- 21 Ekim 2019
- 3.146
- 1.504
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #106.921
Ay masallah canım cok sevındım mucıze gbı gelıyor banada o haftalar bende ılk bebegımı 2018ıkıncı kayıbımı 2020de yasadım su gelısı enfeksıyon rahım acılması suan yıne yasayacagım dıye cook korkuyorum kacıncı haftada yatmaya basladın hıc yurumuyor musun ben son kayıpta yatalak gıbıydım hoc oturmamıstım bıle ama yınede kaybettim duphaston ne ıcın kullanıyorsun cnm20+1de bir anda suyum geldi ve kese düştü,hastaneye gittik ve suni sancı verdiler. Kaybettik2018 aralıkta.
12.haftada serklaj yapıldı,progestan,proluton, duphaston, estrofem,kan sulandırıcı kullanıyordum. Estrofemi bıraktık ama ne zaman hatırlamıyorum, sürekli antibiyotik kullandım enfeksiyon için. Serklajdan önce de ev işi yapmıyordum hala yapmıyorum.
31.haftaya kadar yattım sürekli,yarım saat ayakta kaldıysam akşama kadar yattım.
Allah a şükür 34.haftaya geldikkasılma için bir hafta kadar nidicard kullandım ama dr bebeğin suyu az bırakman daha iyi olur dedi bıraktım.
Şu an sertleşme çok sık oluyor ama yapacak bir şey yok.
Bebeğimin gelişimi 2 hafta geride görünüyor ve zamanında doğması için dua ediyorum. Çok zor çok sıkıntılı günler geçirdik, Allah kimseye evlat acısı vermesin bizimde emeklerimizi boşa çıkarmasın.
Suan sukür hamıleyım canım daha yenı 9haftalık bende hep tup bebek tedavısı hısteroskopı neden oldu yetmezlık bılmıyorum tedavımı dogustanmı ama sulalede aılede hıc yokSen şu an hamile misin ? Kaç haftalıksın ? Benim ilk hamileliğim de dış gebelikte ve alındı arkasından kürtaj oldum. Birde oğlumu kaybettiğim zaman kürtaj oldum. Bunlar rahimağzını zedeliyor malesef.
Dikiş atıldı yattım, öncesinde sürekli kanama lekelenmem oldu ondan.Ay masallah canım cok sevındım mucıze gbı gelıyor banada o haftalar bende ılk bebegımı 2018ıkıncı kayıbımı 2020de yasadım su gelısı enfeksıyon rahım acılması suan yıne yasayacagım dıye cook korkuyorum kacıncı haftada yatmaya basladın hıc yurumuyor musun ben son kayıpta yatalak gıbıydım hoc oturmamıstım bıle ama yınede kaybettim duphaston ne ıcın kullanıyorsun cnm
Nasip yapacak bir şey yok, planlı bir şekilde serklajını ol.Suan sukür hamıleyım canım daha yenı 9haftalık bende hep tup bebek tedavısı hısteroskopı neden oldu yetmezlık bılmıyorum tedavımı dogustanmı ama sulalede aılede hıc yok
Evet canım esımde anlamıyo omru varsa bısey olmaz dyor ama annelık oyle olmuyor o yasadıklarımız o kotu anılar azbı agrıda ödum kopuyor korkular baslıyor cok zor ıns rabbım o haftaları banada gormeyı nasıp ederNasip yapacak bir şey yok, planlı bir şekilde serklajını ol.
Yat yatabildiğin kadar, enfeksiyona dikkat ettiğin sürece Allah İn izniyle ilerlersin.
Bakma böyle konuştuğuma, aşılama denedik hamile olduğumu öğrendim sevinç ve korku bir aradaydı. Hele dikiş öncesi o bilinmezlik var ya, korkusu ayrı.
Dr ilk hedef 26 dediğinde 14 hafta var nasıl olucak dedim. Eve geldik gün saymayı bırak saat sayıyordum, ilk bir ay geçmedi hiç.
En ufak ağrıda korkarak gittim hastaneye, akıntım biraz çoğalsa korkardım.
Bu haftaya geldik ama hiç birimiz sakin değildik emin ol.
Sen elinden geleni yap gerisi Allah a emanet
Proluton iğne oldum ilk başta üç günde bir sonra haftada bir. Progestan kullandım bunlar dikişler alınana kadar devam etti. Şu an magnezinc ve kan sulandırıcıya devam ediyorum. Magnezinc kasılmalara engel oluyor diye biliyorum bir hafta kadar kullanmamıştım ve karnımdaki sertleşme artmıştı. Yattım bir de tuvalet ve yemek dışında kalkmadım hiç. Kısa süre içinde bebeğin hareketleri yukarıda hissetmeye başladım. Hep asagidaymis ama daha önce yasamadigim için ben bilemedimKasılma ılacı flan kullandınmı cnm acılma olunca nasıl korudun kendınj
Suan kac haftalıksın canımProluton iğne oldum ilk başta üç günde bir sonra haftada bir. Progestan kullandım bunlar dikişler alınana kadar devam etti. Şu an magnezinc ve kan sulandırıcıya devam ediyorum. Magnezinc kasılmalara engel oluyor diye biliyorum bir hafta kadar kullanmamıştım ve karnımdaki sertleşme artmıştı. Yattım bir de tuvalet ve yemek dışında kalkmadım hiç. Kısa süre içinde bebeğin hareketleri yukarıda hissetmeye başladım. Hep asagidaymis ama daha önce yasamadigim için ben bilemedim
Merhaba serklajım yok fakat 26.haftamda 25mm ölçülmüştü. Sonra başka bir doktor 2 gün arayla ölçmüştü o da 28mm demişti. Benim de hunileşmem var bu arada. Sürekli yatmanız lazım evet bizler öyleyiz maalesef aylardır yatıyoruz.merhaba 23.haftada acil serklaj oldum 20mmdi rahim ağzı kısalması ve hunileşmeden serklajdan sonra 31e çıkmıştı şu an 26 dayım yine 20ye inmiş serklaj olanlar 26.haftada kaçtı uzunluk doktorum sürekli yat dedi
evet maalesef erken doğum olmasın yeterki ilaç ve dinlenmemi verdi doktor. dikişe rağmen 21e inmesine çok üzüldümMerhaba serklajım yok fakat 26.haftamda 25mm ölçülmüştü. Sonra başka bir doktor 2 gün arayla ölçmüştü o da 28mm demişti. Benim de hunileşmem var bu arada. Sürekli yatmanız lazım evet bizler öyleyiz maalesef aylardır yatıyoruz.
Benimde tüm ilaçlarımı düzenli içmeme hiç hareket etmememe rağmen 30.haftamda 2mm e düşmüştü. Olabiliyor maalesef böyle siz moralinizi yüksek tutunevet maalesef erken doğum olmasın yeterki ilaç ve dinlenmemi verdi doktor. dikişe rağmen 21e inmesine çok üzüldüm
teşekkür ederim inşallah inip gitmez dahaBenimde tüm ilaçlarımı düzenli içmeme hiç hareket etmememe rağmen 30.haftamda 2mm e düşmüştü. Olabiliyor maalesef böyle siz moralinizi yüksek tutun
37+6Suan kac haftalıksın canım
Benim de dikiş oncesi 19mm, dikiş sonrasi 31mm olmustu ama hafta hafta kısalmaya devam etmisti. Dikiş yerinde durduğu müddetçe kısalmadan korkma diyordu doktorum. Kafama takmayayım diye soylemiyordu uzunluğu kontrollerde. 39+4'de normal doğum ile kızımı kucağıma aldım.evet maalesef erken doğum olmasın yeterki ilaç ve dinlenmemi verdi doktor. dikişe rağmen 21e inmesine çok üzüldüm
çok teşekkür ederim moral oldu ne kadar iyi doktoronuz varmış dün doktorum dışarda yaşaması için 30u bulmalıyız diyince çok üzüldüm hemen doğcak gibi geldi.26 da kaçtı birde kaç haftalıkta dikiş atılmıştıBenim de dikiş oncesi 19mm, dikiş sonrasi 31mm olmustu ama hafta hafta kısalmaya devam etmisti. Dikiş yerinde durduğu müddetçe kısalmadan korkma diyordu doktorum. Kafama takmayayım diye soylemiyordu uzunluğu kontrollerde. 39+4'de normal doğum ile kızımı kucağıma aldım.
Ay masallah ne kadar guzel ıns o haftalar banada nasıp olur37+6
Artık doğumu bekliyoruz
Benim 24. Hafta da birden düştü rahim boyum 30 mm sonra 25 28 den sonra daha altı üstelik açılmam vardı 24. Haftadan itibaren benim de doktorum rahim boyuns takılma dikiş tutar demişti öyle de oldu 39. Hafta da doğum yaptımçok teşekkür ederim moral oldu ne kadar iyi doktoronuz varmış dün doktorum dışarda yaşaması için 30u bulmalıyız diyince çok üzüldüm hemen doğcak gibi geldi.26 da kaçtı birde kaç haftalıkta dikiş atılmıştı