Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Selamlar bugün rapor almak ve kan uyuşmazlığı iğnesi yaptırmak için hastaneye gittim. 1365 gr geldi minnoşum. İlerden gitmesi iyi tabi ama bazı ölçümleri 30-31 hafta ile uyumlu çıktı umarım anormal bir durum yoktur.
Rahim ağzına üstten baktı kapalı 37 mm dedi. Nst de ufak sancılar çıktı (40'larda iki tane). Zaten plesenta aşağıda olduğu için sen de kasılma başlarsa kanama da olur dedi doktor. O zamana kadar kendisi gelmeye kalkmazsa 37'de alacağını söyledi.

Selamlar bugün rapor almak ve kan uyuşmazlığı iğnesi yaptırmak için hastaneye gittim. 1365 gr geldi minnoşum. İlerden gitmesi iyi tabi ama bazı ölçümleri 30-31 hafta ile uyumlu çıktı umarım anormal bir durum yoktur.
Rahim ağzına üstten baktı kapalı 37 mm dedi. Nst de ufak sancılar çıktı (40'larda iki tane). Zaten plesenta aşağıda olduğu için sen de kasılma başlarsa kanama da olur dedi doktor. O zamana kadar kendisi gelmeye kalkmazsa 37'de alacağını söyledi.
Oh maşallah 🧿 😍

Merhaba kızlar bende dün rapor ve kan uyuşmazlığı iğnesi için hastaneye gittim
Nstyede girdim ( virginiastat virginiastat işlerimiz aynıymış 🙂)50 lilerde iki sancim çıktı
Doktorum hemen yatış verdi.serum ve nidicard
Sancılar bi düşüyor bi artıyor.Gece 100 leri gördüm. Ciğer gelistirici igne vuruldum.Bir tane daha vurulacak bugün.Bu gecede burdayim😔
Biraz daha bekler inşallah bebeğim
Eşimin karantinasi çarşamba bitecek.Dua edin bize 🤲🙏

Nstyede girdim ( virginiastat virginiastat işlerimiz aynıymış 🙂)50 lilerde iki sancim çıktı
Sancılar bi düşüyor bi artıyor.Gece 100 leri gördüm. Ciğer gelistirici igne vuruldum.Bir tane daha vurulacak bugün.Bu gecede burdayim😔
Canım çok geçmiş olsun. Merak etme bence ilaçlar fayda eder sancılara. BU sancıları 20.haftalarda yaşayanlar ve sonra durdurulup 38lerde doğuranlar ver. Haftanda çok iyi ama yine de daha duracak bebeğin sen merak etme hiç. Belki her işte hayır vardır böylece eşinden sana bulaş riski azalmış oldu.
Rahim ağzında açılma var mı peki?

Canım çok geçmiş olsun. Merak etme bence ilaçlar fayda eder sancılara. BU sancıları 20.haftalarda yaşayanlar ve sonra durdurulup 38lerde doğuranlar ver. Haftanda çok iyi ama yine de daha duracak bebeğin sen merak etme hiç. Belki her işte hayır vardır böylece eşinden sana bulaş riski azalmış oldu.
Rahim ağzında açılma var mı peki?
Tesekkur ederim
Serklajdan sonra inşallah riskli haftaları geçeriz diyorduk şimdide durabildigi kadar dursun diyoruz

Evet bu dönemde eşimden uzakta olmam iyi oldu.
Açılmam yok
Ama her ihtimale karşı sıvı besleniyorum şu an

Cok geçmiş olsun. Bekler inş az daha kilo alsın yaa ☺️

Tesekkur ederim
Serklajdan sonra inşallah riskli haftaları geçeriz diyorduk şimdide durabildigi kadar dursun diyoruz

Açılmam yok
Canım seni yormak istemem ama sen nst çıktını gördün mü? sancılar tepecik şeklinde miydi? hani benim de 2 tane 40 çıktı ya ama bişe demedi ondan aklıma takıldı.

Tesekkur ederim

Açılmam yok
Canım çok geçmiş olsun bence sancıları ilaçlarla durdurulan merak etme haftan daha ilerilere gider inş ama eğer şuan bile doğsa yine güzel haftan seninde dediğin gibi ne zorlu zamanlardan geçip çok şükür bu haftalara gelebildik rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin

Canım seni yormak istemem ama sen nst çıktını gördün mü? sancılar tepecik şeklinde miydi? hani benim de 2 tane 40 çıktı ya ama bişe demedi ondan aklıma takıldı.
Screenshot_20220909-121957_Samsung Internet.jpg

Canım buradaki nst cihazı bu
Ekranı bana dönük duruyor
Alttaki yeşilli olan sancıyı gösteriyor
Bende takip ediyorum
Tepeyi ve 100 ü görüyorum

Benim normalde takipli doktorum ilde Ben ilçede oturuyorum (onun da özel muayenesi var axil durumlarda ulasmak biraz sıkıntı)

Dün igne ve rapor için oturduğum yerdeki hastaneye gelince nstyi kendi doktorumada attım
O biraz telasladirdi beni

Sabah buradaki doktor geldi.iyi olduğumu söyledi.Kendi doktorun uzakta olduğu için emin olmak istemiştir.Sonrasinda bisey olmasın diye dedi.
Tedbir amaçlı bu gecede burdayim.

Bu arada ben ilk defa mantar oldum😬.Krem ve fitil verdi doktor çok iyi geldi.Birkac gündür kendime eziyet etmişim.

Allah yardımcın olsun kuzum az daha bekler inşallah yavrun sağlıkla gelsin inşallah dualarımız seninle ☺️🤲

Canım buradaki nst cihazı bu
Ekranı bana dönük duruyor
Alttaki yeşilli olan sancıyı gösteriyor
Bende takip ediyorum
Tepeyi ve 100 ü görüyorum

Benim normalde takipli doktorum ilde Ben ilçede oturuyorum (onun da özel muayenesi var axil durumlarda ulasmak biraz sıkıntı)

Dün igne ve rapor için oturduğum yerdeki hastaneye gelince nstyi kendi doktorumada attım
O biraz telasladirdi beni

Sabah buradaki doktor geldi.iyi olduğumu söyledi.Kendi doktorun uzakta olduğu için emin olmak istemiştir.Sonrasinda bisey olmasın diye dedi.
Tedbir amaçlı bu gecede burdayim.

Bu arada ben ilk defa mantar oldum😬.Krem ve fitil verdi doktor çok iyi geldi.Birkac gündür kendime eziyet etmişim.
Oh canım çok sevindim. Doktorlar en iyisini bilir tabi. Tedbirli doktordan zarar gelmez.

Canım durumun nasıl sancın kesildi mi

X