Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Korkmayiniz artık. Bebegimiz tamamen gelismis artık. Rabbim sağlıkla kucağıniza versin inşallah

Sikinti ypmayin ins sonuna kadar gider. Isim olarak ne dusunuyorsunuz?

hhazirann Günaydın canım nasılsın? Geçenlerde bebeğim az hareket ediyor diyen sendin demi? Drun ne demişti,bizimkide normalde saat başı hissettirirdi kendini şimdi o kadar aktif değil. Gelişimide geride ya korkuyorum, kontrolümde yarın gidince sorucam. Sana da sorayım dedim

Amin Allah razı olsun.
Yaşım küçük değil o yüzden acele ediyorum açıkçası.bide polikistik overim öyle hemen olmuyor bebeğim.tedavi ile oluyor .
Ben iş vs yapmam da oğlumla mecbur ilgilenemeliyim.

Benim ilk kızım da tedavi ile oldu. 7 yıl sürdü.
Simdi ki ise süpriz bir şekilde bize kendisi geldi. Inşallah sağlıcakla aliriz kucağımıza.
Allah size de sağlıklı hamilelik sağlıklı sıhhatli hayırlı mübarek evlatlar nasip etsin inşallah.

Allah yardımcın olsun canım sağ salim kolayca kavuş bebeğine Yanında nescafe götür sezeryan baş ağrısı yapıyormuş kahve içince geçiyormuş. Ben termosla götürücem.
Benim basım hiç ağrımadı kendime gelmem de zor olmadı yarım saat bir saat içinde kafa gerine geliyor Allah yardımcınz olsun asıl zorluk sonrası kızlar

Belden uyulmada. Yaklaşık 6 saat sonra yürüyorsun ben kendim kalktım yürüdüm geceye kadar ayaktaydım ilk saatler zor kıyım sonrası çabuk geçiyor merak etme

Belden uyulmada. Yaklaşık 6 saat sonra yürüyorsun ben kendim kalktım yürüdüm geceye kadar ayaktaydım ilk saatler zor kıyım sonrası çabuk geçiyor merak etme
Çok stresliyim canım ve sanırım bu stres tetikledi. Nişanım geldi galiba sarı kırmızımsı akıntım var. Doktora gittik apar topar doktor vajinal muayene yaptı bir şey gelmedi. Şuan rahim ağzım kapalı açık olsa hadi gidiyoruz diyecekmiş doktor ama yarını bekliyorum. Nts de sancım yok iki tane 50lik geldi sadece. Eve geldiğimde de devam etti bel ve kasık bölgem ağrıyor. Sağ salim yarın olsa sağ salim sezeryana girip çıkabilsem hayatımda hiç bir şey için bu kadar korkmadım, stres olmadım. Doktor dayanamazsan komple uyutulursun filan dedi baygınlık yaşamazsam iyi..

Ama böyle yaparsan kendine ve bebeğine zarar sakin ol, muhabbetini sevdiğin birini ara konuş.
Yaşlı varsa tanıdık kendine dua ettir Allah İn izniyle yarın bu saatlerde bebeğin koynunda olucak inşallah.
Fotoğraf çek bir kaç tane daha, öncesi sonrası yaparsın ilerde bebeğinle çekipte.

Evet canım bebeğime zarar veririm diye korkuyorum elimde mi inan ki değil tuvalete gitmeye korkuyorum her gittiğimde öyle bir acım oluyor ki rahim kasılıyor sanırım onun etkisi diye düşünüyorum. Kısalığım 1.8mm bu arada açıklık olsaydı dediğim gibi doktor hemen gidiyoruz hastaneye diyecekmiş. Hatta dedi içiniz rahat edecekse bugünde gidip yatın hastaneye gece bir şey olursa ben gelirim. Biz eve geldik gitmek istemedik zaten 2 gün orada olcaz. Bir de akşam banyo filan yapayım dedim kaç gün su değmeyecek dikişlere. Bu arada hani hep nazar göz diyoruz ya bugün WhatsApp ta durumuma yazdım dua istedim doğumum var filan dedim. 10 dk sonra sarı kırmızı akıntı başladı. Benim gerçekten duaya ihtiyacım var

Nazara bende inanıyorum, aylar sonra misafirliğe gittik pazartesi akşam. Dün bebeğim doğru düzgün hareket etmedi korktum o kadar dua okuyorum ama nasıl oluyor anlamıyorum.
Sende nas,felak,ayetel kürsü oku. Annen yanındadır ona okut elini karnına sürsün, Allah yardımcın olsun.
Kimse nasıl buralara geldiğimizi bilmiyor bu yüzden bende paylaşmadım.
Çok samimi olduğum arkadaşlarım hamile olduğumu bile bilmiyo.
Dikkat et bak son saatlerin,tedirginliğini anlıyorum. Ben dikiş atılacağında bütün gün sus pus oturmuştum ne olacağını bilmediğim için.
Duşunu al kuran okumayı biliyorsan oku, bilmiyorsan internetten aç inşirah suresini dinle hatta anlamınıda dinle.
Bebeğinle konuş,eşinle konuş boşu boşuna üzme kendini de bebeğininide

Bende çok korktum seni anlıyorum ben ağrıdan kıvranıyordum sonra bebeği koydular yanıma ağlamaya basladım şimdi diyorum o hastane günüm ne güzel ne özelmiş keşke direk görebilseydim diyorum şimdi pişman oldum tümden uyuduğum için ağrı da zaten ağrı kesici yapıyorlar geçiyor doktorunla güzelce konuş sen dediğim gibi koldan ufak bir narkoz verseler hemen uyanıyorsun zorluk çekmiyorsun Allah yardımcın olsun bende geceden uyumamıştım sen de benim gibi korkuyorsun anladım seni tadını çıkar özel güzel zamanlar senin ilk doğum mu

Evet ilk doğum, lekeler gelmeye devam ediyor. İnşallah gece yarısı bir sürpriz olmaz aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık resmen, komple uyuşma olursa aşırı ağrın olur diye korkutuyorlardı e spinal anestezi olunca ben fenalaşmaktan korkuyorum bir yandan da...

Merhaba, benim ara ara az hareket hissettiğim oldu ama doktorum yemeklerden sonra biraz da olsa hissediyorsan sorun yok demişti. Bir de ciğer geliştiriciden sonra bir iki gün hareketler azalmıştı. Sen de say istersen özellikle yemeklerden sonra

Yemek sonrası oynuyor normalde olan bir düzeni vardı alıştım o haline. Şimdi az olunca tedirgin oluyorum nasip olursa yarın kontrole gidicez inşallah bir sıkıntı yoktur.

Sen fenalaşırsan koldan ufak uyuturlar merak etme devlet mi özel de mi yapacaksın doğumunu

Sen fenalaşırsan koldan ufak uyuturlar merak etme devlet mi özel de mi yapacaksın doğumunu
Özelde yapıcam sabah 6da orda olmamız lazım 5te yola çıkıcaz. Eşim de lekelenme olunca şuan diyorki gitsek mi ha sabah ha gece gitmişiz diyor nolur nolmaz diye zaten heyecandan uyuyacağımı hiç sanmıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…