Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Merhaba kızlar, bugün iki doz ciğer geliştirici oldum yarın da iki doz olacağım, doktorum haftaya Cuma yada pzt Doğum dedi. Kilosu biraz az dedi 36 haftalık tam 2700 gr şu an.
Sonları gören hikayeler okudukça sizler adına o kadar seviniyorum ki anlatamam. Kiloyu çok da dert etme akciğerleri gelişince küveze gerek duymuyor bebişler, doğduktan sonra kilo alır inşallah, sağlıkla gelsin bebişin

Oo maşallah vakti dolan doğuma gidiyor darısı başımıza inşallah. Ben de şimdi 23. Hafta içerisindeyim. Benim doktorum sürekli yat demedi aslında, dikiş de bu yüzden var aslında diyor. Serklaj konusunda çok başarılı bir doktor. Birçok hastayı yönlendiriyorlar kendisine. Ve kendisi de dikişine çok güveniyor. Kasılma olmadığı sürece açılamaz dikiş diyor bunun için de önlemimizi alıyoruz diyor. Ama zaman zaman bebeği kasıklarda hissediyorum, dikişe vuruyor sanki. Evde ufak tefek işlerimi yapıyorum, kahvaltı gibi yemek gibi. Ayakta fazla kalınca sanki bebek aşağıya baskı yapıyor gibi oluyor sonra kendimi yatağa atıyorum çok zor zamanlar geçiriyoruz. Elhamdülillah Rabbime 1 gün geçtiği için şükür ediyorum bugün de bitti diye. Sizler daha tecrübelisiniz, serklaj sonrasında nasıl şikayetler oldu, kuruntu mu yapıyorum acaba bende. En ufak bişey de yine mi aynı şeyler olacak diye korkuyorum

Doktorum serklaj konusunda deneyimli mi bunu gerçekten bilemiyorum perinatolog ama çok endişeliyim.
Merhabalar, başka bir uygulamada okudum,26 +6 da serklaj attıran bir hasta vardı, Sakarya eğitim araştırma da. Her ilde bununla ilgili tecrübeli doktorlar var. Kanuni Sultan Süleyman da İsmail özdemir vardı mesela, bi ara onu da çok araştırmıştım. Benim de dikişimi atan perinatolog ve çok tecrübeli. Endişe etmeyin. Bu arada ilerleyen haftalarda kadın doğum hastanelerinde de pesser takan doktor da oluyor, bunu da bi araştırın isterseniz

Ya bu gittiğimiz doktor da oldukça deneyimli çok güzel yerlerde de çalışmış. Artık pazartesi sabah yaptıracağız dualarınız bizimle olsun inşallah güzel şeyler olur benim için de. Bizde siz gibi olumlu sonuca ulaşırız. Doktor riskinden bahsetti tabiki bize de ama kesin yüzde yüz çözüm değil oldukça incelmiş çünkü dedi şu an 15 mm

Kalbinizi ferah tutmaya çalışın inşallah dikişten sonra biraz daha rahatlayacaksınız psikolojik olarak da. Dualarım sizinle

İnşallah sizlerde bu haftaları görürsünüz Dua edin bizler için de yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik son günler artık. Sağ salim bebeklerimize kavuşalım inşallah hepimiz Evet gerçekten çok zor zamanlar... Benim serklajım da olmadığı için hiç kalkmamaya çalıştım yerimden aylarca.. Bahar geldi geçti yaz geldi geçti o kadar kötü günler yaşadık ki birçoğumuz da öyle.. Saatlerce tv karşısında yatmak, elden bir şey gelmemesi.. Eşim avm ye giderdi ya da çarşıya hatta markete sonra görüntülü beni arardı sırf bir Nebze olsa içim açılsın dışarıyı göreyim diye. Çok abartı gelebilir size ama aynen böyle bir yaz geçirdik işte.. 32.haftadan sonra psikolojik olarak rahatladım yani haftada 1-2 kez çıkıyorum şuan dışarı arabayla. Mesela doktora gidiyorum haftalık kontrole bilerek akşam üzeri gidiyoruz ki eşim gelebilirse işten izin alıp, kontrol sonrası başbaşa yemek yiyelim dışarıda diye. Velhasıl kelam bu haftalara gelmek çok büyük emek ve fedakarlık istiyor.. Muhtemelen 4-5 gün sonra sezeryan olacağım (inşallah ) korkuyorum deli gibi bir yanımda her şey tatlı bir sonuca bağlanacak inşallah diye mutlu. Rabbim herkesin yardımcısı olsun

Rabbim hiç birimizi korktuğumuz uğratmasın, hepimiz evlatlarımıza sağlıkla kavuşalım. Çok emek, sabır, dua. Yolun sonundaki ışık gözüktü sizin için. Dualarımdasınız. "Bebeğimi kucağıma aldım" mesajınızı bekliyor olacağız, sevgiler

Merhaba vajınal kulturu kac haftda bır verdınız bırde speklum takılıp mu alındı
Hayır kulak temizleme çubuğunun biraz daha uzunu ile alıyordu dr.
15 günde bir gittim kontrole sürekli birinde almasa birinde alırdı, en ufak üretmeye bile antibiyotik kullandım.

Aynen öyle kaç ay geçti,dışarıya hasret. Benim çiçeklerim var mesela bahçemde,en son serklajdan önce görmüştüm. Geçen gün aylar sonra indim ve gördüm hepsi büyümüş dallanmış.
bunun gibi çok şey var olup biten.
Aylar sonra markete gidince yada sandalyede oturup yemek yiyince çok tuhaf hissettim.
Allah emeklerimizi boşa çıkarmasın hepimiz sağ salim kucağımıza alalım inşallah zamanı gelince..⚘ Ben çok korkardım ya bu ip açılırsa yine aynı şey olursa diye,çok şükür bu zamana geldik. Birde dikişsiz beklesem daha zor olurdu

Hayır kulak temizleme çubuğunun biraz daha uzunu ile alıyordu dr.
15 günde bir gittim kontrole sürekli birinde almasa birinde alırdı, en ufak üretmeye bile antibiyotik kullandım.
Sade çubukla alınıyo yanı canım cok sagol benımde bu gebelıkte aureklı vermem gerekıyorda speklum takmak ısterse bilgim olsun dıye sordum yeterlı olur dimi o sekılde

Sade çubukla alınıyo yanı canım cok sagol benımde bu gebelıkte aureklı vermem gerekıyorda speklum takmak ısterse bilgim olsun dıye sordum yeterlı olur dimi o sekılde
Evet yani varsa o şekilde belli oluyor. O çubuğu kan tüpleri gibi bir tüpe koyup laboratuvara veriyordum, 2 3 gün sonra belli oluyordu sonucu.

Başın sağolsun ben de 21 haftalık bebeğimi kaybettim. Allah kimseye yaşatmasın.
Senınde basın sagolsun canım benımde 22haftlıktı su gelısımı oldu nasıl oldu suan ne gbı tedbırler aldn smdı kac haftalıksın kasılma ılacı flan kullanıyo musun

Senınde basın sagolsun canım benımde 22haftlıktı su gelısımı oldu nasıl oldu suan ne gbı tedbırler aldn smdı kac haftalıksın kasılma ılacı flan kullanıyo musun
20+1de bir anda suyum geldi ve kese düştü,hastaneye gittik ve suni sancı verdiler. Kaybettik 2018 aralıkta.
12.haftada serklaj yapıldı,progestan,proluton, duphaston, estrofem,kan sulandırıcı kullanıyordum. Estrofemi bıraktık ama ne zaman hatırlamıyorum, sürekli antibiyotik kullandım enfeksiyon için. Serklajdan önce de ev işi yapmıyordum hala yapmıyorum.
31.haftaya kadar yattım sürekli,yarım saat ayakta kaldıysam akşama kadar yattım.
Allah a şükür 34.haftaya geldik kasılma için bir hafta kadar nidicard kullandım ama dr bebeğin suyu az bırakman daha iyi olur dedi bıraktım.
Şu an sertleşme çok sık oluyor ama yapacak bir şey yok.
Bebeğimin gelişimi 2 hafta geride görünüyor ve zamanında doğması için dua ediyorum. Çok zor çok sıkıntılı günler geçirdik, Allah kimseye evlat acısı vermesin bizimde emeklerimizi boşa çıkarmasın.

Sen şu an hamile misin ? Kaç haftalıksın ? Benim ilk hamileliğim de dış gebelikte ve alındı arkasından kürtaj oldum. Birde oğlumu kaybettiğim zaman kürtaj oldum. Bunlar rahimağzını zedeliyor malesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…