Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

canım kesin bir sey söyleyemeyiz.doktorun bilir ama arkadasımın basına gelen durumu anlatayım sana hamile olduğunu öğrenmeden diş çektirdi,saçını boyattı,ilaçlar kullandı ama maşallah tatlımı tatlı sağlıklı bir kızı var .inşallah her sey yolunda gider ve alırsın bebeğini kucağına.

hihoyyytkızlar ssaslan almıştır bu saatlerde opğlunu kucağına inşallah:ecrin_bebek:
topiğimiz ne kadar renkleniyor ve umutlanıyor her doğan yeni cana.sositososito

kelebek doktor kontrolün nasıl geçti.melek sen nasılsın

eda naz bende bılmıyordum hamıle oldugumu ve bır sabah ıse gıderken ayagımı burktum 3 gun yuruyemedım davul gıbı mosmor bır ayak basamıyordum aglıyordum o derece yanı. Kaslar cok kotu zedelenmıs.. Doktor kas agrısı ıcın bır ılac verdı galıba antıbıyotıkdı adını hatırlamıyorum. Olaydan 1 hafta 10 gun sonra hamıle oldugumu ogrendım. Allaha sukur bebegımde hıc bır sorun yok ama bende var rahım agzı boyundan dolayı o da..

kelebek de gelmek uzeredır umarım guzel haberler getırmıstır...

ssaslan ıse 1 de gırecektı sezeryana ayılıp kendıne gelmıs bebegını de kucagına saglıklı bır sekılde almıstır ınsallah..

bırde yenı gelen bır arkadas vardı o da bugun doguma gırecektı .. o da saglıcakla bebegını alsın kucagına.
..

Edacım, seni o kadar iyi anlıyorum ki. İnsan bir yandan kaybettiği bebeğine üzülüyor, kıyamıyor hiç, bir yandan da yeniden denemek ve bi bebek sahibi olmak için sabırsızlanıyor.

Benim için de öyle zor geçti ki günler, 1 gün 1 ay gibiydi. Her gün takvime bakıp gün sayıyordum.

Ama arkadaşım zaman bu şekilde geçmiyor ve kendi kendimize zarar veriyoruz sadece.

Sana nacizane tavsiyem, kendini meşgul edecek bir şeyler bul. Ve kendini o düşünceden uzaklaştırmaya çalış.

Mesela ben kutu kutu puzzle aldım. Hatta bitirip çerçeveletip duvara astım bitanesini. Gerçi ona baktıkça hep kaybettiğim kuzumu hatırlıyorum ama bana bi hatıra oldu ondan kalan(

Ayrıca bi de örgüye başladım, kendime hırka ördüm, atkı ördüm, şimdi de battaniyeye başladım. Yok modeli nasıl olsun, rengi nasıl olsun derken kafan dağılıp gidiyor resmen.

Ama en önemlisi bence bi 6 ay bekle arkadaşım. Zaten kafamızın normale dönmesi en az 3 ayı buluyor. Yani en azından benim öyle oldu. Tabi bu arada vücudun da kendini toparlar.

Arkadaşımız çok doğru söylemiş kafanı meşgul edecek bişeyler bul. Ben şal örmeye başladım çok zevkli zaman yetmiyor bile. İş yerinde yemek aralarında ble örüyorum kafamı dağıtıyor terapi oluyor bana sende başlayabilirsin. Çok güzel renklerle kendine şal atkı falan yap ben atkı bitince hediyelik bebek yelekleri örmeyi planlıyordum Allah nasip ederse kendi bebeğime de örerim artık. İnan ki çok iyi gelecektir. Ben hiç örgü bilmezken başladım ve çok güzel şeyler yaptım. Hadi sen de denemeye ne dersin???

Eda_naz sen ne kadar ara vermiştin?

Yanlışlıkla hamile kaldım demişsin de, daha fazla mı beklemke istiyordun?

eee bır bılgısı olan yokmu

benım daha once kaybım yok ve yatmamım nedenı rahım agzı boyunun kalmaması rahım agzının acılması degıl ve dıkısımde yok zaten bı acılma olsa yandım yanı...o yuzden cvp veremedım sana.. yanı konun daha farklı.. kelebek arkadasımızın acılması var ve bayadır o sekılde yatıyor o daha ıyı bılır..

iyi akşamlar arkadaşlar yoklama veeyim dedim ssaslan doğum yapmış bebek 2950 gr küvezede girmemiş bunu şubat anneleri formundan öğrendim maşallah diyelim darısı başımıza

saol tıwıkscıgım hem yoklama hem ssaslanın haberı ıcın.. Masallah ııyı olduguna sevındım bebegın ama kelebek de aklım kaldı muaynesı vardı ve ben cantamla gıdecem dıyınce aklım orda kaldı....

evet kelebek gelmedi yoksa hastanedemi sancıları vardı belki yatırmıştır dru biraz bekleyelim gelir herhaldeiyi düşünelim iyi olsun

Eda_naz sen ne kadar ara vermiştin?

Yanlışlıkla hamile kaldım demişsin de, daha fazla mı beklemke istiyordun?

Doktor bana 6 ay bekle demişti 7 ay oldu ben mayısa kadar bekleme taraftarıydım. Bir yanım hemen olsun istiyordu bir yanımda acelesi yok biraz daha bekle diyordu bu karışıklıkta olan olmuş işte. Ben ilk gebeliği 8 ay korunmasız ilişki sonrası yakaladım. 2. hamileliği 1 yıl sonra. Bu seferde böyle oldu ve şunu anladım istediğiniz zaman olmuyor takıntı haline getirmek gebe kalma süresini geciktiriyor.

Kızlar buğün benimde bir yeğenim oldu Ardahanda. Adı yıldız. Allah herkesin evladına sağlıklı uzun ömürler versin.

Melekcim barışın rop muaynesi iyi çıkmıştı.Onun sorunu sol göz kanalı tıkalı o yüzdende sürekli sulanıyo ve çapaklanıyoo...1 yaşına kadar masj demişti doktor.Onun dışında işte işitme testi,noroloji ,fizik tedavi...gibi bolumlerede götürdüm onceleri sıkca götürüyodum şimdi daha az...bir sorun yoksa seyrekleşiyor mesela 1 yaşında gitcek.Aşı dışında çok şükür doktor işim kalmadı.inşallahda olmaz.Barışın avantajı 31 haftaya göre kilosu2.120 dü oyle oluncada çabuk toparladı... EDAMECRİN ben Barıştan önce şubatta doğum yapmıştı 8 ay sonra tekrar hamile kaldım.aslında bekliycektim ama kazara oldu normalde 6 ay sonra düşünebilirsin diyor doktorlar.1 gebelikten sonra6 ay beklemiştim.2den sonra 11ay bekledim 3 den sonrada 8 ay bekledim.dediğin gibi bir an önce istiyorsun vede korkuyorsun.Edemecrin bencede biraz bekle zaman çabuk geçiyor kendine iii bak zaman herşeyin ilaçı...

kızlar bugun eve geç geldik
ağrılarım ve sancım çoktu
internete girme fırsatım olmadı bu yüzden
kızım doğum kanalına girmiş,başı aşağıda
2500 gram 49 cm boyu,rahim açılması 5,5 cm idi şu an 5,8 cm yani 3 mm artmış
dr 10 gün daha yatmamı söyledi,10 gün sonra normal hayatıma dönebilirmişim
eğer ki bu 10 gün içinde doğum olmaz ise 2 hafta sonra kontrole gidicem
rahim bu kdar açık olunca dr sezeryan taraftarı değil,bacaklarımı kapama hissim kızımın doğum kanalına girmesinden kaynaklıymış
artık doğumu bekliyoruz dedi
bu zamana kadar gelmek sizin başarınız dedi,derin bir ohh çekti,ultrasonldan yaptıgı gozlemlerde böbreklerininde artık tam olarak olustugunu soyledı
doğsa bile şu an en fazla 1-2 gün küvezde belki kalır dedi
vajinal muayne yapmadı,nst istemedi
bunlar bizim için gerekli değil dedi
arabadan valizleri almadık öylece hazır bir şekilde bekliyoruz
hem heyecanlı,hem çok mutluyum
sanırım sona az kaldı artık

Edanaz ınsanın yegenının olması cok guzel ben de 2.5 hafta once aynı duyguyu yasadım henuz goremesemde.senağlama
Allah analı babalı sağlıklı mutlu bir şekilde büyütsün. Umarım sende en kısa zamanda bebeğini kucağına alırsın..

Dibircik Barışın iyi olmasına çok sevindim. Zamanla farkı kapatıyor anladığım kadarıyla umarım en kısa zamanda yaşıtları yakalar geçer bile... Bende hep araştırıyorum zamanla geçiyorlarmış..:Saruboceq:

Hele şükür kelebek. Dün hastanede mi kaldınız yani. Ne güzel bak maşallah bebişine tehlikeyi atlattınız. Yinede bir 10 gün daha sabretsen 38 hafta cok ıyı olacak.. Bende senin yerinde olsam normal dogum yapardım kaydirigubbakcemile5
O kadar agrı sancıya ragmen nasıl nst ye sokmadılar. Sen şimdi Kartal Devlet Hastanesinde mi doğum yapacaksın. Doktorunun adı neydi?

Kızlar ssaslan facebooka fotolarını eklemıs Cınar bebegın.. Cok tatlı gorunce goz yaslarımı tutamadım. Melek gıbı.. 2970 gr ve 47 cm dogmus... annesı ne guzel mukafatını aldı.. darısı bızım basımıza kızlar sabredelım..

melek ssaslanın adını bana özel msj atarmıısın bende bakayım resimlere

eda naz tebrik ederim seni hem hamiş olduğun hemde yiğenin doğduğu için aramıza da hoşgeldin tekrardan ilaç aldığın için endişelisin sanırım bu konuda uzman drlar var bildiğim kadarıyla

kelebek arkadaşım 10 gün nedirki artık koş evde bağır sevinç çığlıkları at delikafaduldendurmadan sen koca bir öpücüğü ve tebriği takdiri hakettin gel seni bir öpeyimŞenizhaftaya çık eşinle başarı yemeğine sırayı kimse bozmadı şimdilik iyi gidiyor nery yok oldu haber de vermedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…