Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Kızlar saar 5te yoğun kanamam başladı pıhtı şeklinde. Doktor muayene etti. Dikişlerde sıkıntı görünmüyor aktif kanama da yok. Ne yapacağımı şaşırdım. Çok korkuyorum. Kanamanın nedeni nasıl bilinmiyor anlamış değilim. Bir kaç tane doktor baktı ki bunlardan 3 tanesi perinatolog
Çok geçmiş olsun canım bazen sebepsiz kanamalar olduğunu okuyoruz demek seninki de öyle bebeğe dikişe bir şey olmadığı sürece önemli değil tabi moralini yüksek tutmaya çalış🥰

Sebepsiz canım. Doktor olabilir bebekte sorun yoksa yapacağımız bir şey yok dedi. Çok şükür bebekte sorun yok. Şuan hastanedeyim takip ediliyor. 4 saatte bir nst kontrolü kontrolü yapılıyor sancı yok bebeğin kalp atışı da iyi çok şükür. Kanamaları görünce aklım çıkıyor
Neyseki doktorun çok ilgili maşallah canım.

Kızlar saar 5te yoğun kanamam başladı pıhtı şeklinde. Doktor muayene etti. Dikişlerde sıkıntı görünmüyor aktif kanama da yok. Ne yapacağımı şaşırdım. Çok korkuyorum. Kanamanın nedeni nasıl bilinmiyor anlamış değilim. Bir kaç tane doktor baktı ki bunlardan 3 tanesi perinatolog
Çok geçmiş olsun 🙏🏻

Geçmiş olsun tek tavsiye edebileceğim şey yat kıpırdama bile bu süreçte hastahanede olman senin için en doğrusu stres yapma az kalmış bebeğin büyümüş maşallah Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin ben de 26 haftalık bebeğimi kaybettim rahim ağzı yetmezliği+ enfeksiyon yüzünden enfeksiyon ilaçları ve mantar ilaçları kullan bu sebeple kanama oluyor olabilir ama kesinlikle mecbur kalmadıkça ayağa kalkma sadece yat.

Geçmiş olsun tek tavsiye edebileceğim şey yat kıpırdama bile bu süreçte hastahanede olman senin için en doğrusu stres yapma az kalmış bebeğin büyümüş maşallah Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin ben de 26 haftalık bebeğimi kaybettim rahim ağzı yetmezliği+ enfeksiyon yüzünden enfeksiyon ilaçları ve mantar ilaçları kullan bu sebeple kanama oluyor olabilir ama kesinlikle mecbur kalmadıkça ayağa kalkma sadece yat.
Hastanedeyim canım wc harici kalkmıyorum. Enfeksiyon riskine karşı hergün damar yolundan ilaç veriliyor. Kanamada beni rahatlatan ağrının ve Sancının olmaması. İnsallahh biraz daha dayanır en azından 30lu haftalara bir gelebilsem😔

Herkese merhaba. Ben geçmeyen gaz sancılarım olduğunu düşündüğüm sancılar sebebiyle dayanamayıp doktora gittim. Muayenede birşey çıkmadı bebek iyi rahim ağzı kapalı vs ama 15 dakikalık nst de 30'a vuran tek bir sancı çıktı. Doktorum ağrıların artarsa beklemeden gel yatışını yapıcaz dedi. Her halükarda da haftaya tekrar nst'ye gireceğim. Çok canım sıkıldı :/

Herkese merhaba. Ben geçmeyen gaz sancılarım olduğunu düşündüğüm sancılar sebebiyle dayanamayıp doktora gittim. Muayenede birşey çıkmadı bebek iyi rahim ağzı kapalı vs ama 15 dakikalık nst de 30'a vuran tek bir sancı çıktı. Doktorum ağrıların artarsa beklemeden gel yatışını yapıcaz dedi. Her halükarda da haftaya tekrar nst'ye gireceğim. Çok canım sıkıldı :/
Herhangi bir ilaç kullanıyor musun adalat, nidicard gibi

Canım çok geçmiş olsun. Sana iyi gelmeyen, gaz yapacağını düşündüğün ne varsa yeme içme bi müddet. Dokunduğunu düşündüğün ilaç, vitamin de kullanma bence. Doktoruna da danış ama gaviscon double action var hem mideni rahatlatır hem gaz agrısını alır.
Evde de baya boylu boyunca uzan. Oğlunu gerekirse kreşe ver. Ya da eve bi yardımcı bul. Kalkmamaya özen göster. Ne biliym ya aklıma gelenler bunlar. Sancı kesici bi şey vermedi mi doktorun

Canım çok geçmiş olsun. Sana iyi gelmeyen, gaz yapacağını düşündüğün ne varsa yeme içme bi müddet. Dokunduğunu düşündüğün ilaç, vitamin de kullanma bence. Doktoruna da danış ama gaviscon double action var hem mideni rahatlatır hem gaz agrısını alır.
Evde de baya boylu boyunca uzan. Oğlunu gerekirse kreşe ver. Ya da eve bi yardımcı bul. Kalkmamaya özen göster. Ne biliym ya aklıma gelenler bunlar. Sancı kesici bi şey vermedi mi doktorun
Canım oğlum aslında kreşe gidiyor yaz tatilindeydi. Kayınvalidem yeni gitti eşim iki hafta izin almıştı. Hastanede kalma ihtimaline karşı bizimkileri çağırdım hemen zaten geleceklerdi 10 gün erkene çektiler.
İlgin için teşekkür ederim. Birkaç gündür su alımım azdı dışarda çok vakit geçirmiştim. Şimdi tekrar full dinlenme ve bol su moduna geçicem. Magnezyumu da artırıcam. İşe yarar inşallah.

Canım oğlum aslında kreşe gidiyor yaz tatilindeydi. Kayınvalidem yeni gitti eşim iki hafta izin almıştı. Hastanede kalma ihtimaline karşı bizimkileri çağırdım hemen zaten geleceklerdi 10 gün erkene çektiler.
İlgin için teşekkür ederim. Birkaç gündür su alımım azdı dışarda çok vakit geçirmiştim. Şimdi tekrar full dinlenme ve bol su moduna geçicem. Magnezyumu da artırıcam. İşe yarar inşallah.
Şifa olsun yediğin içtiğin inş. Ailenin gelmesine sevindim ❤️ Sağ Salim vaktinde doğsun minik 🙏🏻

Çok geçmiş olsun canım.inşallah sıkıntısız bu süreci atlatırsın. Biraz dikkatle sorun kalmayacaktır Allah’ın izniyle

virginiastat virginiastat geçmiş olsun
Seninle aynı haftalarda benimde sancılar çıkmıştı 60 lara geliyordu.
Serum,endol ve nidicard ile kendime geldim.
Şu an sabah akşam nidicard kullanıyorum
Bugüne kadar bende iyiydim
Ama bugün sanki benimde ara ara kasılmalarım oldu gibi.Bide bebek bugün acayip hareketli sabahtan beri
Eğer sancın artarsa nidicard ya da adalat iyi gelecektir.Telaş etme

M mucizemmelegim sen nasıl oldun?Kanaman devam ediyor mu?

M Mrym44 bugün çıkabilirim diyordun galiba?Sen ne durumdasın?

katinaizmir katinaizmir R Renklirenkli İlk defa sancı çıktı tek bir sancı olunca vermedi sanırım bilemiyorum. Anladığım kadarıyla devam eder ve artarsa yatarak tedavi edecek.
Yatırmak yerine, adalat türevi bir ilaç vererek takip edebilirdi. Tek sancıyla yatış garip geldi. Yine de en iyisini onlar bilir, belki bir günlük gözlemle karar vermek istemiş de olabilir.

Ama bugün sanki benimde ara ara kasılmalarım oldu gibi.Bide bebek bugün acayip hareketli sabahtan beri

Canım ben çıktım çok şükür hastaneden evde dinleniyorum

Canım çok sağol. Hoca henüz ö ilaçlardan yazmadı. Alıp kendim başlamalı mıyım sence?

Günaydın merhaba kızlar.
Bişy danışmak istyorum . Ben çok yoğun kanma ile hastaneye kaldrlıp günler sonra serklaj işlemi yaptırıldım. 14. Haftayım dün taburcu oldum . Allhın izniyle şimdilik yatarak geçireceğim. Benim korkum dikiş işlemi olsa bile erken doğum mu yapılır? Bebeğimi kaybetmekten çok kotkuyorum :/5 yıl sonra ilk gebeliğim . Bu konuyla ilgili hiç bilgim yok. Yaşayan var mı benım gibi

Bir artıyor bir azalıyor ben de anlamadım ki canım. Hala hastanedeyim.

Günaydın merhaba kızlar.
Bişy danışmak istyorum . Ben çok yoğun kanma ile hastaneye kaldrlıp günler sonra serklaj işlemi yaptırıldım. 14. Haftayım dün taburcu oldum . Allhın izniyle şimdilik yatarak geçireceğim. Benim korkum dikiş işlemi olsa bile erken doğum mu yapılır? Bebeğimi kaybetmekten çok kotkuyorum :/5 yıl sonra ilk gebeliğim . Bu konuyla ilgili hiç bilgim yok. Yaşayan var mı benım gibi
Çok geçmiş olsun. Kanamam yoğun değildi ama nişana çok benzer bı lekelenmem olmuştu, rahim boyu kısalmış ve hunilesme vardi. 21.haftada serklaj yapıldı, üstelik üzerine ne enfeksiyonlar gecirdim. Kutu kutu antibiyotik kullandım. Şükür 36+4'teyim. Dikiş, yuzdeyuz bir garanti sunmuyor ama çok faydası olduğuna inananlardanim. Sürecin başında endişe yaşıyor olman çok doğal ama lütfen olumsuz düşünme olur mu? Hikayen güzel devam eder inşallah🙏🏻✨Doktor önerilerini dikkate alıp, kendini gözlemleyerek bebislerini kucaklayan çok kişi var.

X