Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
teeşekkürleer arkadaşım ilgine
verdiğn bilgileri dikkate alıcam
2 aıy geçti bile
tabii bunun psikolojik tarafıda var
UMARIIIMMMM SEN DE HAMİLESİNDİR ARKADAŞIM
sen hazırsındır inşallah ve hayırlısı oluuuur

aaaa sende bursalıymışsın eda naz
ben bursadan hala doktor bulamadım kendime
sen kime gidiyosun
memnun musun arkadaşım

canım senin için sorarım doktora hamile kalmaya gelince bence bekle biraz rahmin toparlansın ben 8 ay bekledim hamile kalmak için inşallah herşey güzel olacak canım yatmak bence faydalı hidenişko bir sorun yaşamadan dikiş atılmış yani tehikesi yarı yarıyaydı ama bizimki kanıtlanmıştı canım kayıplarımız var dikiş olmdan 2 arkadaşımız devam ediyor yoluna sancı ve kasılma olmadığı sürece açılma olsada kısalma olsada gebelik süreleri uzadı yeni bir bebek yeşersin inşallah içinde en kısa zamanda öpüyorum seni hüzünlenme diyemem sana ama sana umut olursam buda beni mutlu eder canım

ben artık rahat olacağım tabiiki önlemimi elden bırakmayacağım ama drum evham yapmak yatağa hapsolmak çare değil dedi yani bebek doğacaksa doğuyor ne yapsanda dedi bebeğim de şaşırttı beni zaten maşallah teşekkür ederim

iyi akşamlar arkadaşlar son yoklamama geleyim dedim
yarın doğumdayım kısmetse
allah hepinize bu günleri göstersin inş.

edamecrin bu arada benim 19 aralıktan beri rahim dikişe kadar açık serviks gözlenemiyor

:1hug:merhaba arkadaşım; sende geçirdiğin bu zorlu yolda mutlu sona ulaşıyorsun.. Rabbim bebeğini sana sağlıklı bir şekilde kavuştursun herşey gönlünce olsun..:Saruboceq:sende bizi bundan sonra yanlız bırakma sık sık yaz.. sizler başarılarınızla bize umut oluyorsunuz.. Allaha emanet ol canıma.s.

bugun ınternette arıza vardı gıremedım.. yoklamalar yapılmıs cok guzel..

ssaslan kacta gıreceksın doguma.. ya facebook falan demıssın de cok kullanmıyorum ama solersen adını bulalım sen benı bulamazsın cok var soyadımda cok kullanılan soyısımlerden olunca..
yarın yazamasanızda 2-3 gun ıcınde haber alabılırsek cok sevınırız.. Dua edecegım saglıklı ve kolay bır sezeryan olsun.. Ay yazarken bıle heyecanlanıyorum..

edamercın bılmıyorum ama 2 ay cok kısa bır zaman galıba.. Sankı bıraz daha beklemelısın gıbı gelıyor bana..bu arada herkesın ortak paydaları olsada herkesın yapısı ve farklı durumları oldugu ıcın yatmak gerekebılıyor..dıkıs olsada olsada.. kısıye ve duruma gore degısır yanı.. Bende dıkıs de yok mesela ve yatmak zorundayım..

kelebek donunce kontrolden hemen yaz.. ay ne acayıp bı durum her seferınde cantayla gıt falan.. senı okurken kendımı senın yerıne koyarak okuyorum herhalde.. okudukdan sonra bır ıc gecırme oluyor bende.. ya dun gece bende de oldu ıc camasırı ıslatacak kadar ama ıdrardı sanırım.. su o kadar da az olmaz dımı ay utandım ama gece tuvaletımı tutmus sekılde uyandım ve camasırım ıslanmıstı..

tıwıks ıyı olmana sevındım ama sen yıne de dısarı falan cıkma olur mu..

yaren annen nasıl oldu kac gundur soracam aklımda...

dıbırcık farklı topıclerde de okudum Barısın rop muaynesı nasıl gectı bıze de haber ver..

kelebek donunce kontrolden hemen yaz.. ay ne acayıp bı durum her seferınde cantayla gıt falan.. senı okurken kendımı senın yerıne koyarak okuyorum herhalde.. okudukdan sonra bır ıc gecırme oluyor bende.. ya dun gece bende de oldu ıc camasırı ıslatacak kadar ama ıdrardı sanırım.. su o kadar da az olmaz dımı ay utandım ama gece tuvaletımı tutmus sekılde uyandım ve camasırım ıslanmıstı..

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
sadece külodu azıcık ıslatıyorsa bebeğin suyu dahi olsa çok çok önemsenmiyor canım
hani böyle iç çamaşırı+pijamanı ıslatıyorsa önemseniyor
benim ilk şakır şakır gelmıstı bacaklarımdan süzülerek
gece demekkı bıraz sıktın kendını o yuzden bır kac damla idrar gelmesi normaldir canım
yarın 2 de randevu
tahlıl veya herhagı bır sey olmazsa 3-3,5 gıbı evde oluruz sanırım
ben gebzedeyim drum pendıkte cunkü
sende relax olmaya bak canım,ben dikişsiz acılmayla buraya kadar geldıysem sen haylı haylı gelırsın:CüvCüv:

canlar 11de hastaneye yatış 13de sezeryana kısmetse
melekçim özeline facebook adımı atarım
isteyn arkadaşlara verebilirsin

güzel dilekleriniz için teşekkürler

kelebek sankı bırkac damladan fazlaydı pıjamama gecmemıstı ama camasırım ıslanmıstı baya.. zaten takmadım su gelınce şarıl şarıl akacağı için.. en fazla bıraz sızıntıdır dedım.. taam guzel haberlerını beklıyoruz..

ssaslan ben hem face hemde msn eklıyorum.. pekı bırı haber verecekmı? haber verırse sıtedekı herkese ben haber verırım hatta subat annelerıne de yazarım...sen Ocak annelerınde degıldın dımı? Ay bırden Subat yazarken daha cok varmıs dedım ama Subatta yaklastı.. Allahım zaman gecıyor.. Bende Mart annesıyım ama Subatta dogurmaya razıyım..Ocak annesı olmayayımda...
sabah dus alcakmısın.. ay ne guzel yarın bebegını kucagına alacaksın cok sabrettın mukafatın gelıyor.. darısı basımıza..

Allahım kolaylıkla ve saglıkla atlatmanı saglasın herseyı
..

:Saruboceq:Allaha şükür annem çok iyi canım bayağı zorlu günler geçirdik üç tane stend takıldı damarlarına ama çabuk atlattı bayağı toparladı..çok düşüncelisin canım teşşekkür ederim.. Annelerimizi Allah başımızdan eksik etmesin, en büyük destekçiler onlar öyle değilmi..:1hug:
sende evhamlanma fazla canım kendini üzme streste iyi değil biliyosun.. maşallah sende gayet iyi gidiyosun bebişinde gayet iyi üzme kendini tatlımkaydirigubbakcemile3

emınımkı yasasaydı en buyuk destekcım olurdu yanımda olurdu.. kayınvalıdem gıbı ugrayıp sadece bı kac sey yapıp gıtmezdı..canım ben annemı 10 yasımdayken kaybettım... En az 2-3 gune bır babamı ararım.. Yasarken kıymetlerını bılmek lazım.. Allahım hasta olan herkese yardım etsın.. Ne zaman Samatya hastanesı gıbı buyuk hastanelerın onunden gecsem derım kı Allahım ne hıkayeler vardır burda sımdı.. ne hastalar yatıyordur hepsıne sıfa versın Allahhım derım.. yanan her cama bakarak gecerım..

Annenın ıyı olmasına da cok sevındım tatlım Allahım tez zamanında hıc bı saglık sorunu bırakmasın..

Ben 2-3 saatlık uykularla duruyorum artık bıraz uzanayım belkı uykum gelır : Iyı geceler...

:çok üzgünüm:canım benim beni çok duygulandırdın umarın seni üzmemişindir.. Annene Allah rahmet eylesin canım.. ve babana uzun uzun ömürler versin.. haklısın canım hastaneler öyleki insan ancak oraları görünce sağlığın ne kadar önemli olduğunu daha iyi anlayabiliyor.. Allah kimseyi çaresiz hastalığa düşürmesin.. ve hasta yatanlara bol bol şifa versin en büyük varlık sağlık.. o olmayınca hiçbirşeyinde anlamıda olmuyor çünkü..:a015:

a.skendine iyi bak canım bol bol istirahatini yap..iyi geceler.. Allah rahatlık versin..a.s.

kelebek 15.30 dan sonra tekrar bakıcam
inşallah herşey yolundadır
sabırsızlıkla bekliyorum
ssaslan ne mutlu sana arkadaşım
allah bana o günleri gösterir inşallah
çok sabırsızlanıyorum
ev bize çok boş ve sessiz geliyo
eşimde bende hiç evimize girmeyen bebeklerin eksikliğini issediyoruz
belli bi yaştan sonra insan istiyomuş
hele bide bu duyguyu ucundan kıyısından yaşayınca
bu sabırsızlıkla bu süreyi nasıl bekliycem
hamilelik döneminde nasıl sabretçem bilmem

Hayırlısıyla bebeğini kucağına al aramıza gel canım Allah yardımcın olsun

Kızlar dün yaptırdığım kan sonucuna göre hamileğim 4 haftalık. Doktorumdan pazartesi akşamı için randevü aldım. Ama biliyorsunuz ben yanlışlıkla hamile kaldım bu ay depresyon ilacı ve kas gevşetici kullanıyordum. Adet günüm gelince adet olmadığım için ilaçları içmeyi bıraktım. Bu süre içinde kullandığım ilaçlar bebeğe zarer vermişmidir. Daha doktora gitmeme 3 gün var meraktayım. Rabbimin haberim olmada bana emanet ettiği yavrumu bende ona emanet ediyorum. Kızlar böyle bir durum yaşayan varmı bana bişeyler yazın lütfen(

slm kızlar ben hamılelıgın 3 .ayında rahım acılımıstı ve dıkıs uygulandı ama 6.ayımda bebegın dıkısı zorlamasıyla acılmıs ve dogum yaptım bana dr un dedıgı bıdahakı hamılelıkte yıne dıkıs atılcak kan sulandırıcı ıgne vurulcak dedı ama hıcbıseye bakmadan tahlıl falan sızce rahım agzı yetmezlıgı falan olabılrmı daha kontrole gıtmedım rahım fılmı cektırmeyı dusunuyorum orda hersey anlasılır heralde
bı fıkrı olan varmı

Arkadaşım bence çok canını sıkma, ben bunu doktoruma sormustum. Öyle bi durumda yapacak bişi yok.

Evet bizim gibi hassas durumda olanlar için kabul etmesi zor ama doktorların savunduğu "ya hep ya hiç" ilkesi var. Bebekte bi sorun varsa ilk 3 ayda düşer yoksa zaten hamileliğin devam eder dedi doktorum(

Ama inşallah öyle bi durum yoktur arkadaşım, inşallah sağlıkla alırsın bebeğini kucağına.

AAAAA ne güzel yaa. Doktorun çok güzel demiş. Umarım benimkide öyle der sağol canım mesajın beni çok mutlu etti. Bebekte bir sorun oluşmuşsa kendiliğinden düşecektir. Yoksa da yeşermeye devam edecek. Her iki şıkta çok güzel bence. Umarım benim bebiş sağlam çıkar. Gerçi daha ultrasona girmedim yok kese yok bebek yok kalbi atıyormu.. Allahıma sığınıyorum. Teşekkürler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…