Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Canım bu kasılmaları nasıl anlıyorsun.benim de ara ara ağrılarım oluyor kısa sureli.kasilma mi diyorum acaba.
Karniniz yumruk gibi bi tarafa yamuluyorsa bu sirada genelde nefes darligida yaşaniyor. Bazilari ağrili bazilari agrisiz oluyor. Duzenli olmasi tehlikeli

Arkadaşlar günde 3 nidicard içiyorum içtikten sonra yüzümde şişme oluyor hafif bulanık görüyorum normalmi bunlar sizdede oluyormu 24 haftalık,gün geçmiyorki yeni bi yan etkisi çıkmasın😔
Evet sirf bu kasilma ilaclari yuzunden bende miyop oldum bir metre ileriyi goremiyorum. Yan etkilerinde gormede bulaniklik vardi hatirliyorum ama şişmeyi bilmiyorum insallah normaldir hersey 🤲

Evet sirf bu kasilma ilaclari yuzunden bende miyop oldum bir metre ileriyi goremiyorum. Yan etkilerinde gormede bulaniklik vardi hatirliyorum ama şişmeyi bilmiyorum insallah normaldir hersey 🤲
Siz doktora sordunuz mu normal mi dedi bulanık görmeye yazdınız büyük ihtimalle ama unuttum kaç haftalıkken başladın hepmi yaptı baştan beri bulanıklık

Karnım aşırı sertleşiyordu ve bir tarafa dönerken ağrı oluyordu karındaki sertleşmeyi özellikle doktora sormuştum ağrı olmasa da kasılma demişti yani ağrı olmasa ve karnında sertleşme olursa o da kasılma demekmiş
Benimde karnım sertlesiyor ama bu sertleşme daha çok yemeği çok yiyince yada bazen az su içsem bile karnım setlesiyor.nefesimi kesiyor. Oyuzden anlamıyorum midem denmi rahatsız oluyorum yoksa gerçekten kasılma mi oluyor.ultrason muayenesinde anlaşılıyor mu acaba.

Karniniz yumruk gibi bi tarafa yamuluyorsa bu sirada genelde nefes darligida yaşaniyor. Bazilari ağrili bazilari agrisiz oluyor. Duzenli olmasi tehlikeli
Karnım yumruk gibi bir tafafa toplanmiyor.ama karnım setlesince nefesim darlaniyor.hiç ağrı olmuyor. Kasılma hiç aklıma gelmemişti. Çünkü genelde yemekten sonra yada bazen az bir şu içince oluyordu. Yarın doktora soracam kontrolüm var

Peki bu bahsettiğiniz şey kısa surelimi mesela nekadar sürüyor.

Benimde karnım sertlesiyor ama bu sertleşme daha çok yemeği çok yiyince yada bazen az su içsem bile karnım setlesiyor.nefesimi kesiyor. Oyuzden anlamıyorum midem denmi rahatsız oluyorum yoksa gerçekten kasılma mi oluyor.ultrason muayenesinde anlaşılıyor mu acaba.
Aynen benimde o şekilde oluyordu kasılma dddi doktor tansiyon ilacı vermişti günde iki kere onu kullanıyordum

Benimde ilk sertleşmeyle başladı özellikle akşamları oluyordu çok yemişimde sığınamıyırmuşum gibi oluyordu sonra arttı yumurta gibi toplandı,ultrason da belli olmuyor sertleşme yumurta gibi olup ultrason a denk gelirse ancak öyle fark ediliyor

Benimde ilk sertleşmeyle başladı özellikle akşamları oluyordu çok yemişimde sığınamıyırmuşum gibi oluyordu sonra arttı yumurta gibi toplandı,ultrason da belli olmuyor sertleşme yumurta gibi olup ultrason a denk gelirse ancak öyle fark ediliyor
Evet özellikle akşamları.peki bu kasılmalar tehlikeli mi.

Merhaba, rahim boyunuz cok iyi. Genelde bu haftalar da yetmezlik tanisi konduysa kesin dikiş atiliyor ama daha once kayip yoksa yakin takip edilip ona gore mudehale ediliyor. 22. Haftaya kadar atiyolar genelde dikişi, yada ilaç tedavisi uygulaniyor. Her kontrol de mutlaka serviks uzunlugunuzu sorun, cunku doktorlar atliyolar bakmiyorlar.
Selamlar
Ben bu haftalarda hep 4 cm li gördüm rahim ağzı uzunluğunu. Hafta ilerledikçe kısalma gibi bir sey olmuyor mu ?

Canım nekadar sürüyordu bu kasılma
Ama cnm benim erken doğum olmasının başka nedenleri de olabilir ben ikinüç kere aşırı kabana yaşadım hastaneye yattım parça şeklinde kanamalar oluyordu sonra kanama alamı oluştu doktor düşük riski var dedi ciğer geliştirici ve proluton ilaçları kullandım hep hiç kalkmadan yattım ve rahim uzunluğu da kısaydı

Ben de Adalat kullanıyorum dün öğleden beri kasılmalar azaldı ama sanki arada sertleşiyor gibi karnım, ilaçlar ne kadar sürede etki ediyor
Ben de onu kullandım ama yine de oluyordu ama şöylede birsey var kasılma olması erken doğum olacak anlamına gelmiyor zaten belli bir haftadan sonra vücut hazırlanıyormuş o şekilde

X