- 4 Kasım 2016
- 1.375
- 1.958
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #108.501
Çok sağol canım.Çok geçmiş olsun canım kanamalar bu durumda ara ara yoklayabilir seni neyseki bebekte de dikişte de sıkıntı yok inşallah bir daha yaşanmaz ama ailen geliyor yanına sana epey moral olur şimdi
Öyle galiba ilk gebelikte sorun yaşamasam farkında bile olmayacağım muhtemelen bu durumun.Benim doktorum rahim ağzı kısalmasının biraz adet sancısına benzediğini söylemişti ama ben bazen bu tarz ağırlar yaşıyorum ama şu ana kadar kısalma olmadı ne zaman ultrasona girsem kasılman da yok diyor ki bir ara bebek toplanması karın sertleşmesi hissetmiştim yine de kasılma gözükmemişti bence çok şiddetli olmadığı sürece normal karşılanacak ağrılar
Kendi tecrübemi soyleyebilirim, hepimizin ağrı eşiği yorumlaması vs değişebiliyor ama ben çoğunlukla sertleşme, toplanma olarak yaşadım, daha küçük haftalarimda ise buna adet sancısı gibi hafif ağrılarım da oldu. Dakikasiyla not alıyordum, belki yirmi, yirmibes kez yaşıyordum. Fakat hiç acilmam olmadı çok şükür. Anladım ki düzenli olmadıkça açılma olmayabiliyor. Tabi ki fazlası da kontrol altına alınmalı ama sayı 10/20 bende açılmaya sebep olmadı.Peki ben bir şey sormak istiyorum. Doktor hep karnında kasılma, sertleşme ya da toplanma oluyor mu diye soruyor. Ben böyle bir şey yaşamadım. Benim yaşadığım gün içinde belirli zamanlarda yumurtama zamanı hissedilen gibi ya da hafif adet sancısı benzeri yumurtalıklarımda hissettiğim bir his. Gebeliğin ilk aylarında hatta daha da şiddetlisi oluyordu. Araştırınca bazı kaynaklar çok normal diyor bazıları erken doğum belirtisi diyor. Siz ne diyorsunuz bu duruma?
Ailenin gelmesine çok sevindim. Cok geçmiş olsunÇok sağol canım kırmızı kanı görünce çarpıntı tuttu resmen gece gece. İlk doğumda 28 de nişanım gelmişti zaten korkularım var. Normal doğum ihtimalim yoktu bu sebeple o konu beni etkilemiyor ama umarım fazla kanamalı geçirmem bundan sonra da. zaten kanım da çok az bulunan bir kan. Hepinize tekrar tekrar teşekkür ederim R RenklirenkliNisa2019 hzlsel . Hemen buraya yazdım halimden ancak siz anlarsınız diye.
Oğlanı komşuya bıraktım sağolsun. Yatış yapsaydık eşim dönecekti ben tek kalacaktım hastanede. Gerçi ailem dayanamamış yola çıkacaklar birazdan akşama gelirler neyse ki
Ben karnımda sertleşme , bebeğin karnımın bi tarafında toplanıyormuş gibi bi his yaşıyordum. Bu kasılmaydı. Hatta bi kere muayene esnasında oldu ama ses çıkarmadım. Doktor su an kasılman var dedi mesela. 20 Li haftalardaydım. Ama sorun olmuyor progestana devam ettik .Peki ben bir şey sormak istiyorum. Doktor hep karnında kasılma, sertleşme ya da toplanma oluyor mu diye soruyor. Ben böyle bir şey yaşamadım. Benim yaşadığım gün içinde belirli zamanlarda yumurtama zamanı hissedilen gibi ya da hafif adet sancısı benzeri yumurtalıklarımda hissettiğim bir his. Gebeliğin ilk aylarında hatta daha da şiddetlisi oluyordu. Araştırınca bazı kaynaklar çok normal diyor bazıları erken doğum belirtisi diyor. Siz ne diyorsunuz bu duruma?
Canım bu yazdıklarının hepsini yaşıyorumPeki ben bir şey sormak istiyorum. Doktor hep karnında kasılma, sertleşme ya da toplanma oluyor mu diye soruyor. Ben böyle bir şey yaşamadım. Benim yaşadığım gün içinde belirli zamanlarda yumurtama zamanı hissedilen gibi ya da hafif adet sancısı benzeri yumurtalıklarımda hissettiğim bir his. Gebeliğin ilk aylarında hatta daha da şiddetlisi oluyordu. Araştırınca bazı kaynaklar çok normal diyor bazıları erken doğum belirtisi diyor. Siz ne diyorsunuz bu duruma?
Tabi tabi. Anlamaman imkansız. İnsana rahatsızlık veren bi hisAnladığım kadarıyla kasılma baya baya kendini belli ediyor bir şekilde. Ve daha çok karında hissediliyor. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Canım çok çok geçmiş olsun. Şimdi nasılsın ?Anladığım kadarıyla kasılma baya baya kendini belli ediyor bir şekilde. Ve daha çok karında hissediliyor. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Bebişin iyi olmasına çok sevindim. Keyfi yerınde olsun, beklesin görüş gününe kadar uslu usluDetaylı ultrasondan geldim şimdi bebiş iyi şükür bir şey çıkmadı ama rahim ağzı uzunluğum 30 mm vajinal olarak baktı hunileşme veya açılma yok ama sanırım çok sınırda bir değer dikkat etmeye devam etmem lazım serklaj da olmadığı için bir anda kısalırsa diye korkuyorum açıkçası
Evet evet uslu uslu bekle diyorum ben de oğlum hiç acele etme ne yapacaksın erkenden gelipBebişin iyi olmasına çok sevindim. Keyfi yerınde olsun, beklesin görüş gününe kadar uslu uslu
Sen de dinlen güzelce de, o zmn olmaz açılma fln
Rapor alabiliyorsan al canım ya dinlenirsin boşver.Evet evet uslu uslu bekle diyorum ben de oğlum hiç acele etme ne yapacaksın erkenden gelipEvde sürekli dinleniyorum sağ olsun eşim yapıyor her şeyi işte Eylülde okullar açılıyor 26 haftalık oluyorum herhalde rapor verecek doktor çünkü hiç başlayacak psikolojim yok
Geçen sordum normalde çalışabilirsin ama sen çok pimpiriklisin tedirgin olursun rapor yazarız dedi 2 hafta sonra randevum var konuşacağım bakalım 6 haftalık bir rapor yazar büyük ihtimalleRapor alabiliyorsan al canım ya dinlenirsin boşver.
Bahaneyle yat valla ne güzel bakan da var nasılsa
Valla bazen büyüklerimizden, ne yapmamız nasıl davranmamız gerektiğini değil de, ne yapmamamız nasıl davranmamamız gerektiğini öğreniyoruz maalesef.Ya kuzum seni anlıyorum aslında ilk doğumu da benzer şeyler yaşadım. Asla gelmediler kendilerince birşeyler bulup küsüp aramadılar. Ki bebeğim 1 ay kuvözde kaldı falan. Sonra 2 sene tek baktım bebeğime. Şimdi ne değişti bende bilmiyorum ama kolay insanlar değiller yine de tabi Allah razı olsun. Bebek doğunca hemen giderler ama ondan eminim.
Geçmiş olsun. Çamaşırlarını ayrı yıkayıp ütüle istersen. Bi de bol su iç.Merhabalar tekrardan. Perşembe günü serklaj yapıldı, dün de eve geçtik. Yatacağım bundan sonra, inşallah hayırlısıyla bebeğimi kucağıma alacağım günler de gelir. Sizler için de dua ettim hep.
Geçmiş olsun canım. Sana da bebeğe de şifa olsun.Merhabalar tekrardan. Perşembe günü serklaj yapıldı, dün de eve geçtik. Yatacağım bundan sonra, inşallah hayırlısıyla bebeğimi kucağıma alacağım günler de gelir. Sizler için de dua ettim hep.