- Konu Sahibi hidennisko
- #108.621
İnş canım dayanır tabi sağlıkla gelsin inşÇok şükür canım sancı yok kanama da azaldı. Birkaç hafta daha dayanır inşallah
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
İnş canım dayanır tabi sağlıkla gelsin inşÇok şükür canım sancı yok kanama da azaldı. Birkaç hafta daha dayanır inşallah
Cok sevindim. Dayanır ya zaten haftanız da ilerde. Uslu uslu beklesin şıpaÇok şükür canım sancı yok kanama da azaldı. Birkaç hafta daha dayanır inşallah
Merhaba ben sizin yorumlariniz okudum.Sizinle ayni şeklde gebelik kaybi yasadim.Siz bu bebeginizde ne gibi önlemler aldniz acabaa?Ben doktora gitmeden önce bebeğimi tembihledim doktorun yanındada toplan dedim
Dediğimi yaptı
Kaybiniz için üzgünümMerhaba ben sizin yorumlariniz okudum.Sizinle ayni şeklde gebelik kaybi yasadim.Siz bu bebeginizde ne gibi önlemler aldniz acabaa?
Testlerinizde ne gbi sorunlar cıktı?Bu hamileliginizde kanama alani var miydi?Kaybiniz için üzgünüm
Hamile kalmadan önce egitim araştırmanın genetik bölümünden eşime ve kendime randevu aldım
Gerekli testleri yaptırdım
Bu gebeligimde ise başından beri perinatolog takibinde ilerliyorum.12.haftadan beri wc harici kalkmıyorum.20.haftada doktorumun farketmesi ile acil serklaj oldum (bunun için doktorum hep tetikteydi)
Gebeligin 5.haftasindan itibaren Vajinal progestan (200 luk),haftada bir proluton igne,ecoprin,oksapar kullanıyorum.
Vitaminlere 16.haftada başladım
26.haftada karnımda sertleşme ve kasilmalarim sebebi ile nidicarda ve magnezyum başladım.
Doktorumun takibi sayesinde bu haftalara geldim Allaha şükür.
Aklıma gelenler bunlar.Sormak istediğiniz birsey olursa yardımcı olurum.
Testlerinizde ne gbi sorunlar cıktı?Bu hamileliginizde kanama alani var miydi?
Bide doktorunuz kim?Dogal yolla mi hamile kaldiniz bnde tekrar istyorum saglikli bir kizim var şükür ama ne yapacağım nasil bi yol izleyeceğim hakkinda cok tedirginim.Cevapladgnz icin cok tesekkur ederim.Erken su gelisi icin doktorlar ne dedi?Bnmdr kanama alanim kanamlarim vardi su gelisiyle 19.haftada kaybettim malesef.Olaya takili kalmamak zorundayım çünkü benden ilgi bekleyen 4.5 yasinda bir kizim var.Ama onun bir kardeside olsunda cok istyorum çünkü o hep bekliyo.Ara vermek te istemiyorum cok fazla.Kaybiniz için üzgünüm
Hamile kalmadan önce egitim araştırmanın genetik bölümünden eşime ve kendime randevu aldım
Bu gebeligimde ise başından beri perinatolog takibinde ilerliyorum.12.haftadan beri wc harici kalkmıyorum.20.haftada doktorumun farketmesi ile acil serklaj oldum (bunun için doktorum hep tetikteydi)
Gebeligin 5.haftasindan itibaren Vajinal progestan (200 luk),haftada bir proluton igne,ecoprin,oksapar kullanıyorum.
26.haftada karnımda sertleşme ve kasilmalarim sebebi ile nidicarda ve magnezyum başladım.
Benide ankaranin en unlu perinatologlarindan Aydan Biri takip ediyordu fakat benim kanamalrim arttığı zamn normal olduğunu evde dinlemem gerektiğini soyledi kontrole bile gel demedi.Sancim varkende tatildeydi ve ulaşamadık baska bi hastanede düşük gerceklesti.Agrim var diye gittiğimde normal jinekolog bebekte bi sıkıntı olmadığını kanama alaninn görünmediğini soylemsti 6 saat sonra dusuk oldu.Dusuk Sonrasinda aydan birinin sekreteri randevu icin aradi düşük yaptığımi soyledim ama hicbi sekilde nasil oldu vs diye sorulmadi bide cok iyi denildiği icin ona gIdiyordum üzgünüm.Kaybiniz için üzgünüm
Pıhtılaşma ile ilgili sorunlar çıktı sanırım.Ama doktorum bundan kaynaklı mi verdi iğne ve ecopirini hiç sormadım.Testlerinizde ne gbi sorunlar cıktı?Bu hamileliginizde kanama alani var miydi?
Sizde su gelisi ve kanama alani yüzünden kaybettiniz dimi bebeklerinizi?Bunda kanama alani oldu mu peki?Pıhtılaşma ile ilgili sorunlar çıktı sanırım.Ama doktorum bundan kaynaklı mi verdi iğne ve ecopirini hiç sormadım.
Aydan Biri nin çok iyi olduğunu duymuştum.Doktor şans işi galiba.Yasadigim kotu tecrübelerden sonra bende çok sevmiyorum aslında doktor övmesini.En son gebeligim (tup bebekti )12.haftada vajinal serklaj oldum.Serklajdan 1-2 gün sonra kanamam başladı.O zaman ki doktorum serklajdan olmadığını söyledi.3 hafta sonra da kaybettim.Benide ankaranin en unlu perinatologlarindan Aydan Biri takip ediyordu fakat benim kanamalrim arttığı zamn normal olduğunu evde dinlemem gerektiğini soyledi kontrole bile gel demedi.Sancim varkende tatildeydi ve ulaşamadık baska bi hastanede düşük geldi.Sonrasinda randevu icin aradilar düşük yaptığımi soyledim ama hicbi sekilde nasil oldu vs diye sorulmadi bide cok iyi denildiği icin ona gIdiyordum üzgünüm.
İlk kaybımda nişanım gelmişti.(peçetede akintinin icinde pembe leke vardi)Sizde su gelisi ve kanama alani yüzünden kaybettiniz dimi bebeklerinizi?Bunda kanama alani oldu mu peki?
Sizin son kaybiniza cok benziyor yasadigim olay umarim tekrarlanmaz kanama alani ve kanamalar yüzünden suyumun geldigini düşünüyorum bende. Son gebelignzde kanamaninizn olmamasi muhtesem bisey bnde travma yasatti bu kanamalar hala bile ani hareket yapmaya evden uzaklasmaya korkuyorumİlk kaybımda nişanım gelmişti.(peçetede akintinin icinde pembe leke vardi)
Rahim ağzım 21 mm idi.Suyum biraz azaldığı icin serklaj yapmadılar.Hastanede yatarken suyum geldi.Ama kanamam olmamıştı hiç.
Son kaybimda kanamam oldu hastanede sancı çekerken suyum gelmiş.Ama sancilarimin şiddetinden dolayı ben anlamadım. (Sancım o kadar çok şiddetliydi ki o ara ben kan akıyor zannediyordum ama suyu gelmiş bebeğin ve bitmiş)
Bunda Allah a şükür kanamam olmadı.
Sizin son kaybiniza cok benziyor yasadigim olay umarim tekrarlanmaz kanama alani ve kanamalar yüzünden suyumun geldigini düşünüyorum bende. Son gebelignzde kanamaninizn olmamasi muhtesem bisey bnde travma yasatti bu kanamalar hala bile ani hareket yapmaya evden uzaklasmaya korkuyorum
Valla gunahı boynuna ama serklajdan sonra kanamanın başlayıp, üç haftada kaybetmenin sebebi bence o hatalı serklaj yaa canım. Hoş, zaten olan oldu, onun derdinde değiliz ama sence ?Aydan Biri nin çok iyi olduğunu duymuştum.Doktor şans işi galiba.Yasadigim kotu tecrübelerden sonra bende çok sevmiyorum aslında doktor övmesini.En son gebeligim (tup bebekti )12.haftada vajinal serklaj oldum.Serklajdan 1-2 gün sonra kanamam başladı.O zaman ki doktorum serklajdan olmadığını söyledi.3 hafta sonra da kaybettim.
Şu anki gebeligim en son kaybımdan 8 ay sonra normal yolla oldu.Benim yumurta rezervim çok düşük.Tup bebekte olan gebeligimde 1 tane yumurta toplanmıştı o da tutmuştu.Gecwn sene ara tatilde İstanbulda perinatolog Arda lemberte gidecektim.Randevu aldım.Ama yoğun kar yağışından dolayı gidemedim.
Erken su gelişi için net bir cevap alamadım.Tup bebek doktorum su gelisini önlemenin bir yolu olmadığını söylemişti.Simdi devam ettiğim doktorumada sormadım açıkçası.Tekrar başıma gelmesinden korktum ve kötüyü çağırmak istemedim.
Ben Samsunda yaşıyorum. Doktorum Uğur Turhan.
Bende öyle düşünüyorum canımValla gunahı boynuna ama serklajdan sonra kanamanın başlayıp, üç haftada kaybetmenin sebebi bence o hatalı serklaj yaa canım. Hoş, zaten olan oldu, onun derdinde değiliz ama sence ?
Olacak canım Allah’ın izniyle inş. Haftan da cok güzel. Bir ay daha dursun iyice kılo da alsın. Oh misBende öyle düşünüyorum canım
O bebeğim tup bebekti doktorum doçentti çok da sevmiştim doktorumu
Ona devam edelim dedik
Ama hep şimdi devam ettiğim doktora gitmek aklımdaydı
Nasipse bu sefer olacak inşallah
Merhaba serklajdan sonra süreciniz nasıl geçti neler yaptınız ?Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşaallah
Benim 22,8 ve 15 haftalık kayıplarım var
Şu an 27 haftalık hamileyim
12. Haftadan beri evdeyim raporluyum
20.haftada acil serklaj oldum ve daha dikkat etmeye başladım
WC harici kalkmıyorum,haftada bir banyo
Eşim öğretmen olduğu için şanslıyım
O bakıyor bana
32 ye gelirsek iyidir diyor doktorum
Ben doktorum ne derse onu yapmaya çalışıyorum
Ama serklajlı gebelerin hamileliği genelde yatarak geçiyor
Genelde doktorlar dikişi 36-37 gibi alıyorlar
Doğumu bekliyorsun sonra
Normal Doğum kolay olur diyende var yatarak geçtiği için kaslarımız zayıfladığı için zor olur diyen de var.Kişiden kişiye göre değişiyor yani.
Doktoruna güveniyorsan o ne diyorsa onu yap mutlaka
Güzel haberlerini alırız burdan inşallah