Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
nery netten bakıldığında bebeğinin kilosu haftasıyla uyumlu gerçekten. Arrtı önemli olan sağlıklı olması..Şurda 2 hafta daha sabretsen süpper olacak... Darısı başımıza

tiwiks ablamlarda çok uzak bana ne yapacam bilmiyorum artı kızkardeşim loğusa onun yanında duruyorlar haftasonu zateen çalışıyorlarda senağlama bakalım 1 gün ayıracaklar bana inşallah..

Ya sormayın dünden beri batmalar ve felaket bir bel ağrım var. Yine üşüme terleme başağrsı derken geceyi zor geçirdim. Hala belim kopuyor.. Kalkmıcam bı daha yatakdan senağlama

ssaslanın uykusuz geceleri başlamıştır.. delikafadulden

sona yaklastıkca hersey bıraz daha zorlasıyor canım
agrılar,sızlanmalar,batmalar,tutulamayan idrarlar vs vs
hepsi biticek diye avutuyoruz kendimizi
yalnız olmak ayrı zor gercekten
benim burda kimsem yok ailem izmirde
eşimin ailesi burda ama eh işte söyle böyle onlarda
kimseden destek yok anlayacagın
hersey öyle zor ki
umarım tüm bu sıkıntılarımızı bebeklerimiz olunca unuturuz
Allah onları bize koklamayı nasip etsin

İyi geceler herkese....
Pazar sabahına kahverengi lekelenmeyle başladık. Doğumevi acile gittim 5 haftalıkla uyumlu bir kese gördü doktor. Düşük için ilaç başladı progestan zaten onu gebelik süresince kullanmam gerektiğini doktorum söylemişti. Doktorumlada cepten görüştüm. Yarın akşam muayenehanesine gideceğim. Tabi sabah iş var. Doktorumla rapor işini kunuşacağım oda rapor verme taraftarıydı işe gitmek istemiyorum bu halde. Buğün evde hep yattım. Şu an lekelenmelerimde yok. Size yazmak istedim.
Saliha bebeğini güle güle büyüt. Allah uzun ve sağlıklı ömür versin.

slm kızlar ben hamılelıgın 3 .ayında rahım acılımıstı ve dıkıs uygulandı ama 6.ayımda bebegın dıkısı zorlamasıyla acılmıs ve dogum yaptım bana dr un dedıgı bıdahakı hamılelıkte yıne dıkıs atılcak kan sulandırıcı ıgne vurulcak dedı ama hıcbıseye bakmadan tahlıl falan sızce rahım agzı yetmezlıgı falan olabılrmı daha kontrole gıtmedım rahım fılmı cektırmeyı dusunuyorum orda hersey anlasılır heralde
bı fıkrı olan varmı

selam benimde 22. haftada açıklığım oldu ve dikiş atıldı 1 ay sonra suyum geldi ve doğum yaptım bebeğim 14 gün yaşadı ve kaybettik . ve bir dahaki hamileliğimde 3. ayda dikiş atılacak .. bende rahim ağzı yetmezliği var...
bence sendede kesinlikle rahim ağzı yetmezliği var yoksa bu kadar erken açılma olmaz .. bide aslında kafamı kurcaladı bu kadar erken açılma hiç duymamıştım ..3. ayda dr.lar ne diyor peki

sona yaklastıkca hersey bıraz daha zorlasıyor canım
agrılar,sızlanmalar,batmalar,tutulamayan idrarlar vs vs
hepsi biticek diye avutuyoruz kendimizi
yalnız olmak ayrı zor gercekten
benim burda kimsem yok ailem izmirde
eşimin ailesi burda ama eh işte söyle böyle onlarda
kimseden destek yok anlayacagın
hersey öyle zor ki
umarım tüm bu sıkıntılarımızı bebeklerimiz olunca unuturuz
Allah onları bize koklamayı nasip etsin

haklısın sabredecez hep dayan diyorum ama etrafımda ınadına moralımı bozan o kadar cok sey var kı.. Kayınvalıdem 3 bına ılerıde oturuyor ama 3-4 gunde bır yemek getırıyor getırmedıgı zamanda dısardan soyluyordum he bırde ıgnemı vurmya gelıyordu.

Ben sankı bu durumda degılım Izmır'e gezmeye gıttı..Annesı ve buyuk oglunu gelınını zıyarete..10 gun kalacak.Bıde gelmıs yok ordakı dunurumu zıyaeet etmem lazım yok bılmem nee..off off bu aksam ıgnem de var artık bı eczacı bulup getırecek esım ve 10 gun dısardan yemek. Ve beslenmek su an bızım ıcın ne kadar onemlı...benneyaptımki

yanı her turlu sıkıntı olabılır ama moral olmadıgı zaman cok kotu oluyor.Allahtan esım cok destek oluyorsenağlama

İyi geceler herkese....
Pazar sabahına kahverengi lekelenmeyle başladık. Doğumevi acile gittim 5 haftalıkla uyumlu bir kese gördü doktor. Düşük için ilaç başladı progestan zaten onu gebelik süresince kullanmam gerektiğini doktorum söylemişti. Doktorumlada cepten görüştüm. Yarın akşam muayenehanesine gideceğim. Tabi sabah iş var. Doktorumla rapor işini kunuşacağım oda rapor verme taraftarıydı işe gitmek istemiyorum bu halde. Buğün evde hep yattım. Şu an lekelenmelerimde yok. Size yazmak istedim.

eda bencede ilk baslarda sureklı yatııp dınlenmen cook onemlı...Gecmıs olsun cnm. Doktor sonuclarını bızede ılet...

İyi geceler herkese....
Eda geçmiş olsun, rapor almak en iyisi bence de. Bizlerin hamileliğimiz böyle baştan sonra dinlenerek geçecek artık. Progestanı ilaç olarak mı başladın fitil olarak mı verdiler?

Dün farklı bişi mi yaptın acaba, fazla mı yordun kendini, ev işi falan?

Melekcim üzme kendini..Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik çok şükür, hiç kimsenin moralimizi bozmasına izin vermeyelim..Bebeğimizle birlikte yatacağımız ilk gün, bunların hepsini unutacağız bence..Dediğin gibi beslenme olayı önemli, ama yanımızda yardımcı olmayınca yapacak birşey yok..Artık o gün et yemediysen et, sebze yemediysen pizza falan söylersin dışardan..Ben öyle yapıyorum mesela..Allah yardımcın olsun canım..Ağrıların ne durumda..Bende de ağrı oluyor bu aralar, sanki bacak aramdaki kemikler ayrulıyormuş gibi..Çoğu hamilede oluyormuş galiba bu ağrılar..

Eda Naz arkadaşım geçmiş olsun..Bende olmadı ama tanıdığım çok kişide bu lekelenmelerden oldu..Hepsi de sağlıkla kucaklarına aldılar bebişlerini..Çok endişe etme, stres yapmamak da önemli..Doktordan sonra bize de haber ver..

Saliha06 arkadaşım allah mutluluğunuzu daim etsin..Darısı da bizim başımıza inşallah..Şu an hayal bile edemiyorum nasıl bir duygu olacağını..Sanırım bizim gibi hamileler stresten, erken doğum korkusundan, duygusal olarak tam olarak hazırlanamıyor bebişe..Şimdi ben de korkular başladı..Ya bakamazsam, ya anneliğe hazır değilsem, ya eşime ya da bana birşey olursa gibi..İnşallah doğumdan sonra bu kaygıların hepsi geçer..

Kelebekcim Allah sabır versin sana da, bazen bende de ufak sancılar oluyor..Hemen aklıma sen geliyorsun..Ben seninkileri de hafif sancılar diye düşünmüştüm, ama sen canım çok acıyor diye anlatmışsın..Allah kolaylık versin canım..İnşallah doğumun çooook kolay olur da, yüzün güler.. Bu arada bebeğinin yatağını gördüm..Çoook çoook güzel olmuş, 41,5 kere maşallah..Ben daha uyku setini almadım..Seninkiler çok hoşuma gitti..Pembiş pembiş bebeğini içine yatırırsın inşallah..

Kızlar desteğiniz için sağolun gerçekten sizinle yazışmak iyi geliyor. Artık namaz kılamıyorum ama dualarım hepimiz için. Doktor ziyaretinden sonra yazarım. Sonuçta gebelikler doğumla sonlanıyor ve yavrularımız dünyaya merhaba diyor. Gebeliği tamamlayan arkadaşlarımız bayrağı birilerine teslim etmeliydi diye düşünüyorum:)))

nery bu seferkı agrılar normal hamılelıgın getırdıgı agrılardan farklı bunu farkettıgım ıcın soluyorum.. ıkı gundur o kadar kotuydu kı bel agrım bır taraftan dıger tarafa donerken resmen gozumden yas gelıyordu.. bugun agrım olsada daha ıyıyım..

hıdennısko nun EGE bebegı
dıbırcık ın BARIS bebegı
salıha06 nın BEYZA bebegı
ssaslan CINAR DEMIR bebegınden sonra

bayragı Kelebek arkadasımız teslım aldı.Bugun 35+6 da.Artık tehlıkeyı Kelebekde atlattı.Hadı bı hafta 10 gun daha dayanda bayrağı nery arkadasımıza teslım et sonra...

Eda geçmiş olsun, rapor almak en iyisi bence de. Bizlerin hamileliğimiz böyle baştan sonra dinlenerek geçecek artık. Progestanı ilaç olarak mı başladın fitil olarak mı verdiler?

Dün farklı bişi mi yaptın acaba, fazla mı yordun kendini, ev işi falan?

SAğol canım. progestanı agızdan alınca yan etkileri rahatsız ediyor beni o nedenle tabletini vajenden kullanıyorum. Evde iş falan yapmıyorum test pozitif çıktığından beri. İdrarımın yapınca tevalet kağıdına sildim kahverengi oldu. Bizde sütten ağzımız yandığı için yoğurdu üfleyerek yiyenlerdeniz.

nery bu seferkı agrılar normal hamılelıgın getırdıgı agrılardan farklı bunu farkettıgım ıcın soluyorum.. ıkı gundur o kadar kotuydu kı bel agrım bır taraftan dıger tarafa donerken resmen gozumden yas gelıyordu.. bugun agrım olsada daha ıyıyım..

hıdennısko nun EGE bebegı
dıbırcık ın BARIS bebegı
salıha06 nın BEYZA bebegı
ssaslan CINAR DEMIR bebegınden sonra

bayragı Kelebek arkadasımız teslım aldı.Bugun 35+6 da.Artık tehlıkeyı Kelebekde atlattı.Hadı bı hafta 10 gun daha dayanda bayrağı nery arkadasımıza teslım et sonra...

az kaldı di mi artık
çok zorlanıyorum melek
sağdan sola dönemez hale geldim,çok sık idrara çıkıyorum,mide bulantılarım var
kusarken karnımı tutuyorum
ara ara olan sancılar çok kötü,yoruldum
doğurmak istiyorum resmen artık
bişi olmazsa haftaya cuma doktordayız bakalım
bu arada kızımın ismini yazıyım dedim adı kalbinur olucak

Kelebekcim Allah sabır versin sana da, bazen bende de ufak sancılar oluyor..Hemen aklıma sen geliyorsun..Ben seninkileri de hafif sancılar diye düşünmüştüm, ama sen canım çok acıyor diye anlatmışsın..Allah kolaylık versin canım..İnşallah doğumun çooook kolay olur da, yüzün güler.. Bu arada bebeğinin yatağını gördüm..Çoook çoook güzel olmuş, 41,5 kere maşallah..Ben daha uyku setini almadım..Seninkiler çok hoşuma gitti..Pembiş pembiş bebeğini içine yatırırsın inşallah..

valla son haftaların bu kadar zor olduğunu düşünmemiştim
napalım bebişler için katlanıyoruz
kızımın herşeyi hazır çok şükür,bir kaç ufak tefek şeyler dışında tabi
erken doğum riski hep olunca yatagını hazır tutmak zorunda kaldık
Allah sanada bebegını kucagına aldıgın guzel gunlerı nasıp etsın
sağlıklı bebısınle kosusturmayıda nasip etsin:eek:

İyi geceler herkese....

geçmiş olsun canım böyle lekenmeler gaye normal umarım tekrarlamaz progestanı bırakma ben bile kullanıyorum arada rahatlatıyor beni dinlen bol bol

kelebek canım benim ne kadar zorlandığını yazılarından hissediyorum.allah kolaylık ve sabır versin güzelim.az kaldı sayılı gün cabuk gececektir.emin olki kızın doğuştan mücadeleci ve güçlü olacaktır.adı da güzelmiş.
eda doktor kontrolüne gittinmi nasıl gecti canım rapor alabildinmi.

kelebek canım benim ne kadar zorlandığını yazılarından hissediyorum.allah kolaylık ve sabır versin güzelim.az kaldı sayılı gün cabuk gececektir.emin olki kızın doğuştan mücadeleci ve güçlü olacaktır.adı da güzelmiş.
eda doktor kontrolüne gittinmi nasıl gecti canım rapor alabildinmi.

senin nasıl gidiyor?hersey yolunda mı canım?

melekcim işimiz zor ne yapalım üzüle üzüle bir hal olacaz kayınvaliden de süpermiş yani gidecek zamanı bulmuş Allahım gör diyorum başka ne diyeyim gün olur devran döner en azından bir kap yemeği nasip olmuş sana boşverelim canım bu saatten sonra bizim için çırpınsalar da duygularımız değişmez inan ben herşeyi bıraktım hiç birşey düşünmüyorum düşün düşün kafayı yiyeceğim alıp çantamı gideceğim doğuma tabii çanta hazırlayabilirsem eşlerimiz sağolsun herşeyi hallediyor önemli olan eşler seni üzmek istemem ama herkesin kendi annesi diyeceğim inan anne varrrrrrrrrr anne var oda yalanmış beni 9 ay yatırıp bakarım diyenlere gülüyorum şimdi görümceminde 9 ay kanamalı geçen bir hamileliği olmuş kaynanam çırpınmış onun için benim farkım ne şimdi 2 ay kalmış doğuma geleyimde örgü örelim diyor yardım edecekmişim ben oturamıyorum birde insan bunu der mi kimbilir ne düşünüyor rahat olduğumu falan herhalde bende istemedim gelmesini ister kırılsın ister darılsın siz yine şanslısınız bana bir ihtiyacın varmı diyen bile olmadı şu nasıl gidiyor hamilelik kelimesinden sıkıldım ilerde burnumuzun ucuna koyacak bir emekleri yok bize sende unut herkesi bebeklerimizi düşünelim vicdan yoksa insanlarda biz ne yapsakta boşuna:kızgın::1no2:

az kaldı di mi artık
çok zorlanıyorum melek
sağdan sola dönemez hale geldim,çok sık idrara çıkıyorum,mide bulantılarım var
kusarken karnımı tutuyorum
ara ara olan sancılar çok kötü,yoruldum
doğurmak istiyorum resmen artık
bişi olmazsa haftaya cuma doktordayız bakalım
bu arada kızımın ismini yazıyım dedim adı kalbinur olucak

canım sanada sık dişini diyorum az kaldı bebek doğunca o acıları ben mi çektim diyeceksin emin ol kızının ismide güzelmiş adıyla yaşatsın rabbim sana sağ salim bağışlasın kalbinur unu

selam benimde 22. haftada açıklığım oldu ve dikiş atıldı 1 ay sonra suyum geldi ve doğum yaptım bebeğim 14 gün yaşadı ve kaybettik . ve bir dahaki hamileliğimde 3. ayda dikiş atılacak .. bende rahim ağzı yetmezliği var...
bence sendede kesinlikle rahim ağzı yetmezliği var yoksa bu kadar erken açılma olmaz .. bide aslında kafamı kurcaladı bu kadar erken açılma hiç duymamıştım ..3. ayda dr.lar ne diyor peki

ben daha dr gıtmedım ama bıdahakı hamılelıkte 3 .ayda atılcak dıkıs teshıs koymak ıcın ne yapıldı sana bende dıkıs vardı zaten ona ragmen tutmadı

Sağol Tiwiks. Zor bir maratona başladım. Umarım sorunsuz bir şekilde tamamlarım. Allah herkesin yardımcısı olsun.

Kelebek kızının ısmı guzelmıs.. Ilk defa duydum.. Adıyla yasasın canım
Bu arada nerede yatagın hazırlıkları ben goremedım.. Bende albumume eklemıstım bı kac sey baska da hıcbıseyım yok. Hazırlıklara ben baslamamıstım 30 lu haftaları goreyım dıyordum artık bu hafta netten alacam bı kac sey.Alamadıklarımı da hala bır umut 36 haftayı gorup ayaga kalkarsam 1 gunde hallederım dıyorum..Yanı ne hastane cantamız ne pıjamamız hıc bısey yok .. Acıllerı bu hafta halledecem artık.

Bu arada o şikayetlerini okudukca benımde sabrım azalıyor sankı kendım yasıyormusum gıbı..Neysekı Cuma gunu belırlersınız dogum tarıhını artık.. gercı normal dogum bakarsın acılman artar..

Tıwıks sabır dıyorum baska bısey demıyorum.. Dogunca ben bakarım bebegınıze dıyordu bakalım o zaman ne olacak? Valla bakmak zorunda bende calısmak zorundayım ev kredım var sonucta.. of offf ucretsız ızın gıbı bır luksum bıle yok

X