Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Ayyy canımın ıcıııı iyiymişim şükür. Dikişler, rahım boyu iyi dedi. Mm olarak belirtmedi. Ama bana yetti zaten bu kadarını duymak bile. Cok şükür
İyi iyi çok şükür. Bi şey olmaz inşallah şu sıcaklar geçsin enfeksiyon riski baya azalır. Gerçi hangi şehirde yaşıyorsun bilmem ama burada ekime kadar devam sıcaklar

Canım doktor bana kesinlikle merdiven çıkma dedi. Evladın için katlanacaksın. Yolun da baya uzak yerinde olsam gitmem. 10 haftalık gebeliğimden beri evdeyim bende çalışmıyorum öğretmenim. Rapor heyet her şey aldım. Bir gün okula gittim sadece ve çıkışta kasık ağrısından hastanelik oldum
Riske hiç atmayım en iyisi sonra pişman olmak var Bunca acıyı çektim evde adam akıllı oturayım bari .. 😞 o değil de doktora da çalışacağım çok kararlıyım dedim 🤦🏻‍♀️

Canım benim de oğlum var 5 yaşında. Yaz tatili malum evde o da aylardır çok zorlanıyorum ben de. Çünkü çok aktif biriyim normalde çocuk da şaşırdı neden onunla oynamıyorum parka gitmiyoruz diye. Sadece kitap ya da aktivite yapabiliyoruz. 16.haftamdam beri yatıyorum ben de.
Özellikle yaz ayı enfeksiyon riskin var. Bol su içmen lazım o kadar su içemezsin işyerinde hem içsen de lavabolar hijyenik olacak mı? Sürekli iç çamaşırı değiştirebilecek misin? Bunlar önemli sorular. Zaten progestan fitilden çamaşır hep ıpıslak ben yeri geliyor 5-6 kere değiştiriyorum çamaşırı.
Bn en iyisi rapor isteyim ya .. seminere gideyim ama bişey olmaz bir haftadan sanırım

M Mekap canım uçakla gitsen gideceğin yere eğer bulunduğun yerde ve gideceğin yerde havalimanı varsa

Yol çok uzun normal gebeler bile 2 saatte bir dinlenerek diyor bizim için sıkıntı olabilir

Birde öğretmenmiydin sen?Ben memurum 12. haftadan beri heyet raporu alıyorum her ay
Çalışmaya biraz ara vermen gerekebilir bu bebeğin ve senin için önemli bir durum
Merhaba sizde dikiş var mı ? Meslektaşız. Okul başlayınca çalışmak istiyordum ama şimdi dikişle çalışan da pek okumayınca bi korktum .. okulum 35-40 km uzaklıkta bş köy , servisle gidiyoruz okul 3 katlı. Eşim risk alırsın diyoe bende doktora çalışacağım rapor almayacağım dedim artık 😞

Merhaba sizde dikiş var mı ? Meslektaşız. Okul başlayınca çalışmak istiyordum ama şimdi dikişle çalışan da pek okumayınca bi korktum .. okulum 35-40 km uzaklıkta bş köy , servisle gidiyoruz okul 3 katlı. Eşim risk alırsın diyoe bende doktora çalışacağım rapor almayacağım dedim artık 😞
Merhaba
Ben öğretmen değilim kamuda memurum

Benim hikayem biraz kötü (3 gebelik kaybım var yaşayan hiç çocuğum yok ne yazık ki😔)

Ben 20. Haftada acil serklaj oldum 12. Haftadan itibaren evde raporluyum.
Benim planlı değildi serklajım belkide o yüzden doktorum WC ve yemek harici kalkma dedi.

İnan zaman evde çabuk geçiyor.Birde senin çoçuğunda var.Onunla da ilgilenirsin

Arkadaşlar herşeyi yazmışlar okulda WC sorun olacak,(hamileliliğim başından beri klozeti sadece ben kullanıyorum )vajinal Protestan kullanıyorum onun birazı ister İstemez akıyor,iç çamaşırı günde 5-6 kez değişiyor,en az 3 tl su içiyorum....

Şu an evdeki herşeyle eşim ilgileniyor.Öğretmen olduğu için şanslıyım.

Herkesin hikayesi farklı olabiliyor.Ama ben çalışmazdım.Seminerede gitmezdim.
Serklajdan sonra doktorum covit olma
Dikişin olduğu için enfeksiyondan dolayı erken Doğum olabilir dedi en sert uyarısı bu oldu.

Amacım seni korkutmak değil ben kötü bir örneğim
Eğer doktorunun bilgisine güveniyorsan o ne diyorsa onu yap
Herşey gönlünce olur inşallah 🌸

Merhaba
Ben öğretmen değilim kamuda memurum

Benim hikayem biraz kötü (3 gebelik kaybım var yaşayan hiç çocuğum yok ne yazık ki😔)

Ben 20. Haftada acil serklaj oldum 12. Haftadan itibaren evde raporluyum.
Benim planlı değildi serklajım belkide o yüzden doktorum WC ve yemek harici kalkma dedi.

İnan zaman evde çabuk geçiyor.Birde senin çoçuğunda var.Onunla da ilgilenirsin

Arkadaşlar herşeyi yazmışlar okulda WC sorun olacak,(hamileliliğim başından beri klozeti sadece ben kullanıyorum )vajinal Protestan kullanıyorum onun birazı ister İstemez akıyor,iç çamaşırı günde 5-6 kez değişiyor,en az 3 tl su içiyorum....

Şu an evdeki herşeyle eşim ilgileniyor.Öğretmen olduğu için şanslıyım.

Herkesin hikayesi farklı olabiliyor.Ama ben çalışmazdım.Seminerede gitmezdim.
Serklajdan sonra doktorum covit olma
Dikişin olduğu için enfeksiyondan dolayı erken Doğum olabilir dedi en sert uyarısı bu oldu.

Amacım seni korkutmak değil ben kötü bir örneğim
Eğer doktorunun bilgisine güveniyorsan o ne diyorsa onu yap
Herşey gönlünce olur inşallah 🌸
Çok teşekkür ederim . Ben de riske atamadım çok üzüldüm çalışmak istiyordum ama dediğiniz gibi evde de bi şekilde geçireceğim artık zamanı . Bnm lgs ye 7. Sınıftan hazırlamaya başladığım öğrencilerim vardı bu sene 8 oldular onları yarı yolda bırakmak hiç istememiştim bi yandan buna üzüldüm hayırlısı olsun nasip böyleymiş. Biraz önce taburcu oldum heyet raporu verdi doktorum ztn rapor konusunda çok istekliydi tamam dedim yazdı …dediğiniz riskleri düşününce evet okul ortamı çok zor olacaktı şimdi bi yandan da siz bunları sayınca doğru bi karar verdiğimi düşündüm .. okulda klozet yok , merdivenle 3 kat çıkıyoruz ve bşr de tabi enfeksiyon riski . Hayırlısı olsun hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım insallah

N nsmnoname az önce profilinizden eski yazdığınız mesajlarınıza baktım
Ankara’da Aydan Biri ye gidiyorsunuz galiba
Çok iyi bir doktor olduğunu duymuştum
Eğer bu süreçte onunla ilerleyeceksen o ne derse onu yap bence.
Bnm ilk doğumumı o yaptırmıştı gerçekten bilgisine tecrübesine güvendiğim için geçen yıl histeroskopimi de o yaptı ve histeroskoği yaptığımız için hamilelikte mutlaka serklaj demişti bu salı ona muayene olup serklaj kararını öyle aldım .. aydan biriye serklaj attıramadım maalesef çünkü 22 bin olmuş serklaj koru hastanesinde 🥲yaşadığım şehirde de çok iyi bir operatör yapıyor takibimi ztn . O yaptı serklajımı

X