Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Kizlar ben bu hamileliğimde sadece progestan 200 sabah akşam fitil olarak kullanıyorum.kizimda ise hem fitil hemde proluton Depot kalçadan iğne oluyordum sizce ondan dolayı kısalma olmuş olabilirmi? Aslında bu progestanlarin rahim ağzı kisaligina ve erken doğumu onledigine dair kesin bişey yokmuş öyle duymuştum başka doktordan ama inanamamıştım.

Ben kayıp yaşadıktan sonra bir-çok dr a gittim. Doğum öykümü anlatınca rahim ağzı yetmezliği dediler. Şimdiki dr umda hamile kalmadan önce gelseydin kesin teşhis ederdik dedi buji gibi bişeyle bakılıyormuş sanırım. Belki enfeksiyon açılmaya sebep olmuş olabilir dedi o yüzden enfeksiyon konusunda da diken üstündeyim hep. Sürekli kan ve idrar kültürü veriyorum. Kardeşimde yaşamıştı açılma ama o yatarak 40 a tamamladı hamileliğini yani büyük ihtimalle genetik olabilir bendeki de. Gebelikle kısalıyor dediginiz gibi. Şu an 22+4 'üm. Her hafta dr a gitmek istiyorum resmen 23+5 te yatışım yapildi 24 te dogum yaptim gecen sene. Nasibi yokmuş kuzumun bu dünyada. İnşallah bu kuzularımıza zamanında kavuşalım.

Ben de sadece sabah akşam ağızdan kullanıyorum. Dr um istersen progestani bırak haftalık proluton iğne ol dedi ama ben istemedim. Progestan için değil ama proluton formu için bende aynı şeyi duydum. Hatta Amerika da bi etkisi kanitlanmadigi için toplatılmış kullanılıyormuş. Instagram da takip ettiğim bi dr dan dinledim. Geçen sene ilk 16 hafta bende çok iğne oldum. Ben olunca rahatlıyorum gibi hissediyordum ama olduktan bir gün sonra kanamayla hastaneye yattığım oldu. Düşük tehlikesi yaşamıştım. İğne haftalık oysaki. Yani malesef ilaçlar hep bir muamma. Allah sonumuzu hayretsin insallah

Bu sefer inşallah sağlıkla sihhatle vaktinde kucağınıza alacaksınız Allah'ın izniyle, elinizden gelen herşeyi yapıyorsunuz.kardesinizin kaçıncı haftada açılması oldu rahim ağzı tamamen sıfırlanmış miydi çok şükür o almış kucağına darısı bizim kuzulara.

Amin inşallah.12 13 haftada üstten açılması olmuştu lekeleme olunca dr alttan bakıp kaybedebilirsin demişti çok şükür korktuğumuz olmadı. 5 6 yıl önceydi o zamanlar bu kadar bilmiyorduk bunları dikiş falan da dememişti hiç dru.

Anladım ben ilk hamile olduğumu ogrendigim andan itibaren doğuma kadar kullanmıştım önceki hamileliğimde bazen 5 günde bir vurulurdum.bu hamileliğimde iki perinatologa göründüm ikiside gerek görmedi zaten piyasada bulmaktadada çok zorlandık yinede iki tane alıp evde bulunduruyorum nolur nolmaz diye.

Benim de geçen seneden kalma iki tane var her ihtimale karşı duruyor evde

Merhaba kizlar bugün doktor kontrolüm vardi.burdaki doktorda karından rahim ağzını 31mm ölctü perinatolog 25 mm ölcmustu uzadığını hiç sanmıyorum doktor farkımi aceba? İdrar tahlili yaptırdım enfeksiyon Verde lökosit ve eritrosit 18 çıktı onun içinde suprax diye antibiyotik verdi aranızda idrar yolu enf.olup geçiren varmı ben ilk defa geçiriyorum hamileliğimde.suda 1,5-2 lt iciyodum 3 litreyi geçmeli dedi sizler kaç lt iciyosunuz?

Mesane doldukça servix boyu daha uzun çıkıyormuş. O farklılık ondan kaynaklı olabilir. 2.5 litre civarında içiyorum ben de

Benimkini Perinatolog 32 kendi dr um 35 ölçmüştü aynı gün ve ikisininde öncesi lavaboya gitmiştim. İdrar kültürüne bakıyor benim dr tahlile bakmiyor ama bir kere kültür temizken enfeksiyon var gibi belirtiler yaşamıştım Monurol saşe verdi tek kullanımlık iyi gelmişti. Sonra da urinonvef verdi düzenli onu kullanıyorum şimdi. Idrar yolu enfeksiyonunu önlüyormuş. Su da 3 4 litreyi buluyor.

Merhaba, 22 haftada detaylı ultrasyon yaptırdım servikal uzunluk 33.13 mm yazmış, ama iyi yada kötü olarak birsey demedi.. sizce bu haftalarda normal mi bu değer? Hiç bir doktor şimdiye kadar bir sorun var demedi. Olctuler mi onu da bilmiyorum açıkçası..

Benim ilk kizimda detaylida 30 mm ikinci kizimda 29 mm cikmisti.Doguma kadar hic bir sıkınti olmadi,iki kizimda vakti zamaninda dogdu cok sukur. Tabi siz yine de dikkat edin,cok fazla is yapmamaya calisin

Dün gece kasılmalarım oldu acile gittik rahim ağzını ordaki doktorda üstten 25mm ölçtü idrar yolu enfeksiyonum var antibiyotik kullanıyorum fakat idrar yaptığım bölgede sürekli bir yanma hissi oluyor gün içerisinde .bide progestan fitil akşamdan sabaha kadar hafif sarımsı renkte çıkıyor geri iç camasirima aranızda bunu yaşayan varmı?

Çok geçmiş olsun. Idrar kültürüm temiz çıktığı halde enfeksiyon belirtileri ileri derecede vardı. Yanma ağrı kaşıntı batma. Monurol şase vermişti dr vajinal enfeksiyon ihtimaline de fitil ve krem. Monurol iyi gelmişti bana tek kullanımlık zaten. Sirkeli su kullandım taharet için. Birde idrar yolu enf olmamak için urinonvef verdi dr. Normal zamanda günde 1 enf varlığında 2 kullan dedi. Akıntı hiç olmadı bende. Vajinal enf varken bile. Progestani da ağızdan alıyorum ben

Teşekkür ederim.yanma çok bendede 5 günlük antibiyotik ilaç verdi doktor bitirdim bayramdan sonra tekrr baktircam.

Merhaba hanımlar. 24+3 üm bugün. 26 sında muayene de dr rahim ağzını ölçerken bebegin başını rahim ağzında gördüm dr daha çok pozisyon değiştirir dedi. Uzunluk ve dikişte sorun yok dedi. Benimle aynı haftalarda olup bu durumu yaşayan var mı? Birde bu bebek kaçıncı haftadan sonra yukarı çıkıyor? Iki gündür hareketleri çok sertti bugünde vajina girişinde bikac defa ağrı oldu. Tedirginim yine aynı şeyleri yaşayan ya da daha önceki gebeliklerden benzer şeyler hatırlayan var mı?

Rahim ağzı uzunluğunda ve dikişte sorun yoksa hiç korkma bana doktorum bebek ve kese büyüdükçe dikişe kadar gelecek demişti.benim kızımda gebelikte aşırı sert hareketleri tam vajinama doğru yapardi bende çok korkardım sanki kolu bacağı ordan çıkacak gibi hissederdim doktora gittiğimde ise hem rahim ağzı boyum hemde dikişlerim gayet iyiydi. pozisyon değiştirdikleri için genelde ayakları hep aşağı tarafta olurdu benim kızımın. korkma inşallah.suanki hamileliğim sizden küçük olduğu için o sert hareketlere gelemedik daha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…