Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Belki seninki farklıdır doktora bir görüşebilirsin cnm için rahat etmiyorsa ben WC ye gitmeye bile korkuyordum
Yarın randevum var soracam mutlaka ben mide şişkinliği diye düşünmüştüm. Çünkü kasılmalar kısa süreli sertlikler ama benim karnım belkide bir saat öyle sert kalıyor. Dolanıyorum evde rahat etmek için

Benim sürekli değildi canım sertleşiyor hemen geçiyordu aynen sorabilirsin seninki farklı olabilir hamilelik gerçekten çok farklı bir süreç bir de sıkıntılı geçirenler için umarım zamanında doğum yaparsınız zaten dikişiniz de varmış

Evet dikişim var ama dikiş erken doğumun onu e geçmiyor dedi doktorum rahim ağzı yetmezliklerimde dikiş fayda sağlıyormuş. Dikişte olsa suyun gelebiliyormus. Allah'a emenet ben elimden gelen özeni gösteriyorum İnşallah sağlıkla zamanında kucağıma alabilirim

Evet dikişim var ama dikiş erken doğumun onu e geçmiyor dedi doktorum rahim ağzı yetmezliklerimde dikiş fayda sağlıyormuş. Dikişte olsa suyun gelebiliyormus. Allah'a emenet ben elimden gelen özeni gösteriyorum İnşallah sağlıkla zamanında kucağıma

Yani sonuçta elinden geleni yapıyorsun bende sürekli yattım hiç kalkmadım psikolojik olarak çok zor bir süreçti duş bile almak istemiyordum

Siz doktora sordunuz mu normal mi dedi bulanık görmeye yazdınız büyük ihtimalle ama unuttum kaç haftalıkken başladın hepmi yaptı baştan beri bulanıklık
2. Gebeliğim de prepar verdiler damardan sabah dogum yaptim, ve uzagi goremedigimi o an fark ettim. Sonrasinda ki hamileliklerde bu adalat nidilat kullandikca gozlerim ilerledi simdi 2 numara gozluk kullaniyorum. Doktora sormadim ama göz doktoruna dedigimde bazi ilaclar gozdeki kaslarida gevsetir oyle olmus sanada dedi. Dikise kadar normal, dikisten sinra hep yattim. İlacada dikişten sonra hemen basladim

5-10 saniyelik birsey oluyor bende ama kisiye gore suresi degisirmi bilmem, yasadiginiz sey kasilma sizinde dikkat edin ne aralikla geldigine gunde 5 e kadar oluyor bende

Selamlar
Ben bu haftalarda hep 4 cm li gördüm rahim ağzı uzunluğunu. Hafta ilerledikçe kısalma gibi bir sey olmuyor mu ?
Hafta ilerleyip bebek agirlastikca kisalabiliyor ama bu bizim hastaligimizda oluyor. Mesela 3 cm olup sabit kalan da cok bunu surekli olcturmeniz lazim. Benim ilk zamanlar 3.8 gordugumde oldu suan yine rahim boyum kalmadi

Hafta ilerleyip bebek agirlastikca kisalabiliyor ama bu bizim hastaligimizda oluyor. Mesela 3 cm olup sabit kalan da cok bunu surekli olcturmeniz lazim. Benim ilk zamanlar 3.8 gordugumde oldu suan yine rahim boyum kalmadi
Anladım. İnşallah kalan haftaları sorunsuz geçirir ve bebeğinizi kucağınıza alırsınız. Bu haftadan sonra serklaj olmuyor mu. Ben bu forumda kısalıp sonra uzayan da okumuştum. İnşallah sizin de öyle olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…