Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Ay canım insAllah aslında ikinci gebeliklerde kısalma erken olmaz soyleniyoda bizde bu durum tersi olmuş sanki bide serklajdan beridir küçük tualetimide düzgün yapamıyorum aci veryo sanki bu dikiş sanki farklı gibime geliyo

İnsAllah sizde sağlıcakla sonuna kadar gelirsiniz
Mrb benimde önceki gebeligim buradaki kızlarla yazışarak geçti bende kızımı 35 mm 33+5 de doğum yaptım şuan 5 yaşında.simdiki gebeliğim ise aynı sizinki gibi 13.haftada 25 mm di bende çok üzülmüştüm diğerinde böyle değildi bu sefer niye bukadar erken kısaldı diye zaten hemen 14.haftada serklaj yapıldı şuan 24 haftalık ve hala 25 mm hiç üzülmeyin canınızı sıkmayın serklaj yapıldıysa istirahatle çok kisalmiyir rahim agzi

Arkadaşlar ben 9 haftalik tup bebekle hamileyim.Kanamam olunca doktorum muayene etti 26 mm rahim agzin dedi.istirahat onerdi arada lekelenme oluyor magnezyum verdi.12 haftadan once dikilemiyor diyor.Forumda bu kadar erken bu sorunla karsilaşan kimseyi okumadim.Bilginiz varmidir korkuyorum.Birde magnezyumun yarari oluyor mu acaba?

Arkadaşlar ben 9 haftalik tup bebekle hamileyim.Kanamam olunca doktorum muayene etti 26 mm rahim agzin dedi.istirahat onerdi arada lekelenme oluyor magnezyum verdi.12 haftadan once dikilemiyor diyor.Forumda bu kadar erken bu sorunla karsilaşan kimseyi okumadim.Bilginiz varmidir korkuyorum.Birde magnezyumun yarari oluyor mu acaba?
Canım bana 12. Hftada dikiş atıldı. 12den önce olmadığı doğru. Ben ilk bebeğimi erken doğumda kaybettiğim için bu seferki gebeliğimde kesin dikiş atılacak diyen12. Haftayı beklemiştik.

Geçmiş olsun magnezyum ve progestan kullanmanızda sakınca yok. İstirahati önemseyin serklaja kadar.

Arkadaşlar ben 9 haftalik tup bebekle hamileyim.Kanamam olunca doktorum muayene etti 26 mm rahim agzin dedi.istirahat onerdi arada lekelenme oluyor magnezyum verdi.12 haftadan once dikilemiyor diyor.Forumda bu kadar erken bu sorunla karsilaşan kimseyi okumadim.Bilginiz varmidir korkuyorum.Birde magnezyumun yarari oluyor mu acaba

Endişe etmeyin 26 mm çok kısa değil, dinlenme ve progestanla idare edersin serklaj oluncaya kadar 24 25 in altına düşünce sıkıntı oluyor. Benim ilk doktorum serklaj değil dinlenme yanlisiydi, vajinal bile olcmemisti, ayrıntılı ultrasonda perinatolog üstten 30 mm ölçtü, kendi doktorum yine dinlenme ve progestanla atlatalım dedi. 21. Haftadaydim Benim yine içim rahat etmeyince başka bir perinatoga gittim oda vajinal 24- 25 mm ölçtü. Serklaj önerdi ama acil değil istersen dinlenme ile de geçirebilirsiniz deyip kararı bize bıraktı, benim de tüp bebek, riske girmeyip 22. Haftada serklaj yaptırdık. Yine dinlenme 36. Haftaya kadar progestan ile 37. Haftam bitmek üzere. Stres yapma Dinlen, 13 haftada yaptirirsin serklaji çok erken bir haftada tespit edilmiş, inşallah her şey yolunda gider.

Endişe etmeyin 26 mm çok kısa değil, dinlenme ve progestanla idare edersin serklaj oluncaya kadar 24 25 in altına düşünce sıkıntı oluyor. Benim ilk doktorum serklaj değil dinlenme yanlisiydi, vajinal bile olcmemisti, ayrıntılı ultrasonda perinatolog üstten 30 mm ölçtü, kendi doktorum yine dinlenme ve progestanla atlatalım dedi. 21. Haftadaydim Benim yine içim rahat etmeyince başka bir perinatoga gittim oda vajinal 24- 25 mm ölçtü. Serklaj önerdi ama acil değil istersen dinlenme ile de geçirebilirsiniz deyip kararı bize bıraktı, benim de tüp bebek, riske girmeyip 22. Haftada serklaj yaptırdık. Yine dinlenme 36. Haftaya kadar progestan ile 37. Haftam bitmek üzere. Stres yapma Dinlen, 13 haftada yaptirirsin serklaji çok erken bir haftada tespit edilmiş, inşallah her şey yolunda gider.
Cok tesekkur ederim yorumunuz için.İnşAllah surecimin de sizin gibi olumlu gider🙏

Canım peki serklajdan sonra serviksi ölçüyorlar mıydı hiç? Yoksa dikiş sağlam olsun yeterli diyorlar mıydı? Benim serklajdan sonra hala huni şeklinde ve dikiş tutuyor şu an dedi. Çok korkuyorum

Canım peki serklajdan sonra serviksi ölçüyorlar mıydı hiç? Yoksa dikiş sağlam olsun yeterli diyorlar mıydı? Benim serklajdan sonra hala huni şeklinde ve dikiş tutuyor şu an dedi. Çok korkuyorum
Merhaba benm doktorum kontrol amaçlı bir kez ölçtü ve bişey söylemedi. Hunilik kaybolmuyor malesef ama size şunu söyleyeyim. Ben sezeryan oldum, miyomum da belki alınabilir diye zaten sezaryen anlaşmıştık. 37+2 de suyum geldi doğum sonrası serklaji cikartirlarken zorlandılar yukarı çıkmış yani serviks boyu uzamış, uzayabiliyor, dinlenme ile progestanla vs. Serklaj ipini de gördüm o kadar sağlam ki😂 Siz bol bol dinlenin, ben yattigim her gün ağladım üzüldüm, psikolojik olarak yıpratıcı ama şimdi o günlerimi arıyorum, dizlerim yanıyor şu an biri yarım saat baksa da otursam uyusam diyorum. Korkmayın sayılı gün geçecek elbet, siz kavuşmanın güzelliğini düşünün 🌸

Merhaba benm doktorum kontrol amaçlı bir kez ölçtü ve bişey söylemedi. Hunilik kaybolmuyor malesef ama size şunu söyleyeyim. Ben sezeryan oldum, miyomum da belki alınabilir diye zaten sezaryen anlaşmıştık. 37+2 de suyum geldi doğum sonrası serklaji cikartirlarken zorlandılar yukarı çıkmış yani serviks boyu uzamış, uzayabiliyor, dinlenme ile progestanla vs. Serklaj ipini de gördüm o kadar sağlam ki😂 Siz bol bol dinlenin, ben yattigim her gün ağladım üzüldüm, psikolojik olarak yıpratıcı ama şimdi o günlerimi arıyorum, dizlerim yanıyor şu an biri yarım saat baksa da otursam uyusam diyorum. Korkmayın sayılı gün geçecek elbet, siz kavuşmanın güzelliğini düşünün 🌸
Allah razı olsun kardeşim darısı hepimize o günleri görmeye inşallah 🙏🏻 çok zorlu bir süreç gerçekten. Hala hastane yatışım devam ediyor, burada gördüklerim duyduklarımla moral motivasyon da buluyorum, şükür de ediyorum. Rabbim hepimize yardım etsin inşallah

Evet doktorum 2 haftaya bir ölçtü, karından göremezse alttan bakti. Genelde 34. Haftaya kadar neredeyse sabit kaldı uzunluk, Ben de hunilesme olmadı onun için ne yapılır bilgim yok. İlaç ve progestan, dinlenme öneriliyor genelde

X