Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Arkadaşlar korka korka hacettepedeki doktordan sinan beksaçtan randevu aldım kontrol için 27 Ocak'a gün verdiler
İnanın elim hiç gitmedi hem çok istiyorum hem de ya kötü bişey duyarsam diye o kadar çok korkuyorum ki
Umarım şansım vardır:Saruboceq:
Özellikle hamile arkadaşlar lütfen duanızı eksik etmeyin!

ece canım benim inşallah güzel haberler alırsın...öptüm seni...

e bi daha yazayım bari

:))
hergün bu konuya girerken acayip heyecanlanıyorum
inş. güzel haberler alırız diye

tüm hamişlerimiz inş kucaklarında sağlıklı bebişleriyle yazacaklar yakında burada
hamile kalacak arkadaşlar için de hikayelerimizle destek olacağız

bu arada 2 gün kaldı ama ben bir tuhaf oldum
şimdiye kadar bebişim sanki saedece bana ait bana özeldi
ama doğunca paylaşmak konusu biraz düşündürüyor
bunca şeyi yaşadıktan sonra zor gelecek gibi

bir de artık karnımda hissedemeyecek olmak garip bir duygu

butterfly bu arada benim yatış durumum biraz daha farklı
çünkü ben şanslıydım burdaki arkadaşlar genelde yalnız ve ayağa kalkmaya mecbur kalıyorlar
fakat benim yanımda her zaman 1-2 kişi vardı wc için bile kalkmadan yattım 18 eylülden beri
gerçi bunun sonucunda bacakta kas falan kalmadı ve doğumdan sonra nasıl yürüyeceğim şaibeli ama bebişim sağlıklı olsun da yürüme bir şekilde halledilecek

yüzüstü haricinde her şekilde dönüp yatabiliyoruz canım bu arada
fakat örgü olayını bence düşünme çünkü omuz-sırt ağrısı yapabilir yatakta
gerinmeyi özlüyor insan ne de olsa

medikalcilerden alınan havalı yatağı kullanıyoruz biz yatak üstünde dr tavsiyesiyle
motora bağlı sürekli kıpraşıyor altımda
hem yatma kaynaklı sırt açılmalarını engelliyor hem de kan dolaşımına fayda ediyor

arkadaşım ne güzel 2 gün sonra bebişin yanında olcak ve harşey geride kalcak.hayırlı doğumlar dileyim şimdiden sana ... burdaki arkadaşlarada dua etmeyi unutma...benimde bacak kasları gitmişti valla zaten ince bacaklıydım hepten çöp bacak olmuştum...örgü konusundada ole çok değil 2 sıra örüp bırakıyordum ben...2 gün sonraaaaa:sm_cool:

hihoyyytssaslan son 2 gün .bizi haberdar et.
ece inşallah doktorundan güzel haberlerle dönersin..
dibircik senin yatış dönemlerini de okumuştum.canım allahım sabrının mükafatını verdi cok şükür.:nazar:
butterfly arkadaşım konuyu actığın iyi olmuş canım.aslında kafamızda ne cok sorular var değilmi.hayırlısıyla hepimiz o zor dönemleri atlatıp sağlıkla alırız bebişlerimizi kucağımıza inşallah:Saruboceq:
melek kelebek nasılsınız.kelebek nasılsın canım.doktorunla tlde hiç görüştünmü canım.kendine ii bak.

Dibircik teşekkür ediyorum cevabın için. Hiç kıpırdamadan yatmak kabus olur heralde zaten, biraz sağ sol dönmek lazım elbette.

Evet Salihas, bu zorlu günleri yaşayan arkadaşları okudukça gözüm korkuyor ve nasıl olacak o günler diye düşünmeden edemiyorum. Heralde bol bol kitap, dergi falan okunur, tv falan izlenir diye düşünüyorum:))

Dilerim Allah hayırlısıyla mutlu sona kavuşturur hepimizi ve bu zor günler geçmişte kalır inşallah.

Sonucu hepimiz için iyi olsun da sayılı gün geçer elbet diyelim artık:))

Saolun ıyı olmaya calısıyoruz.. bu aralar moralım bıraz yerınde.. doguranları gordukce :)

Barıs be Beyza bebekten sonra 3. bebegımızı beklıyoruz. Ssaslan sen ısım belırlendı mı canım?

ılk kontrol yarın tıwıksın guzel haberlerle donersın ınsallah..

evet canım
çınar demir olacak hayırlısıyla
bu arada eşim büyük ihtimalle facebooktan haber verir arzu edenlere özlden facebook adresimi yazabilirim
şubat anne adayları konusundn birkaç arkadştan da haber alabilirsiniz

Ne kadardı son kontrolde bebısın? Cuma gunu gıttıgınde 2500 gecmıs olur sanırım. Zaten 36.haftanada girdin.Doktor 1 hafta sonra alırım desede sorun olmaz sanırım artık. Ayy inanamıyorum sende mutlu sona ulaşıyorsun.Eminim çok zordur ağrılar kasılmalar ama İnşallah 1 hafta daha dayanırısn...:Saruboceq:

3 hafta önce 2100 gramdı şu an kaç olmustur pek bılemıyorum
ama bu aralar kızımın sırt ve poposunu elımle elleyebılıyorum
karnım bı yokus mısalı oldu
ortada sırt var gören sasırıyor,dr buna ne dıyecek bakalım
bir de sürekli iki bacagımı kapatma ihtıyacı hıssedıyorum
dr.umarım normal doğum ıcın sonuna kadar tüm sancıları beklemez :S

ben geldim arkadaşlar nasılsınız herkes iyi sanırım bende iyiyim kontrol güzel geçti herşey yolunda benim bebiş olmuş 1565 gram maşallah dikişler iyi yolun zorlu kısmını geçmişim şimdiki hedef 34 hafta dr gezinebilirsin biraz dedi bizde mothercare mağzasına koştuk alışveriş yaptık biraz birkaç mağazaya baktık kendimi kaybettim mağzada herşey çok güzeldi eve döndük başağrısı başladı bende açıkhava çarptı beni sanırım

e bi daha yazayım bari

:))
hergün bu konuya girerken acayip heyecanlanıyorum
inş. güzel haberler alırız diye

tüm hamişlerimiz inş kucaklarında sağlıklı bebişleriyle yazacaklar yakında burada
hamile kalacak arkadaşlar için de hikayelerimizle destek olacağız

bu arada 2 gün kaldı ama ben bir tuhaf oldum
şimdiye kadar bebişim sanki saedece bana ait bana özeldi
ama doğunca paylaşmak konusu biraz düşündürüyor
bunca şeyi yaşadıktan sonra zor gelecek gibi

bir de artık karnımda hissedemeyecek olmak garip bir duygu

butterfly bu arada benim yatış durumum biraz daha farklı
çünkü ben şanslıydım burdaki arkadaşlar genelde yalnız ve ayağa kalkmaya mecbur kalıyorlar
fakat benim yanımda her zaman 1-2 kişi vardı wc için bile kalkmadan yattım 18 eylülden beri
gerçi bunun sonucunda bacakta kas falan kalmadı ve doğumdan sonra nasıl yürüyeceğim şaibeli ama bebişim sağlıklı olsun da yürüme bir şekilde halledilecek

yüzüstü haricinde her şekilde dönüp yatabiliyoruz canım bu arada
fakat örgü olayını bence düşünme çünkü omuz-sırt ağrısı yapabilir yatakta
gerinmeyi özlüyor insan ne de olsa

medikalcilerden alınan havalı yatağı kullanıyoruz biz yatak üstünde dr tavsiyesiyle
motora bağlı sürekli kıpraşıyor altımda
hem yatma kaynaklı sırt açılmalarını engelliyor hem de kan dolaşımına fayda ediyor
canım seni anlıyorum bebeğini paylaşmak garip olacak ama seninkini sevsinler yaaaaaaaa senin hakkın başka ama onlarda senin ve bebeğin için seferber oldular hakettiler yani emekleri geçti biraz o olamasa bile kan bağları var bizde sadece kan bağının getirdiği bir ayrıcalık var başka bir katkıları yok ben çıldırıyorumkötükedihüso paylaşma fikrinden 1 tabak yemeği nasip olmadı kimsenin Allah yardımcımız oldu yoksa vay halimize birde eşlerimiz haketti delikafaduldenonları geri plana atamayız:nazar:

Hamileliğini yatarak geçiren arkadaşlar, çok merak ediyorum da, bu yatış pozisyonunuz nasıl oluyor?Hiç kıpırdamadan mı yatılıyor,yani sağa sola dönebiliyomusunuz?Sırt ağrısı falan olmuyo mu?Mesela yattığınız yerden örgü falan örebilirmiyiz?:))

canım ben yüzüstü hariç herşekilde yatıyorum ev işi hariç yemeğimi hazırlıyor tuvalete kalkıyor banyomu yapıyor ve geziniyorum kısa kısa arada dışarıda çıkıyorum artık ama ayda 1 felan bende yalnızım mecburen kalkıyorum inşallah sana yardımcı olan birileri olur olmasada eşin yeter

Arkadaşlar korka korka hacettepedeki doktordan sinan beksaçtan randevu aldım kontrol için 27 Ocak'a gün verdiler
İnanın elim hiç gitmedi hem çok istiyorum hem de ya kötü bişey duyarsam diye o kadar çok korkuyorum ki
Umarım şansım vardır:Saruboceq:
Özellikle hamile arkadaşlar lütfen duanızı eksik etmeyin!

hayırlı olsun arkadaşım herşey senin için dualarım seninle haberlerini bekliyoruz

tiwikscim kontrolünün iyi geçmesine çok sevindim canım ben sohbetteyim müsaitsen bekliyorum canım:))

ece canım benim inşallah güzel haberler alırsın...öptüm seni...

Dibircikciiiiiğğiimmmm
İnşallah arkadaşım Barışımıza söyle dua etsin boncuk gözlümüz:nazar::nazar::nazar:
İyi haberler alırsak bekle 27 ocak günü arıycam seni arkadaşım!
Ben de ikinizi de öpüyorum:enbuyukkk:

hihoyyytssaslan son 2 gün .bizi haberdar et.
ece inşallah doktorundan güzel haberlerle dönersin..
dibircik senin yatış dönemlerini de okumuştum.canım allahım sabrının mükafatını verdi cok şükür.:nazar:
butterfly arkadaşım konuyu actığın iyi olmuş canım.aslında kafamızda ne cok sorular var değilmi.hayırlısıyla hepimiz o zor dönemleri atlatıp sağlıkla alırız bebişlerimizi kucağımıza inşallah:Saruboceq:
melek kelebek nasılsınız.kelebek nasılsın canım.doktorunla tlde hiç görüştünmü canım.kendine ii bak.

Salihascım inşallah güzel haberler alırım ve de sizinle paylaşırım
Ne güzel bir arkadaşlık buradaki
Bizi birbirimizden başka kimse anlayamaz zaten
Hepimiz aynı acıları paylaşmışız
Allah hepimize inşallah mutlu günler göstersin
Lütfen birbirimizi habersiz bırakmayalım arkadaşlar!
Dibircik bebişine kavuştuğu halde hala bizimle beraber ona ayrıca teşekkür ederim!

3 hafta önce 2100 gramdı şu an kaç olmustur pek bılemıyorum
ama bu aralar kızımın sırt ve poposunu elımle elleyebılıyorum
karnım bı yokus mısalı oldu
ortada sırt var gören sasırıyor,dr buna ne dıyecek bakalım
bir de sürekli iki bacagımı kapatma ihtıyacı hıssedıyorum
dr.umarım normal doğum ıcın sonuna kadar tüm sancıları beklemez :S

ooo hayli hayli geçmiştie 2.500 gr.mı.. Rahat ol tatlım tatlım artık tehlıkelı donemı atlattın.36.haftadasın. Benımde hedef 36-37.hafta. Yaa bu bacaklarımı kapama hıssı bende de oluyor ama sanırım ıdrar kacıracak gıbı hıssetmemden kaynaklanıyor.. Senın kı gercekten mucızevı bır durum oldugu ıcın cok farklı bır hıistir herhalde. Acılman arttı mı acaba? Ya kontrol sonucunu bıze bıldır lutfen cok merak edıyorum...

ben geldim arkadaşlar nasılsınız herkes iyi sanırım bende iyiyim kontrol güzel geçti herşey yolunda benim bebiş olmuş 1565 gram maşallah dikişler iyi yolun zorlu kısmını geçmişim şimdiki hedef 34 hafta dr gezinebilirsin biraz dedi bizde mothercare mağzasına koştuk alışveriş yaptık biraz birkaç mağazaya baktık kendimi kaybettim mağzada herşey çok güzeldi eve döndük başağrısı başladı bende açıkhava çarptı beni sanırım

yaa ben persembe sanıyordum kontrolunu.. masallah bebısıne..:nazar: gayet ıyı beslemıssın. tehlıkelı donem gectı ama sen yıne de cok gezınme tatlım ya.. bende duydum ındırım varmıs ama ben aysonuna kadar beklıcem herhalde alısverıs ıcın..
yada bır sonrakı kontrolum 15 Ocak gıbı.. o zaman doktor ızın verırse bende yetısırım ındırıme.. Pazartesı gıttıgımde ızın vermedı senağlama

canım ben yüzüstü hariç herşekilde yatıyorum ev işi hariç yemeğimi hazırlıyor tuvalete kalkıyor banyomu yapıyor ve geziniyorum kısa kısa arada dışarıda çıkıyorum artık ama ayda 1 felan bende yalnızım mecburen kalkıyorum inşallah sana yardımcı olan birileri olur olmasada eşin yeter

evet bırılerı olmadıgı ıcın yok ona yok buna derken herseye kalkmak zorunda olmak cok kotu:a015:

ooh süper her şey yolunda
twiks senin yazılarında biraz hüzünleniyorum
aynı dönem hamileydik yaa
benimkiler bu kadar olucaktı falan diye geçiyo içimden
ama dikişin ne kadar güvenli olduğunu da görüyorum
aslında bence pek yatmak gerekmiyo
ben bir dahakine galiba yatmıycam
burdan hidenişkoyla tanışmıştım
o son dakikaya kadar çalıştı dikişi olduğu halde
mis gibi bebeği oldu
ben yattımda ne oldu sanki
birde bebeklere egeyi ekleyin ama
o da hidenişkonun oğlu
barış bebekle bu topiğin ilk mucize bebeklerinden
twiks birde bi şey rica etsem sende
problm değilse senin için
doktoruna dikişe kadar açılmanın olması sancının başlamasına" sebep olabilir mi sorar mısın
bu kafama takılıyoda
ben doktoruma hala gidemiyorum
somestr tatilinde gidebilirim inşallah

birde tekrar hamile olmak istiyorum 2 ay geçti
ilk bebekten sonra 4 ay beklmiştim
daha fazla mı beklemeliyim acaba
ne diyosunuz
dibircik sen ne kadar beklemiştin
hamile arkadaşlar ilk bebekten sonra ne kadar beklediniz

bu sıkıntıyı atmanın tek yolu tekrar hamile olmak
ilk bebkten sonra böyle rahatlamıştım

Ben İlk gebeliğimdeki doktora sorduğumda 3 ay korun yeter demişti. Sonra erken doğumumda benimle ilgilenen doktoru tercih edip ona gitmeye başladım oda bana 6 aydan önce düşünme demişti. Ablam 25 yıllık hemşire oda aynısını söyledi kadın gebelikte kaybettiklerini ancak toparlıyor acele etme demişti. Yani yeni bir bebek için depolarını doldurman gerekiyor. Ben bebeğimi kaybedince hemen hamile olmak istiyordum bir süre sonra yanlış olduğuna karar verdim bu düşüncemim ve zaman çabuk geçiyor 7 ay geçti üstünden. Şu an hamile değilsem hala bile bekleyebilirm 4-5 ay diye düşünüyorum. Allah hayırlısını versin arkadaşım. Bence bir süre beklemen iyi olur.

X