Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
ben iyiyim canım benimde kontrolüm yarın senin hissettiğin bebeğin doğum kanalına girmesi yada bebeğim başının baskısıdır muhtemelen inşallah güzel haberlerle dönersin

umarım sende iyi haberlerle gelirsin tatlım
hem bakalım bebiin kaç kilo oldu annesi

canım aman cumaya kadar yataktan kalkmamaya çalış
dikiş varken biz tedirginiz senin tedirginliğin bizden kat kat fazla
drum geceleri kasılmalarn yarım saatte bire kadar artabileceğini bunun normal olduğunu söylemişti
neyseki fazla sürmemiş canım

umarım sende iyi haberlerle gelirsin tatlım
hem bakalım bebiin kaç kilo oldu annesi

benim drum kilo söylemek istemiyor zorlarsam belki karnım bana küçük geliyor ki bebeğin kilosuyla karnımın hiç alakası yok bunu biliyorum inşallah iyidir kilosu boyu tvde altızlara bakıyordum taburcu olmuş beşi ay ne tatlılar maşallah mücadeleyi kazanmışlar bizlerde şu bir tane olan bebeklerimizi sağsalim bir kucağımıza alsaydık daha başka ne isteriz

benim drum kilo söylemek istemiyor zorlarsam belki karnım bana küçük geliyor ki bebeğin kilosuyla karnımın hiç alakası yok bunu biliyorum inşallah iyidir kilosu boyu tvde altızlara bakıyordum taburcu olmuş beşi ay ne tatlılar maşallah mücadeleyi kazanmışlar bizlerde şu bir tane olan bebeklerimizi sağsalim bir kucağımıza alsaydık daha başka ne isteriz

artık en buyuk ıstegımız onları kucagımıza almak galıba
öpsek,koklasak
Allah hepimize mutlu bir anne olmayı nasip etsin:CüvCüv:

yoklama kontrol edılmıstır..

demekkı yarın tıwıksden guzel haberler beklıyoruz
cuma gunune de bır kontrol 2 dogumumuz varrr delikafadulden

kelebek sende cuma gunu guzel haberler getır.

Sanırım ssaslan bı sure gıremezsın bebısle ugrasmaktan ama ılk fırsatta bızı haberdar et ne olur. Oglen 1 de dogumun degılmı..

bu arada kelebek 5-6 cm lık acılman senı rahatsız edıyormu ıdrarını yaparken falan.. ay hala ınanamıyorum sana ya masallah:nazar:

kelebek hakkaten süpersin yaa
nasıl bi şey
nazar değmesin maaaaaşaaallaaah
seniniki hakkaten mucize bebek

ya kızlar bu ara çok zorlanmaya başladım
hakkaten çok canım yanıyor inanılmaz yani
sürekli iki bacagımı kapatıp sıkma hıssı doguyor
dün gece öldüm zaten agrıdan ezanda uyumusum
artık hersey cok zorlastı
normalde 1 hafta daha gec gıdıcektım ama bu agrı ve acılar korkutunca cumaya aldım randevuyu
kızımda,rahimde iyi dayandı

Son düzenleme:
:Saruboceq:
canım aman cumaya kadar yataktan kalkmamaya çalış
dikiş varken biz tedirginiz senin tedirginliğin bizden kat kat fazla
drum geceleri kasılmalarn yarım saatte bire kadar artabileceğini bunun normal olduğunu söylemişti
neyseki fazla sürmemiş canım

canım bende sana hayırlı doğumlar diliyorum
Sağlıkla bebeğini kucağına alırsın inşallah,mutlu sona geldin artık
sabrın sonu selametmiş,sende eriyorsun muradına tatlım
umarım güzel bebeğinle ve güzel haberlerle gelirsin bize
ayağa kalkmamaya çalışıyorum,zaten yürüyemiyorum canım yanıyor
dün gece epey korktum ama
düzenli olarak her 50-55 dk da bir sabah 5 bucuga kadar sürdü
çok korktum

:Saruboceq:

canım bende sana hayırlı doğumlar diliyorum
Sağlıkla bebeğini kucağına alırsın inşallah,mutlu sona geldin artık
sabrın sonu selametmiş,sende eriyorsun muradına tatlım
umarım güzel bebeğinle ve güzel haberlerle gelirsin bize
ayağa kalkmamaya çalışıyorum,zaten yürüyemiyorum canım yanıyor
dün gece epey korktum ama
düzenli olarak her 50-55 dk da bir sabah 5 bucuga kadar sürdü
çok korktum

Ne kadardı son kontrolde bebısın? Cuma gunu gıttıgınde 2500 gecmıs olur sanırım. Zaten 36.haftanada girdin.Doktor 1 hafta sonra alırım desede sorun olmaz sanırım artık. Ayy inanamıyorum sende mutlu sona ulaşıyorsun.Eminim çok zordur ağrılar kasılmalar ama İnşallah 1 hafta daha dayanırısn...:Saruboceq:

Hamileliğini yatarak geçiren arkadaşlar, çok merak ediyorum da, bu yatış pozisyonunuz nasıl oluyor?Hiç kıpırdamadan mı yatılıyor,yani sağa sola dönebiliyomusunuz?Sırt ağrısı falan olmuyo mu?Mesela yattığınız yerden örgü falan örebilirmiyiz?:))

Melekcim çok geçmiş olsun..Dikkat et kendine..Zaten yeterince zor hamilelikler geçiriyoruz, bir de bu sorunlar üstüne tuz biber ekiyor..Allahtan kısa sürede geçmiş ateşin..İshale karşı dikkatli ol canım, genelde ateşten 1-2 gün sonra ishal gelir bende.

Ssaslan son 2 gün canım..Dişini sıka sıka son günlere geldin sonunda..Kolaylıkla ve sağlıkla bebeğini kıcağına alacaksın inşallah..Darısı da bizlerin başına..

Kelebekcim sana da geçmiş olsun..En azından 1-2 hafta daha..Bende de aniden bacağımı kapama hissi oluşuyor..Ben de bebeğin baskısı diye düşünüyorum..Hakkımızda hayırlısı artık..Benim de cumartesi günü kontrolüm var..Doktorum ne diyecek acaba..Bu arada düşünüyorum da, senin doğumun çoook kolay olacak inşallah..Zaten 1. evrenin çoğunu geçirdin..Yarım saatte, 1 avazda alacaksın bebeğini kucağına..İnşallah bizlerin doğumları da kolay olur..

Ece76, doktorundan hayırlı haberler almanı dilerim..Umarım 2009 yılında bebek bekleyen tüm kadınların kucakları sağlıklı bebişlerle dolar..

Ben kendı durumumu yazayım.
Genelde yatıyorum. Normalde hamılelerde bel agrısı olur ama bızde herhalde daha fazla dıye dusunuyorum. O yuzden gun ıcersınde az da olsa oturuyorum yatakda. Zaten yemek yerken mecbur oturuyorum. wc ye kalkıyorum. Surahıme su doldurmaya, evde yemek varsa ısıtmaya,yoksa gelen sıparısı almaya, surahıme su doldurmaya falan gıbı ıslere kalkıyorum mecburen. eee ne yapalım tekım evde..saga sola tabııkı donebılıyoruz. Bırde bazen dayanamıyorum evımın bu halını gormeye.. Bazen gunde en fazla 5-10 dk olmak kaydıyla etrafı bırazcık toparlayabılıyorum.Kı o bıle yoruyor benı baskıyı hıssedıyorum agrım varsa o 5 dk.lık ısı bıle yapmıyorum.

Ben de kendi durumumu anlatayım canım..Ben, Melekten biraz daha fazla hareket ediyorum maalesef..Ağır ev işleri yapmıyorum ama ufak tefek işleimi yapıyorum..Çamaşır asıyorum mesela..Yatağı topluyorum..Ama hepsini otura otura yapıyorum, 5 dk hareket ediyorsam 5 dk dinleniyorum..Zaten bazı işaretler var bende, vajende batma hissi gibi..O işareti alınca doğru yatağa gidiyorum..Yatakta sağa sola dönmek zorunda kalıyoruz tabiki...Bel ağrısı nedeniyle..Ben tercüman olduğumdan, 20 gün öncesine kadar yatar pozisyonda işlerimi de yaptım..Ama artık pozisyonlar rahatsız edici olmaya başladığından çalışmıyorum..

Melekcim çok geçmiş olsun..Dikkat et kendine..Zaten yeterince zor hamilelikler geçiriyoruz, bir de bu sorunlar üstüne tuz biber ekiyor..Allahtan kısa sürede geçmiş ateşin..İshale karşı dikkatli ol canım, genelde ateşten 1-2 gün sonra ishal gelir bende.

Ssaslan son 2 gün canım..Dişini sıka sıka son günlere geldin sonunda..Kolaylıkla ve sağlıkla bebeğini kıcağına alacaksın inşallah..Darısı da bizlerin başına..

Kelebekcim sana da geçmiş olsun..En azından 1-2 hafta daha..Bende de aniden bacağımı kapama hissi oluşuyor..Ben de bebeğin baskısı diye düşünüyorum..Hakkımızda hayırlısı artık..Benim de cumartesi günü kontrolüm var..Doktorum ne diyecek acaba..Bu arada düşünüyorum da, senin doğumun çoook kolay olacak inşallah..Zaten 1. evrenin çoğunu geçirdin..Yarım saatte, 1 avazda alacaksın bebeğini kucağına..İnşallah bizlerin doğumları da kolay olur..

Ece76, doktorundan hayırlı haberler almanı dilerim..Umarım 2009 yılında bebek bekleyen tüm kadınların kucakları sağlıklı bebişlerle dolar..

Teşekkür ederim nerycim inşallah
Bu arada cumartesi günü doktordan sonra bizi habersiz bırakma lütfen!
İyi haberlerini bekliyoruz arkadaşım!

kızlar sinir oldum bu nete yaa
yarım sayfa şey yazdım size
gönderirken problem oldu bir baktım hepsi gitmiş

e bi daha yazayım bari

:))
hergün bu konuya girerken acayip heyecanlanıyorum
inş. güzel haberler alırız diye

tüm hamişlerimiz inş kucaklarında sağlıklı bebişleriyle yazacaklar yakında burada
hamile kalacak arkadaşlar için de hikayelerimizle destek olacağız

bu arada 2 gün kaldı ama ben bir tuhaf oldum
şimdiye kadar bebişim sanki saedece bana ait bana özeldi
ama doğunca paylaşmak konusu biraz düşündürüyor
bunca şeyi yaşadıktan sonra zor gelecek gibi

bir de artık karnımda hissedemeyecek olmak garip bir duygu

butterfly bu arada benim yatış durumum biraz daha farklı
çünkü ben şanslıydım burdaki arkadaşlar genelde yalnız ve ayağa kalkmaya mecbur kalıyorlar
fakat benim yanımda her zaman 1-2 kişi vardı wc için bile kalkmadan yattım 18 eylülden beri
gerçi bunun sonucunda bacakta kas falan kalmadı ve doğumdan sonra nasıl yürüyeceğim şaibeli ama bebişim sağlıklı olsun da yürüme bir şekilde halledilecek

yüzüstü haricinde her şekilde dönüp yatabiliyoruz canım bu arada
fakat örgü olayını bence düşünme çünkü omuz-sırt ağrısı yapabilir yatakta
gerinmeyi özlüyor insan ne de olsa

medikalcilerden alınan havalı yatağı kullanıyoruz biz yatak üstünde dr tavsiyesiyle
motora bağlı sürekli kıpraşıyor altımda
hem yatma kaynaklı sırt açılmalarını engelliyor hem de kan dolaşımına fayda ediyor

Hamileliğini yatarak geçiren arkadaşlar, çok merak ediyorum da, bu yatış pozisyonunuz nasıl oluyor?Hiç kıpırdamadan mı yatılıyor,yani sağa sola dönebiliyomusunuz?Sırt ağrısı falan olmuyo mu?Mesela yattığınız yerden örgü falan örebilirmiyiz?:))

yatan hamillere sabırlar diliyorum gerçekten çek zor...bende yattım biliyorsunuz.vakıt geçmiyor...uyku tutmuyor herşeye sinir oluyor insan.bir bardk suyu bile alamıyordum.bnim yanımda kayınvaldem vardı sağolsun ne istersem yaptı...ama gücüme gidiyordu birine muhtaç olmak.ben örgü örüyordum valla yattığım yerden.basit şeyler bere gibi ama bebeğime sadece 1 tane oyuncak fare ördüm oda şimdi beşiğinde takılı oynuyor.ole sabit sırtüstü yatmak olmuyo ağır bir şekilde dönüyordum popomu kaldırarak bide kanepnin kenarına ayaklarımı dikiyordum bir muddet beni rahatlatıyordu ve başkıyı azaltıyordu olee bir zamandı geçtii...sonrasıda zordu doğumdan sonra yürümekte çok zorlandım 1 ayyy topuklarıma basamadım alışamadım yani anlıycanız normal hayata.hepiniz kendinize ii bakın mumkun olduğunca iş yapmayınnn toplamayın ev falanda sadece karnınızı doyurun yeter.biliyorum benimde hp iş yapasım gelirdi ama geçecek bitcek hayırlısıyla.

e bi daha yazayım bari

:))
hergün bu konuya girerken acayip heyecanlanıyorum
inş. güzel haberler alırız diye

tüm hamişlerimiz inş kucaklarında sağlıklı bebişleriyle yazacaklar yakında burada
hamile kalacak arkadaşlar için de hikayelerimizle destek olacağız

bu arada 2 gün kaldı ama ben bir tuhaf oldum
şimdiye kadar bebişim sanki saedece bana ait bana özeldi
ama doğunca paylaşmak konusu biraz düşündürüyor
bunca şeyi yaşadıktan sonra zor gelecek gibi

bir de artık karnımda hissedemeyecek olmak garip bir duygu

butterfly bu arada benim yatış durumum biraz daha farklı
çünkü ben şanslıydım burdaki arkadaşlar genelde yalnız ve ayağa kalkmaya mecbur kalıyorlar
fakat benim yanımda her zaman 1-2 kişi vardı wc için bile kalkmadan yattım 18 eylülden beri
gerçi bunun sonucunda bacakta kas falan kalmadı ve doğumdan sonra nasıl yürüyeceğim şaibeli ama bebişim sağlıklı olsun da yürüme bir şekilde halledilecek

yüzüstü haricinde her şekilde dönüp yatabiliyoruz canım bu arada
fakat örgü olayını bence düşünme çünkü omuz-sırt ağrısı yapabilir yatakta
gerinmeyi özlüyor insan ne de olsa

medikalcilerden alınan havalı yatağı kullanıyoruz biz yatak üstünde dr tavsiyesiyle
motora bağlı sürekli kıpraşıyor altımda
hem yatma kaynaklı sırt açılmalarını engelliyor hem de kan dolaşımına fayda ediyor
Teşekkür ederim arkadaşım,

O yataktan bahsetmişlerdi, duymuştum daha önce. İlk gebeliğimde dikiş atıldıktan sonra almayı düşünmüştük biz de, ama kısmet olmamıştı:KK43:( Bakalım bu sefer nasıl olacak.

Örgü olayını da, yat yat sıkıntıdan patlar insan, kafayı meşgul edecek bişi olabilir diye düşünmüştüm, ama haklısın, insanın omuzları tutulur bu sefer de:))

Sana da Allah'tan kolaylık diliyorum arkadaşım. Hayırlısıyla bebeğini alırsın kucağına inşallah.

X