Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Geçmiş olsun dikiş falan atılacakmı bende bugün tekrar gittim açıklık var çok az bekliycez dedi korkuyla bekliyoruz rahim boyu kaç dedi size
Aktif bi kanama ve sanci yoksa neden dikiş için bekliyorlar açıklığa rağmen ben 0 rahim boyu sadece dikişle 36+5 de dogum yaptim alttan da 1 cm acikliğim vardi. Lutfen beklemeyin, Ankara da ozgur deren var bu islern en iyisi ama biraz pahalidir.

Ağrım vardı ama şuan yok inşallah olmaz bilmiyorum valla özgür beyin ücreti nekadar duydum adını

Ağrım vardı ama şuan yok inşallah olmaz bilmiyorum valla özgür beyin ücreti nekadar duydum adını
İnşallah olmaz ağriniz ama dikiş bi guvence oluyor, 2018 de gorustugumde 650 tl civariydi simdi ne kadardir bilemiyorum ben Balikesirdeyim ertan adaliya gidiyorum

Hanımlar merhaba ben 32+2 ikizlere hamileyim gün içerisinde kasılmalaeım oluyor doktora söylememe rağmen ne ilaç ne birşey vermedi sadece magnezyum ve progestan kullanıyorum daha nstyede sokmadı hiç kasılmayla ilgili bilgisi olan varmı

Benim bildiğim kasılmalar bu haftalarda normal doğuma hazırlık gibi düşün. Ekstra bir ilaç vermiyorlar progesteron vermiş zaten. Muhtemelen muanede rahim ağzı uzunluğuna ve açılma olup olmadığına bakmıştır bunlarda normal çıkmıştır ki sana ekstra müdahale etmemiştir.

Az kalmış sağlıkla doğurmak nasıp olsun.

Herkese merhaba
11+0 da ölçüldü en son 40 mm rahim ağzı uzunluğu normal mi? 8+5 te asistan bi kız ölçmüştü, o da 48 mm diye not almış. Bu hızla azalırsa serklaj gerekir diye korkuyorum sizlerin nasıl ilerledi.
Her muayenede doktorum kontrol ediyor gerekirse atarız demişti.
Haftaya göre belli bir değeri var mı uzunluğun internette böyle bi bilgi bulamadım
Progestan ve proluton kullanıyorum

doktorda öyle söylüyor birde benim ikiz artık doğuma hazırlanıyor rahim diyor ama ilacı varsa kullanmak dah iyi değil mi artık canımı yakmaya başladı kasılmalar

doktorda öyle söylüyor birde benim ikiz artık doğuma hazırlanıyor rahim diyor ama ilacı varsa kullanmak dah iyi değil mi artık canımı yakmaya başladı kasılmalar
Sanırım bunlar beklenen kasılmalar olduğu için vermiyordur. Sizin doğum çok yaklaşmış bence oyuzden vermemiştir. İkiz gebelikte çok zor ama sonuna geldiniz şimdiden hayırlı olsun.

Kizlar merhaba. 26 haftalik gebeyim servikal yetmezlikten erken dogum riskim var. Doktor beni biraz korkuttu, İnternet'te de kötü şeyler okudum. Ağrısız sizisiz dogum yapanlar oluyormuş psikolojim çok bozuldu. Her dk acaba şuan doğuruyor muyum diye kendimi dinliyorum. Ağrısız dogum dedikleri için wcde bile bebek o an doğar diye korkuyorum. Cidden hiç hissetmeden birden bebek mi çıkıyor yardımcı olursanız çok sevinirim

Yarım rahimle ikiz doğurmak imkansız mı acaba.

Canım ağrın sizin olmadan suyun geliyor.bana öyle oldu birden suyum geldi anlamadım sonra kanama başladı suni sanciyla dogurttular.

Hamileliğini yatarak geçir mutlaka progesteron kullanıyorsundur.progerstoron erken doğumu engelliyor.

Senin rahim ağzı kac mm di? Benim 27 ölçüldü en son. Sabah akşam progestan içiyorum ama karnımın çok altında özel bölgenin üstünde yuvarlak bi sertlik var kafası mı acaba

Senin rahim ağzı kac mm di? Benim 27 ölçüldü en son. Sabah akşam progestan içiyorum ama karnımın çok altında özel bölgenin üstünde yuvarlak bi sertlik var kafası mı acaba
Benim ozman direk suyum geldigi için rahim ağzı uzunluğuna bakılması enfeksiyonum yükseldi.dogum başlamıştı zaten.

Aşağıda öyle bir şey hissetmen normal bende bazen hissediyorum özellikle ayaktayken.tam dediğin yerde. 25 mm altında risk.senin karından mi ölçüldü alttan mi.karindan yapılan ölçümler yanıltıyor. Durumun çok vahim değil inan bana istirahat ederek progesteron kullanarak rahatlıkla bu süreci atlatırsın.

Bana önceki kaybınmdan dolayı dikiş atıldı.senin haftanda dikiş atilmiyor.rahim ağzında açılma falan yok sanırım buda iyi senin açından gönlünü ferah tut seni rahatlatmak için söylemiyorum gerçekten öyle düşünüyorum durumun kötü değil. Ama kendine dikkat et mutlaka istirahat etmen gerekir.

Çok çok teşekkür ederim ne kadar iyi geldi bunları duymak. Evet herhangi bir açılma vs yok doktor alttan ölçüyor direkt alttan 27 çıktı, 1 hafta sonra 31, 1 hafta sonra da tekrar 27 çıktı. Günün büyük bi kısmında yatıyorum zaten arada kalkıp biraz iş yapıyorum mutfak falan topluyorum ortaligi toparlıyorum. Kuyruk sokumu ağrılarım var onlar biraz zorluyor onun dışında fiziksel olarak biseyim yok. Dogum baslar da anlamazsam korkusu var işte

Seni çok iyi anlıyorum bende buralarda hep bir teselli aradım. Bende senin gibi yatıyorum ufak tefek işlerimi eğilmeden uzanmadan kendimi yormadan yapıyorum. Kuyruk sokumu ağrısı genelde çoğu hamilede oluyor. Bendede var erken doğum korkusu gayet normal. Doğum başlarsa anlarsın canım hiç merak etme.

Senin 1 kaybın var suan 2inciye mi hamilesin canım? Bu hamileligin nasıl gidiyor

Senin 1 kaybın var suan 2inciye mi hamilesin canım? Bu hamileligin nasıl gidiyor
18 haftalık kaybım var şimdi tekrar hamileyim serklaj yapıldı. Şimdilik bir problem yok çok dikkat ediyorum yatıyorum.umarim bunu kucağıma alabilirim.kaybim olduğu aynı seyleri yaşamaktan korkuyorum.

18 haftalık kaybım var şimdi tekrar hamileyim serklaj yapıldı. Şimdilik bir problem yok çok dikkat ediyorum yatıyorum.umarim bunu kucağıma alabilirim.kaybim olduğu aynı seyleri yaşamaktan korkuyorum.
İnşallah sağlıkla kucağına alırsın tekrar kisalma olduğu için mi serklaj yapıldı kac mm di uzunlugun acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…