Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Yok tüm karnım taş gibi oluyor.
Valla canım hiç bilemedim. Doktoruna anlat bence. Ama faydası olur mu bilmem burdan öğrendiğim bi şey vardı. O taş gibi hissi hissedersen tekrar; uzan hemen sağına ya da soluna don. Ciğerlerine kocaman bi nefes al, yavaş yavaş 10 a kadar sayarak yavaş yavaş ver. Gerekirse tekrarla. Cok iyi gelcek

Deneyeceğim canım. Çok sağol. Sen nasılsın ?

Deneyeceğim canım. Çok sağol. Sen nasılsın ?
Bugüne kadar iyiydim. Oğlum yemek yaparken beni izliyordu. Altına sandalye cekmişti. Eli yandı yanlışla ocağa dokundu. Cok ağladı. Hemen kucağıma alıp lavaboda su tuttum. Ama oğlum 18 kilo. Aradan bi iki saat geçti. Cok acıdı canım dıkıs yerlerim kasıklarım fln. Hemen progestan alıp, magnezyum içtim. Su an daha iyiyim ama sıfır acı dıyemem. Allahım korusun gözetsin. Yarına kontrolüm var zaten. Serklaj olalı 11 gün oldu daha. Bakalım nolcak

Oy geçmiş olsun oğluna. Kantaron iyi geliyor yanığa. Bi şey olmamıştır canım korkma dikişler sağlam oluyor genelde. Gönlünü ferah tut

Oy geçmiş olsun oğluna. Kantaron iyi geliyor yanığa. Bi şey olmamıştır canım korkma dikişler sağlam oluyor genelde. Gönlünü ferah tut
Aklıma geldi duymuştum ama evde yok işte. Almam lazım kesin. İkinci oldu bu çünkü. Bu ara cok meraklı mutfakta beni izliyor sürekli. Eli kolu da durmuyor yazık öğrenmeye çalışıyor bu ne diye.
Amin canım inş hersey yolundadır. Allah razı olsun. Senin de çoğu bitti azı kaldı. Ciciler aldın mı kuzusuna en sevdiğim kısım bu çünkü

İnternetten alabildiğimi alıyorum çok da almayacağım çok hızlı büyüyorlar. Doğsun da bi sıpa ben ona neler alırım

Merhaba anneler . Allah hepimize zamanında sağlıklı doğumlar nasıp etsin . Birazdan serklaj olacağım ve 5 eylülde okulum başlıyor . Ameliyata gireceğim ama hala eşimle çalışıp çalışmama kavgasına tutuşuyoruz . Serklajdan sonra çalışanlar var mı sıkıntısız ilerleyen ? Ben kesinlikle evde yaymak istemiyorum psikolojim bozuluyor ciddi anlamda kendimi kasıyorum çalışmam lazım bnm . Doktor okulun 35 km ve servisle gideceğimi duyunca bi duraksadı ama yine de bana bıraktı en kötü kısmı da bu sanırım . Yani oturarak ders anlat bari fln dedi yol da uzakmış dedi köy yolu servisle gidiyorum tek sıkıntı . Bir de merdiven olayı var tabi .eşim birşey olursa kendimizi afgedemeyiz iyi düşün diye vicdan yaptırıyor çok .. ne yapmalıyım … daha haftası küçük çok baskı yapmaz heralde ? 13+2 birazdan serklaj olacağım

Yani canım en azından serklaj sonrası bir 30 gün istirahat raporu alıp dinlen bence. Bakalım enfeksiyon olacak mı kasılma olacak mı? Sonra baktın çok iyisin o zaman düşünürsün. Evde kendini kitaplara, filmlere, dizilere ver bir şekilde meşgul edersin kendini. Rapor alma fırsatı varken işe gitmeyi sağlıklı olsam bile istemem hele ki riskli bir durum söz konusu.

Çok geçmiş olsun canım ekim ayında kendimi 2. Derece yanık yaptım hala da izini taşıyorum gerçekten rezil bir şey hele küçücük yavrulara olunca insan daha da üzülüyor Allahtan ufak çaplı bir şey kesinlikle ben de sarı kantaron yağını tavsiye ederim çok rahatlatıyor

Ben 13. Haftaya kadar çalıştım sonra tatil geldi zaten canım ama bence hiç riske atma ben serklajlı değilim evde sürekli yatmam gerekmiyor fakat yine de çalışmayacağım doktorum da istemiyor zaten rapor alıp hiç başlamayacağım hele senin şimdi çok yeni Allah korusun enfeksiyon bir şey olur hiç riske atma derim

Ya bilmiyorum şimdi eşim de böyle korkutunca kendimi daha da yalnız hissettim doktora da rapor almayacağım çalışmak istiyorum dedim artık dün . O da bi dene o zaman dedi . Bide evde 7 yaşında okula başlayacak oğlum var evde çocuk varken o kadar zor ki ztn dikkat etmek .. üstelik şuan bacağı kırık

Ya .. şimdi herkes böyle diyince bende ni korktum , okul uzak , köy okulu 3 katlı merdivenlerde inip çıkıyoruz sürekli . Serklaj olsan bi türlü olmasan başka türlü . Daha da 13 teyim nasıl geçecek şimdi aylar

Haklısın canım ben de düşünüyorum bazen gitsem çalışsam vakit daha çabuk geçer diye hem de insan sosyalleşmek istiyor sıkılıyorsun evde oturmaktan ama sayılı gün öyle düşün bebişler için blraz katlanacağız 10 haftadır evdeyim kaldı 13-14 haftam geçiyor İnan kendini oyalayacak bir şeyler buluyorsun ve senin hem çekmen gereken bir yol var hem de asansör olmadığı için merdiven çıkman lazım biraz sıkıntılı olabilir çok iyi düşün canım

Canım doktor bana kesinlikle merdiven çıkma dedi. Evladın için katlanacaksın. Yolun da baya uzak yerinde olsam gitmem. 10 haftalık gebeliğimden beri evdeyim bende çalışmıyorum öğretmenim. Rapor heyet her şey aldım. Bir gün okula gittim sadece ve çıkışta kasık ağrısından hastanelik oldum

Canım benim de oğlum var 5 yaşında. Yaz tatili malum evde o da aylardır çok zorlanıyorum ben de. Çünkü çok aktif biriyim normalde çocuk da şaşırdı neden onunla oynamıyorum parka gitmiyoruz diye. Sadece kitap ya da aktivite yapabiliyoruz. 16.haftamdam beri yatıyorum ben de.
Özellikle yaz ayı enfeksiyon riskin var. Bol su içmen lazım o kadar su içemezsin işyerinde hem içsen de lavabolar hijyenik olacak mı? Sürekli iç çamaşırı değiştirebilecek misin? Bunlar önemli sorular. Zaten progestan fitilden çamaşır hep ıpıslak ben yeri geliyor 5-6 kere değiştiriyorum çamaşırı.

Saol canım. Bende alcam o yağdan evde bulunsun.
Doktordan geldim, hersey yolunda şükür

Sorma valla bende 5 6 net yani. Ayrı yıkayıp bi de ütülüyorum aman bi şey olmasın diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…