- 20 Şubat 2021
- 1.505
- 2.120
-
- Konu Sahibi hidennisko
- #106.881
Canım benimde aynı 36 haftalık 2650 çıktıMerhaba kızlar, bugün iki doz ciğer geliştirici oldum yarın da iki doz olacağım, doktorum haftaya Cuma yada pzt Doğum dedi. Kilosu biraz az dedi 36 haftalık tam 2700 gr şu an.
Ah şükürleri olsun buralara geldik, ilk buraya yazdığım zamanlar aklıma geliyor da. İnşallah Allah herkese bize de sağlıkla kucağına almayı nasip etsinCanım benimde aynı 36 haftalık 2650 çıktıküçük bir bebek olacak dedi doktor. Sağ salim inşallah bebeklerimize kavuşuruz muhtemelen aynı zamanlarda gibi doğrucaz desene benimde pazartesi kontrol çarşamba yada perşembe için gün veririm dedi. Tabi doktorun yoğunluğuna göre bakalım
Aminn bende en başından beri yazıyorum buralara şuan 36 hafta bitti şükür. Haftaya cumaya doğum için gün aldık ama ben kararsızım öbür haftaya mı alsak diye. Bugünlere gelebildiğime hala inanamıyorum resmen 37. Haftaya giriyorum.Ah şükürleri olsun buralara geldik, ilk buraya yazdığım zamanlar aklıma geliyor da. İnşallah Allah herkese bize de sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
Yarın başka bi doktora daha görüneceğim o da serklaj derse yine de nasıl ikna olacağım bilmiyorum. Bu haftalarda serklaj riskli değil mi ne zormuş ya resmen çökmüş durumdayım çok kötüyümİnan biz de hep bu süreçlerden geçtik bana 19. Haftada teşhis kondu 24. Haftada serklaj yapıldı. O arada gerek görülmedi, şehir değiştirdim sana da farklı bir doktora daha görünmeni tavsiye ederim. Bu demek değil illa serklaj olursun ama için daha rahat eder.
Ben de bundan korkuyordum ama serklaj diyen doktoruma ısrarla sordum bebek için risk nedir diye, siz de aklınızdaki herşeyi sorun güvenebileceğiniz bir doktora gidinYarın başka bi doktora daha görüneceğim o da serklaj derse yine de nasıl ikna olacağım bilmiyorum. Bu haftalarda serklaj riskli değil mi ne zormuş ya resmen çökmüş durumdayım çok kötüyüm
Serklaj olmasaydı ben bu haftaya gelemezdim bundan eminim sizde doktora güvenin yaptırın serklajı sonra da istirahat mecburYarın başka bi doktora daha görüneceğim o da serklaj derse yine de nasıl ikna olacağım bilmiyorum. Bu haftalarda serklaj riskli değil mi ne zormuş ya resmen çökmüş durumdayım çok kötüyüm
Sizin kaçıncı haftada yapılmıştı pekiSerklaj olmasaydı ben bu haftaya gelemezdim bundan eminim sizde doktora güvenin yaptırın serklajı sonra da istirahat mecbur
Bana dikiş atan dr normal kadın doğum uzmanı, dikişi attığı yer önemli olduğu kadar sonrasındaki takipte önemli.Doktorum serklaj konusunda deneyimli mi bunu gerçekten bilemiyorum perinatolog ama çok endişeliyim.
Merhaba ben de 24 haftada oldum serklaj..2017 senesinde...Öncelikle tum endiselerinize ışık olmasi açısından detaylica anlatacagim..Kizimi normal doğum ile dunyaya getirdikten 6 yil sonra tekrar hamile kaldim...Oğlumuda normal doğururum diye düşündüm çünkü ilk doğum ve hamileligim sıkıntısız geçmişti..Hamileligimin 24 haftasinda başlayan bele vuran rahatsiz edici sancilardan dolayı doktoruma gittim..Ozaman a kadar hersey sorunsuz gecmesine ragmen belden gelen sancilarima doktorumda anlam vermemişti..Kontrol edince rahim agzinin kisaldigini dikiş atilmasi gerektigini ama haftamin ileride olduğundan dolayi keseyi delme ihtimalinin de olduğunu anlatti...Sizin durumunuz benimki kadar vahim degildir belki çünkü benim ileriydi..Doktorum eğer dikiş atmassak zaten erken dogucak hiç olmassa sansimizi deneyelim dedi...Kanamam da vardi sancim vardi..Bu yuzden yatislarim oldu..Dikiş atılması konusuna sadece kendi doktorum degil ck guvendigi doktor arkadasi ile karar verdi...O gunun aksaminda atti..Esime soyledigi iyiki atmisim cok korkuyorduk ama hallettik rahim agzi huni gibi olmus dedi...O gun sonrasi sancilarim azaldi agrilarim gitti...Ama ben ilac kullanmaya devam ettim...Haftaniz ileriye gitmeden attirin..Rahim agzi yetmezligi şakaya ihmale gelmes...Iyi bir doktor arastirin...Tecrubelerine meslek hayatina bakin...Benim doktorum yılların doktoruydu..Hatta ben attirmicam dedigim halde seni dinlemiyorum diyip ameliyat onlugunu giydirdi...Doktor bulmak zr degil...Her sehirde en tecrubeli doktorlar az da olsa bulunur..Kucuk bir sehirde iseniz Baska sehirdede attirabilirsiniz...Dikisi aldirmak kolay...Takibiniz şu sekilde olacak...Size ilac verirmi bilemem ama veriyorsa için ve yatin...25 haftadan 40 haftaya kadar yattim ben.. ZOR ve sıkıntılı gecen hic gecmicek dedigim endise dolu uykusuz geceler gunlerdi ama gecti oglum 4 yaşında:)Siz de atlatacaksiniz emin olunSiz nasıl güvenip ikna oldunuz peki
Ben 24 haftada oldum...Hafta ileride riskli ama şöyle düşünün cok tecrubeli bir doktor size yardimci olur..Baska doktora gidin...Illaki olun demiyorum ama 24 haftada bile atan işinin ehli dr var...Kese büyük olduğu icin dikiş atarken delmemesi açısından doktorlar yanaşmıyor ama yapan da yapar...Gidin baktirin...Olmuyorsaniz da olmayacaksaniz da kesinlikle wc dışı yataktan kalkmayin..banyonuzu hafta1 yapin wc leri kısa tutun...Yatin ve yatin....haftalarca belki zor belki endiseli geçecek ama yatin....Ben yatarken bilmedigim bir memlekete yeni gelmiş ve bana bakan kizim 5 yaşındaydi..Yemek yapmak yok...Sadece yatacaksinizYarın başka bi doktora daha görüneceğim o da serklaj derse yine de nasıl ikna olacağım bilmiyorum. Bu haftalarda serklaj riskli değil mi ne zormuş ya resmen çökmüş durumdayım çok kötüyüm
Bunuda yanitlayabilirim bence...Herşeyi tecrübe etmis biri olarak...ilacinizi tüketin...Rahat olun...Temizliginizi önden arkaya doğru yapin...gerekirse icme suyu kullanin....Icinizi ferah tutunMerhabalar. Biz de 30+3 olduk bebeğin gelişimi suyu pozisyonu ve dikişlerin durumu gayet iyi dedi doktor. Ama idrarda enfeksiyonum normal değerden biraz yüksek çıktı. Normalde günde en az 4lt su içiyorum temizliğe de çok dikkat ediyorum ama yine de olmuşdoktor tek dozluk antibiyotik yazdı içtim inşallah işe yarar. Her şey yolunda gitse de bizim durumumuzda enfeksiyon en korktuğumuz şeylerden biri malum siz bu süreçte hiç yaşadınız mı? Önerileriniz var mı acaba bu konuda?
Aminnn inşallah. Hepimiz kavuşalım bebeklerimizeSağ salim kucağına alırsın inşallahbizde öyle tabi benim de pazartesi son kontrolüm var. Haftaya cumaya kadar sezeryan olacak gibi
Benimde sancılarım var nts de hatta 100lük sancıyı da gördüm 36.haftada. Ama düzenli değil o sebeple yalancı kasılma diyor doktorum. Zor bir hamilelik yaşadım kanamalar vardı 30.haftada bile kanamam oldu. Bebeği kaybetme korkusu ile hep burun buruna geldim. Bu sebeple 7 kez hastanede yattım. Doktorda sağolsun çektiklerini biliyorum 37.hafta içerisinde sezeryana alacağım 38i doldurtmayacağım dedi. Bir de serklajım da yok 37 ye geldiğime şükürAminnn inşallah. Hepimiz kavuşalım bebeklerimizesezeryan olmasının belli bi sebebi var mı? Konuşmadık biz doktorla kendisi doğumu bekleriz dedi hiç sezeryan konusu açılmadı. Bugün de sancılarım çıktı nst'de. Artık bekliyoruz
Çok geçmiş olsun. Şükürler olsun geldik bugünlere. Bundan sonrası kolay olur inşallah kolay bir doğumun olurBenimde sancılarım var nts de hatta 100lük sancıyı da gördüm 36.haftada. Ama düzenli değil o sebeple yalancı kasılma diyor doktorum. Zor bir hamilelik yaşadım kanamalar vardı 30.haftada bile kanamam oldu. Bebeği kaybetme korkusu ile hep burun buruna geldim. Bu sebeple 7 kez hastanede yattım. Doktorda sağolsun çektiklerini biliyorum 37.hafta içerisinde sezeryana alacağım 38i doldurtmayacağım dedi. Bir de serklajım da yok 37 ye geldiğime şükür
Merhaba vajınal kulturu kac haftda bır verdınız bırde speklum takılıp mu alındıBenim idrar değil ama vajinal kültürde hep üreme oluyordu hatta son antibiyotik tedavim dün bitti
Kaç kutu kullandım Allah bilir,idrarda hiç çıkmadı.
Kasılma ılacı flan kullandınmı cnm acılma olunca nasıl korudun kendınjMerhaba. Bana da ilk teşhis konulduğu zaman senin gibiydim ama hiç stres yaşamaman gereken bir zaman. İçini ferah tut buradaki yorumları oku. Dikkat ettiğin sürece her şey yolunda gidiyor. Kalkma dinlen, ilaçlarını mutlaka düzenli kullan. Benim serklajim 24. Haftada atılmıştı ama açılmam da vardı. İçin rahat etmezse başka doktora da görün
Ne güzel böyle şeyler duymak gerçekten. Doktor yapabileceğini daha da kısalmış olduğundan bahsetti , bu yüzden hemen pazartesiye sabah 7 ye randevu verdi pazartesi akşamı hayırlı haberlerle döneriz inşallah. Bende güzel şeyler paylaşırım umarım bende sizin kadar şanslı olurum , oğluma kavuşabilirim. Doktora ilk kez geliyoruz ama 30 yıllık deneyimli bir doktor. Umarım her şey yolunda ilerler sizinle olumlu şekilde paylaşım yapabilirim.Merhaba ben de 24 haftada oldum serklaj..2017 senesinde...Öncelikle tum endiselerinize ışık olmasi açısından detaylica anlatacagim..Kizimi normal doğum ile dunyaya getirdikten 6 yil sonra tekrar hamile kaldim...Oğlumuda normal doğururum diye düşündüm çünkü ilk doğum ve hamileligim sıkıntısız geçmişti..Hamileligimin 24 haftasinda başlayan bele vuran rahatsiz edici sancilardan dolayı doktoruma gittim..Ozaman a kadar hersey sorunsuz gecmesine ragmen belden gelen sancilarima doktorumda anlam vermemişti..Kontrol edince rahim agzinin kisaldigini dikiş atilmasi gerektigini ama haftamin ileride olduğundan dolayi keseyi delme ihtimalinin de olduğunu anlatti...Sizin durumunuz benimki kadar vahim degildir belki çünkü benim ileriydi..Doktorum eğer dikiş atmassak zaten erken dogucak hiç olmassa sansimizi deneyelim dedi...Kanamam da vardi sancim vardi..Bu yuzden yatislarim oldu..Dikiş atılması konusuna sadece kendi doktorum degil ck guvendigi doktor arkadasi ile karar verdi...O gunun aksaminda atti..Esime soyledigi iyiki atmisim cok korkuyorduk ama hallettik rahim agzi huni gibi olmus dedi...O gun sonrasi sancilarim azaldi agrilarim gitti...Ama ben ilac kullanmaya devam ettim...Haftaniz ileriye gitmeden attirin..Rahim agzi yetmezligi şakaya ihmale gelmes...Iyi bir doktor arastirin...Tecrubelerine meslek hayatina bakin...Benim doktorum yılların doktoruydu..Hatta ben attirmicam dedigim halde seni dinlemiyorum diyip ameliyat onlugunu giydirdi...Doktor bulmak zr degil...Her sehirde en tecrubeli doktorlar az da olsa bulunur..Kucuk bir sehirde iseniz Baska sehirdede attirabilirsiniz...Dikisi aldirmak kolay...Takibiniz şu sekilde olacak...Size ilac verirmi bilemem ama veriyorsa için ve yatin...25 haftadan 40 haftaya kadar yattim ben.. ZOR ve sıkıntılı gecen hic gecmicek dedigim endise dolu uykusuz geceler gunlerdi ama gecti oglum 4 yaşında:)Siz de atlatacaksiniz emin olun