Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Merhaba kızlar ikizlere hamileyim 2 hafta önce normal muayeneye gittim rahim kislamasi dediler hemen yatış verdiler bana progestan ciğer geliştirici vuruldum pesser rahim ağzına halka taktılar bana kesin çözüm değil diyorlar bugünde kontrole yine gittim çok kısalmış heran doğum olur dediler

Merhaba kızlar ikizlere hamileyim 2 hafta önce normal muayeneye gittim rahim kislamasi dediler hemen yatış verdiler bana progestan ciğer geliştirici vuruldum pesser rahim ağzına halka taktılar bana kesin çözüm değil diyorlar bugünde kontrole yine gittim çok kısalmış heran doğum olur dediler
Kaç haftalıksınız? Rabbim sifa versin insallah bu topikte eskilerde de pesserle hamileligi devam edenleri okumustum yanlis hatirlamiyorsam

Rabbim sifa versin insallah içinizi ferah tutun güzel düşünün güzel olsun. Burda dikiş ya da pesser olmadan rahim ağzı sıfırlanmış açıklığı olan yatarak hamileliğini sonlara taşıyan kişiler okudum bana umut olmuşlardı. İnşallah en az 30 ları görürsün
Ya insalalh canım benim inşallah amin

Merhabalar bende 12.haftamda serklaj oldum bugun 14+2 yiz ama vajinamda ara ara batmalar oluyo haliyle korkuyorum bu durumu yasamis olan var mi?
Ben de 14+2 yim. 13. haftada oldum. Bende de ara ara oluyor batma ama normal diye biliyorum rahmin büyümesiyle alakalı kasların kısalıp uzaması gerilmesiyle alakalı diye biliyorum. Yine de çok rahatsız ediyorsa doktorunuza sorun tabi

Ben de 14+2 yim. 13. haftada oldum. Bende de ara ara oluyor batma ama normal diye biliyorum rahmin büyümesiyle alakalı kasların kısalıp uzaması gerilmesiyle alakalı diye biliyorum. Yine de çok rahatsız ediyorsa doktorunuza sorun tabi
Serklaj oncesi acikliginiz ne kadardi? Birde serklajdan once hic kasilma vs hissetmis miydiniz?

Kızlar selam benimde rahmim de kısalma var 15. Haftam 30 mm çıktı fakat sadece progesteron fitil verdi doktorum rahmin kısa fakat rahim kapalı dedi ama yine de çok stres yapıyorum kendime tüp bebek ile gebe kaldım başına gelen var mı böyle bisey rahimde kısalma olup ama rahim ağzı kapalı olan yada ilerleyen süreçte açılma söz konusu oluyor mu 😔

X