Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Çok geçmiş olsun canım kanamalar bu durumda ara ara yoklayabilir seni neyseki bebekte de dikişte de sıkıntı yok inşallah bir daha yaşanmaz ama ailen geliyor yanına sana epey moral olur şimdi
Çok sağol canım.
Öyle galiba ilk gebelikte sorun yaşamasam farkında bile olmayacağım muhtemelen bu durumun.

Kendi tecrübemi soyleyebilirim, hepimizin ağrı eşiği yorumlaması vs değişebiliyor ama ben çoğunlukla sertleşme, toplanma olarak yaşadım, daha küçük haftalarimda ise buna adet sancısı gibi hafif ağrılarım da oldu. Dakikasiyla not alıyordum, belki yirmi, yirmibes kez yaşıyordum. Fakat hiç acilmam olmadı çok şükür. Anladım ki düzenli olmadıkça açılma olmayabiliyor. Tabi ki fazlası da kontrol altına alınmalı ama sayı 10/20 bende açılmaya sebep olmadı.

Ailenin gelmesine çok sevindim. Cok geçmiş olsun

Ben karnımda sertleşme , bebeğin karnımın bi tarafında toplanıyormuş gibi bi his yaşıyordum. Bu kasılmaydı. Hatta bi kere muayene esnasında oldu ama ses çıkarmadım. Doktor su an kasılman var dedi mesela. 20 Li haftalardaydım. Ama sorun olmuyor progestana devam ettik .
Sen hasta profili olarak bu şekilde hisseden grupta değilsindir belki ne bileyim herkesin vücudu başka tepki veriyor

Canım bu yazdıklarının hepsini yaşıyorum
Karnım bazen semsert oluyor oksapar vurmak için yumuşamasını bekliyorum
Sertleşme için magnezyum kullanıyorum

Toplanmada oluyor gün içerisinde buna normal demişti doktorum

Kasılma için de nidicard kullanıyorum.Ve geldiği zamanları not alıyorum.

Nstye girdiğim hastanedeki ebeler kasılma olduğu zaman gel mutlaka demişlerdi.Bende düzenli olursa diye kasılma zamanlarını not alıyorum.

Detaylı ultrasondan geldim şimdi bebiş iyi şükür bir şey çıkmadı ama rahim ağzı uzunluğum 30 mm vajinal olarak baktı hunileşme veya açılma yok ama sanırım çok sınırda bir değer dikkat etmeye devam etmem lazım serklaj da olmadığı için bir anda kısalırsa diye korkuyorum açıkçası

Bebişin iyi olmasına çok sevindim. Keyfi yerınde olsun, beklesin görüş gününe kadar uslu uslu
Sen de dinlen güzelce de, o zmn olmaz açılma fln

Bebişin iyi olmasına çok sevindim. Keyfi yerınde olsun, beklesin görüş gününe kadar uslu uslu
Sen de dinlen güzelce de, o zmn olmaz açılma fln
Evet evet uslu uslu bekle diyorum ben de oğlum hiç acele etme ne yapacaksın erkenden gelip Evde sürekli dinleniyorum sağ olsun eşim yapıyor her şeyi işte Eylülde okullar açılıyor 26 haftalık oluyorum herhalde rapor verecek doktor çünkü hiç başlayacak psikolojim yok

Rapor alabiliyorsan al canım ya dinlenirsin boşver.

M Mekap Canım çok sağol iyiyim çok şükür. Ailem de geldi moralim yükseldi :) Bu arada doktor serklajdan sonra bile dememişti ama şimdi tuvalet dışında kalkma dedi.
Bahaneyle yat valla ne güzel bakan da var nasılsa şanslısın aslında maşallah
Benim annem babam fln hayatta gelmezler kendilerine hayırları yok, olsa da yardımcı olacak tarza insanlar değiller maalesef. Serklaj sonrası bile aramadılar, unutmuşlar. Eşim farketmesin diye, erkek kardeşime ameliyattan çıktım iyiyim diye mesaj atmak zorunda kaldım. Sonra jetonları düştü de aradılar.
Kv kp ikilisi zor geçimli ınsanlar. İyi hasta ederler beni.
Onun dışında yapayalnızız maalesef. Kötü bi durum olduğunda b planı bizi olumsuz etkiler. Ins korktuğuma uğratmaz Rabbim

Ya kuzum seni anlıyorum aslında ilk doğumu da benzer şeyler yaşadım. Asla gelmediler kendilerince birşeyler bulup küsüp aramadılar. Ki bebeğim 1 ay kuvözde kaldı falan. Sonra 2 sene tek baktım bebeğime. Şimdi ne değişti bende bilmiyorum ama kolay insanlar değiller yine de tabi Allah razı olsun. Bebek doğunca hemen giderler ama ondan eminim.

Valla bazen büyüklerimizden, ne yapmamız nasıl davranmamız gerektiğini değil de, ne yapmamamız nasıl davranmamamız gerektiğini öğreniyoruz maalesef.

Geçmiş olsun. Çamaşırlarını ayrı yıkayıp ütüle istersen. Bi de bol su iç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…