleriyle resmi topiğimize koymak ister güzelim.

edanaz canım ilk hamileliğimde hemen bizimkilere haber vermiştim.dediğin gibi tekrar hamile kalırsam çok çabuk söyleyemezmişim gibi geliyor.hayırlısı hepimiz için olsun.

Arkadaşlar merhaba..Beni merak edenler olmuş, allah razı olsun sizden..Yeni geldik doktor randevusundan..Bu hafta biraz hareketliydim, bebeğin çamaşırlarını yıkayıp ütüledim..Sonra ben de pişman oldum, iğne batması şeklinde ağrılarım oldu çünkü..Doktor serklajlı hamilelerde bu batma hissi normal dedi..Serviks boyum hala kısalmamış..Galiba hareket etmemekle bir alakası yok kısalmaların..Bebeğim 2300 gram olmuş..Sanki 15 gündür kilo alımı yavaşlamış gibi..300 gram almış..Doktor haftasıyla uyumlu dedi ama ben panikledim işte..Kilo önemli değil de, gelişme geriliği falan olur diye çok korkuyorum..Nst'ye bağlandım..Değerler genelde 20'nin altındaydı...Dokot hiçbir sıkıntı yok dedi..Allahıma şükürler olsun..İçim biraz rahatladı şimdi..İnşallah diğer randevuya 2.500 gramı geçer..Aslında kilo çok da önemli değil, sağlıklı olsun da gerisi boş..35. haftamıza girdik çok şükür..İnşallah 37-38. haftaları görürüz..Şimdilik sıkıntı olmadığından, umudum artıyor..
Melekcim sen de kendine dikkat et...Ben de senin gibiyim, içimden sürekli evi toplamak geliyor..Hele doğum yaklaştığından, yerimde durmak için kendimi zor tutuyorum..Ama az kaldı, eksikler sonra da tamamlanır..Allah bize ve bebişlerimize sağlık versin de..
Eda naz arkadaşım umarım hamileliklerin en kolayını geçirir, bebeğini de sağlıkla kucağına alırsın..
Edamecrin arkadaşım, umarın sen de sabreder, sabrının mükafatını da en güzel şekilde alırsın..Birkaç ay daha bekleyip, iyiki de beklemişim dersin inşallah..
Ssaslan arkadaşımızın bebeğinin resimlerini gördüm..41,5 kere maşallah..Ne tatlı oğlancık o öyle..Bahtı da,i şansı da güzel olsun, ömrü uzun olsun inşallah..
Twiks arkadaşım sen de zor dönemi atlattın artık..Bence doktorun da önerdiyle, yavaş yavaş gezmelere başlayabilirsin..Hem sana da moral olur..Önemli olan ayarını bilmek, ki senin o dengeyi kuracağına kendini çok yormayacağına eminim..Allahım bebeğine sağlık versin, bebişin zamanında kucağına gelsin inşallah..

Son düzenleme:
canım bence ekleme kendisi eklesin ev temizlemeyi bırak çantayı hazırlayalım yavaş yavaş kimseden fayda yok bize zaten senin ablan var ne güzel bende kayınvalide gelmesin diye direniyorum çünkü gelsede faydası olmayacak eminim en iyisi kafam ağrımasın canım çok sıkılıyor zaten evim ve yatak odam küçük bırak bebeğe oda yapmayı yatak koyacak yer bile yok senağlama ne yapcam ben herşey içimde kalacak yaaaaaaabazende boşveriyorum varsın olmasın yanımda yine yatar küçüğüm

sen halen normal yaşıyorsun maşallah haberlerde güzel bende artık korkmayacağım korktukça sıkınyı basıyor stresli olunca o rahim batmaları oluyor işte bende güzel dileklerin için sağol senin bebişi nerelerden göreceğiz bakalım facebooklarda mı şimdiden maşallah kiloyu da takma drun ne diyorsa güven gayet normal bence

hayır canım ben hıc kartal devlet hastanesne gıtmedım
doğumum özel pendik özkan hastanesi ya da
kartal umut hastanesinde olucak devlet hastanesı degıller yanı
nst ıstemedı bılmıyorum neden
kalbı 140 atıyor dedı
hastanede kalmadım,zaten hastaneye degıl muaynaneye gıdıyorum ben
sadece eve gelınce uyudum o yuzden gec gırdım

tesekkur ederım canım
bakalım bende bebısımle guzel resımler cekılebılecekmıyım
Allah hepmıze yavrumuzu kucagımıza almayı nasıp etsın
artık az kaldı
dogurmak ıstıyorum walla :CüvCüv:

tesekkur ederım canım
kendımde normal dogum ıstıyordum
zaten dönüncede bebişim iyice rahatladım bu yönden
Allah hepımıze guzel seyler nasıp etsın

tesekkur ederım tatlım
:)
az kaldı artık cok az kaldı
zamanı ılerı sarsak olmaz mı
darısı senın basına

nery temennin için çok teşekkür ederim.
Sana moral vermek açısından birşey anlatacağım. Ablam ikiz bebeklerini normal doğumla sekiz aylık olarak dünyaya getirdi birinin kilosu 2,300 diğerinin kilosu 2,450 idi bende yanında refakatçı kaldım tabi bu anlattığım 13 yıl önce. Bebişlerimiz hiç küveze girmedi hemen yanımıza verdiler şu an kapılardan sığmıyorlar koca delikanlı oldular. Sen içini ferah tut. Allah hayırlı kolay doğumlar nasip etsin...

nery netten bakıldığında bebeğinin kilosu haftasıyla uyumlu gerçekten. Arrtı önemli olan sağlıklı olması..Şurda 2 hafta daha sabretsen süpper olacak... Darısı başımıza

tiwiks ablamlarda çok uzak bana ne yapacam bilmiyorum artı kızkardeşim loğusa onun yanında duruyorlar haftasonu zateen çalışıyorlarda senağlama bakalım 1 gün ayıracaklar bana inşallah..

Ya sormayın dünden beri batmalar ve felaket bir bel ağrım var. Yine üşüme terleme başağrsı derken geceyi zor geçirdim. Hala belim kopuyor.. Kalkmıcam bı daha yatakdan senağlama

ssaslanın uykusuz geceleri başlamıştır.. delikafadulden

arkadaşlar internetteki yazılarınızı fazla takip edemiyorum.malüm beyzamın uykuları azalmaya başladı.ailemde evine döndü,yanlızım .çok müthiş bir duyguymuş.tam bir aile olduğumuzu anladık.allah hepinize nasip etsin.güzel haberlerinizi okuyorum. mutlu oluyorum.bu arada evde her işini kendin yapmak gibisi yokmuş.baya hamlamışım ,hiç oturamıyorum.gece uykularım bitti. yinede yatmak bana göre değil.halimden memnunum .hepinizin kurtulması dileğiyle.

canım drunla bir görüşsen belki ilaç kullanabilirsin çekme böyle benimde ağrılarım var hergün birşey oluyor yaaaaaa 2 gün önce başağrısı vardı dru aradım minoset aldım dünde rahimde sızı vardı magnezyumum bitmişti alamadım bugün alayımda rahatlayım nasl kalkmıyacağız gelde kalkma ev işi hariç herşeyi yapıyoruz maşallah

ayyyyyyyyyyy taze anne gelmiş hoşgelmiş demek yalnızsın bende doğum yapayım herkes gitsin istiyorum demi ama her kafadan ses çıkmasın yorulsakta uyumasakta razıyız çok sevindim mutlu oldum hala burdasın arkadaşım beyzamızı öp bizim için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…