Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Benim 14. Haftada rahimde açılma oldu kese dışarı çıktı gayet rahat görünüyordu. Sağolsun doktorum sıkıntısız dikişini attı. Ama mesleğim boyunca bu yaşadıklarını hiç karşılaşmadım. Her an suyun gelebilir yada sancın olabilir hiç ümidim yok demişti. 30. Haftaya geldim full yatarak. Doktorlar en kötüsünü söylüyor herşeye hazırlamak için moralini bozma allahın izniyle bişey olmaz 2 hafta sonra zaten yaşam sınırını geçiyorsun 28. Haftadan sonra doğsa bile %95 yaşama şansı var.

Ne kadar zor şeyler yaşamışsıniz. Maşallah bu haftaya kadar gelebilmek cidden mucize. İnşallah sağ salim kucağımıza alırız bebeklerimizi

Ne kadar zor şeyler yaşamışsıniz. Maşallah bu haftaya kadar gelebilmek cidden mucize. İnşallah sağ salim kucağımıza alırız bebeklerimizi

İnş inş sağlıkla kucağımıza alacağımız p günleri de göreceğiz inş sonra bu yaşadıklarımızın hepsini unutturacak bize güzel yavrularımız

Sürekli yatıyor musunuz peki hiç kalkmadan? Dikiş atılmış olmasına rağmen yatiliyo mu yani

Evet sadece lababoya kalkıyorum. Genelde yatılmıyor ama benm rahim baya sıkıntılıydı üzerine açılma falanda olunca yatmak zorunda kaldım.

Sizin kisalmaniz kac mm peki? Bide kac haftaliksiniz?
En son 20 hafta civari olctugun de 35 mm demişti gecen haftaki kontrolde sadece iyi durum da dedi, şuan 25+0 haftalik.

Ama bundan önce ki gebeligimde rahim boyum 0 dı sadece dikişim tutuyordu daha onceki msjlarimdan da okuyabilirsin, cok cok zor bi sureç gecirmiştim, hiç umudum yokken 36+5 de sağlikla planli dogum yaptim. Tavsiyem ayaklarin hava da yatman ve haftan cok ileri degilse bi an once dikiş attirman sağlikla kavuşalim inşallah

Arkadaşlar bugün bana dikiş atıldı 21+2 deyim çok ağrım vardı aşırı sonrası parol serum ve endol fitil verdiler şimdi de ağrım var hala normal mi bu ağrılar sizlerdede oldumu bide kanama var tabi avuç içi kadar sizlerde neler olmuştu tecrübelerinizi paylaşırmısınız nelere dikkat etmem lazım

Kızlar normal doğum yapan var mı aranızda. Doktorumla bugün konuştum normal doğumu çok istediğimi söyledim. Doktor eğer istersen sancın falan tutarsa dikişi alıp doğumu bekleyebiliriz ama rahimde zaten sıkıntı olduğu için daha kötü olabilir dedi. Yani bana bıraktı

Ağrı normal bir kaç gün sürüyor. Sürekli ağrı kesici yapıyorlardı. Kanama da normal canım. Geçmiş olsun umarım sıkıntısız atlatırsın bu süreci.

Ne kızlar birde endolü benim doktor vermiyor adalat nidilat tarzı bişeyde vermedi sizler kullanıyormusunuz dikili a onardı ha bağı ilaçları kullanıyorsun kullanıyorsunuz

Insallah sağ salim kavuşuruz. Umarım bu gebeligin daha kolay gecer bugün doktor kontrolüm vardı 32 mm olarak olctu düzelme var dedi. 26+3 haftalığım ama artık yatmamam gerektigini söyledi kalabilirsin dedi. Rahim ağzı biraz düzelmiş bu sefer de suyunda azalma var dedi 11 cmmis 15 16 olması gerekiyormuş

Cok teşekkur ederim rahim boyun çok güzel ama yinede dikkatli ol hayatını tempolu yaşama, ufak tefek işlerini yap uzan, sonra zaten hic yatma imkanimiz olmayacak
Endol almişmiydin bu kisalma surecinde genelde o suyu azaltiyor. Ama havuç suyunun arttirdigini okumustum. Benimde gebeliğim de su sizintim vardi 5 cm di sanirim kilo almasinj gelisimini etkiliyor ama seninki daha korkulcak durumda değil düzelir

Ne kızlar birde endolü benim doktor vermiyor adalat nidilat tarzı bişeyde vermedi sizler kullanıyormusunuz dikili a onardı ha bağı ilaçları kullanıyorsun kullanıyorsunuz
Endol çok mecbur kalinmadikca herkese verilmiyor yan etkileri bebekte cok fazla diye. Adalati kizim da kullandim kasilmalarim hep sürdü. Bunda nidilati kullanmak da israrci oldum gunde bir iki ancak kasiliyor çok iyi geldi bana. Bazi dr. Vermiyor bu ilaclari ama sonra yaşananlarin sorumlulugunu da almiyor. Magnezyum bile vermeyen doktorlar yuzunden cahillik edip uc bebek kaybettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…