Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Ben de enfeksiyon yüzünden kaybettim crp 128 di.Şimdi kaç haftalık hamilesiniz herhangi bir önlem aldınız mı ?
Doğum yaptım canım 38+ da planlı Sezeryan oldu biraz risk aldım ben doktorum direk serklaj atmayalım deyince serklaj yapılmadı ama 13-34 haftalar arası 2 haftada bir kontrole gittikçe rahim ağzı uzunluğunu vajinal ölçüldü hiç 30 mm altına düşmedi progestan kullanarak ilerledim ve bebeğim vakitlice dünyaya geldi şimdi 4 aylık olmak üzere

Doğum yaptım canım 38+ da planlı Sezeryan oldu biraz risk aldım ben doktorum direk serklaj atmayalım deyince serklaj yapılmadı ama 13-34 haftalar arası 2 haftada bir kontrole gittikçe rahim ağzı uzunluğunu vajinal ölçüldü hiç 30 mm altına düşmedi progestan kullanarak ilerledim ve bebeğim vakitlice dünyaya geldi şimdi 4 aylık olmak üzere
Allah bağışlasın bana da dua eder misiniz

Tam bir şey demediler ama rahim ağrısız açıldı kese de dışarı sarkmıştı bu yüzden serklaj yapılamadı ya rahim ağzı yetmezliği ya enfeksiyon dediler ama rahim ağzı yetmezliği değildi herhalde çünkü bu hamileliğimde rahim ağzı uzunluğum 30 mm altına düşmedi büyük ihtimalle enfeksiyon yüzünden oldu diye düşünüyorum
Aslında benimde tam olarak böyle oldu yine de kese itilip dikiş atıldı ama sarktığında kese delinmiş suyum sızıntı şeklinde gele gele bitti 2 gün içinde. Mecburi doğum oldu su bitince. Şimdiki dr ray kesin diyemeyiz belki enfeksiyon sebep olmuştur dedi ama yine de dikişsiz cesaret edemiyorum. dikiş attıracağım. Sizinki büyük cesaret Rabbim sağlık sıhhat versin bebişe🙏🏻

Merhaba arkadaşlar rahim uzunluğunda progesteron çok etkili sanırım serklaj sonrasi progesteron fitil olarak kullanılsa fayda verirminyoksa sadece pruloton Depot yeterlimi

Allah razı olsun nasıl rahatladı içim anlatamam. Devlettekine sadece yakınımda da bi dr olsun diye gittim ilçedeyim. O da böyle korkuttu beni. 15 güne bir gelirsin 25 mm altına düşerse dikiş atarız yoksa atmam dedi. Merkezde özele gidiyorum. Aslında ona görede bendeki kesin tanı değil ama önlem amaçlı atabiliriz dedi ben atılsın istiyorum çünkü böyle yaşamakta çok zor iki hafta bile geçmiyor şimdi.
Aynı durumdayım sizinle gidince sorun yok derse tamam iki gün sonra gidene kadar stres

12. Haftada alttan baktı 18 de bakacak diğerleri karından ölçüldü ama Dr dedi mesela karından 41 mm çıktı vajinadan bakınca 37 idi dedi ordan daha net anlaşılır ama sürekli alttan muayene olmazmis
Sizin yine uzunluğunuz iyiymiş benim 9+4 te karından 30 mm dedi şimdi 10+5 olduk haftaya ikili test için gideceğim devlet hastanesine ama sanırım orda vajinal bakmıyorlar. Test sonucu çıkınca kendi dr uma gideceğim o alttan bakar herhalde. Siz şimdi kaçıncı haftadasınız

Merhaba arkadaşlar rahim uzunluğunda progesteron çok etkili sanırım serklaj sonrasi progesteron fitil olarak kullanılsa fayda verirminyoksa sadece pruloton Depot yeterlimi
Ben henüz serklaj olmadım sonrası nasıl olur bilmiyorum ama bu sayfada sadece progestan kullanan da vardı ikisini birden kullanan da. Bunu durumunuz ve doktorunuz belirliyor sanırım

Sizin yine uzunluğunuz iyiymiş benim 9+4 te karından 30 mm dedi şimdi 10+5 olduk haftaya ikili test için gideceğim devlet hastanesine ama sanırım orda vajinal bakmıyorlar. Test sonucu çıkınca kendi dr uma gideceğim o alttan bakar herhalde. Siz şimdi kaçıncı haftadasınız
Şuan 16+1 deyim 18 de alttan bakacak Dr inşallah bı sıkıntı olmaz şuan bir haftadan fazladır aşırı oksuruyorum onun etkisi olur mu bilmedim kasıklarım ağrıyor öksürürken

Şuan 16+1 deyim 18 de alttan bakacak Dr inşallah bı sıkıntı olmaz şuan bir haftadan fazladır aşırı oksuruyorum onun etkisi olur mu bilmedim kasıklarım ağrıyor öksürürken
Allah 'ın izniyle hiç bir sıkıntı olmamıştır inşallah. Öksürme meselesini de bilmiyorum inanın bi daha ki kontrolde bende soracağım bunu Bende hapşırıyorum mevsim geçişinden sanırım o da korkutuyor beni. Sizin serklaj yok o zaman anladığım kadarıyla gerekirse olacak. Öyle mi?

Ben ikisini de kullanıyorum inşallah rahim ağzı uzunluğuna fayda eder ben tüp bebek o yüzden kullanıyorum saniyorum
Ikisi birlikte çok daha etkili sanırım. Benim kaybettiğim hamileliğimde ilk aylar kanamalı geçmişti bende ikisini kullanmıştım 16. haftaya kadar. Bunda sadece progestan 100 lük verdi. Serklaj sonrası ne olur bilmiyorum

Allah 'ın izniyle hiç bir sıkıntı olmamıştır inşallah. Öksürme meselesini de bilmiyorum inanın bi daha ki kontrolde bende soracağım bunu Bende hapşırıyorum mevsim geçişinden sanırım o da korkutuyor beni. Sizin serklaj yok o zaman anladığım kadarıyla gerekirse olacak. Öyle mi?
Evet yok şuan ama sürekli kontrol ediliyor Dr çalışma dedi ama yormuyorm kendimi benim rahmim tek boynuzlu daha dar normal rahme göre o yüzden hep erken doğum riski olacak serklaj gerekecek dediler

Siz neden oldunuz serklaj haftaniz ne kadar
Benim daha önce 2 tane kaybım var. Bu topikte çok arkadaşlıklarımız oldu. Biri 16 haftalık biri 20 haftalıktı.Servikal yetmezlik tanısı konuldu.3.gebeliğimde 13.haftada serklaj oldum.Oğlum 6 yaşında.Şuan 12 haftalık hamileyim.Doktorum serklaj atma taraftarı değil plesanta aşağıdaymış fakat ben ısrarla istiyorum.Cumartesi perinatologa gideceğim bakalım o ne diyecek. Şuan çalışıyorum muhasebeciyim. İşime devam etmek istiyorum malum Türkiye durumu belli tek maaşla çok zor en azından raporlarla falan 32 haftaya gelebilirsem çok iyi olur. Doktor kendini yormadan çalışabilirsin diyor.

Benim daha önce 2 tane kaybım var. Bu topikte çok arkadaşlıklarımız oldu. Biri 16 haftalık biri 20 haftalıktı.Servikal yetmezlik tanısı konuldu.3.gebeliğimde 13.haftada serklaj oldum.Oğlum 6 yaşında.Şuan 12 haftalık hamileyim.Doktorum serklaj atma taraftarı değil plesanta aşağıdaymış fakat ben ısrarla istiyorum.Cumartesi perinatologa gideceğim bakalım o ne diyecek. Şuan çalışıyorum muhasebeciyim. İşime devam etmek istiyorum malum Türkiye durumu belli tek maaşla çok zor en azından raporlarla falan 32 haftaya gelebilirsem çok iyi olur. Doktor kendini yormadan çalışabilirsin diyor.
Benim doktorumda serklaj yapılınca 9 ay yat demek değil dedi
Ama sen serklajda haklısın ısrar et ve yaptır haftan gecmeden

X