Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Canım çok sağol. Hoca henüz ö ilaçlardan yazmadı. Alıp kendim başlamalı mıyım sence?
Bu ilacı kullananan çok hamile var.Bir tanesi 10 mg.Günde 8 tane kullananlar bile varmış.

Doktorun şu an gerek duymuyorsa vardır bi bildiği.Ben de kullan veya kullanma diyemiyorum .Kendimi senin yerine koyuyorum doktorum ne derse onu yapardım sanırım.

katinaizmir
günde en az 3,5 lt su içmeme rağmen idrar yolu enfeksiyonu çok oldu benim şu zamana kadar 4-5 kutu antibiyotik içtim.30. Haftada tekrar muayeneye gideceğim yine antibiyotik başlayacakmış doktorum

Çok geçmiş olsun
Güzel şeyler düşünmeye çalış.
Olumsuz hikayeleri okumamanı tavsiye ederim.
Kafanı dağıtacak şeyler yapmaya çalış.Zaman geçecek inan

Sancının olmaması iyi.Olsa bile hastanedesin ilaçlarla hemen müdahale ederler.Ben inanıyorum en az 32 ye kadar gideceksin Bol bol dua edelim.Hepimizin bebişleri Rabbimize emanet
Amin canım insallahh hepimiz çok zor yollardan geçiyoruz insallahh sonu hepimiz için çok güzel oluryavrularımızın hayırlısıyla sağlıkla kucağımıza alırız

katinaizmir
günde en az 3,5 lt su içmeme rağmen idrar yolu enfeksiyonu çok oldu benim şu zamana kadar 4-5 kutu antibiyotik içtim.30. Haftada tekrar muayeneye gideceğim yine antibiyotik başlayacakmış doktorum
Benim de öyleydi malesef, sadece ilaç kullanırken azaliyordu sıkıntım. İçtiğim ilaçlar için de ayrıca üzülüp, ağladığım çok oldu ama enfeksiyon haptan daha zararlı diye avuttum kendimi. Malesef benim yeni yeni düzeldi gibi, yine test vericem. Doktorun başla diyorsa öyle yapmaktan başka çare yok. İnşallah son kutu olur, kurtulursun

İçimi rahatlattın teşekür ederım
Çok geçmiş olsun
Güzel şeyler düşünmeye çalış.
Olumsuz hikayeleri okumamanı tavsiye ederim.
Kafanı dağıtacak şeyler yapmaya çalış.Zaman geçecek inan
Tesekkürler bilmediğim bişy olunca ne yapacağımı şaşırdım

Canım çok sağol. Hoca henüz ö ilaçlardan yazmadı. Alıp kendim başlamalı mıyım sence?
Bence kullanmamalısın. Önceki hamileliğimde stres kaynaklı sancım oldu fln, bende burdan okuduklarımda, hocaya sordum, kullansam mı acaba diye. Şimdiden sana verirsek , kalple ilgili bazı sıkıntılarım olabileceğini anlatmıştı bana. Gerek görmedi. Zaten stres kaynağı olan sebepler ortadan kalkınca sancı da kalmadı. Sadece progestan sayısını artırdık o kadar

Senin adına çok sevindim canım hastane iyi ama ev gibisi yok. Benim de kanama tam olarak kesilmeden taburcu olmayacak. Ben de açıkçası bu durumda çıkma istemiyorum. İnsallahh hep beraber dediğin gibi en az 32 li haftaları görürüz

Son düzenleme:
Banada 22.haftada 6 mm le acil serklaj yapıldı. 25 haftamdayım şimdi , rahim ağzı uzınluğum iyi ama hunileşme devam ediyor , gereksiz dolanmıyorum ,genelde hep uzanıyorum , inşallah 37. Haftaları görürüz

İnşallah canım. Gerçekten 36-37 olsak daha ne isterim. Yatın kontrolüm var doktor bakıp karar verecek, pazartesiden beri günde 3 kere ikişer progestan alıyorum. Rabbim her şeyin en hayırlısını nasip etsin hepimize.

Arkadaşlar Merhaba. Ben son hamileliğimde tek yumurta ikizlerine hamileydim . Bebeklerden biri 17. Haftada vefat etti ben diğer kalan bebekle hamileliğe devam ediyordum .
Aynı zamanda plasenta previa olduğum için vajinal ultrason yapılmadı 20. Haftadan sonra.
24. Haftada bebeğin suyu azalmıştı ve gebelik sonlandırıldı . Zorunlu sezaryen oldum. Hamilelik esnasında detaylı ultrason dahil rahim ağzı açıklığından falan bahsedilmemişti . Ameliyat sonrası ise doktor eşime “ suyu gelmiş ama farketmemiş “ demiş .
Şimdi bu yaşadığım su azalması rahim ağzı yetmezliği miydi bilmiyorum .
İçerde ölü bebekle yaklaşık 40 gün durmuş olmam enfeksiyon yaratmış olabilir mi rahim içerisinde .
Şimdi geride kalan bir dondurulmuş embriyom var ama cesaretim hiç yok .
Eğer rahim ağzı yetmezliği olsa açıklık görülür müydü karından yapılan ultrasonda ?
Vajinal bakılamadığı için görünmemiş olabilir mi.
Olaydan 1 hafta önce başka bir doktora gitmiştim rahim ağzı kapalı demişti yani o muayene de 22. Haftaya tekabül ediyor .

Canım benim basın saolsun. Şimdi yapman gereken bikaç sey var bence hamile kalmadan önce.
Adetin bittikten 3 4 gün sonra kadın doğuma git. Rahim ağzım açık mı merak ediyorum de. Çatala yatıracak seni. İncecik bi çubuk, 8 mm buji deniliyor. Onu sokacak girerse, açıklığın var demektir zaten. Nasıl ki reflü bi rahatsızlıksa, bu da onun gibi bi şey. Hamile kaldığın zaman, 14-15 inci haftada serklaj yapılması gerek. Ama bu demek değil ki, ikinci gebeliğinde aynı seyı yasamıcaksın. Rahim ağzı yetmezliği yaşayan 3 tip hasta profili varmış. Belirti veren ; vermeyen, sancı yaşayan, yaşamayan , dikiş ise yarayan, yaramayan gibi. Ama zaten çoğul gebeliklerde önlem amaçlı direkt her hafta düşük önleyici iğne vuruluyor ya da serklaj atılıyor. Garantı olsun diye.

İkinci yapman gereken bebeğini neden kaybettiğini, genetik bi bozukluğun olup olmadığını araştırmak. Üniversite hastanesi genetikten randevu al. Karı koca gitmeniz gerek. Bebeklerini kaybettiğini , aynı şeyi tekrar yasamak istemediğini anlat. Senden iki, esinden tek tüp kan alsınlar. 2 ay sonra sonuçlar çıkacak ve ücretsiz bi test bu. En azından genetik bi sıkıntınız var mı onu öğrenirsiniz.

Hamileyken açıklığı normalde doktorlar kendi ultrasonlarından görebiliyorlar karından. Sancıyı bile hatta. Ama bazıları bakmıyor ıkı dakikada bebeğe bakıp seni postalıyor. Ama detaylıda bile görünmemişse acıklık demek ki sonradan olmuş. Sebebi enfeksiyon da olabilir ; koryoamniyonit deniliyor. Enfeksıyon farkedilmediği zaman bebeğin suyuna karışıp erken doğuma sebeb olabiliyor.

Suyu az olması bebeğin, senin su içmenle direkt ve doğrudan alakalı olabilir aslında. Sen su içersen ki en az 2.5 3 litre, içerdeki bebeğin suyu da o derece değişiyor ve miktar olarak yeterli geliyor. Ve yine doktorlar kendi ultrasonlarından görebiliyor aslında bebeğin suyunun yeterli olup olmadığını ille de detaylıda farkedilmesi gerekmiyor. Ama dediğim gibi çoğu basından savıyor. Oysaki ilk zaman farkedilse, suyu az dense, günlük bir su bardağı taze havuç suyu sıkılıp, Bir damla zeytinyağı konularak içilmesi , ve bol su içilmesi bu işin şifası

Hamileliğinin basından beri kaç kez kan ve idrar verdin ?? Hiç enfeksıyon farkedildi mi ?

Senin yapman gereken, hamile kalınca ya iyi iki doktor takibinde olmak ya da perinatolog gözetiminde olmak. Serklaj olmak. Suyunu içmek. Dinlenmek. Bu kadar.

Sana yazdım canım bunu.

Bende de hiç farkedilmedi açıklık fln. Sülalemde yok böle bi hikaye. Hamileliğimde ara ara kaşık agrım oldu ama dayanılmaz derecede değildi. Üç doktor gezdim. Hepsi nazlı gebe muamelesi yaptı. Bir tanesi de çıkıp enfeksiyondan bile şüphelenmedi. Detaylıya randevu için gittiğim bi doktor istedi tahlili. Sonra kendi tatile çıkmış. Perinatolog iki dk bakıym madem doktorun yoksa dedi. Bebeğin suyu az dedi bana. Bikaç hafta sonra agrım sıklaştı. 3 dk bir sancım vardı, yürümem imkansızlastı. Dediler ki , açıklık var rahimde; vajınal enfeksıyon da var. Dikiş bile atamayız. Normal doğurdum ben. Ama 3dk da çektiğim sancı enfeksiyon kaynaklıymış. Sonra suni sancı aldım normal doğurdum ve 4 saat zar zor yaşattılar ve kaybettim bebeğimi. Toplanması; hayata donmesi çok güç oldu benim için de.
Ama sonrasında sana önerdiğim adımları izledim. Sonra hamile kaldım. Bu sefer 14. Haftada açıklığı farketti doktor. Serklaj yaptı. Bol su içtim. Düzenli idrar verdim 15te bir. Arada enfeksiyonlar oldu antibiyotık aldım sürekli. 38+4 te sağ Salim bi oğlum oldu.
Şimdi tekrar hamileyim. Pazartesi dikişim atıldı yine. Enfeksiyonum var; ilaca başladım. Elimizden gelen bu. İnş bu evladımı da sağ Salim doğururum. Rabbim aynı acıyla sınamasın hiçbirimizi

Hamileliğim tüp bebek ile olmuştu canım. Genetik taraması yapılmış bir embriyo idi. Tüp tedavisi öncesi de üniversite hastanesinde eşim ve ben genetik tarama yaptırmıştık .
Yani aslında yapılması gereken herşey yapılmıştı . Hani bebekten kaynaklı bir durum değildi kayıp .
Çoğul gebelik hiç istemediğim için tek embriyo transferi yapıldı ama işte içeride bölünüp ikiz oldu yine .
Durumum bayağı karışık . Tam olarak ne olduğunu bilmediğim için sanırım cesaret edemiyorum bir türlü .
Tek yumurta ikizi zaten çok riskli olduğundan zaten hem normal kadın doğum hem de perinatolog takibindeydim .
Ama şu var ki malesef bana enfeksiyon ile ilgili hiçbir tahlil yapılmadı gebelik boyunca

Yani benim vajinal ultrason sadece 13.14 haftalara kadar yapılabildi plasenta rahim ağzına yerleşmiş olduğu için . Hani olsaydı öyle bir durum o dönemde farkedilmez miydi . Ki perinatoloğa gidiyordum sürekli ve çok uzun muayene ediyordu hani her ultrason detaylı kadar sürüyordu nerdeyse

Bi anda açılmış da olabilir işte. Belki 1 saat içinde. Koryoamniyonit deniliyor. Enfeksiyon sebep olabilir. Ama sonraki gebeliğini garanti altına almak adına serklaj onerebilşrler

Oğluma hamileyken hiç vajinal ultrason yapmadı doktorum. Vajinal bakılınca rahim boyu daha net sonuç veriyor o kadar. Başka esprisi yok. 2 4 mm fark eder anca .plesanta previa olman bi sorun değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…