- 21 Haziran 2009
- 2.839
- 3.289
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #107.641
Moral çok önemli aslında bunu bilmeme rağmen hala ağlıyorum. Biliyorum yalnız değilim ama kötü senaryolar geçip duruyor aklımdan, Allahım onlari bize bağışlasın sağlıkla ve zamanında gelsinler, dünden beri dua ediyorumCanım hiç moralini bozma insan ilk bir duyunca o şokla morali çok bozuluyor. Burda hepimiz serklajliyiz bana 15.haftda atılmıştı.sende sağlıkla atlatırsın İnşallah merak etme.
Hiç endişe etmeyin hala bi şanşiniz var serklajdan sonrada yuksek ihtimalle miadina ulasir gebeliginiz. Ben bundan oncekinde de bu gebeligim de de sifir rahim agzi sadece dikişle goturuyorum. 2 yasindaki kizimdan dolayi oyle cok yatamiyorum da. Ayaklariniz yuksekde wc disi kalkmayin dikise kadar. Dikis sonrasida gerekli ilaclarla yatarak devam edin..insallah sag salim kavusuruz hepimizMerhaba kızlar, dün kahverengi lekelenme sonrası bugün kontrole gittim. Rahim boyu 23.7 mm ölçüldü. İğne yapıldı ve adalat verildi, bir hafta sonra kontrolüm var ardından serklaj yapılacakmış. Sabahtan beri moralim sıfır, Allah hepimizi sağlıkla zamanında kavuştursun yavrularımıza
O kötü senaryolar hepimizin aklından geciyor emin ol.kotu düşünüyoruz diye öyle olacak anlamına gelmez.Allaha emanet yavrularımız. Neyse ki farkedilmis. Benim daha önce kaybım var farkedilmemisti.Moral çok önemli aslında bunu bilmeme rağmen hala ağlıyorum. Biliyorum yalnız değilim ama kötü senaryolar geçip duruyor aklımdan, Allahım onlari bize bağışlasın sağlıkla ve zamanında gelsinler, dünden beri dua ediyorum
Allah size de kolaylık versin, evet yemek yemek ve WC dışı kalkmam yasak. Eşim evden çalışıyor en büyük şansım o. Şu an bir idrar yolu enfeksiyonum da var, zaten yüksek ihtimalle o sebep olmuş bu duruma. Umarım o da geçer bu hafta ve serklaj başarılı olur. Zamanında ve sağlıkla gelsin minikler de katlaniriz hepsineHiç endişe etmeyin hala bi şanşiniz var serklajdan sonrada yuksek ihtimalle miadina ulasir gebeliginiz. Ben bundan oncekinde de bu gebeligim de de sifir rahim agzi sadece dikişle goturuyorum. 2 yasindaki kizimdan dolayi oyle cok yatamiyorum da. Ayaklariniz yuksekde wc disi kalkmayin dikise kadar. Dikis sonrasida gerekli ilaclarla yatarak devam edin..insallah sag salim kavusuruz hepimiz
Ah hiç bilmediğimiz şeyler var, hiç tecrübe etmek durumunda kalmasaydik keşke. Benim idrar yolu enfeksiyonum vardı, ilaç tedavisinden iki hafta sonra tekrarladı. İlk kultur testi kayboldu, diğeri de 3. günde çıktı aslında bu testler sonuçlanana kadar da monurol kullandım. O da tam fayda sağlamadı, çok ağrım, kasilmam oldu bazen 5 bazen 10 dkda bir.Bu kasılmalar ve enfeksiyon sebep olmuş, karından bakıldıginda normaldi değerim, en son lekelenme olunca alttan muayene ile kisaldigi görüldü. Yani demem o ki, çok kosturdum, acile ve iki farklı doktora gitmeme rağmen görülmedi, kanama olmasa hala farkinda olmayacaktım. Allah'ım inşallah sağlıkla kucağımıza almayı nasip ederO kötü senaryolar hepimizin aklından geciyor emin ol.kotu düşünüyoruz diye öyle olacak anlamına gelmez.Allaha emanet yavrularımız. Neyse ki farkedilmis. Benim daha önce kaybım var farkedilmemisti.
İdrar yolu enfeksiyonlari da sebep olabiliyor evet ama genellikle dogustan da oluyor bu sorun, benim 3 kaybim oldu ve benim israrimla bulunmasina ragmen dikiş iyi degildi kasilmalar icinde ilac verilmedi istememe rağmen.. dikişinizi iyi bi doktora attirin kasilmalar icin mutlaka ilac destegi ve magnezyum alinAllah size de kolaylık versin, evet yemek yemek ve WC dışı kalkmam yasak. Eşim evden çalışıyor en büyük şansım o. Şu an bir idrar yolu enfeksiyonum da var, zaten yüksek ihtimalle o sebep olmuş bu duruma. Umarım o da geçer bu hafta ve serklaj başarılı olur. Zamanında ve sağlıkla gelsin minikler de katlaniriz hepsine
Anladım, ilk gebeliğim doktorum bu şekilde yorumlamisti. Proluton iğne haftada bir, sabah akşam adalat ve progestan kullanıyorum. genel ağrılar için magnezyum da kullanıyordum ama adalat yazınca magnezyumu kesmemi istedi. Kendisini uzun yıllardır tanıyorum, genelde sağlık personelleri gidiyor tecrübesi var bu konuda da, dilerim her şey yolunda gidecekİdrar yolu enfeksiyonlari da sebep olabiliyor evet ama genellikle dogustan da oluyor bu sorun, benim 3 kaybim oldu ve benim israrimla bulunmasina ragmen dikiş iyi degildi kasilmalar icinde ilac verilmedi istememe rağmen.. dikişinizi iyi bi doktora attirin kasilmalar icin mutlaka ilac destegi ve magnezyum alin
Bana sadece progesteron verdi sabah akşam.sonradan kas ağrıları için magnezyum.herhalde benim kasilmam olmadigi için vermedi diğerlerini.Anladım, ilk gebeliğim doktorum bu şekilde yorumlamisti. Proluton iğne haftada bir, sabah akşam adalat ve progestan kullanıyorum. genel ağrılar için magnezyum da kullanıyordum ama adalat yazınca magnezyumu kesmemi istedi. Kendisini uzun yıllardır tanıyorum, genelde sağlık personelleri gidiyor tecrübesi var bu konuda da, dilerim her şey yolunda gidecek
İnsallah şifa olsun kullandiginiz ilaçlarAnladım, ilk gebeliğim doktorum bu şekilde yorumlamisti. Proluton iğne haftada bir, sabah akşam adalat ve progestan kullanıyorum. genel ağrılar için magnezyum da kullanıyordum ama adalat yazınca magnezyumu kesmemi istedi. Kendisini uzun yıllardır tanıyorum, genelde sağlık personelleri gidiyor tecrübesi var bu konuda da, dilerim her şey yolunda gidecek
Aynen öyle benim kasılmalarım bir haftadir vardı, parol, magnezyum ve progestanla idare etmeye çalışıyordum. Rahmin rahatlaması onemliymisBana sadece progesteron verdi sabah akşam.sonradan kas ağrıları için magnezyum.herhalde benim kasilmam olmadigi için vermedi diğerlerini.
Amin inşallah,ilk şoktan sonra bugün daha da iyiyim. onun hareketlerini hissettikce moralim daha da yerine geliyor. Birlikte başarıcaz inşallah Allah'ın izniyleİnsallah şifa olsun kullandiginiz ilaçlarmoral cok onemli kendinize bebeginize guvenin
Benimde erken doğum riskim vardı 33. Haftada doğum yaptım ama kasılmalarım oluyordu yani ağrı hissediyordum aynı korkuları bende sürekli yaşadımKizlar merhaba. 26 haftalik gebeyim servikal yetmezlikten erken dogum riskim var. Doktor beni biraz korkuttu, İnternet'te de kötü şeyler okudum. Ağrısız sizisiz dogum yapanlar oluyormuş psikolojim çok bozuldu. Her dk acaba şuan doğuruyor muyum diye kendimi dinliyorum. Ağrısız dogum dedikleri için wcde bile bebek o an doğar diye korkuyorum. Cidden hiç hissetmeden birden bebek mi çıkıyor yardımcı olursanız çok sevinirim
Canım bende 39 yaşındayım karından yapılan ölçümde 32 ölmüştü doktorum. Perinotolaga gittim oda karından 40 ölçtü yani karından yapılan ölçümler yanıltıcı olabiliyor. Bana dikiş atilma nedeni 12.haftada alttan yapılan muaneye de rahim ağzında yumuşama olduğu içindi.Merhaba 13. Haftada rahim ağzım karından 34 mm ölçüldü. Bu bana biraz düşük geldi, doktor bir şey söylemedi. Daha önce hpv yüzünden leep ameliyatı olmuştum ve 40 yaşındayım şu an. Şu an rahim ağzı değerlendirmesi içim erken mi yoksa bu hafta uzunluğuna göre bir önlem alınabilir mi ?
Canım bu kasılmaları nasıl anlıyorsun.benim de ara ara ağrılarım oluyor kısa sureli.kasilma mi diyorum acaba.Benimde erken doğum riskim vardı 33. Haftada doğum yaptım ama kasılmalarım oluyordu yani ağrı hissediyordum aynı korkuları bende sürekli yaşadım
Karnım aşırı sertleşiyordu ve bir tarafa dönerken ağrı oluyordu karındaki sertleşmeyi özellikle doktora sormuştum ağrı olmasa da kasılma demişti yani ağrı olmasa ve karnında sertleşme olursa o da kasılma demekmişCanım bu kasılmaları nasıl anlıyorsun.benim de ara ara ağrılarım oluyor kısa sureli.kasilma mi diyorum acaba.
Ama şöyle birşey var benim 24. Haftada rahim ağzı uzunluğu 2.5 cm ydi vajinal ultrason Nil’e yapmadı doktor doğumu tetikler diye belki daha da kısaydıCanım bu kasılmaları nasıl anlıyorsun.benim de ara ara ağrılarım oluyor kısa sureli.kasilma mi diyorum acaba.
Selam canımCanım bende 39 yaşındayım karından yapılan ölçümde 32 ölmüştü doktorum. Perinotolaga gittim oda karından 40 ölçtü yani karından yapılan ölçümler yanıltıcı olabiliyor. Bana dikiş atilma nedeni 12.haftada alttan yapılan muaneye de rahim ağzında yumuşama olduğu içindi.
Bu arada 32 banada düşük gelmişti doktor bana normal dedi. Eğer daha riskli bir ölçü cikasaydi sana alttan bakardı.oyuzden bence durumunda sıkıntılı bir durum yok.
Bu arada 25mm olunca dikis atılıyor bu ölçüde benim gibi rahim ağzında yumuşama falan yoksa zaten dikiş atmazlar.birde benim daha önce de kaybım var oyuzden 12.haftada alttan bakıldı.
Merhaba, rahim boyunuz cok iyi. Genelde bu haftalar da yetmezlik tanisi konduysa kesin dikiş atiliyor ama daha once kayip yoksa yakin takip edilip ona gore mudehale ediliyor. 22. Haftaya kadar atiyolar genelde dikişi, yada ilaç tedavisi uygulaniyor. Her kontrol de mutlaka serviks uzunlugunuzu sorun, cunku doktorlar atliyolar bakmiyorlar.Merhaba 13. Haftada rahim ağzım karından 34 mm ölçüldü. Bu bana biraz düşük geldi, doktor bir şey söylemedi. Daha önce hpv yüzünden leep ameliyatı olmuştum ve 40 yaşındayım şu an. Şu an rahim ağzı değerlendirmesi içim erken mi yoksa bu hafta uzunluğuna göre bir önlem alınabilir mi ?