Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Ben 2 tane kullanıyordum 1 hafta sonra Dr suyu azalmış dedi ertesi hafta bırak dedi
Canım napıyorsun? Nasılsın? Gittin mi şu kanamalar için doktora? Ben perşembe günü histeroskopi olacağım artık başka çare kalmadı. Kamerayla rahme bakılacak, temizlenecek yine.

Canım napıyorsun? Nasılsın? Gittin mi şu kanamalar için doktora? Ben perşembe günü histeroskopi olacağım artık başka çare kalmadı. Kamerayla rahme bakılacak, temizlenecek yine.
Sağol canım iyiyim seni sormalı? Evet gittim Dr enfeksiyondan olabilir dedi,antibiyotik ve fitil verdi ama kullanamadım daha .
Ultrasonla baktı içerde bir sıkıntı görmüyorum dedi zaten benim akıntılqr da afedersin kokulu biraz. Oğlumun gazlı döneminde hem su içemedim çok fazla hemde wcye gidemedim. Ondan oldu galiba ilaçlara başlayınca geçer diye düşünüyorum.

İyi olmaya çalışıyorum canım bende. Enfeksiyon olabiilir evet fitil çok iyi geliyor kullan ihmal etme. İçerde sorun olmamasına sevindim önemli olan içerisi, enfeksiyon halledilir. Benim ocak ayındaki kürtaja rağmen içerideki şey tekrarladı. Ve 6mm kalınlığı rahmimin yani normalmiş bu ölçü internette okuduğuma göre ama yine de kanıyorum. Rahim kalınlığınddan ziyade herhalde içerideki şeylerden dolayı oluyor. Bakalım ak kara neyse çıkacak perşembe günü, inşallah son olur

İnşallah, çok geçmiş olsun. Bakalım bende kullanıcam İnşallah geçer. Çok sinir bozucu bir durum. Bebeğim nerdeyse 5 aylık olacak ve sürekli pedle geziyorum bir yoksa ertesi gün akıyor. Ve aynı adet dönemi gibi şişkinlik yapıyor,en çokta sinir hamileyken zaten kaç kere kanamam oldu o zamanda ped takmak zorunda kaldım. Artık bıkkınlık geldi sürekli sürekli

Amin canım inşallah seni anlıyorum bende öyleydim hala pedle geziyorum kaşıntı filan oluyor artık ister istemez. Bugünlerde sağ salim geçecek inşallah

Amin canım inşallah seni anlıyorum bende öyleydim hala pedle geziyorum kaşıntı filan oluyor artık ister istemez. Bugünlerde sağ salim geçecek inşallah
Aynen öyle artık tahriş ediyor aşırı rahatsız ediyor. Allah beterinden korusun inşallah geçer

Mrb bende 18+2 hafta hamileyim rahim uzunluğu iyi fakat açılma var dediler size nasıl bi tedavi uygulandı dikişi nerde attırdınız çok korkuyorum dikiş tehlikeli olabilir dediler ne yapıcaz bilmiyorum

Böle 18 haftalıkta açılma olup sağlıkla ilerleyen varmı arkadaşlar nasıl bi yol izlediniz
Benim rahim ağzımda milimlik açılma olmuştu, 14.haftada. Serklaj da yoktu. Hunileşme deniliyormuş yani rahim ağzında açılma olunca. Sürekli yattım.

Şimdi kaç haftalık oldunuz çok korkuyorum hep ağrım vardı zaten hiç normal bi gün geçmedi tüp bebekle oldu şimdi napıcaz bilmiyorum siz sadece yatıyormusunuz başka tedavi cermedimi

Arkadaşlar Ankara’da serklaj için iyi bi doktor tavsiye edebilirmisiniz 18 19 haftada olur değilmi geç kalmadık umarım

Şimdi kaç haftalık oldunuz çok korkuyorum hep ağrım vardı zaten hiç normal bi gün geçmedi tüp bebekle oldu şimdi napıcaz bilmiyorum siz sadece yatıyormusunuz başka tedavi cermedimi
Ben 37+4'te doğum yaptım. Sadece yatmadım tabiki. Pruloton depot iğne, progestan fitil, endol fitil, duphaston hap kullandım. Ve kanamalarım olduğu için defalarca kez hastanede yattım.

Arkadaşlar Ankara’da serklaj için iyi bi doktor tavsiye edebilirmisiniz 18 19 haftada olur değilmi geç kalmadık umarım
Canım ilk duydun panikledin haliyle. Benim daha önce 18 haftalık bir kaybim olduğu için bu hamileliğimde rahim ağzı kontrolünde yumuşama tespit edildi 15 haftalıkken serklaj oldum. Serkalj 24 haftaliga kadar atılıyor tabiki nekadar erken atılırsa okadar iyi.

Doktor seni nasıl yönlendirdi. Açılma varsa serkalj atılır hunilesme varsa ve rahim boyu iyiyse ilaçlarla takibi yapilir. Çok daha kötü durumda olup doğum yapanlari biliyorum bende çok araştırmıştım. Sakın ol çaresi olmayan bişey değil.

Canım merhaba
Ben de ikinci tüp bebek denememde ikizlere hamile kaldım. 10. hafta maalesef birini kaybettim. Daha sonra da 1,5 cm açıklık, 21 mm rahim ağzıyla 21+1 de atıldı serklajım. Ben de çok korktum panikledim senin gibi. Pek umudum da yoktu açıkçası ilk zamanlar. Çok zordu psikolojik olarak da. Ama bak kasılma önleyici ilaçlar ve yatak istirahatiyle çok şükür 37. haftamı tamamlıyorum 2 güne
İlk 1 ay çok dikkat ettim ama sonrasında doktorumun yönlendirmesiyle yavaş yavaş ayaklandım. Asla ağır bir iş yapmadım. Temizlik vb. Eğilme uzanma konularına dikkat ettim. Ama yemeğimi de yaptım dinlene dinlene. Evimi de toparladım. Yeri geldi avm ye gidip nokta atışı dolaşmadan mağazadan alacağımı alıp çıktım da. Ama doktor kontrollerimi asla aksatmadım. Haftalık olarak kan ve idrar tahlillerim yapıldı. Su takibi yapıldı. Çok şükür korktuğum gibi geçmedi, bugünlere geldik darısı senin başına, sıkı bir doktor takibiyle üstesinden gelirsiniz inşallah yavrunla
Herkesin hikayesi çok farklı ilerleyebiliyor. Evet olumsuz hikayeler de var ama bak bizim gibi güzel hikayeler de çok inan buna

Ben 37+4'te doğum yaptım. Sadece yatmadım tabiki. Pruloton depot iğne, progestan fitil, endol fitil, duphaston hap kullandım. Ve kanamalarım olduğu için defalarca kez hastanede yattım.
Çok sevindim hayırlı oldun inşallah darısı bize bende progestan fitil ve proluton kullanıyırum

Maşallah sağlıkla kucağınıza alın inşallah hangi şehirde yaptırdınız ben Afyondayım burda doğru düzgün bi doktor bulamadım tavsiye ye ihtiyaçmış var inşallah benimde güzel ilerler şuanki duygularım çok kötü çok korkuyorum hayırlısı

Sizde sağlıkla alırsınız inşallah kucağınıza psikolojisi çok kötü Rahim ağzında ultrason da ince bi çizgi gözüküyor açıklık alttan baktı parmak ucu kadar dedi takip edicez ilerlerse dikiş atıcaz dedi ama sürekli bi dolgunduk hissi var sanki bebek düşecekmiş kasıklarım su dolu gibi bide bebek sürekli rahim ağzına vuruyor sanki pat pat kalbim ağzımda

Şuan sadece yat dinlen. Bebek aşağıda olduğu için bende hareketlerini çok aşağıda hissediyorum. Sen şimdi durumunu bildiğin için kendini çok dinliyorsun. bende hep tedirginim yatarak geçiyor. İmkanın varsa bir perinatolog a görün.
Seni çok iyi anlıyorum çok zor bir süreç ama şanslısın ki erken farkedildi.Allahin izniyle geçecek İnşallah.

Maşallah ya umut dolu konuştunuz.inşallah bizde bu haftaları görebiliriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…