Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Ayy ne mutlu 30ları görmüşsünüz Rabbim inşallah zamanında doldursun kucağınızı Benim de şu an ilk hedefim 30.hafta.Doktorlar 30u görürseniz çok rahat ederiz diyor.hangi şehirdesiniz ben ankaradayım.Havalar güzelleşmeye başladıkça çok zor olacak sanki yatmak.Çok garip ama yazlık birsürü elbise almış havanın düzelmesini bekliyordum giymek için.şimdi onları düşününce bile içim bi garip oluyor.İki haftadır sadece pijama değiştiriyorum.Makyajsız gezmezdim ojesiz şimdi canım hiçbişey istemiyor.Yatmaya alışmak çok zor geldi bana..bakalım ilerleyen süreçler nasıl gidecek

Sağlıkla kucağımıza aldığımız gibi herseyi unutucaz inşallah giyinicez suslenicez ben İstanbuldayım 24 te iken goremicegimi düşünüyordum kolay değil hem riskli gebelik hemde u süreçleri hastanede geçirmek gerçekten çok çok zor birgun birileri gibi geliuor insanı ama geçiyor ben hep evimdeyim bebisim yatağında elimde kahve ohhh mis hayalini kuruyorum iyi geliyor bizim bebislerimiz güçlü inanıyorum ben buna

Bende çok hayalini kuruyorum bu ara.İnşallah gülümseyerek hatırlayalım bu günleri.bende bazen karamsar hissediyorum ama az kaldı 30 a .Dayanıcam inşallah

mopez seni hatırladım eğer ki yanılmıyorsam 6 sene önce de beraber hamileydik. şimdi tekrar mı hamilesin. nasılsın neden hastane de yatıyorsun. çok geçmiş olsun.

Hanımlar geçecek inşallah, Allah’a kendinize ve bebeğinize güvenin. Onlar çok güçlü ve erkenden anlaşıldığı için de şanslılar. Gerçekten doğduklarında hiçbir şey aklınıza gelmeyecek. Bu günler de çok uzakta kalacak. Dua ediyorum sizler için, 30’lu haftalar geldikten sonra rahim ağzının ölçüsüne doğru düzgün bakmıyorlar bile. Az kaldı rahatlayın güzel planlar yapın

Yatmak beni çok zorluyor hanımlar .15 gün oldu ama ben alışamadım .neler yapıyorsunuz vaktinizi nasıl geçiriyorsunuz tavsiye verebilir misiniz delirecem diye korkuyorum bazen

Yatmak beni çok zorluyor hanımlar .15 gün oldu ama ben alışamadım .neler yapıyorsunuz vaktinizi nasıl geçiriyorsunuz tavsiye verebilir misiniz delirecem diye korkuyorum bazen
Ben 16+2deyim daha. Hamile kalmadan önce yatarak geçireceğimi bildiğim için sanırım şimdilik zorlanmıyorum ama yolum da uzun daha Allah hepimizin sabrını artırsın. Progestan i ağızdan alıyorum o yüzden günün çoğu uyuyarak geçiyor. Kitap okumayı çok severim ama yatarken pek sarmadı. Internetten eskiden oynamış ama izlemediğim dizilere bakıyorum biraz. İnternetle tv yle geçiyor şimdilik. Malesef şunu yapın diyebileceğim bişey pek yok. Bebeğinizi kucağınıza aldığınızda dinlenmek zor olacak o günlere peşinen hazırlanıyormuş gibi düşünün. Bide geçmişte örgü yapanlar vardı vakit geçiyor diyorlardı. Sizi sarar mi bilmem ama

Allah hepimize bol sabır versin inşallah ben hastanede kalıyorum ,internet sınırlı o yüzden telefondan dizi vs izleyemiyorum.evimde olsam sims oynardım çok severim örgüyü de çok severim ama damar yolu sürekli açık zaten günün yarısında serum takılı oluyor öyle olunca çok zor oluyor .oğluma kazak örüyordum en son yarım kaldı.onu getirttim eşime bi iki denedim ama damar yoluna takılınca ip çok acıyor canım 2 kitap bitirdim o da bi yere kadar sardı sıkıldım sonra teşekkür ederim tavsiyelerin için.Rabbim sabır versin ,zaman hayırlısıyla geçsin inşallah

Aminnn inşallahh kazağını da çıkınca bitirirsin oğluşunu kucağına alınca tabi fırsat bulursan o zamanda

Merhaba, serklaj olacağım zaman burada çok araştırma yaptım. Belki bi mesaj görürüm bana umut olur diye. İnşallah bu mesajımda bir başkasına umut olur.
Zaman hiç geçmeyecek gibi gelsede, her gün binlerce korkuyla sağlıkla kucağıma alabilecek miyim diye düşünseniz de bir bakmışsınız minik yavrunuz kucağınızda.
Ben 21. haftamda acil serklaj oldum ve sancılarım olduğu bebeğim rahmimi incelttiği için 37+0 da sezaryen ile minik kızıma kavuştum.
Sizlerde sağlıkla kavuşursunuz inşallah

Arkadaslar serklaj sonrası 15 gun antıbıyotık kullandım, sonrasında dr gunde 1 adet gebelik boyunca kullanılacak dedı, sızlerden bu sekılde kullanan var mı?

Bı güzel mesaj için teşekkür ederiz ben serklaj olmadım ama 25.haftadan beri yatarak tutmaya çalışıyorum yavrumu.30.haftadayım bu hafta.İnşallah bize de nasip olur sağlıkla kucağımıza almak yavruna sağlıklı huzurlu mutlu bi ömür diliyorum

Merhaba hanımlar. Bikac gündür iç çamaşırımda ıslaklık vardı. Daha öncede olmuştu dr normal dedi. İdrar hormonlar vs. Yine olunca 2 3 gün de sürünce korktum dün dr a yazdım çok tedirgin oluyorum. Bebeğin suyu mu enfeksiyon mu idrar mi öğrenmenin bir yolu var mı diye. Hastanede amniosure diye bi test yapılıyor bi gidin isterseniz diye anlaşmalı olduğu hastaneye yönlendirdi. Sabahı bekleyemedim akşam gittik gitmişken bi acildeki dr a görünelim dedik. Bebeğin suyu ve sağlığı iyi rahim ağzı ve dikiş iyi. Test istiyorsan sen bilirsin ama ben öncesinde muayene tavsiye ederim dedi. Su gelişi görünürse test yapalım dedi. Tamam dedim iyiki de tamam demisim. Muayene de şu gelişi yok ama çok yoğun enfeksiyon çıktı. Fitil verdi. Bi dünya para vererek gittiğim kendi dr uma kalsa sadece şu mu değil mi diye bakılacak enfeksiyon için bi önlem alınmayacaktı. Geçen sene 24 haftalik erken doğum yaptım o zamanda böyle su gibi akıntı vardı bu haftalarda o dr da önemsememişti. Ben ısrar edince fitil vermişti onuda kullanamadan suyum geldi zaten. Çok uzun yazdım kusura bakmayın içimi dökmek istedim dün yaşadığım korkuyu anlatamam. İşin kötüsü su dışında belirti de yok bir iki defa azıcık kaşınma olmuştu. İnşallah yasamazsınız ama aynı durumu yaşarsanız aklınızda bulunsun benim durumum. Başka başlıklarda da çok okudum aynı şeyi malesef dr larin genel tavrı benim dr gibi. Birde benim dr sadece idrar kültürü istiyor onda sorun yoksa yok diyor vajinal enfeksiyona belirti olmadığı sürece bakmıyor. Suyu da belirti olarak düşünemedi. Bu saatten sonra dr da bulamam mecbur devam edeceğim. Sizler napiyorsunuz enfeksiyon yasayan var mi

Ben serklaj sonrası 20.gün kontrole gittim karından baktı iyi dedi, idrar kan testi falan yapmadı. Açıkcası dr ların bizi çok önemsediğini sanmıyorum.

Ben serklaj sonrası 20.gün kontrole gittim karından baktı iyi dedi, idrar kan testi falan yapmadı. Açıkcası dr ların bizi çok önemsediğini sanmıyorum.
Malesef bende. Dr arayışındayim şimdi değiştirmeyi düşünüyorum. Benimki ayda bir idrar kültürü istiyor sadece ama vajinal kültür almıyor. Demek ki o da şartmış çünkü hiç belirtisi olmadan çok yoğun enfeksiyon olmuşum. Fitil kullanıyorum şimdi

Çok geçmiş olsun gerçekten her şeyiyle önemseyen doktor bulmak zor oluyor bende rahim ağzı yetmezliğinden sonra perinatologla devam etmiştim çokta memnun kaldım. Ne zaman söyle bir belirtim var desem hemen o konuyla alakalı test yaptırırdı. Süreci tamamladık çok şükür darısı hepinizin başına

Amiiinnn Aminn inşallah. Allah kuzunuzu size bağışlasın güzel günlerini görün inşallah.

Merhabalar; ben 25 haftalık tüp bebekle hamileyim dün doktor kontrolüne gittiğimde rahim uzunluğu 23 ölçüldü doktorum korkma takip edeceğiz gerekirse dikeriz dedi ama ben çok tedirginim 6. Denemem de ilk kez bu haftaları gördük benim gibi olup gebeliği sağlıklı ilerleyenler var mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…