Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Bana yardım edebilir misiniz? Çok ihtiyacım var. Konu açtım okuyabilirseniz sevinirim lütfen.

Merhaba hanımlar tüm topiği okuyup bu günlere geldin ve kendi mesajımı yazıyorum hepinizin hikayesine ortak oldum sevindim üzüldüm sizinle. Umarım hepiniz iyisinizdir. Bende 2 kimyasal gebelikten sonra hamile kaldım. Genetik bozukluğum var translokasyon taşıyıcısıyım. Yani sağlıklı bir bebeğim olma ihtimali yüzde 25ti. Ama Allah nasip etti. En başından beri korkunç bir hamilelik geçirdim 5.ayıma kadar sürekli lekelenmem oldu plesenta aşağıdaydı, bebeğin kordonunda tek damar vardı vs vs. En son 22.haftamda da rahim kısalmaıs tespit edildi ve 27mm ile acil serkülaj oldum. 4 5 saat hastanede yatıp aynı gün eve çıktım. Daha sonraki süreçlerde sürekli annem yada k. Validem yanımda durdu ve bana baktı. Yatarak 27.haftama geldim. Şuan 27+5 teyim. Artık az da olsa yürüyorum evin içinde vs. Ama hepsi o. Zorlamıyorum. Serkülajdan sonra 1 kez idrar yolu enfeksiyonu oldum manurol ile geçti ama şuan yine tekrarladı inanılmaz kasık ağrım var vajinal kemik ağrım var. Magnezyum aldım biraz hafifledi ama bilemiyorum ne olacak böyle. Ne kadar dikkat etsemde enfeksiyon oluyorum crp de 7.57 çıkmış oda yüksek. Randevuma 4 gün var acaba randevumu mu beklesem yoksa devlet hastanesi aciline gitsem mi diye kararsızım. Evim 4.katta ve merdiven yok o merdivenleri boş yere inip çıkmak istemiyorum. 4 gün sonra mecbur çıkacağım çünkü. Kusura bakmayın uzun oldu dertleşmek istedim hiç arkadaşım yok çünkü ve ilk gebeliğim tecrübesizim. Sevgiler.

Bana yardım edebilir misiniz? Çok ihtiyacım var. Konu açtım okuyabilirseniz sevinirim lütfen.
Canım çok geçmiş olsun.Nasilsin şuan?
Sorunun cevabını bilmiyorum yani endolu sürekli kullanırsak belli bi süre sonra su biter mi bilgim yok.Hangi şehirde yaşıyorsun?Başka bir doktora gitme durumun var mı?Farklı bir görüş alabilsin iyi olur

Çok geçmiş olsun.
Crp için antibiyotik vermedi mi doktorun?Benim idrar yolu enfeksiyonum yüksek çıkıyordu hep.Kutu kutu antibiyotik içtim.
Dut kuru falan yapıyor musun enfeksiyin için.Tatlilar enfeksiyonu artırabilir yememeye çalış.Haftan ilerlemiş bayağı biraz daha dayansın bebişin.

Çok teşekkür ederim bugün artık acile gittim orda idrar yolu enfeksiyonu çıktı aksef verdiler manorul verdiler birde vajinal enfeksiyon için fitil vermişler. Enfeksiyon olmamak için dut kürü yapmadım ama kızılcık ekstresi kullanıyordum hap şeklinde ama fayda etmemiş demek ki o kadar dikkat ediyorum ki hijyene vs ama yine de enfeksiyon oluyorum bu haftaya gelmek bile hayaldi benim için şimdiden sonra hedef 32 inşallah o günleride görürüm çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz

Merhabalar bendede aynı sorun var şuan 13+4 teyim Dr kontrol ediyor ilk kontrolde uzunluk 37 mm çıktı dikkat et dedi çalışıyorum dedi ben dinlen derim dedi kendimi yormamaya çalışıyorum sizin kaç mm iken yaptılar ki

Merhaba ben de sun 25+4teyim… iki haftadir kisalmis rahim agzi sorunum vsr. Bugün 2.5-31 aradi oynamalar oldu. Progeston ve magnezium lip yatiyorum bol bol ins 32haftalari görürüz

Merhaba servikal ölçümü vajinal mi karından ultrasonla mi yapıyor doktorunuz?

Benim bütün ölçümlerim 13. Hafta itibariyle vajinal yapıldı 34ten sonra bakılmadı
Anladım. Ben geçen sene 24 haftalik erken doğumla bebeğimi kaybettim. Şimdi yine hamileyim 9+5 olduk. Urfa da yaşıyorum normalde özele gidiyorum geçen hafta rahim ağzına bakıp (karindan) bu haftalarda daha değişmez dedi bende hiç uzunluk sormadım. Dün burda devlet hastanesine gittim ray olduğumu söyleyince her geldiğinde hatırlat dedi karından baktı 30 mm dedi. Bu hafta için çok kısa değil mi Bide çok yüzeysel baktı gibi geldi çok kısa sürdü vajinal ölçümde fark eder mi sizce? Şimdiden bi korku sardı beni

Bende 21 haftalık erken doğumla ilk bebeğimi kaybettim benim doktorum 13. Haftada bakarız dedi genelde kısalmalar ilk o zaman başlarmış karından doğru ölçüm olmadığı için çok takılma vajinal ölçüm önemli olan şöyle söyleyeyim benim ölçümlerim hep 30-34 arası gitti geldi bir uzadı blr kısaldı ama kesin tanı olmadığı için serklaj yapılmadı sonunda da 38+ da planlı sezeryanla doğumum oldu o korkuyu çok iyi biliyorum evladımı kucağıma alana kadar geçmedi inşallah senin de benimkisi gibi rahat bir hamilelik olur ve evladını sağlıkla kucağına alırsın 12-13. Haftalarda ölçtür eğer 30 mm altına düşmüşse hiç bekleme serklaj ol ve muayene sürelerini çok uzun tutma on beş günde bir git ama karından ölçümün bir önemi yok hele 9. Haftada yapılan ölçüme hiç takılma

Allah razı olsun nasıl rahatladı içim anlatamam. Devlettekine sadece yakınımda da bi dr olsun diye gittim ilçedeyim. O da böyle korkuttu beni. 15 güne bir gelirsin 25 mm altına düşerse dikiş atarız yoksa atmam dedi. Merkezde özele gidiyorum. Aslında ona görede bendeki kesin tanı değil ama önlem amaçlı atabiliriz dedi ben atılsın istiyorum çünkü böyle yaşamakta çok zor iki hafta bile geçmiyor şimdi.

Kaybınız içinde çok üzüldüm malesef birçoğumuz bu yollardan geçtik. Ne güzel kucağınız boş kalmamış Rabbim sağlık sıhhat uzun ömürler versin hayırlı bi evlat olsun inşallah.

Devlette 2-3 kayıp olması lazım öyle atıyorlar ama en azından gider ölçtürürsün için rahat eder ben risk aldım serklaj yaptırmadım ama çok stresliydi özelikle 21-22 hafta bebeğimi kaybettiğim hafta olduğu için çok zor geçmişti yaptır kafan rahat eder çok da stres yapmamaya çalış hamileliğin tadını çıkar

Hamilelik zaten stresli bide böyle sorunlar olunca her şey stres sebebi inşallah sağlıklı sıhhatli kucağıma alırım bende. Allah nasip ederse dikiş attıracağım ben kafam biraz olsun rahatlar belki o zaman. Devlete de dediğin gibi arada giderim yakınımda da bi dr olsun en azından benim dr 1 saatlik mesafede

Dikkat edin enfeksiyonunuza ben 6 martta 21 haftalık bebeğimi enfeksiyon yüzünden erken doğum yaptım.Rabbim korusun sağ Salim kucağınıza alırsınız İnşAllah

Siz neden kaybetmiştiniz bebeğinizi 21. Haftada bende kaybettim

Siz neden kaybetmiştiniz bebeğinizi 21. Haftada bende kaybettim
Tam bir şey demediler ama rahim ağrısız açıldı kese de dışarı sarkmıştı bu yüzden serklaj yapılamadı ya rahim ağzı yetmezliği ya enfeksiyon dediler ama rahim ağzı yetmezliği değildi herhalde çünkü bu hamileliğimde rahim ağzı uzunluğum 30 mm altına düşmedi büyük ihtimalle enfeksiyon yüzünden oldu diye düşünüyorum

Ben de enfeksiyon yüzünden kaybettim crp 128 di.Şimdi kaç haftalık hamilesiniz herhangi bir önlem aldınız mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…