Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Teşekkür ederim cevap için. Evde yalnızım eşim çalışıyor akşamdan akşama evde o gelene kadar düşünmekten delireceğim sanki.Allah tan yarın annem gelecek. Hayırlısıyla ilerlesin haftalarımız inşallah hareketleri de yumuşak yumuşak olsun bebelerin. Siz nasıl oldunuz enfeksiyon ne durumda geçmiştir inşallah

Çok haklısın bende öyle diyorumki hergün illa kafaya takacak bişey buluyosun diye kendime kızıyorum.kendi doktorumda randevum ayın 21 inde perinatolog detaylı bakacak idrar kültürü içinde kapsamlı hastaneye gidiyorum oda cumaya randevu verdi idrar kültürü baktircam.bende bu sarı akıntıyı takıyorum kafama ama fitil gelirken geliyor başka zaman olmuyor o yüzden kendimi korkutmakta istemiyorum.ama idrar yaptığım yerde şuan bile yanma var sanırım fitil oraya eriyip dağılıyor yakıyor diye düşünüyorum artık.buarada siz urfadasiniz sanırım oralimisiniz memuriyettenmi ordasiniz?

Akıntı kokulu değilse çok takmayın. Fitil dediğiniz progestan mi enfeksiyon için mi? Bol bol su için geçer inşallah. Ben Adana liyim eşim burda memur o yüzden burdayiz malesef sağlık sektörü pek iyi değil hele bulunduğum ilçede hiç bişey yok

Yok kokulu değil.progestan 200 vajinadan fitil şeklinde kullanıyorum kızıma hamileyken crione jel kullanıyordum bazen oda içerde bekleyince hafif Sarı renkte geri geliyordu.bizde tayin durumundan mardindeyiz soylemismiydim hatırlamıyorum valla artık çok unutkanlıkta oluyor herşeyi düşünmekten, Allah'ım aklımızı korusun.ama ailemin yanındayım kayserideyim eşim mardinde

Bende geçen sene fitil olarak kullanıyordum dediğin gibi akıntı oluyordu. Bu sene hep ağızdan kullandım. Doğuda hamile olmak çok zor gerçekten doğum oranı o kadar yüksek ki randevu bulmak mümkün değil. Özelde bile zor bulunuyor randevu. Söylememiştin Allah yardımcınız olsun eşten ayrı olmakta zor geçen sene iki buçuk ay bende memlekette kalmıştım bu sene istemedim inşallah doğruyu yapmışımdır annem gelecek o gidince de kayinvalidem gelecek sağolsunlar bu şekilde idare edeceğiz inşallah zamanını tamamlar bebelerimiz

Bu arada idrar kültürünü düzenli vermeye çalış ben 2 3 haftada bir veriyorum. Hatta tahlil baktirmiyor dr um direk kültür istiyor. Arada da crp baktiriyorum dr gerek yok diyor ama ben yine de baktiriyorum

Amin inşallah zamanında sağlıkla gelsin kuzular Mardin'de perinatoloji doktoru yoktu Diyarbakır'a gitmem gerekiyordu hem serklaj için hemde kontroller için eşimde direk ailelerimizin yanina getirdi nasipse doğum olana kadar burdayiz eşim 6 haftalikti getirdi bizi daha gelemedi yanimiza izinde yok şuan 18 haftalık olduk belkide doğuma kadar bile gelemeyebilir çok zor eşinde ayrı hamilelik geçirmek kızım çok özlüyor babasını ister istemez düzenimiz bozuldu herşey karnimdaki yavrumuzun saglikla gelmesi için dayaniyoruz sabrediyoruz iste. kizimdada yine böyle ayrı geçti hamilelik yine mardindeydik serklaj yapabilecek doktor bulamadık mecbur gelmiştik

Bu arada idrar kültürünü düzenli vermeye çalış ben 2 3 haftada bir veriyorum. Hatta tahlil baktirmiyor dr um direk kültür istiyor. Arada da crp baktiriyorum dr gerek yok diyor ama ben yine de baktiriyorum
Ayda bir baktirsam yeter diye düşünüyordum biraz daha dikkat etmek gerekiyor bu enfeksiyon konusu ciddi bir durum

Allah yardımcınız olsun inşallah Sağlıkla sıhhatle zamanında gelsinler de onlar için her şeye değer.

Geçmiş olsun,acil şifalar dilerim...

Seni çok iyi anlıyorum. Ne zamandır takip ediyorum sayfayı Bitlis'ten Ocak ayında tayin istedik Muglaya geldim. Hamileliğimi de bir hafta önce öğrenmiştim.22+5 ye serklaj oldum eşim eş durumundan gelemediği için operasyona İzmir'de yaşayan kardeşim gelip götürdü bu süreçte iki kere ev taşıdım. Nasıl erken doğum olmadı inanamiyorum . Kayseri'de yaşıyor ailelerimiz 26+5 olacağım yarın heyet raporu aldım serklajdan sonra bizler normal gebeler gibi değiliz. Her günümüz kaygı ile geçiyor. O uzaklığın sende yarattığı etkiyi çok iyi anlıyorum ama ailene sıkı sıkı tutun ve istirahat et lütfen zorda olsa başaracağız

Merhaba arkadaşlar ben de ilk gebeliğimde bebeğimi 22+6 haftalıkken kaybettim. Çok şükür iyi bir doktorum vardı da bundan sonraki gebeliklerde serklaj olmam gerektiğini söyledi. Kızımda 14 haftalıkken serklaj oldum ve 40+2 de sezeryanla doğum yaptım. Normalde çalışıyorum ama pandemi dönemine denk geldiği için evde geçirdim gebeliğimi. Şİmdi de 13+4 haftalık hamileyim pazartesi günü serklaj oldum. beş buçuk saatin sonunda taburcu ettiler eve döndük. ilki zamanında doğdu diye mi bilmiyorum bi rahatlık var üzerimde evde rutin işleri yine yapıyorum. Ama bi taraftan da korkmuyor değilim. İnşaallah bir sıkıntı olmaz, Sizler neler yapıyorsunuz?

Masallahh saglikla vaktinde gelsin kuzucuk.bizimde Mardin'den Denizli'ye çıktı tayinimiz çıktı ben ev toplamaya taşımaya gidemiycem maalesef eşim halledecek artık orda. iki hamileliğimdede eşim hiç yanımda olamadı hatta kızıma doğum yaptigim gün değilde ertesi gun gelebildi herşey yavrularımız için.

Bende ev tasinirken dahil olmadım annem geldi herşeyi yaptı inan evin hangi köşesinde ne var onu bile bilmiyorum doğru düzgün , insan bir değişik oluyor. Ama Allah'tan gebelik sayılı gün kaçıncı haftadasin

Bugün 19 haftalık olduk zaman biraz zor geçiyor sanki yada günler uzun olduğu icinmi bilmiyorum
Canım çok haklısın hepimiz yatıyoruz çoğunlukla ama geçecek zaman biz geçmez derken dahi geçiyor , bir de senin bebek hareketlerini ufak ufak hissetme zamanların gelmiş, iki üç hafta sonra hissetmeye başladıkça o sana moral olacak

Merhabalar yaklaşık 2 yıl sonra tekrar buradayım, çok duygulandım. İnşallah herkes sağlıkla kavuşmuştur bebeklerine, kavuşamayanlara da sabırlar diliyorum. Oğlum 21 aylık, bugün tekrar hamile olduğumu öğrendim. Biraz korku, biraz mutluluk karışık duygular içindeyim. Oğlumda 25. haftada acil serklaj olmuştum ve 37. haftada kucağıma aldım şükürler olsun. Drum bundan sonrakilerde de dikiş atılması gerektiğini söylemişti o zaman. serklaj olup sonrasındaki hamileliklerinde olmayan yada olan vardı? Sizlerin tecrübesi nasıl?
Bir de yeni bir işe başlama durumum var. O da beni biraz kaygılandırıyor. Erken önlem olarak serklaj olup sonrasında çalışan var mı?

Merhaba,gözünüz aydın hayırlısıyla kucağınıza almak nasip olsun inşallah.Benim iki kaybım var daha sonra serklaj olup 9 ay yattım oğlum 6 yaşında. Şuan yine hamileyim 13 haftada serklaj oldum. Bir hafta rapordan sonra işe devam ettim 26+2 haftalığım. Kendinizi korkutmayın Allah'ın izniyle hiç bir şey olmayacak.Moral çok önemli. Kesinlikle serklaj olmanızı öneririm.

Arkadaslar merhaba, serklaj olalı 2 gun oldu, su gıbı akıntı gelıyor, sızde de oldu mu bu durum? Sureklı de deıl, ayaga kalkınca para buyuklugunde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…