Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Canım benimkiler biri kız diğeri erkek 1 kg civarındadır ama en önemlisi çok şükür bugün 27 haftaya geldik sağlıkla kucağımıza alırız inş seninkilerin durumu nasıl
Maşallah 🧿🧿
Benim bir tane o da erkek
Kaybettiğim 3 bebeğimden 2 si de erkekti
(Biri 8 haftalıkken kalbi durmuştu onun cinsiyetini bilmiyoruz tabi)

Şöyle kendi doktoruma 18 temmuzda gittim
O zaman 24+4 tüm 700 gr su.
Cuma başka doktora gittim o zaman 26+1 dim 1053 gr dedi
O kadar büyümüş olamaz sanki
Diğer kontrolümde 27+5 olacağım inşallah 🙏🤲

Maşallah 🧿🧿
Benim bir tane o da erkek
Kaybettiğim 3 bebeğimden 2 si de erkekti
(Biri 8 haftalıkken kalbi durmuştu onun cinsiyetini bilmiyoruz tabi)

Şöyle kendi doktoruma 18 temmuzda gittim
O zaman 24+4 tüm 700 gr su.
Cuma başka doktora gittim o zaman 26+1 dim 1053 gr dedi
O kadar büyümüş olamaz sanki
Diğer kontrolümde 27+5 olacağım inşallah 🙏🤲
Oy maşallah. 32 yi bi geçseler rahat edicez sanki

M Mekap şimdiye kadar 30 kez proluton yapılmıştır hiç yaşamadım canım.
Ama hep bastırırım, kalkıp yürümeye başlayınca bile 1 dakikaya kadar baskı uyguluyorum.
Belki böyle bi şey olmuş olabilir

Aynen öyle ikinci gün fena acıyor. Bı de ne kadar derin kasa uygulanirsa o kadar çok acıyor, bazen bele yakın vurdular o zmn çok acımıyordu
Derine vurur musunuz dediğimde işimize karışma der gibi göz devirip gavur gibi vuruyorlar. O yüzden ben ses etmiyorum artık. Ama yanımda yeşil uçlu iğne taşıyorum daha kolay çekiliyor enjeksiyona diye.

Tetanoz aşısı oldunuz mu kızlar olduktan sonra bebekte herhangi bir kasılma sıkıntı yaşandı mı çok tereddütlüyüm olsam mı diye 😕

Tetanoz aşısı oldunuz mu kızlar olduktan sonra bebekte herhangi bir kasılma sıkıntı yaşandı mı çok tereddütlüyüm olsam mı diye 😕
Merhaba ben iki doz oldum, olmadan önce enfeksiyon var mı diye idrar tahlili ve crp baktırdım.Acile idrarda yanma hissediyorum diyerek baktirmistim. Aktif enfeksiyon varken biraz ertelenmişti. İki dozda da sorun yaşamadım hafif kol ağrısı oldu, kasılmaya sebep olmadı. Sadece ikinci dozda iki gün bebek hareketleri azaldı, eğer olursa endişe etme diye yazmak istedim.

Merhaba ben iki doz oldum, olmadan önce enfeksiyon var mı diye idrar tahlili ve crp baktırdım.Acile idrarda yanma hissediyorum diyerek baktirmistim. Aktif enfeksiyon varken biraz ertelenmişti. İki dozda da sorun yaşamadım hafif kol ağrısı oldu, kasılmaya sebep olmadı. Sadece ikinci dozda iki gün bebek hareketleri azaldı, eğer olursa endişe etme diye yazmak istedim.
Çok teşekkür ederim kasılmaya sebep olmadığı sürece hiç sıkıntı değil ağrısı sızısı sabah sizin mesajınızı görünce gittim oldum kan ve idrar için örnek verdim ama tabi enfeksiyon varsa da bilemem inşallah yoktur🙏

Çok teşekkür ederim kasılmaya sebep olmadığı sürece hiç sıkıntı değil ağrısı sızısı sabah sizin mesajınızı görünce gittim oldum kan ve idrar için örnek verdim ama tabi enfeksiyon varsa da bilemem inşallah yoktur🙏
Ben çok çektim idrar yolu enfeksiyonundan o yüzden hep baktırın diyorum, tedbirli olmak iyidir. Bağışıklığı baskılayan bişey çünkü, en fazla bir hafta ertelenir aşı.. Doktorum sadece buna özen göstermemi istemişti,, enfeksiyon varken aşıyı ertele gibi

Ben çok çektim idrar yolu enfeksiyonundan o yüzden hep baktırın diyorum, tedbirli olmak iyidir. Bağışıklığı baskılayan bişey çünkü, en fazla bir hafta ertelenir aşı.. Doktorum sadece buna özen göstermemi istemişti,, enfeksiyon varken aşıyı ertele gibi
Geçmiş olsun sizin de mi öle oldu ya. Ben ne zmn hamile kalsam bu idrar yolu enfeksiyonu beni mahvediyor . Ayda bi kez oluyorum heralde rutin. Hemen artıyor lokositler. İki haftada bir tahlil veriyorum.

Olmayayım diye bol bol su içiyorum çok dikkat ediyorum her ay tahlil veriyorum canım şu ana kadar blr şey çıkmadı inşallah çıkmaz 🥰

Geçmiş olsun sizin de mi öle oldu ya. Ben ne zmn hamile kalsam bu idrar yolu enfeksiyonu beni mahvediyor . Ayda bi kez oluyorum heralde rutin. Hemen artıyor lokositler. İki haftada bir tahlil veriyorum.
Teşekkür ederim size de geçmiş olsun, 18. haftadan bu yana çekiyorum malesef, kaç kutu ilaç içtim saymadım. Bütün önlemleri almama rağmen tekrarlıyor malesef, ilaçlar vajina florasını bozuyor sonra onu toparlamaya çalışıyoruz. Ben de her hafta kültür veriyordum, üreme olmadığı için tedavi baslayamadigimiz zamanlar oldu, sonra bı lab. buldum onunla devam ediyordum, sonuç almıştım. Şimdi uçuk bir zam yaptı sadece kültür 340 TL istedi. Son tahlili başka bı yere verdim temiz çıktı ama ben pek öyle hissedemiyorum. Şimdilik bol su, ütüye devam.. Uğraşan herkesin Allah yardımcısı olsun.

Teşekkür ederim size de geçmiş olsun, 18. haftadan bu yana çekiyorum malesef, kaç kutu ilaç içtim saymadım. Bütün önlemleri almama rağmen tekrarlıyor malesef, ilaçlar vajina florasını bozuyor sonra onu toparlamaya çalışıyoruz. Ben de her hafta kültür veriyordum, üreme olmadığı için tedavi baslayamadigimiz zamanlar oldu, sonra bı lab. buldum onunla devam ediyordum, sonuç almıştım. Şimdi uçuk bir zam yaptı sadece kültür 340 TL istedi. Son tahlili başka bı yere verdim temiz çıktı ama ben pek öyle hissedemiyorum. Şimdilik bol su, ütüye devam.. Uğraşan herkesin Allah yardımcısı olsun.
İlaç konusunda rahat ol. Bende de üreme olan bi bakteri çıktı oğluma hamileyken. Kaç kutu ilaç içtim valla. Tabiki korktum ama sağ Salim vaktinde doğdu şükür. Şimdi yine başladım ufaktan ama muhtemelen dikişten sonra artar yine . Enfeksıyon kötü bi şey ama neyseki çaresi var. Valla zaten haftan ilerlemiş. 340 değil 640 da olsa içinin sindiği yerde yaptır tahlilini. Parayla olan herseyi bi süre zorlansan bile halledebilirsin. Yeter ki sağlıkla doğsun ve sen de sağlıklı ol

X