Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Benim iki dk değil ama 5 yada 10 dk bir 60 ve üstü oluyordu sonra durdu ama şükür ama bak iki gündür yoktu bugün hafiften yine hissetmeye başladım gibi kontrol amaçlı hastanedeyim e tabi bide serklaj da var altta bakalım dura bildikleri dursunlar inşallah şu sıkıntılı haftalar bu geçse sağlıkla büyüsünler sen özel hastaneye mi gidiyorsun devlete mi

En son 35 idi 23. Haftada. 2 haftada bir gidiyorum. günde 3 kez progestan haftada bir prolutan
Sağ ol canım benim de 33 mm çıktı 19+3 günde 2 defa progestan alıyorum başka bir şey yok ama kontrole ne zaman gitsem kararsız kaldım ondan sizlere de danışıyorum

Normalde özel muayenesi olan bir perinatoloğa gidiyorum sürekli
Bugün nstye girdiğim yer özel hastane idi
Şeker yüklemesi için gideyim dedim bugün özele başıma bunlar geldi
Fakülte var 30-40 dk uzaklıkta
Ama ben ilk bebeğimi orda kaybettim ve oraya gitmek istemiyorum.
Doktorum her muayenesinde bir sıkıntın olduğu zaman fakülteye gitmem gerektiğini söylüyordu.özele gidip birsürü yatak parası vermemem gerektiğini söylüyor.

Sen nerde yatıyorsun?

Canım benim ikizler tüp bebek normalde Gümüşhane'de yaşıyoruz ama orada imkanlar el vermediği için sadece doğum öncesi değil doğum sonrası için de tam teşekküllü bi hastane olsun istediğimiz için Ankara'ya ailemizin yanına geldik ve bende şehir Hastanesi'nde başladım perinotolojiye 2 haftadır herşey normaldi sadece kontrole geliyordum 2 gün önce sancı da çıkınca yatış yapıldı sanırım doğuma kadar buradayım çünkü arada ufakta olsa sancılar yokluyor bakalım hayırlısıyla durabildikleri kadar dursalar bari

Canım benim ilk gün öyle olmuştu hiç zorlamadım. Kayısı hoşafı falan yaptılar iyice yumuşattıktan sonra yaptım.

Canım merhaba. Kasılma olduğunu nasıl anlıyorsun

Canım merhaba. Kasılma olduğunu nasıl anlıyorsun
Anlamıyorum ben aslında

Dün doktor muayene sırasında karnımın sertliğinden şüphelendi (bende sertliği hissediyordum öncesinde ama yattığım içindir diyordum.Az yürüyünce geçiyordu)

Nst de ağrı probuna taktılar
Ebeler sancın var hissetmiyor musun diyor?Hayır hissetmiyorum onlar bebek hareketi değil mi diyorum

Sonrasında ekranı takip ettim sancım artıkça kasılmaları ayırt ettim
Ama eve geldim dün yine biraz oldu gibi tam ayırt edemiyorum yinede
Şimdi nidilata ve magnezyuma başladık bunlar biraz iyi gelecek sanırım

Ankara’ya gitmekle çok iyi yapmışsın
Şehir hastaneleri bu konuda çok iyi diyorlar
Sancıyı kendin mi hissetmiştin?
Şimdi nasılsın?

Ankara’ya gitmekle çok iyi yapmışsın
Şehir hastaneleri bu konuda çok iyi diyorlar
Sancıyı kendin mi hissetmiştin?
Şimdi nasılsın?
Evet şehir hastaneleri çok iyi çok şükür normal ağrım vardı karnımda belimde hastaneye gelince sancı çıktı ilaçlarla durdurdular şükür şimdi gözetim altındayım

Çok çok geçmiş olsun

Bu iğne sizde de çıkıyor muydu ?

Kızlar günaydın. Benim dün prolutan iğne günümde. Eve geldim tüm iğne dışarı çıkmış
Bende cuma günleri vuruluyorum.
Cuma benimde öyle oldu galiba
Normalde özel hastanenin acilinde vurduruyorum pamuk ıslanmıyor.
Ama cuma günü nst çekilmiştim doğumhanede onlar vurdular.iğnenin girdiğini ve yaktığını hissettim ama pamuk ıslaktı bayağı
Acaba önceden kendi bişeyle mi ıslattı mı?
Ben bi dahakini Çarşamba vurduracağım

Kızlar iğne öncesi ve sonrası alkollü pamuk kullanilir. İğnenin dışarı çıkma ihtimali yok, kas içine yapiliyor.

Canım çıkınca anlıyorsun orası yağlı yağlı oluyor. Benim çamaşırıma bile geçmiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…