-
- Konu Sahibi hidennisko
- #106.601
BEnim ilk hamilelikte 16 haftalıkken tevafuken doktorum farketti 16mm di ve serklaj yapmıştı, 40 haftalık doğum yapmıştım. Sonra 2 kere boş gebelik geçirdim. Bu doktorum perinatolog zaten.Benimde 12.haftada 33mm ölçülmüştü. Kanamam olmuştu o sayede rahim kısalığına bakılmıştı. Normal değil açıkcası. Korkutmak istemem. Muhtemelen perinatologa gidip serklaj olmanız gerekebilir.
Oyle cnm 2 ayı geçti hala aglarim hala icimde yanar acısı ama Allah büyük inşallah rabbim bizede nasip etcek herşey daha güzel olcak inşallah çokça dua etcezÇok sağol çok zor yaşayan bilir acısını
Çok geçmiş olsunBEnim ilk hamilelikte 16 haftalıkken tevafuken doktorum farketti 16mm di ve serklaj yapmıştı, 40 haftalık doğum yapmıştım. Sonra 2 kere boş gebelik geçirdim. Bu doktorum perinatolog zaten.
Geçen perşembe gece saat 5 te bi uyandım altım ıslak, ışığı açtım bi de baktım pijamam kan içinde. Koştum doktora, plasenta aşağıdaymış o kanama yapmış bebek iyi ama sadece wc ye kalk dedi. 1 gün hastanede yattım. Progestan prolutex iğne kullanıyorum. Kan sulandırıcılara bi hafta ara verdik.
Serviksi sordum 30 mm, zaten bu durumda serklaj olmaz, 14 eylülde gel bakıp karar verelim dedi.
Benim yapısal olarak serviks kısa sanırım.
Dikiş önerirse attırın bence benim daha uzundu ama kısaldı ama illa da kısalacak değil tabi takipte kalın hayırlısı olsun inşMerhaba arkadaşlar 12 haftalıkken 30 mm serviks normal mi, doktorum 14 haftalıkken tekrar bakacak
Size de çok geçmiş olsun, 25mm az değil, kaç haftalık oldınuzÇok geçmiş olsunbende yaşadığım için o kanamaları çok iyi bilirim.. 12.haftadan 22.haftaya kadar kanamam oldu. Gece acillere taşındık, hastanede yatmalar filan günlerce çok zordu. Allah beterinden sakınsın diyelim. Şimdi de hala ara ara oluyor kanamam ama eskisi kadar değil. Benimde kendi doktorum değil ama hastanede muayene eden doktor plesanta aşağıda o yüzden kanaman olur demişti. Eğer yukarı çıkarsa kurtarırsın demişti. Zaten genel olarak 20.hafta larda plesanta çıkıyor yukarı çıkmazsa asıl teşhis 20'den sonra konuluyormuş previa teşhisi gibi. Bende aynı ilaçları kullanıyorum sizinki gibi. İğne, progestan, duphaston.. Benim şuan 2.5mm lere kadar düştü kısalığım, kanama ihtimalinden ötürü de dikilmedi.
Benim de ilk hamilelikte kısalınca takip etcez, dikişten de korkuyorum biraz, enfeksiyon riski de oluyor ya. Plasenta inşallah yukarı çıkar. Kanama yaşamak çok zorDikiş önerirse attırın bence benim daha uzundu ama kısaldı ama illa da kısalacak değil tabi takipte kalın hayırlısı olsun inş
Kızlar kasılma dediğimiz şeyi nasıl anlayacağım ben, 2 hafta oldu serklaj olalı doktor kati bir yatak istihirati vermedi, ufak tefek şeyler yapıyorum mümkün olduğunca uzanıyorum. Ama bazen içerde böyle esneme gibi bişey ve o tarafta bir sertleşme yaşıyorum bu kasılma mı bebeğin hareketi midir? Nasıl ayırt edebilirim? Cuma günü doktor kontrolüm daha
Dikiş de korkulacak bişey yok aslında bol su için yeterli inş çıkar plesantaSize de çok geçmiş olsun, 25mm az değil, kaç haftalık oldınuz
Benim de ilk hamilelikte kısalınca takip etcez, dikişten de korkuyorum biraz, enfeksiyon riski de oluyor ya. Plasenta inşallah yukarı çıkar. Kanama yaşamak çok zor
İnşallahDikiş de korkulacak bişey yok aslında bol su için yeterli inş çıkar plesanta
32+2 olduk bugün, 2 güne randevu almayı planlıyorum. En son 1 hafta önce ölçüldü 31.haftada 2.5mm civarı çıktı. Ben 34 - 35.haftaya sağ salim ulaşmaya bakıyorum hayırlısıylaSize de çok geçmiş olsun, 25mm az değil, kaç haftalık oldınuz
Benim de ilk hamilelikte kısalınca takip etcez, dikişten de korkuyorum biraz, enfeksiyon riski de oluyor ya. Plasenta inşallah yukarı çıkar. Kanama yaşamak çok zor
Evet bulantı bende serklaj olduktan sonra da sürdü inş çabucak geçerİnşallah
Şu mide bulantısı geçse çok içicem
İnşalllah sağ Salim kucağına alırsın, bizler için de dua et olur muEvet bulantı bende serklaj olduktan sonra da sürdü inş çabucak geçer
Dualarımdasınız her daimİnşalllah sağ Salim kucağına alırsın, bizler için de dua et olur mu
Benim doktor 36. Haftada almayı planlıyor o bile erken gelirken bana suyu az olduğu için daha önce de alabileceğini söyledi. İnsan ilk başta 28 leri beklerken şimdi istiyor ki 37den önce olmasın. Ama hayırlısı tabi, buraya geldik yine şükür.
36.hafta kötü değil Allahın izniyle bebek sağlıklı olsunda..İnşalllah sağ Salim kucağına alırsın, bizler için de dua et olur mu
Benim doktor 36. Haftada almayı planlıyor o bile erken gelirken bana suyu az olduğu için daha önce de alabileceğini söyledi. İnsan ilk başta 28 leri beklerken şimdi istiyor ki 37den önce olmasın. Ama hayırlısı tabi, buraya geldik yine şükür.
Allah sağlıklı sıhhatli vaktinde kucağına almayı nasip etsinİnşalllah sağ Salim kucağına alırsın, bizler için de dua et olur mu
Sizin kanama neden oluyor, plasenta aşağıda mı36.hafta kötü değil Allahın izniyle bebek sağlıklı olsunda..İçini ferah tut bende aynıyım 28'i görmek ilk hedefti sonra 32..şimdi 34'ü sağ salim görmeyi umuyorum. Kanamalarımdan dolayı doktor bana da 36'dan önce bebeğe dokunmam ama 36'da doğuma alabilirim dedi. Allahtan azdı kanamam damla damla, yoksa şakır şakır olsa mecbur doğurtmak zorunda. Ben de hep şöyle diyorum bebek iyi olsun da yaşasın sağlıklı olsun 36'da doğuma alsın beni önemli değil gerisi.. Kanama çok çok daha riskli çünkü.
Hayır plesanta aşağıda değil yukarı çıktı. Doktor hiçbir açıklaması yok diyor. Bu kanama yüzünden 6-7 farklı doktora göründüm. İzmirde perinatologa gittim, araştırma hastanesine yattım, kimse diyemedi sebebi şu. Doktorum şunu dedi bana bazı kadınlarda bu kanamalar oluyor ve 9 ay kanaması olmasına rağmen doğuran var. İlaç ve iğne tedavisi ile yola devam ediyoruz.Allah sağlıklı sıhhatli vaktinde kucağına almayı nasip etsin
Tabi 37 den sonra daha güzel olur ama zaten riskli haftaları geçmişsiniz, havuç suyu için bol bol
Sizin kanama neden oluyor, plasenta aşağıda mı
Problem olmaması da iyi. Benden de pembe leke geliyor. Doktor normal demiştiHayır plesanta aşağıda değil yukarı çıktı. Doktor hiçbir açıklaması yok diyor. Bu kanama yüzünden 6-7 farklı doktora göründüm. İzmirde perinatologa gittim, araştırma hastanesine yattım, kimse diyemedi sebebi şu. Doktorum şunu dedi bana bazı kadınlarda bu kanamalar oluyor ve 9 ay kanaması olmasına rağmen doğuran var. İlaç ve iğne tedavisi ile yola devam ediyoruz.
Bende kahverengi lekelerle başlamıştı. 5.haftamda hamile olduğumu öğrendim lekeler başladı. O zaman gittiğim doktor farklıydı ve bana hiçbir problem yok dedi progestan verip gönderdi. Ne istirahat dedi ne iğne hiçbir şey.. 12.haftada şakır şakır kanamayla başladı her şey.. Ben de doktoru değiştirdim meğer iki tane kanama alanım varmış içerde. Pembe de oluyordu leke ara ara ama genelde kahveydi. Tedbiri diyorum keşke baştan alabilseydik şuanki doktorum her şeye baktı miyom mu var acaba kanama ondan mı oluyor filan her şeyi değerlendirdi. Sebep bulamadı.. 20 haftadır kevgire döndüm pruloton iğne yemektenProblem olmaması da iyi. Benden de pembe leke geliyor. Doktor normal demişti
Banada haftada 1 iğne verdi, onu vurulfuktan sonra bacağım ağrıyor. Keşke kanama alanını geçirse ama nerde.Bende kahverengi lekelerle başlamıştı. 5.haftamda hamile olduğumu öğrendim lekeler başladı. O zaman gittiğim doktor farklıydı ve bana hiçbir problem yok dedi progestan verip gönderdi. Ne istirahat dedi ne iğne hiçbir şey.. 12.haftada şakır şakır kanamayla başladı her şey.. Ben de doktoru değiştirdim meğer iki tane kanama alanım varmış içerde. Pembe de oluyordu leke ara ara ama genelde kahveydi. Tedbiri diyorum keşke baştan alabilseydik şuanki doktorum her şeye baktı miyom mu var acaba kanama ondan mı oluyor filan her şeyi değerlendirdi. Sebep bulamadı.. 20 haftadır kevgire döndüm pruloton iğne yemektenbir ara haftada 3 tane denk geliyordu iğne. Şuan haftalık teke düştü Allahtan..
Dinlenmeye çalış bol bol istirahat et. İnşallah geçerBanada haftada 1 iğne verdi, onu vurulfuktan sonra bacağım ağrıyor. Keşke kanama alanını geçirse ama nerde.
Benim plasentanın yanında kese ye çok yakın kanama alanım.
Ayağa kalkmaya korkuyorum
Bol bol yatıyorum, inşallahDinlenmeye çalış bol bol istirahat et. İnşallah geçerbenim biri solda plesanta üstünde diğeri rahim ağzında denildi. Plasenta üstündeki bebeğe yakınmış eğer içeri gelirse bebeği patlatır denmişti.