Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Arkadaslar merhaba, serklaj olalı 2 gun oldu, su gıbı akıntı gelıyor, sızde de oldu mu bu durum? Sureklı de deıl, ayaga kalkınca para buyuklugunde
Geçmiş olsun kaç haftalik serklaj oldunuz? Benim 3 4 gün kanamam oldu serklajdan sonra o yüzden sulu akıntı olmadı sanırım.

Geçmiş olsun kaç haftalik serklaj oldunuz? Benim 3 4 gün kanamam oldu serklajdan sonra o yüzden sulu akıntı olmadı sanırım.
13+6da oldum, bugun 14+2 oldu, serklajın oldugu gun ve ertesı gun olmadı sonrakı gun geldı, bugun de sulu akıntı kesıldı, hafıf pembemsı akıntı var, yarın da proluton ıgnesı gunum.. Siz nelere dıkkat ettınız serklaj sonrası, ben cok korkuyorum ayakta durmaya

Ben olduktan hemen sonra kanamam başladı 3 4 gün azalarak devam etti bitti. Genelde uzanıyorum ayakta kalmıyorum. Enfeksiyona dikkat etmeye çalışıyorum. Serklaj sonrası 5 gün antibiyotik vermişti dr onu kullandım. İç çamaşırımı sık degistiriyorum ütületmeden kullanmıyorum. Günde iki progestan 200 lük kullanıyorum bide idrar yolu enf i olmamak için urinonvef verdi dr. 2 3 haftada bir idrar kültürü veriyorum. Elimden geleni yapıp Allah a bırakıyorum. Rabb im hepimizin yardımcısı olsun inşallah. Öyle işte.

Cok tesekkur ederım, Insallah saglıcakla kucagınıza alırsınız, ben daha 14 +2yım, cabucak gecse keske gunler, ben de progestan 200luk kullanıyorum ama mantardan cok korkuyorum bı kere kasıntım olmustu, agızdan alıyorum, o da cok sersemletıyo, 3gunluk antıbıyotık verdı, bugun son gunu.. Bır de haftalık proluton ıgnem var

Benim dr ya günlük progestan ya haftalık iğne ol dedi ben sağlık ocağına gitmemek için hapı tercih ettim. Bende hep ağızdan kullanıyorum. 26+2 yim ilk zamanlara göre yan etkisi azaldı şimdi sadece biraz uykum geliyor uyuyorum ona da yapacak bişey yok. 18.haftadaydi yanlış hatırlamıyorsam sulu akıntı vardi suyum mu geliyor korkusuyla gitmiştim spekilumla muayene oldum amniosure testi verecektim ama şu gelişi görülmedi yoğun enfeksiyon olmuşum fitil kullandım geçti çok şükür. Mantar hamilelikte sulu akıntı yapıyormuş ama sizin daha serklajiniz çok yeni bide antibiyotik kullandığınız için düşünmedim açıkçası mantarı. Dut kürü yapıyordum ben ilk zamanlar uzun zamandır yapmıyorum ama enf e iyi geldiği söyleniyor. Arada bir sirkeli ılık su içiyordum. Şekerli şeyler çok tüketmiyordum enfeksiyonu besliyormuş çünkü

Serklaj oncesı de vajen kultur verdkm enfeksıyon cıkmadı, sonucun ertesı gunu hemen ıslem yapıldı, hastanede yattıgım gun sureklı antıbıyotık verıldı, cıktıgım gun de 3 gunluk azıtro basladık, azıtro da kuvvetlı bır antıbıyotık, ben de enfeksıyon dusunmedımm, ama acaba babegın suyu mu gelıyor dıye aklıma takıldı, sırkelı suyu ben de hamıllelık oncesı ıcerdım hamıllegı ogrwndıkten somra hıc ıcmedım zararı olur dıye, sadece sırkelı su ıle taharet yapıyorum banyoda, rahatlattınız benı cok saolun

Çok şüphede kalırsanız mutlaka dr unuza yazın ya da gidin. Riskli gebeyiz zaten bide acaba şu mu bu mu diye düşünmek çok strese sokuyor insanı. Ben ne olsa yazıyorum dr a. Sirkeli suyla tahareti benim dr da söylemişti enf olduğum zaman bende yapmıştım hala arada yapıyorum. Rica ederim umarım sağlıkla sıhhatle zamanında gelsinler bebislerimiz

İnsallahh cok guzel haftada, saglıcakla gelırler

Çok teşekkür ederim güzel bir moral oldu Allah kolaylaştırsın süreçlerimizi inşallah

Günaydın kizlar ne yaparsam yapayım idrar yolu enfeksiyonu geçmiyor ilk defa böyle bişey geliyor başıma hemde hamilelikte denk geldi iki kutu antibiyotik bitirdim hala gecmemis kültürde üreme yok ama enfeksiyon görünüyor.simdide pyoloseptyl diye ilaç yazdı belkide çok uzun süre kullanacaz diyor napcak bilmiyorum çok canım sıkkın.sari akıntı içinde doktorum serklajdaki ipe karşı vucudunun gösterdiği reaksiyon olabilir dedi ama benim 3.serklajim ve hiç akıntım olmazdı onada iki tane fitil verdi haftada bir kullanacak şekilde.aranizda serklajla olup sürekli idrar yolu enfeksiyonu olan varmı?

Merhaba. Bendede çikti. Abdominal serklajliyim ve 32 haftamdaydım. B grup- streptokok çikti. Sizde hangi bakteri?

Merhaba geçmiş olsun benim de sancılarım vardı daha 18. Haftada benim gebeliğim hep ilaçlarla geçti ama çok şükür 39. Hafta da doğurdum darısı başına iyi bir dr bul bence

Merhaba. Bendede çikti. Abdominal serklajliyim ve 32 haftamdaydım. B grup- streptokok çikti. Sizde hangi bakteri?
masalllah 32.haftaya gelmişsiniz çok az kalmış size.idrar kültüründe üreme çıkmadı ama antibiyotik ve ilaçlara rağmen geçmeyen bir idrar yolu enfeksiyonu var.siz ne kullanıyorsunuz ilaç olarak? Sizdede sarı akıntı oluyormu aceba?

Ben 5 gün antibiotik kullandım. Ama bir daha kontrole gerek yok dediler. Galiba dogum esnasında antibiotik yapılacak yine. Akıntı olmuyor ama idrarım çok sarı oluyor bazen. Çok geçmiş olsun size. Kaçıncı haftadasınız? İnşallah bebişlerimizi sağ salim kucağımıza alırız. Amin

Kültüre bakılarak ona uygun antibiyotik vermişlerdir o yüzden sanırım bir daha gerek görmediler.suan ben başka bir ilaç kullanıyorum 22 haftalık oldu şuan.aminnn insallahh bütün kuzular sağlıkla gelsin

Merhaba hanımlar 29+3 üm bugün. Belimde ağrı var bu haftalarda bel ağrısı normal sanırım ama yine de başka yaşayan var mı merak ettim. Arada sol kasığımda da çok küçük batma oluyor gazdan gibi ama yine de sorayim onu da. Var mı bunları yaşayan

Canım benim ilk gebeliğimde 2 sene önce 19. Haftamda rahim ağzı yetmezliği teşhisi kondu. Dikiş için çok geç dedi doktor. Fitil ve iğne beraber götürüyordum. 27. Haftamda tuvalete giderken altıma kaçırıyordum sürekli. Doktora mesaj attığımda birşey olmaz demişti. Bu gebeliğimde gittiğim doktorumsa o gelen akıntının aslında doğum habercisi olduğunu söyledi. Bilmiyorum ama doktor kurbanı da oldum sanırım. Ciğer geliştirici iğne bile yapmadı. Biz de bilmiyorduk öyle bir iğne olduğunu. 28+1de erken doğum oldu. Ciğerleri gelişmediği için vefat etti. Bu seferki gebeliğimde doktorum 12. haftada dikiş attı. Sabah akşam şeklinde günde 2 fitil kullandırdı. Aynı zamanda haftada 2 gün Cleocin krem kullandık. Vajinadan enjekte oluyordu. Sonra sabah öğlen akşam şeklinde fitili 3ledik. 32. Haftadan itibaren sanırım ciğer geliştirici iğne oluyordum 2 haftada bir. Gebelik şekerim de vardı. Sıkı bir diyet yapıyordum. 37. Haftadaydı sanırım. Dikişi aldı doktorum. Bu gidişle doğmayacak diye dalga bile geçtik. 38+2de bebişimizi sezeryanla aldık kucağımıza. Daha fazla durursa bebek çok kilo alacaktı. 4270 doğdu. Hiç korkma. Dikiş ne kadar erken ve doğru yere atıldıysa şansımız o kadar artıyor. Çok stresliydim. Ya bu da ölürse diye kafayı yiyordum. Şimdi 4 aylık bebişim. İçini ferah tut.

Merhabalar ilk gebeligimdede bu konu altında kızlarla bir birimize destek ola ola 34haftamda oğlumu doğurdum çok şükür şuan 3yasinda şimdi ikinci gebeliğin 15haftalik hamileyim dün doktor rahim agzini altdan 26mm ölçtü oğlumda hiç bu kadar erken kisalmamisti içime yine bir endişe düştü bana biriniz umut ola bilir mi

Mrb benimde önceki gebeligim buradaki kızlarla yazışarak geçti bende kızımı 35 mm 33+5 de doğum yaptım şuan 5 yaşında.simdiki gebeliğim ise aynı sizinki gibi 13.haftada 25 mm di bende çok üzülmüştüm diğerinde böyle değildi bu sefer niye bukadar erken kısaldı diye zaten hemen 14.haftada serklaj yapıldı şuan 24 haftalık ve hala 25 mm hiç üzülmeyin canınızı sıkmayın serklaj yapıldıysa istirahatle çok kisalmiyir rahim agzi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…