Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Hastanedeyim canım wc harici kalkmıyorum. Enfeksiyon riskine karşı hergün damar yolundan ilaç veriliyor. Kanamada beni rahatlatan ağrının ve Sancının olmaması. İnsallahh biraz daha dayanır en azından 30lu haftalara bir gelebilsem😔
Allah yardımcın olsun kardeşim Moralini yüksek tut strese girip doğuruyorum deme son radde ye gelinceye kadar sabret Allah seninle birlikte olacaktır beni o zaman uyaran biri olsa yatağımdan hiç kalkmazdım ve ne yazık ki benim doktorum yanlış ilaç tedavisi uyguladı o yüzden doğum engellenemedi eğer erken doğum yapacağını anlarsan mutlaka hastahane de küvez ve çocuk cerrahlarının olduğu donanımlı bi hastahane de olmalısın o hastahane yetersiz se mutlaka iyi hastahaneye sevk edilmeyi iste Allah bebeğine de sana da şifalar versin

Yani benim vajinal ultrason sadece 13.14 haftalara kadar yapılabildi plasenta rahim ağzına yerleşmiş olduğu için . Hani olsaydı öyle bir durum o dönemde farkedilmez miydi . Ki perinatoloğa gidiyordum sürekli ve çok uzun muayene ediyordu hani her ultrason detaylı kadar sürüyordu nerdeyse
Enfeksiyon sebebiyle bir günde kısalma olup, açılma başladı ben de.. bir haftası ya da başlayıp devami gelen bir süreç gibi değil malesef

Enfeksiyon sebebiyle bir günde kısalma olup, açılma başladı ben de.. bir haftası ya da başlayıp devami gelen bir süreç gibi değil malesef
Evet birdenbire olabilen bir durum malesef .
Enfeksiyon açısından beni düşündüren de bebekler aynı kesedeydi birinin ölü olması enfeksiyon yaratmış olabilir belki de bilemiyorum . Aslında sezaryeni yapan doktorun yeni bir gebelikte serklaj gerekip gerekmediğini söylemesi gerekirdi

R Renklirenkli nasıl oldun ağrın sızın var mı?
Sana bakacak birileri var mı yanında.

Ben buji testi ile ilgili birşey söylemek istiyorum.En son kaybım 15 haftalık tüp bebekti.12.haftada serklajda yapılmıştı.Kaybımdan 3 ay sonra doktorum histereskopi yaptı.Histereskopi sırasında doktorum buji testi de yapmış.Rahim ağzı yetmezliği ile ilgili bir durumum olmadığını söylemişti.Bu hamileliğimde doktorum çok temkinli davrandı (çünkü son kaybımda serklajdan 1 gün sonra sonra kanamam olup 3 hafta içinde kaybetmiştim )
Buji testini çok araştırmıştım doktorlarda burda iki grup olmuşlar.Bazıları belirleyici buluyor bazıları bulmuyor.

G Gabriel_ öncelikle kaybın için üzgünüm.Allah sabır versin.
ben hamileliliğim başından beri hem vajinal hem karından ultrason ile takip ediliyorum.20. haftada doktorum önce karından baktı (biraz bastırmıştı)kısalmam yoktu ama hunileşem başlangıcı görmüştü.
Sonra vajinal baktı aynı görüntüyü elde edemedi ve bir gün sonra acil serklaj oldum.Karından daha net görüntü elde etti.Biraz da denk gelmişti aslında.

R Renklirenkli nasıl oldun ağrın sızın var mı?
Sana bakacak birileri var mı yanında.

Ben buji testi ile ilgili birşey söylemek istiyorum.En son kaybım 15 haftalık tüp bebekti.12.haftada serklajda yapılmıştı.Kaybımdan 3 ay sonra doktorum histereskopi yaptı.Histereskopi sırasında doktorum buji testi de yapmış.Rahim ağzı yetmezliği ile ilgili bir durumum olmadığını söylemişti.Bu hamileliğimde doktorum çok temkinli davrandı (çünkü son kaybımda serklajdan 1 gün sonra sonra kanamam olup 3 hafta içinde kaybetmiştim )
Buji testini çok araştırmıştım doktorlarda burda iki grup olmuşlar.Bazıları belirleyici buluyor bazıları bulmuyor.

G Gabriel_ öncelikle kaybın için üzgünüm.Allah sabır versin.
ben hamileliliğim başından beri hem vajinal hem karından ultrason ile takip ediliyorum.20. haftada doktorum önce karından baktı (biraz bastırmıştı)kısalmam yoktu ama hunileşem başlangıcı görmüştü.
Sonra vajinal baktı aynı görüntüyü elde edemedi ve bir gün sonra acil serklaj oldum.Karından daha net görüntü elde etti.Biraz da denk gelmişti aslında.
Allah razı olsun canım. Maalesef kimsem yok. Eşimin bikaç işi çıktı, izin almasına rağmen benimle bulunamadı. Biraz tadım kaçtı aslında, çünkü ilk hafta full yatarım diyordum. Ama yemek için kalktım mesela. Ama kendimi kötü hissetmiyorum fiziksel olarak çok şükür.
Buji ile ilgili haklısın. Ben iki kez yaptırdım ikisinde de açıklık vardı normal zamanda. Hatta su an ki hamileliğimde doktor açıklık yok, biz önlem amaçlı atalım dedi. Ameliyat sonrası bana dedi ki, açıklık varmış halihazırda dedi. Ben anladım ki benim vücudumda, gebelik olsun olmasın rahım hep açık. Rabbim dermansız dert vermesin. O ip yavrularımızı bizi bağlıyor işte, şükür.
Durumlar böyle canım …bu arada oğlum olacak yine.
Sende ne var ne yok ?
Artık alışveriş yapmışsındır inş ? 🤩
Seninkinin cinsiyeti neydi ?

R Renklirenkli
Serklajlı olup çocuğu olan anne çok biliyorum ve Rabbim bi kolaylık sağlıyor onlara 🤲🙏

Benimde erkek 😊
Senin ilki kaç yaşındaydı?
Alışveriş konusunda bende rahatı yok
Aslında rahatlık değilde hep içimde bir korku vardı 😔 yavaş yavaş atıyorum o korkuyu
Kendime geçen internetten bi gecelik aldım o kadar

Bi tanıdığım nisan ayında doğum yaptı o bugün bayağı birşey verdi.Haftasonu eşim ablası ile alacaklar.Yıkama ütüleme eşimde artık
Oda şu an hazırlamayacağım.Dolabımda yer açacağım şimdilik

Odasını bari ben gidip seçeyim diyorum 🤲

R Renklirenkli
Serklajlı olup çocuğu olan anne çok biliyorum ve Rabbim bi kolaylık sağlıyor onlara 🤲🙏

Benimde erkek 😊
Senin ilki kaç yaşındaydı?
Alışveriş konusunda bende rahatı yok
Aslında rahatlık değilde hep içimde bir korku vardı 😔 yavaş yavaş atıyorum o korkuyu
Kendime geçen internetten bi gecelik aldım o kadar

Bi tanıdığım nisan ayında doğum yaptı o bugün bayağı birşey verdi.Haftasonu eşim ablası ile alacaklar.Yıkama ütüleme eşimde artık
Oda şu an hazırlamayacağım.Dolabımda yer açacağım şimdilik

Odasını bari ben gidip seçeyim diyorum 🤲
Su an tam 2.5 yaşında. Doğana kadar 3 olacak inş. İnş iyi anlaşırlar araları yakın ve aynı cinsiyet olunca.

O korku hafta ilerledikçe geçecek işte. Bi de gerçekten serklaj varsa 27 ye kadar bi şey olmuorsa. , sonra da olmuyor canım. Rahat olsun için. Ama tedbiri elden bırakma tabi. Git seç odasını. Güle güle kullansın inş 💜💜💜

Günaydınlar. Kızlar akşam benim idrardan sonra sildikçe peçeteye gelen birkaç damla kanamam oldu hatta önce sivilce sandım. gece 2'de uyandım adet sancısı gibi sancım vardı sildim alttan geldiğini fark ettim yine damla şeklinde ama taze kırmızı kan. gecem zor geçti şimdi ne olur ne olmaz çantamı hazırlayacağım hastane yatışı olursa diyr. oğluma kahvaltı yaptırıp onu bırakacak yer ayarlamaya çalışacağım.

Günaydınlar. Kızlar akşam benim idrardan sonra sildikçe peçeteye gelen birkaç damla kanamam oldu hatta önce sivilce sandım. gece 2'de uyandım adet sancısı gibi sancım vardı sildim alttan geldiğini fark ettim yine damla şeklinde ama taze kırmızı kan. gecem zor geçti şimdi ne olur ne olmaz çantamı hazırlayacağım hastane yatışı olursa diyr. oğluma kahvaltı yaptırıp onu bırakacak yer ayarlamaya çalışacağım.
Günaydın çok geçmiş olsun. İnşallah güzel haberlerle dön 🙏🏻

Canım geçmiş olsun 🙏🤲
Ne yaptın hastaneye gidebildin mi?

Çok geçmiş olsun canım güzel haberlerini bekliyoruz 💕

Merhaba döndük hastaneden. Bebekte ve dikişlerde sorun yok. 2 kere 20 dk lık nst ye bağlandım hiç sancı çıkmadı. Dolayısıyla yatış yapılmaedı. Kanamayı plasentamın aşağıda olmasına bağladı. Artarsa ya da sancı olursa gel dedi.
Cok geçmiş olsun canım benim. Oğlunu kime bıraktın ya ?
Sancın çıkmamasına cok sevindim. Plesanta asagıdaysa o kanama ara ara ama sürekli olarak oluyormuş sanırım. Bi arkadaşımın öleydi. 9 ay boyunca yaşamış bunu. Ama şimdi kızı kocaman 5 yaşında dünya güzeli 🥰 bir risk değil , sadece kan görmek insanı şerife ediyor. Bi de, normal doğuma engel plesantanın asagıda olması diye biliyorum. Bir sezeryansever olarak 🙈😂

Cok geçmiş olsun canım benim. Oğlunu kime bıraktın ya ?
Sancın çıkmamasına cok sevindim. Plesanta asagıdaysa o kanama ara ara ama sürekli olarak oluyormuş sanırım. Bi arkadaşımın öleydi. 9 ay boyunca yaşamış bunu. Ama şimdi kızı kocaman 5 yaşında dünya güzeli 🥰 bir risk değil , sadece kan görmek insanı şerife ediyor. Bi de, normal doğuma engel plesantanın asagıda olması diye biliyorum. Bir sezeryansever olarak 🙈😂
Çok sağol canım kırmızı kanı görünce çarpıntı tuttu resmen gece gece. İlk doğumda 28 de nişanım gelmişti zaten korkularım var. Normal doğum ihtimalim yoktu bu sebeple o konu beni etkilemiyor ama umarım fazla kanamalı geçirmem bundan sonra da. zaten kanım da çok az bulunan bir kan. Hepinize tekrar tekrar teşekkür ederim R Renklirenkli Nisa2019 Nisa2019 hzlsel hzlsel . Hemen buraya yazdım halimden ancak siz anlarsınız diye.
Oğlanı komşuya bıraktım sağolsun. Yatış yapsaydık eşim dönecekti ben tek kalacaktım hastanede. Gerçi ailem dayanamamış yola çıkacaklar birazdan akşama gelirler neyse ki :dua:

Çok geçmiş olsun canım inş bir daha yaşamazsın böyle durumları

Peki ben bir şey sormak istiyorum. Doktor hep karnında kasılma, sertleşme ya da toplanma oluyor mu diye soruyor. Ben böyle bir şey yaşamadım. Benim yaşadığım gün içinde belirli zamanlarda yumurtama zamanı hissedilen gibi ya da hafif adet sancısı benzeri yumurtalıklarımda hissettiğim bir his. Gebeliğin ilk aylarında hatta daha da şiddetlisi oluyordu. Araştırınca bazı kaynaklar çok normal diyor bazıları erken doğum belirtisi diyor. Siz ne diyorsunuz bu duruma?

Çok sağol canım kırmızı kanı görünce çarpıntı tuttu resmen gece gece. İlk doğumda 28 de nişanım gelmişti zaten korkularım var. Normal doğum ihtimalim yoktu bu sebeple o konu beni etkilemiyor ama umarım fazla kanamalı geçirmem bundan sonra da. zaten kanım da çok az bulunan bir kan. Hepinize tekrar tekrar teşekkür ederim R Renklirenkli Nisa2019 Nisa2019 hzlsel hzlsel . Hemen buraya yazdım halimden ancak siz anlarsınız diye.
Oğlanı komşuya bıraktım sağolsun. Yatış yapsaydık eşim dönecekti ben tek kalacaktım hastanede. Gerçi ailem dayanamamış yola çıkacaklar birazdan akşama gelirler neyse ki :dua:
Çok geçmiş olsun canım kanamalar bu durumda ara ara yoklayabilir seni neyseki bebekte de dikişte de sıkıntı yok inşallah bir daha yaşanmaz ama ailen geliyor yanına sana epey moral olur şimdi ❤️

Peki ben bir şey sormak istiyorum. Doktor hep karnında kasılma, sertleşme ya da toplanma oluyor mu diye soruyor. Ben böyle bir şey yaşamadım. Benim yaşadığım gün içinde belirli zamanlarda yumurtama zamanı hissedilen gibi ya da hafif adet sancısı benzeri yumurtalıklarımda hissettiğim bir his. Gebeliğin ilk aylarında hatta daha da şiddetlisi oluyordu. Araştırınca bazı kaynaklar çok normal diyor bazıları erken doğum belirtisi diyor. Siz ne diyorsunuz bu duruma?
Benim doktorum rahim ağzı kısalmasının biraz adet sancısına benzediğini söylemişti ama ben bazen bu tarz ağırlar yaşıyorum ama şu ana kadar kısalma olmadı ne zaman ultrasona girsem kasılman da yok diyor ki bir ara bebek toplanması karın sertleşmesi hissetmiştim yine de kasılma gözükmemişti bence çok şiddetli olmadığı sürece normal karşılanacak ağrılar

X