- 4 Kasım 2020
- 645
- 569
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #109.481
Canm ben sezeryan oldum. Bi sorun yasamadim ama benim erken dogumdan kaynakli kaybim oldugu icin bu hamilelik icin 1 bucuk sene beklemem gerekti. Suda bir gercek sezeryan gercek bir ameliyattir normal doguma gore avantajlari var bir kere bebegin serebral palsi olma ihtimali cok dusuyo ikincisi vajinan bozulmuyo ama sonucta ameliyatMerhaba, doğum yapanlar normal doğum mu yaptınız yoksa sezaryen mi oldunuz? Veya doğum yapacak olanlar hangisini istiyorsunuz? Doktor kontrolde sordu bana ama bi cevap veremedim. Bebek dönerse, kilosu uygun olursa istersen normal yapabilirsin ama genelde serklajlı hastalarım sezaryen istiyorlar dedi. Normal olursa 37 haftada dikişini alıp bekleriz, sezaryen istersen 38. haftada doğumda alırız dedi. İkisinden de korkuyorum ve hangisini seçeceğim bilmiyorum.
Genelde sezeryan olma sebebi hamileligimiz riskli geçtiği için yatıyoruz hareketsiz kalıyoruz diye düşünüyorum.Ama serklajli olup normal doğum yapanlarda çoğunlukta.Eger sağlığın müsadere ediyorsa normal.dogumu düşün tabi.
Bugun kontrolum vardı doktor diğer randevuya kadar karar vermemi istedi. Ama hala ne yapacağım bilmiyorum. Bebek dönmüş duruşu normale uygun suan. İki doğumunda artı ve eksisini anlattı bana. Dediğiniz gibi normal doğumun risklerinide söyledi. Sezaryenin zorluğundanda bahsetti sonuçta bi ameliyat ama bebeğiniz için daha iyi dedi. Birde sürekli yatıyorum normal yapabilir miyim bilmiyorum.Canm ben sezeryan oldum. Bi sorun yasamadim ama benim erken dogumdan kaynakli kaybim oldugu icin bu hamilelik icin 1 bucuk sene beklemem gerekti. Suda bir gercek sezeryan gercek bir ameliyattir normal doguma gore avantajlari var bir kere bebegin serebral palsi olma ihtimali cok dusuyo ikincisi vajinan bozulmuyo ama sonucta ameliyat
Sezeryan yap ilk 1 hafta belki zor gecer ama bebek icin normal dogumdan daha guvenli. Ben sezeryan oldum en fazla 1 gun yattim sonra mecbur kalkip yuruyosun ve toparlaniyosun. Hem vajinan bozulmuyo normal dogumda ciddi anlamda bozulma oluyo (esinle olan iliskinde onemli) hos benim halileligim normal ilerleseydi bile gene sezeryan olurdum bana normal dogumdan daha guvrnli geliyoBugun kontrolum vardı doktor diğer randevuya kadar karar vermemi istedi. Ama hala ne yapacağım bilmiyorum. Bebek dönmüş duruşu normale uygun suan. İki doğumunda artı ve eksisini anlattı bana. Dediğiniz gibi normal doğumun risklerinide söyledi. Sezaryenin zorluğundanda bahsetti sonuçta bi ameliyat ama bebeğiniz için daha iyi dedi. Birde sürekli yatıyorum normal yapabilir miyim bilmiyorum.
Evet bebek için korkuyorum bende ona bişey olmasında ben ağrı çekeyim yeter ki. Bide 4 yılda tüp bebek yöntemiyle oldu. Sezaryen ağrısı nasıl bir ağrı? Dayanılmayacak şekilde mi?Sezeryan yap ilk 1 hafta belki zor gecer ama bebek icin normal dogumdan daha guvenli. Ben sezeryan oldum en fazla 1 gun yattim sonra mecbur kalkip yuruyosun ve toparlaniyosun. Hem vajinan bozulmuyo normal dogumda ciddi anlamda bozulma oluyo (esinle olan iliskinde onemli) hos benim halileligim normal ilerleseydi bile gene sezeryan olurdum bana normal dogumdan daha guvrnli geliyo
Yok bebegim degil. En cok narkozluyken agriyo zaten o bolge ameliyattan sonra hissizlesiyo 1 yildan once can gelmiyo.en fazla 2 haftalik sıkıntısı var temiz tutman ve hergun 2 yada 3 defa pansuman yapman gerekiyo. korkma hicbisey hissetmiyosun.sedyeye yatirip goturduklerinde biraz korkuyosun ama zaten orda seninle konusan dikkatini dagitan biri oluyo.istersen tamamende uyutabilirler ama bence uyuma bebegin dogsun onu kucagina al sonra uyu. En zor kismi gaz sancisi vucudunun herhangi bir yerinde olabiliyo. Kendine geldigin gibi yuruyus yapman gerekiyo yoksa o sanci gecmiyo.onun dısında bi sorun yasamazsin bide elbise seklinde gecelik al sonda takilcak ameliyattan belirli bir sure cikarmiyolar. Pijama alt ustte rahst etmezsin. Sutun hemen gelmicek mama falan alma hastanede pompa var surekli pompa yap sutun gelcek :)) ayyy saglikla gelsin bebeklerimiz cok heyecanlandim simdi :)Evet bebek için korkuyorum bende ona bişey olmasında ben ağrı çekeyim yeter ki. Bide 4 yılda tüp bebek yöntemiyle oldu. Sezaryen ağrısı nasıl bir ağrı? Dayanılmayacak şekilde mi?
Şimdiden öncelikle hayırlısıyla gelsin bebiş. Ben de sezeryan oldum ama benim bebiş inatçıydı dönmedi. 37 haftalık doğdu. Dönseydi normal istiyordum açıkçası. Kuzenim de iki serklajlı hamilelik geçirdi o da ikisini de normal doğurdu.Merhaba, doğum yapanlar normal doğum mu yaptınız yoksa sezaryen mi oldunuz? Veya doğum yapacak olanlar hangisini istiyorsunuz? Doktor kontrolde sordu bana ama bi cevap veremedim. Bebek dönerse, kilosu uygun olursa istersen normal yapabilirsin ama genelde serklajlı hastalarım sezaryen istiyorlar dedi. Normal olursa 37 haftada dikişini alıp bekleriz, sezaryen istersen 38. haftada doğumda alırız dedi. İkisinden de korkuyorum ve hangisini seçeceğim bilmiyorum.
Teşekkür ederimŞimdiden öncelikle hayırlısıyla gelsin bebiş. Ben de sezeryan oldum ama benim bebiş inatçıydı dönmedi. 37 haftalık doğdu. Dönseydi normal istiyordum açıkçası. Kuzenim de iki serklajlı hamilelik geçirdi o da ikisini de normal doğurdu.
Doğum sonrası rahat geçti, ameliyatım sabahtı öğleden sonra kalktım. Biraz ağrım vardı ama sürekli yürüdüm, önce bi koridor sonra bi tane daha ekledim öyle öyle geçti. YAma doğrularken ya da uzanırken kalkmak istediğimde sancı oluyordu. Sonra o da geçti. Şu an uyuşukluk var sadece.
Doktorum doğum sırasında dikişi açtığı anda açılmam başlamış normal olsa rahat olurdu dedi. Tamamen sana kalmış yani ne seçersen seç en doğrusu buydu de. Dışarıdan çok yorum geliyor hiç takılma doktorum öyle uygun gördü de.
Yaa teşekkür ederim tek tek açıklamışsınız.Yok bebegim degil. En cok narkozluyken agriyo zaten o bolge ameliyattan sonra hissizlesiyo 1 yildan once can gelmiyo.en fazla 2 haftalik sıkıntısı var temiz tutman ve hergun 2 yada 3 defa pansuman yapman gerekiyo. korkma hicbisey hissetmiyosun.sedyeye yatirip goturduklerinde biraz korkuyosun ama zaten orda seninle konusan dikkatini dagitan biri oluyo.istersen tamamende uyutabilirler ama bence uyuma bebegin dogsun onu kucagina al sonra uyu. En zor kismi gaz sancisi vucudunun herhangi bir yerinde olabiliyo. Kendine geldigin gibi yuruyus yapman gerekiyo yoksa o sanci gecmiyo.onun dısında bi sorun yasamazsin bide elbise seklinde gecelik al sonda takilcak ameliyattan belirli bir sure cikarmiyolar. Pijama alt ustte rahst etmezsin. Sutun hemen gelmicek mama falan alma hastanede pompa var surekli pompa yap sutun gelcek :)) ayyy saglikla gelsin bebeklerimiz cok heyecanlandim simdi :)
Kuzenim ilkinde doğru ıkınamadım biraz daha uzun sürdü ama ikincide 3 hamlede çıktı demiştiTeşekkür ederimkuzeninizin açılması nasıl ilerledi acaba? Kolay oldu mu doğumları? Bana dikiş alınınca normal hamilelere göre daha hızlı ilerlermiş gibi geliyor o yüzden bu kadar düşünüyorum ama doktor riskleri sayıp sezaryen bebeğin için risksiz dediği için karar veremiyorum. sezaryen dayanılmayacak gibi değil dimi?
Hem cok heyecanli hemde gergin bir surec bir surec onlari saglikla kucagimiza aldigimizda dunya toz pembe olcak gibi geliyo :)Yaa teşekkür ederim tek tek açıklamışsınız.
Sonuçta doğum yapıyoruz iki türlüsü de acılı olacak bi can dünyaya geliyor ama sezaryen dayanılmaz agrılar olacakmıs gibi dusunuyordum rahatladım. Eşim doğuma girse daha rahat olacaktım ama maalesef hastane kabul etmiyor hala covid tedbirleri uygulanıyor.gecelik aldım 2 adet birde pijama takımı aldım. Tamamen uyumak istemiyorum ama cok heyecanlı değil mi yaa
Onu gördüğünde her şeyi unutur insanHem cok heyecanli hemde gergin bir surec bir surec onlari saglikla kucagimiza aldigimizda dunya toz pembe olcak gibi geliyo :)
inşallah sağlıkla kolaylıkla kucagımıza alırız bebişlerimiziKuzenim ilkinde doğru ıkınamadım biraz daha uzun sürdü ama ikincide 3 hamlede çıktı demişti
dayanılamayacak gibi değil asla. Ben spinal uyuşturuldum. Sohbet ederken doğdu :) ilk iki gün biraz ağrılı ama sonrası normal geçti.
Enfeksiyon kaynaklı olabiliyor. İdrar, kan tahlili ve vajinal kültür bakıldı mı?Arkadaşlar merhaba, serklaj olali 3.5 hafta oldu, 27 haftalik hamileyim. 3-4 gündür akintiyla kan geliyor. Doktora gittim dikişi zorluyor bebek dedi, ama yinede korkuyorum. Boyle olan var mi? Yani silmeyle az kan geliyor. Arada kahverengi akinti ya da pembe-kirmizi seklinde akinti icinde kan.
iki gun once kan tahlilinde enfeksiyon yoktu. Ama idrar vermedim. Acaba idrarda mi enfeksiyon var ondan mi kan geliyor ki?Enfeksiyon kaynaklı olabiliyor. İdrar, kan tahlili ve vajinal kültür bakıldı mı?
Olabilir. İçiniz rahat etmeyecekse baktırın. İnşallah sağlıkla kavuşursunuz yavrunuza.iki gun once kan tahlilinde enfeksiyon yoktu. Ama idrar vermedim. Acaba idrarda mi enfeksiyon var ondan mi kan geliyor ki?
Korkmayın lütfen, bu kez sağlıkla kucağınıza almak nasip olsunKonulara göz atarken sohbetinize denk geldim kızlar. Ben de serklajlıyım. İlk gebeliğimde 19. Haftada öğrenmiştim rahim ağzı yetmezliği olduğunu. Geç olduğu için dikiş önerilmemişti. 28de doğdu. Vefat etti. Şimdiki gebeliğimde bütün önlemleri aldık. 12. Haftada serklaj yapıldı. 28e geldik çattık. Travmatik dönemdeyim. Her an bir şey olacakmış gibi. Çok korkuyorum. Doktor 30a kadar atlatırsak 37yi görürüz inşallah dedi. Hayırlısoyla beklemedeyim. Ben normal yapılır diye düşünmüştüm açıkçası. Sezeryan olanları okuyunca şaşırdım. Zaten dikiş alınsa anında doğarmış gibi geliyor.
Siz nasıl yaptınız doğumu? Sezeryan mı? Ben hep normal olur diye düşünmüştüm. Hiç sezeryan ihtimalini düşünmemiştimKorkmayın lütfen, bu kez sağlıkla kucağınıza almak nasip olsunbende serklaj dikişi alınınca hemen gelir diye düşünmüştüm ama doktorum çok az kişide doğum hemen oluyor dedi. Bilemiyorum.
Doğum yapmadım ama sezaryen tercih edeceğim. Normal istiyorsanız ve şartlar uygun olursa normal yaparsınız.Siz nasıl yaptınız doğumu? Sezeryan mı? Ben hep normal olur diye düşünmüştüm. Hiç sezeryan ihtimalini düşünmemiştim