- 2 Eylül 2021
- 60
- 26
- 30
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #107.581
Doktor size agda konusunda bisey dedi mi peki yaptiriyormusunuz?Kısalma tespit edilmedi rahim ağzında yumuşama var dedi ilerde bebeği rahim taşımaz dedi oyuzden atıldı dikiş.
Rahim agzi yetmezliği olanlar agda yaptirabiliyor mu peki? Doktoruma sormadım daha ama sizler nasıl buldunuz cozumu
Kizlar merhaba. 26 haftalik gebeyim servikal yetmezlikten erken dogum riskim var. Doktor beni biraz korkuttu, İnternet'te de kötü şeyler okudum. Ağrısız sizisiz dogum yapanlar oluyormuş psikolojim çok bozuldu. Her dk acaba şuan doğuruyor muyum diye kendimi dinliyorum. Ağrısız dogum dedikleri için wcde bile bebek o an doğar diye korkuyorum. Cidden hiç hissetmeden birden bebek mi çıkıyor yardımcı olursanız çok sevinirim
Benim 14. Haftada rahimde açılma oldu kese dışarı çıktı gayet rahat görünüyordu. Sağolsun doktorum sıkıntısız dikişini attı. Ama mesleğim boyunca bu yaşadıklarını hiç karşılaşmadım. Her an suyun gelebilir yada sancın olabilir hiç ümidim yok demişti. 30. Haftaya geldim full yatarak. Doktorlar en kötüsünü söylüyor herşeye hazırlamak için moralini bozma allahın izniyle bişey olmaz 2 hafta sonra zaten yaşam sınırını geçiyorsun 28. Haftadan sonra doğsa bile %95 yaşama m
Benim 14. Haftada rahimde açılma oldu kese dışarı çıktı gayet rahat görünüyordu. Sağolsun doktorum sıkıntısız dikişini attı. Ama mesleğim boyunca bu yaşadıklarını hiç karşılaşmadım. Her an suyun gelebilir yada sancın olabilir hiç ümidim yok demişti. 30. Haftaya geldim full yatarak. Doktorlar en kötüsünü söylüyor herşeye hazırlamak için moralini bozma allahın izniyle bişey olmaz 2 hafta sonra zaten yaşam sınırını geçiyorsun 28. Haftadan sonra doğsa bile %95 yaşama
Benim 14. Haftada rahimde açılma oldu kese dışarı çıktı gayet rahat görünüyordu. Sağolsun doktorum sıkıntısız dikişini attı. Ama mesleğim boyunca bu yaşadıklarını hiç karşılaşmadım. Her an suyun gelebilir yada sancın olabilir hiç ümidim yok demişti. 30. Haftaya geldim full yatarak. Doktorlar en kötüsünü söylüyor herşeye hazırlamak için moralini bozma allahın izniyle bişey olmaz 2 hafta sonra zaten yaşam sınırını geçiyorsun 28. Haftadan sonra doğsa bile %95 yaşama şansı var.
Ne kadar zor şeyler yaşamışsıniz. Maşallah bu haftaya kadar gelebilmek cidden mucize. İnşallah sağ salim kucağımıza alırız bebeklerimiziBenim 14. Haftada rahimde açılma oldu kese dışarı çıktı gayet rahat görünüyordu. Sağolsun doktorum sıkıntısız dikişini attı. Ama mesleğim boyunca bu yaşadıklarını hiç karşılaşmadım. Her an suyun gelebilir yada sancın olabilir hiç ümidim yok demişti. 30. Haftaya geldim full yatarak. Doktorlar en kötüsünü söylüyor herşeye hazırlamak için moralini bozma allahın izniyle bişey olmaz 2 hafta sonra zaten yaşam sınırını geçiyorsun 28. Haftadan sonra doğsa bile %95 yaşama şansı var.
Ne kadar zor şeyler yaşamışsıniz. Maşallah bu haftaya kadar gelebilmek cidden mucize. İnşallah sağ salim kucağımıza alırız bebeklerimizi
Sürekli yatıyor musunuz peki hiç kalkmadan? Dikiş atılmış olmasına rağmen yatiliyo mu yaniİnş inş sağlıkla kucağımıza alacağımız p günleri de göreceğiz inşsonra bu yaşadıklarımızın hepsini unutturacak bize güzel yavrularımız
Sürekli yatıyor musunuz peki hiç kalkmadan? Dikiş atılmış olmasına rağmen yatiliyo mu yani
Anladım. Çok geçmiş olsunEvet sadece lababoya kalkıyorum. Genelde yatılmıyor ama benm rahim baya sıkıntılıydı üzerine açılma falanda olunca yatmak zorunda kaldım.
Ağda kasılmayı tetikleyebilir diye benim doktorum jileti onerdi hep oyle yaptim. Her duşta üstünden bi geçiyorum hizlicaRahim agzi yetmezliği olanlar agda yaptirabiliyor mu peki? Doktoruma sormadım daha ama sizler nasıl buldunuz cozumu
Sizin kisalmaniz kac mm peki? Bide kac haftaliksiniz?Ağda kasılmayı tetikleyebilir diye benim doktorum jileti onerdi hep oyle yaptim. Her duşta üstünden bi geçiyorum hizlica
En son 20 hafta civari olctugun de 35 mm demişti gecen haftaki kontrolde sadece iyi durum da dedi, şuan 25+0 haftalik.Sizin kisalmaniz kac mm peki? Bide kac haftaliksiniz?
Arkadaşlar bugün bana dikiş atıldı 21+2 deyim çok ağrım vardı aşırı sonrası parol serum ve endol fitil verdiler şimdi de ağrım var hala normal mi bu ağrılar sizlerdede oldumu bide kanama var tabi avuç içi kadar sizlerde neler olmuştu tecrübelerinizi paylaşırmısınız nelere dikkat etmem lazım
Çok teşekkür ederim çok sağolunAğrı normal bir kaç gün sürüyor. Sürekli ağrı kesici yapıyorlardı. Kanama da normal canım. Geçmiş olsun umarım sıkıntısız atlatırsın bu süreci.
Insallah sağ salim kavuşuruz. Umarım bu gebeligin daha kolay gecerEn son 20 hafta civari olctugun de 35 mm demişti gecen haftaki kontrolde sadece iyi durum da dedi, şuan 25+0 haftalik.
Ama bundan önce ki gebeligimde rahim boyum 0 dı sadece dikişim tutuyordu daha onceki msjlarimdan da okuyabilirsin, cok cok zor bi sureç gecirmiştim, hiç umudum yokken 36+5 de sağlikla planli dogum yaptim. Tavsiyem ayaklarin hava da yatman ve haftan cok ileri degilse bi an once dikiş attirman sağlikla kavuşalim inşallah
Cok teşekkur ederimInsallah sağ salim kavuşuruz. Umarım bu gebeligin daha kolay gecerbugün doktor kontrolüm vardı 32 mm olarak olctu düzelme var dedi. 26+3 haftalığım ama artık yatmamam gerektigini söyledi kalabilirsin dedi. Rahim ağzı biraz düzelmiş bu sefer de suyunda azalma var dedi 11 cmmis 15 16 olması gerekiyormuş
Endol çok mecbur kalinmadikca herkese verilmiyor yan etkileri bebekte cok fazla diye. Adalati kizim da kullandim kasilmalarim hep sürdü. Bunda nidilati kullanmak da israrci oldum gunde bir iki ancak kasiliyor çok iyi geldi bana. Bazi dr. Vermiyor bu ilaclari ama sonra yaşananlarin sorumlulugunu da almiyor. Magnezyum bile vermeyen doktorlar yuzunden cahillik edip uc bebek kaybettim.Ne kızlar birde endolü benim doktor vermiyor adalat nidilat tarzı bişeyde vermedi sizler kullanıyormusunuz dikili a onardı ha bağı ilaçları kullanıyorsun kullanıyorsunuz