Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Şimdiden geçmiş olsun.
Enfeksiyona dikkat et.Bunun için bol su,iç çamaşırını gün içerisinde nemlendikce değiştir.Ütüleme imkanın varsa iç çamaşırlarını utule.Benim iç çamaşırlarını ayrı yıkadık bu süreçte.
Bakacak kimsen olmamasını dert etme.Çocuğu olup serklajli gebeler var.Rabbim kolaylik verecektir.Bol dua et.Eşin inşallah destek olur sana.
Ben wc harici kalkmadım.Banyo haftada bir yaptım.Haftada bir proluton igne için sağlık ocağına gittim.

Kabız olmamaya çalış.Lifli gıdalar ile beslenmeye çalış.

Serklaj sonrası doktorun antibiyotik verecektir.Mutlaka kullan.Ben kendim ara ara idrar tahlili verdim.Hepsindede enfeksiyon cikti.doktorum buna anlam veremiyor.Kutu kutu antibiyotik içtim.

Aklıma gelenler bunlar.Yine sormak istediğin birsey olursa yazarsın.Serklajdan sonrada haber ver bize.

Selamlar ilk gebeliğindeyim 18.haftada covid geçirdim ve İdrar yolu enfeksiyonu başladı klamoks ve monurol kullandım geçmişti enfeksiyon. 23.haftada vajinamda hafif baskı hissetmeye başlamıştım bebek hareket ediyor diye düşündüm çok üzerinde durmadım. 24.haftamda normal kontrole gittiğimde dr servikal yetmezlik teşhisi koydu ve acil serklaja aldi. 1 gece hastanede kaldım enfeksiyon ve kasılma olmaması sebebiyle eve çıktım. 2 gündür evdeyim kanamam geçti hep yatıyorum su içiyorum bol bol. İlaçlarım endol(kasılma önleyici fitil) , progesteron (günde 2 doz vajinal 1 doz ağızdan, 3 güne 1 iğne), magosit (2 doz), idrar enfeksiyonu için antibiyotik (2doz), mantar için vajinal fitil(1 doz), magnezyum (2 doz), folik asit, demir ilaci(1sase),kabızlık önleyici şurup(2doz) kullanmaya başladım. Bugün 2 saattir vajinal baskı hissediyorum biraz biraz serklaj açılmış olabilir mi? Cuma günkü kontrolu yarına mı alsam. Başından geçen arkadaşlar ne diyorsunuz bu duruma? Cok uzun oldu farkındayım

Canların bugün serklaj oldum lokal anesteziyle
Sondaj takıldı yarıın taburcu olucam inşallah biraz agrım var oda yarına geçermiş şükür

Cok geçmiş olsun. Neyse ki serklaj olmuşsunuz. Yani kullanılabilecek tüm ilaçlar verilmiş zaten. Dahası susu busu yok. Şifa olsun. Baskılar ara ara olur. Kullanılan o dıkış , ameliyathanelerde kullanılan em ama en sağlam ip. Onun açılması ımkansız gibi bi şey. Ancak çok maharetsiz bı doktor olması lazım açıkçası. Ama bizim işte tek sıkıntı strestir. Su an sende de var biraz. Al yarına randevuyu, bi git gel. İçin rahat etsin bi oh de en azından. Rahat rahat haftayı tamamla

Yarını bekleyemedim doktoruma yazdım o da hemen hastanede nstye bağladı çok şükür sıkıntı yok. Progesteron ve endol (kasılma ilacı) onların sanırım vaktini geçirdim biraz daha erken kullanıcam çok şükür şuan iyiyim sanirim Bi kaç ay endişeli bir dönem olacak Allah yavrularımızı bize vaktinde bağışlasın insallah

Doktoruna bayıldım Öyle bi doktorun varken size bi şey olmaz merak etme
O hatayı bende dün yaptım. Sabah almam gereknprogestanı öğlene doğru aldım. Alsam da karnım tas gibiydi, kasıldı da. Sonra magnezyum alıp bi progestan daha aldım ama işe yaramadı. Ama iyi oldu, bana ders oldu. Bundan sonra saat geçirmeye yok

Canım maşallah hafta ilerde ilk günler çok dikkat et tabi ama 5-6 hafta sonra iyice rahatlarsın zaten mental olarak.

Canların bugün serklaj oldum lokal anesteziyle
Sondaj takıldı yarıın taburcu olucam inşallah biraz agrım var oda yarına geçermiş şükür

Geçmiş olsun kızlar
Bugün nasılsınız?

Doktorum çok iyi ilgili Allah ayağına taş değirmesin. Sabahki progesteron fitil akmış dışına ona üzüldüm yavrumun tedavisi boşa gitti gibi oldu iğneyi vuruldum 2 saat sonra ağızdan progesteron alıcam. 17.30 gibi tekrar fitil koyucam

Bugün iyiyim çok şükür progesteron ignemi vuruldum şimdi. Sabah 7 de progesteron fitil koymuştum 2 saat sonra camasirima akmış. Nasıl Bi pozisyonda yatsam acaba? Düz yatıyorum genelde sanırım içeri kaymadi
Ben 200 lük progestan kullanıyorum.Bazen akıyor bazen akmıyor.Alacağını almıştır diye düşünüyorum.Ayaklarinin altına yastık koymayı dene istersen.
Bende 20.haftada serklaj oldum.21 de doktor kontrolüne gittiğimde çoğunluk sola yatmamı söyledi.O günden beri sola yatıyorum.Gece gündüz arkamda hep bir yastık var.Dönmemi engelliyor.

Tmm cnm dediğin gibi yapayım bnde inşallah bnde senin haftalarini görebilirim

Esirgeyen koruyan rabbimin yardımıyla korumaya çalışıyorum minik yavrum. Ama çokta endişeleniyorum gecicek dimi bugünler yazarken bile gözlerim
İnan ilk zamanlarda hepimiz böyle düşünüyorduk.Ama geçiyor zaman Allaha şükür.Bende ilk buraya yazmaya başladığımda haftası ileri olanlara özenirdim.İnşaallah gelirim o haftalara diyordum.

Yusuf ve Meryem süresini oku ya da dinle.İnşirah süresini ayni şekilde.

Bu arada çalışıyor muydun?Sana yardimci olan birileri var mı yanında.

Tamam kuzum dediklerini yapıcam okuyup dinlerim yeterki yavrum iyi olsun. Çalışıyordum ama rapor aldım artık doğuma kadar evdeyim. Annem var gündüzleri akşamlarida eşim yanımda Allah razı olsun hepsinden yerimden kıpırdatmiyorlar

Ne güzel ne şanslısın bak benim oğlum var. Bugün gün boyu işim vardı evde bitmedi yemeği, o su bu su derken ayakta kaldım hep. Kalbini bozma. Sen elinden geleni yap yeter ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…