Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Birden ağrısız acısız açılma da olabilir. Bunların hiç birisi olmayıp kısalma olmadan da devam edebiliyor. Ben progestanın rahim boyunu uzattığını yada sabit bıraktığını hiç görmedim en azından kendimde. Sadece rahim duvarını kalınlaştırıyor bildiğim kadarıyla. Belki doktorun 2 nin altına düşünce dikiş atar. Çalışıyor musunuz, sürekli ayakta mısınız durumunuz nedir bilmiyorum ama bol bol dinlenmeye bakın derim. Şuan dikişiniz yok anladığım kadarıyla. Ağır kaldırma, yorucu işler yapma, cinsel birliktelik, uzun süre ayakta kalma, merdiven inip çıkma rahim boyunu kısaltır.Çok geçmiş olsun hayırlısıyla zamanında kucağımıza alalım inş..

Evden çalışıyorum canım sürekli yatıyorum en başından beri zaten cinsellik yasak tüp bebek ile hamile kaldım doktorum 2.5 altına düşünce dikişi öneriyoruz dediler ama ben bazı şeylere gecte kalmak istemiyorum elimden geleni yapmaya çalışacağım rabbim insAllah nasip eder sizin doktorunuz ne önerdi cm nedir kaç haftalık hamilesiniz acaba daha yeni öğrendim sürekli araştırıyorum

Evden çalışıyorsanız daha iyi.Benim daha önce iki kaybım var biri 16 haftalık biri 20 haftalıktı ondan sonra ray teşhisi konuldu. Ve sonraki hamileliğimde dikiş atıldı 6 yaşında bir oğlum var şuan 2.ye 15 haftalık hamileyim 13 hafta da serklaj oldum. Oğlum olduğu için pek dinlenmem mümkün olmuyor çalışıyorum da bakalım nasıl olacak kendimi yormadan işlerimi halletmeye çalışıyorum Allaha emanet artık.

Doktorlar kayıp olmadan dikişe yanaşmıyor bekliyelim sadece yat diyorlar pazartesi gideceğim doktor bu işin ehli eğer oda öyle derse en azından içim rahat eder gerisi rabbime kalmış

Hanımlar demir ilacı ne kullanıyorsunuz ve kullandığınız vitamin sizde kabızlık yapıyor mu? Ben ne kullansam kabız oluyorum aslında tam kabız gibi de değil. Afedersiniz gaz doluyor karnım rahatlayamıyorum bi türlü. Bikac gündür bıraktım ilacı birazcık rahatladım ama devam da etmem lazım ne yapacagimi şaşırdım kayısı komposto hiç bişey fayda etmiyor. Ilaç da kullanmak istemedim. Bu demirin kabız yapmayanı yok mu

Canım geçmiş olsun.Demir ilacı ne kullanıyordum hatırlamıyorum ama ilaç olarak duphalac içmiştim ben ara ara.Kabızlık kötü bizler için.
Kaç haftalık oldun bu arada

Canım geçmiş olsun.Demir ilacı ne kullanıyordum hatırlamıyorum ama ilaç olarak duphalac içmiştim ben ara ara.Kabızlık kötü bizler için.
Geçen seneki hamileliğimde bana da duphalac vermişti dr evde de var aslında ama kullanmak istemedim şimdiden. 15 +5 iz bugün

Çok sağol bu arada acı çekmek sorun değil de hamile bide üstüne serklajlı olunca insan çok korkuyor. Ne merhaba yazmışım ne sağol. Teşekkür ederim cevap verdiğin için

Herkese merhaba ,kızlar 22nisanda sol kasık ağrısı ve karnımda bebeğin sertleşmesiyle acile giriş yaptım. 25+6 haftalıkken.servikal uzunluk 2,2 çıktı , sonrasında şehir hastanesinden çıkıp Cebeci tıp a gelene kadar 1,6 ya düştü.Hemen fitil verildi .Bebek için iki doz ciğer geliştirici vuruldum .Sabaha karşı 5de sancılarım çok artmıştı ,ve hunileşmeyle birlikte uzunluk 1 e düştü.Somrasında bi fitil daha kullandım sancım azaldı.Ama uzunluk cuma günü ölçüldüğünde hala 1,1 di.ne yapacağımı bilemez halde 10 gündür hastanede yatıyorum 27+1 olduk bugün.fitile devam diyor doktorum ama uzunluk bit daha ölçülmedi.Süreci benzer olanlar var mı ? Sizce ilerleyen zamanlarda nelerle karşılaşırım aklım çok karışık yatmak çok zor,bilinmezlik çok zor.Hastanede doğum katında kalmak çok zor benim için .Nasıl ilerler sizce süreç

Çok geçmiş olsun. Çok şükür ki geç olmadan gitmişsiniz hastaneye. Kalabildiginiz kadar uzun kalın hastane daha güvenli. Sancıyı önleyecek ilaçlar verirler acil bi durum olursa hemen müdehale ederler. Sancınız kasilmaniz olmadiktan sonra kısalma olmaz inşallah. Yatmak hele doğum servisinde yatmak çok zor malesef birçoğumuz geçtik geçiyoruz bu süreçten. İçinizi ferah tutmaya çalışın dua edin bol bol. İnşallah sonuna kadar kalır bebiş karnınızda. Dualarım sizinle

Çok teşekkür ederim Allah razı olsun.Dediğiniz gibi hastane çok güvenli ama psikolojik olarak çok yıpratıyor.İnşallah hepimiz için güzel sonuçlarla ayrılırız kaldığımız yerlerden.Çok teşekkür ederim

Hastane çok mu kalabalık ben geçen sene benzer bi durumdaydım geçte kalınmıştı dr dan rica ettim yine doğum servisi ama çok hastanın olmadığı bi kata almışlardı beni. Psikolojisi çok zor biliyorum. Rabb im hayırla mutlulukla çıkabilmeyi nasip etsin inşallah

Merhaba,hayırlısıyla zamanında sağ salim kucağınıza alırsınız inşallah.

Doğum servisinde yatmıyorum aslında özel odada kalıyorum ,ilgilenme noktasında sorun yaşamıyorum ama işte yine de hastane hastanedir ,biraz yıpratıyor

Merhaba,hayırlısıyla zamanında sağ salim kucağınıza alırsınız inşallah.

Amin inşallah çok teşekkür ederim

Ne güzel 27 lerw gelmişsiniz inşallah 37 haftaları görürsünüz sizi çok iyi anlıyorum 24.haftadan beri bende hastanede yatıyorum şuan 30 haftayı bitirdik çok şükür bu süreç gecicek ve sağlıkla.kucagimiza alicaz inşallah zor ve büyük sabır gerektiriyor ama onları kucağımıza alinca unutucaz bugünleri insallah

Ne güzel moral oldu bana benim de ilk hedefim 30ları görmek .İnşallah siz de zamanında yavrunuzu kucağınıza alırsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…