- 4 Kasım 2020
- 645
- 569
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #109.461
Elimden geldigince dinlenmeye calisiyorum tek yaptigim yemek bazen o bile zorluyo ama ne biliyim bazen kizima haksizlik ediyomusum gibi geliyo maalesef bizim tedbirli olmamiz gerekiyobunu düşünüp üzülmeyin. ben de öyleydim. mümkün mertebe aklınızı başka şeylere yönlendirin zaten . Allahın izniyle vakti gelince hepsini halledersiniz. şimdilik sadece anne istirahat etsin bebek güzel güzel büyüsün yeter
Sağlıkla hayırla büyütün yavrunuzuKızlarrrr selam
Site yönetimi Bi hata yapıp banlanmış beni nedense, o yüzden giremedim bi türlü. Neyseki sorun çözüldü, hatalarından döndüler diyim
39+2 de yani dün sezeryanla doğurdum oğlumu. 3.120 gr 48 cm. Şükür şimdilik ikimizde iyiyiz. Darısı size olsun inş diye çok dua ettim ameliyat esnasında da, bir gece öncesinde de. Durumlar böyle
Gözünüz aydın, sağlıkla, mutlulukla büyüsün inşallahKızlarrrr selam
Site yönetimi Bi hata yapıp banlanmış beni nedense, o yüzden giremedim bi türlü. Neyseki sorun çözüldü, hatalarından döndüler diyim
39+2 de yani dün sezeryanla doğurdum oğlumu. 3.120 gr 48 cm. Şükür şimdilik ikimizde iyiyiz. Darısı size olsun inş diye çok dua ettim ameliyat esnasında da, bir gece öncesinde de. Durumlar böyle
öncelikle sakin ol, dayanıklı psikoloji istiyor bence bu durum. ben de 21. haftamda oldum serklaj. yapacağınız şeyler 1) stres yok 2) enfeksiyon yok 3) kabız olmak, hapşurmak öksürmek yok 4) wc hariç kalkmak yok. biri size bakarsa daha iyi olur. bunlara dikkat ederseniz gider yani çok uzun haftalar giden çok kişi var. öncelikle ilk 10 gün önemli.Arkadaşlar Merhaba, ben 23+3 te acil serklaj oldum. Bugün 5. Günüm. Rutin kontrolumde 13 mm acilma görüldü. Ama çok tedirginim. Kendi doktorum ben serklaj yapamam dedi baska sehirde buldum bir prof ayni gün kendisine yaptirdik. Ama adamin agzindan bilgileri zar zor aliyorum. Bir de cok korkuttu iki hafta dayansa iyi diyor serklaji. Ama ben arastirdigimda baya hafta ileri atan var. Beni biraz bilgilendirebilirmisiniz, özellikle geç serklaj olanlar
Bebegin hayırlı olsun çok sevindimKızlar selam . 26+1 ikiz gebelik yaşıyorum. Karnımda çok sertleşme oluyor normal dedi doktor rahim ağzı en son normaldi . Ama bazen ayakta dururken zorlanıyorum karnım geriliyor gibi idrar kesesine baskı var gibi hep. Yatınca birşey yok rahatım. Ağrım falan da yok. Sizce normal midir?
Serklajli gebelerin oturarak banyo yapılması pek önerilmez aslında ama doktorunuz niye öyle dedi acabaöncelikle sakin ol, dayanıklı psikoloji istiyor bence bu durum. ben de 21. haftamda oldum serklaj. yapacağınız şeyler 1) stres yok 2) enfeksiyon yok 3) kabız olmak, hapşurmak öksürmek yok 4) wc hariç kalkmak yok. biri size bakarsa daha iyi olur. bunlara dikkat ederseniz gider yani çok uzun haftalar giden çok kişi var. öncelikle ilk 10 gün önemli.
kasılma/ sancı varsa bunun için ilaç veriyorlar genelde onu da düzenli kullanın. kabız olmamak için beslenmenizi protein ve yeşillik ağırlıklı düzenleyin. gerekirse laksatif ilaçlardan yardım almaktan çekinmeyin alışkanlık yapar falan diye. hapşurmamak için burunda kaşıntı hissedince burnunuzu tutup biraz hareket ettirin. grip vs olmamak için eve kimseyi almayın. eşiniz dikkat etsin. bir de benim doktorum oturarak banyo yap demişti bi tabureyle kısa süreli duş olarak halletmeye çalıştım hep ama 2 haftada 1 falan duş aldım ( zor oluyor ama mecbur)
geçmiş olsun, Allah ne derse o olur bunu unutmayın. inşallah sizin de sorunsuz iyi haftalara ilerler gebeliğiniz sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi
Çok teşekkür ederimBebegin hayırlı olsun çok sevindim
Sohrab in açtığı konudan hatırlıyorum seni
Zor zamanlar gecirmistin
Bundan sonra çok ama çok güzel günlerin olur inşallah
Soruna gelince sertleşme için magnezyum içebilirsin.Doktorun onermedi mi?
Yaa ne güzel boyle hikayeler okuyunca ümitleniyorum bende. 23+3 te oldum bende, suan 24+4 üm. İnsallah benimkide vaktinda gelir. Sadece yatiyorum wc icin kalkiyorum. Cok korkuyorumMerhaba bende hamileyken rahim ağzı kısalığı sonucu 29. Haftamda serklaj oldum. 25. Haftamda doktorum şüphelenmişti mümkün mertebe sürekli uzanmamı istemişti o dönem evden çalıştığım için sürekli uzanarak çalışmıştım 27. Haftamda tekrar kontrole gittiğimde rahim ağzının kısalmaya devam ettiğini düşük önleyici iğne vereceğini 1 hafta sonra tekrar kontrol edeceğini söylemişti aynı zamanda tam hatırlamıyorum geçmiş zaman ama sanırım rahim kasılmalarını önleyici ilaç da vermişti onu kullandığımı hatırlıyorum baya baya sancı çekiyormuşum farkında değilmişim nasıl bi acemilikse benimki de :) 28. Haftamda kontrole gidince iğne ve ilaçların işe yaramadığını mecburen serklaj olmam gerektiğini söyledi çok ağlamıştım bebeğimi kaybedicem diye ama doktoruma güvenim tamdı ameliyat öncesi rutin test ve covid testlerini yaptırıp sonuçlarının çıkması uzun sürdü 29. Haftamda ameliyattan bi gün önce covid testi olmaya gideceğim günün gecesinde hiç hareket hissetmemiştim geceyi zor geçirdim ve sabah ilk iş doktoruma görünmek oldu rahim ağzım 8 cm düşmüştü ve acil ameliyata alıp dikiş atmamız lazım demişti korkumdan ameliyatı günün de yapalım bi gün idare edemez miyiz demiştim nasıl bi salaklık :) bugün hiç bi şekilde kalkmayacaksın anca o şekilde kabul ederm her an gelebilir bana kalırsa hemen yapalım dedi ama ben istemediğim için ertesi güne yani ameliyat gününe bıraktık hala bu kafamı anlamıyorum hem bebeğimi kaybetmekten korkuyordum hem de ameliyattan. Neyse sabah erkenden hastaneye yatışım yapıldı ameliyata alındım ameliyatım güzel geçti bebeğimin durumu da iyiydi çok şükür. Ama ameliyat sonrası ilk 10 gün baya zor geçti benim için bu süreçte herkesin yazdığı gibi öksürük hapşırık olmaması lazım kabız olmamak lazım. Bunların hepsi bende oldu yani hala aklım almıyor nasıl hepsi böyle üst üste gelebildi o kadar dikkat ederken :/ kabız oldum afedersiniz, tam çözdük derken grip oldum öksürmek ama nasıl öksürmek anlatamam tutmaya çalışıyorum mümkün değil 39+2 ye kadar bekledim doktorum 38 e girdiğim anda alacaktı bi sorunum yok içerde ne kadar çok kalırsa o kadar iyi dedim 39+2 de sezeryanla doğum yaptım pamuk gibi kızım oldu sağlığı herşeyi çok güzeldi çok şükür şimdi 16 aylık olduk beraber büyüyoruz :) zor zamanlar elbette ama geçiyor sadece sabır ve sağlığınıza çok dikkat etmek gerekiyor
Bana doktorum duşu yasakladi ya. Evimden uzagim evime gitmeyide yasakladi . Bu işlemi yapan doktor cok korkuttu beni hic telkin etmedi. Cok huzursuzum. Arada sancim oluyor ama daha bi hafta oldu serklaj olali. 24+4 üm. Önümde bir suru haftalar var.öncelikle sakin ol, dayanıklı psikoloji istiyor bence bu durum. ben de 21. haftamda oldum serklaj. yapacağınız şeyler 1) stres yok 2) enfeksiyon yok 3) kabız olmak, hapşurmak öksürmek yok 4) wc hariç kalkmak yok. biri size bakarsa daha iyi olur. bunlara dikkat ederseniz gider yani çok uzun haftalar giden çok kişi var. öncelikle ilk 10 gün önemli.
kasılma/ sancı varsa bunun için ilaç veriyorlar genelde onu da düzenli kullanın. kabız olmamak için beslenmenizi protein ve yeşillik ağırlıklı düzenleyin. gerekirse laksatif ilaçlardan yardım almaktan çekinmeyin alışkanlık yapar falan diye. hapşurmamak için burunda kaşıntı hissedince burnunuzu tutup biraz hareket ettirin. grip vs olmamak için eve kimseyi almayın. eşiniz dikkat etsin. bir de benim doktorum oturarak banyo yap demişti bi tabureyle kısa süreli duş olarak halletmeye çalıştım hep ama 2 haftada 1 falan duş aldım ( zor oluyor ama mecbur)
geçmiş olsun, Allah ne derse o olur bunu unutmayın. inşallah sizin de sorunsuz iyi haftalara ilerler gebeliğiniz sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi
Şuan korkmayın demem bi işe yaramicak çünkü başımdan geçti ruh haliniz çok normal yolu yarılamışsınız baya baya, içinizi ferah tutun bugünlerde geçiyor biraz ağır geçiyor zaman ama geçiyor kendinize dikkat edin doktorunuzun söylediklerine uyun gerisi hallolur rabbim kimseye evlat acısı evlat hasreti vermesin inşallahYaa ne güzel boyle hikayeler okuyunca ümitleniyorum bende. 23+3 te oldum bende, suan 24+4 üm. İnsallah benimkide vaktinda gelir. Sadece yatiyorum wc icin kalkiyorum. Cok korkuyorum
Ben de 22+2de serklaj oldumbebiş de 37+2de sezeryanla doğdu. Arkadaşlar zaten yazmış yapılması gerekenleri. Benim tek önerim psikolojiyi sağlam tutun, evde yalnız kalmayın yanınızda mutlaka bi refakatçi olsun, olumlu olun her şey güzel olacak inşallahBana doktorum duşu yasakladi ya. Evimden uzagim evime gitmeyide yasakladi . Bu işlemi yapan doktor cok korkuttu beni hic telkin etmedi. Cok huzursuzum. Arada sancim oluyor ama daha bi hafta oldu serklaj olali. 24+4 üm. Önümde bir suru haftalar var.
Siz 22+2 de neden serklaj oldunuz? Rahim agzi yetmezliginden mi yoksa açılmadan mı? Benim açılmam oldu dikiş cok aşağıdan yapılmış. Sadece dikiş tutuyormuş şuanBen de 22+2de serklaj oldumbebiş de 37+2de sezeryanla doğdu. Arkadaşlar zaten yazmış yapılması gerekenleri. Benim tek önerim psikolojiyi sağlam tutun, evde yalnız kalmayın yanınızda mutlaka bi refakatçi olsun, olumlu olun her şey güzel olacak inşallah
İkisi de vardı rahim ağzı yetmezliği tespit edildi bir hafta bekledik ilaçla duruyor mu diye. Ama hunileşme görüldü, açılma başladı acil serklaja aldı doktorum. Doğumda dikişimi aldığı anda da zaten doğrudan açılmaya başlamış. Önce Allah’a sonra dikişe ve kendinize güvenin hayırlısıyla sorunsuz şekilde atlatırsınız inşallah.Siz 22+2 de neden serklaj oldunuz? Rahim agzi yetmezliginden mi yoksa açılmadan mı? Benim açılmam oldu dikiş cok aşağıdan yapılmış. Sadece dikiş tutuyormuş şuan
Genelde sezeryan olma sebebi hamileligimiz riskli geçtiği için yatıyoruz hareketsiz kalıyoruz diye düşünüyorum.Ama serklajli olup normal doğum yapanlarda çoğunlukta.Eger sağlığın müsadere ediyorsa normal.dogumu düşün tabi.Merhaba, doğum yapanlar normal doğum mu yaptınız yoksa sezaryen mi oldunuz? Veya doğum yapacak olanlar hangisini istiyorsunuz? Doktor kontrolde sordu bana ama bi cevap veremedim. Bebek dönerse, kilosu uygun olursa istersen normal yapabilirsin ama genelde serklajlı hastalarım sezaryen istiyorlar dedi. Normal olursa 37 haftada dikişini alıp bekleriz, sezaryen istersen 38. haftada doğumda alırız dedi. İkisinden de korkuyorum ve hangisini seçeceğim bilmiyorum.
Tatlim nasil oldun? Bebisin nasil?Arkadaşlar Merhaba, ben 23+3 te acil serklaj oldum. Bugün 5. Günüm. Rutin kontrolumde 13 mm acilma görüldü. Ama çok tedirginim. Kendi doktorum ben serklaj yapamam dedi baska sehirde buldum bir prof ayni gün kendisine yaptirdik. Ama adamin agzindan bilgileri zar zor aliyorum. Bir de cok korkuttu iki hafta dayansa iyi diyor serklaji. Ama ben arastirdigimda baya hafta ileri atan var. Beni biraz bilgilendirebilirmisiniz, özellikle geç serklaj olanlar