- 22 Aralık 2020
- 942
- 369
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #109.801
Merhaba, şüpheli durumlarda vajinal olarak ölçüm yapılır, karından olana göre daha doğru bir bilgi verir. Doktor her muayenede zaten karından ölçüm yaparak bu uzunluğu takip ediyor. Şüphelendiği bir durum yoksa vajinal ölçüm yapmaz. Örneğin sancınız varsa ya da daha önceki ölçümlere göre ciddi bir kısalma varsa veya geçmişte servikal yetmezlik şüphesiyle bir düşük vs olduysa gibi gibi bakabilir. Gecmiste annenizde servikal yetmezlik olduysa da yakın takibe alacaktır. Bunun dışında endişelenmeyin derim, sağlıkla gelsin minik.kızlar rahim agzı nasıl ölçülüyr benim kafam cok karıstı doktor beni vajinal değil karından muayene ediyor. bugun gittim rahim agzı kapalı cok güzel dedi. bu ne demek dedim servikal yetmezlik oldugunda erken gebelik olur istemediğimiz birşey dedi ve bu arada 13 haftalık gebeyim. kafama takılıyor acaba bende de varmı diye karından anlasılırmı bu
Çok teşekkür ederim cevabınız içinMerhaba, şüpheli durumlarda vajinal olarak ölçüm yapılır, karından olana göre daha doğru bir bilgi verir. Doktor her muayenede zaten karından ölçüm yaparak bu uzunluğu takip ediyor. Şüphelendiği bir durum yoksa vajinal ölçüm yapmaz. Örneğin sancınız varsa ya da daha önceki ölçümlere göre ciddi bir kısalma varsa veya geçmişte servikal yetmezlik şüphesiyle bir düşük vs olduysa gibi gibi bakabilir. Gecmiste annenizde servikal yetmezlik olduysa da yakın takibe alacaktır. Bunun dışında endişelenmeyin derim, sağlıkla gelsin minik.
Öncelikle geçmiş olsun, nasıl rahat ediyorsanız öyle.. sadece bı iki gün kabız olmamaya özen gösterinArkadaslar bu operasyindan sonra hep ayni pozisyondami yatmak gerekiyor yatakta donerbilirmiyim
Ben ilk doğumumda Medipol Bağcılarda Elif Çiler Erene gitmiştim erken doğumum da onunla oldu kendisi çok profesyonel ve tecrübeli. Onu önerebilirim.Selam kızlar istanbulda Dr öneriniz var mı konu açtım ama görülmedi
Teşekkür ederim medipol pendikte duydunuz mu hicBen ilk doğumumda Medipol Bağcılarda Elif Çiler Erene gitmiştim erken doğumum da onunla oldu
Maalesef Anadolu yakasını bilemiyorum hiçTeşekkür ederim medipol pendikte duydunuz mu hic
Çok sagolun ilginiz için serklaj sonrası 2 saat trafik de istemiyorum açıkçası Anadolu yakası çok iyi olacak benim icinMaalesef Anadolu yakasını bilemiyorum hiç
Canım merhaba sağlıkla evladını kucağına almışsındır İNŞALLAH sürecin nasıl ilerledi acabaHaftaya pazartesi
Merhaba,kayıplarınız için üzgünüm, dilerim sağlıkla kavuşursunuz bebeğinizeArkadaşlar merhaba tecrübelerinizden fatdalanmak istiyorum izniniz olursa
Tedavi tüp ile hamileyim Çok ŞÜKÜR 23. Haftanın içindeyim
Daha önce kayıplarım 3 tanee en büyüğü 8 bucuk haftalık olduu bitti gitti Hamdolsun
Şuanda tedbirli ilerliyorum bu gebelik ikizle başlamıştıki her iştee RABBİM in bir bildiği vardır tek sağlıklı bebiş ile ilerliyoruz 17. Haftada nedenini bilmediğim bir kanama yaşadım bitti gitti Hamdolsun
Şuanda 3 hafta kadar öncee enfeksiyon tahlilimde enfeksiyon çıktı fakat Kültürü temiz geldi
Hemen bir monurol kullandım
Progestan akşamları atıyorum vajinal olarak
Haftada bir proluton depot vuruluyorum
Detaylı Usg günüü perinatolog alttan rahim ağzımı ölçmek istedi fakat ben korktum hamilelikten ötürü o alett vajinal yerleştirince amann dedim ama ölçemedi fakat kısaa değil kendi doktorunda bir ölçsün dedii
Sonra kendi doktoruma o gün gittim tabii
Ölçtü 35 küsür mm çıktı alttan vajinal ölçtü bundan sonra enfeksiyon oldum hemen dediğim gibii monurol kullandım sonra dahiliyeye tekrar gittim idrar baktırdım azalmış enfeksiyon +++ dan + bir artıya düşmüş bir adet dahaa monurol verdi yarın kullanıcam onuda bir hafta 10 güb geçsin Öylee içeim dedim
Yanii doktorum yürüyüş yapabilirsin ama ağırr kaldırma ağırr işlerle uğraşma sıkıntı yok dedii o günden beride arada yürüsemde dinleniyorumda
Enfeksiyon içinn suyuu bayaa arttırdım
İç çamaşırıma özenn gösteriyorum
Yaban merrsini Kurusu hergün 5 10 tanee Tüketmeye çalışıyorum
Stres olmuyorum desem yalan olurr kafama takılmıyor değil
Arada yemek yapmak mecburiyetindeim ama Annemede gidicem gibii duruyor
Sizce ne yapmalıyım ne yapmamalıyım tecrübenize sığınarak uzun olduu birazz Ama İNŞALLAH isteyen herkes zamanında sağlıkla bebişini kucağına alsınn
Anladım canımm teşekkür ederim o halde kendimi yormadan yemek yapabilirimMerhaba,kayıplarınız için üzgünüm, dilerim sağlıkla kavuşursunuz bebeğinizeEnfeksiyondan çok çekmiş biri olarak yazmak istedim. Ben de sizin haftalarınızda enfeksiyon geçirdim, antibiyotik kullandım tahlil verdim temiz çıktı fakat iki hafta içinde yeniledi ve sancılar başladı. Doktorumdan uzakta başka bir sehirdeydim ilaç istesem de kültür çıkmadan veremem dedi vs kültüru kaybettiler, bı kez de düzgün verememisim o sonucu beklerken sancılarım çok artınca doktoruma koştuk ve serklaj oldum. Bu herkeste olan bı durum değildi. Öncelikle doktorunuzla yakın temasta olun, tavsiyelerine uyun ve kendinizi de iyi gözlemleyin. Suyun zararı yok bol bol için ve idrarı tutmayın ve sancı gibi yanma gibi durumlarda yeniden tahlil verin. Bı sürü antibiyotik kullandım, bebeğimde de hiç bir sorun yok şükür. İlaç konusunda riskli haftalarda değilsiniz, kullanmanız gerekirse vicdan yapmayın olur mu? Enfeksiyon da zararlı çünkü.. Endişe etmeyin bence ağır kaldırma dışında kendinizi yormadan rutin işlere devam edebilirsiniz. Yemek yapmak çok zorlamaz diye düşünüyorum. Vajinal ölçüm de bı zarar vermez,doktor gerekli diyorsa reddetmeyin, karından ölçüm daha uzun sonuç verip yaniltabiliyor. İç çamaşırı en yüksek derecede yıkayıp utuleyin.. ben donmus kızılcık sipariş edip kaynatıp suyunu kavanozladim konserve gibi. Tansiyon düşürücü etkisi var biraz her gün yarım su bardağı da içtim. Doktorunuza danışmadan tüketmeyin tabi ki dilerseniz sorup deneyebilirsiniz, koruma amaçlı kullandım ve bence etkisi oldu..
Rica ederimAnladım canımm teşekkür ederim o halde kendimi yormadan yemek yapabilirim
Enfeksiyondan çekiniyorum bende çamaşırları yüksek derecede 40 yadaa 60 hatta bugün köpük yapıyor makina anlamadım tekrar yıkıyorum 60 da olmadı sabah Nasipse sıcak suyaa basarım ve ütülüycem ütülüyorum da kendi doktor gayet rahat monurol yeterli dedii banaa dahiliyeye gittim bir adet kullanıp azalmış +++ dan + ya düşmüş dedii yarın gecee Nasipse tekrar kullanıp Toz şaseyi gidicem bakalım En son ayın 18 indee vermiştim tahlil yılbaşına girmeden tekrar vericem kendi gittiğim doktor gayet rahat bu rahatlığı benii bayaa sinir ediyor enfeksiyon tahlili istemedi bilee benden kendim yaptırdım iyiki yaptırmışım
Rahim ağzıı uzunluğuna da gayet iyi diyor sadece ağırr kaldırma ağırr iş yapma yeterli yürüyüş yapabilirsin temposuz diyor dinlenerek anlamadım bendee ayyy korktum şimdi haftaya Çarşamba Nasipse kendi doktorumda kontrol var gidince sölicem ne diycek saolasın canım dönüşün içinn
Evett ben kendim titiz davranmaya çalışıyorum canım mecbur artık bazıı şeylerin bilincindeyim o sebeple sanırımRica ederimEndişe etmeyin ama olumsuz hislerinizde tahlili ihmal etmeyin derim ben iki haftada bir doğuma kadar verdim tahlil, kimi temiz geldi kimi gelmedi vs. Monurol yeterli olabilir, olmazsa zaten belirtiler artar o zmn da kültürde üreme olursa/olmazsa şikayete göre başka bir antibiyotik verilir yada takip edilir. Siz zaten onemsiyorsunuz tedbirli olacağınız belli, o yüzden endişe etmenize hiç gerek yok. 95 te yıkıyorum ben çamaşırları en az 60 olsun derim. Üstüne ütü yeterli sıcak suya basıp uğraşmayın bence. Dogurunca yeterince yorulup, tempolu yasiycaksiniz şimdi tatil moduna alın kendinizi yavaş ve dinlene dinlene geçirin süreci, zaman çabuk geçecek.
Teşekkür ederim amin inşallahEvett ben kendim titiz davranmaya çalışıyorum canım mecbur artık bazıı şeylerin bilincindeyim o sebeple sanırım
Sanada teşekkür ederim içimm biraz rahatladı inanki İNŞALLAH süreci sağlıkla atlatırım benim makinade 95 yok sanırım ama incelemem gerekiyor 60 ile yıkarım o halde bende artık
Bikini temizliğini jiletlemi yapıyordun canım sebamed jel 3.8 pg ıntens yıkama aldım ama tereddütlüyüm banyodada üşütmemek gerekiyor sen nasıl yapıyordun
ALLAH ın izniyle isteyen herkes De bende sağlıkla atlatalım sende canımm sağlıkla büyüt evladını